Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klara to młoda sunia, mieszaniec owczarka niemieckiego, którą kilka dni temu Fundacja Psy Niczyje zabrała ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej gdzie była gryziona przez inne suki.

Sunia jest bardzo zaniedbana, okropnie brudna, sierść ma matową, posklejaną i wybrudzoną odchodami. Do tego dochodzą problemy przy poruszaniu, niedługo zostanie zdiagnozowana.

Jeśli ktoś chce pomóc w utrzymaniu i leczeniu Klary, proszony jest o wpłaty na konto:

65 1370 1109 0000 1706 4838 7306
Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt Viva z dopiskiem: Klara

Nowe zdjęcia Klarci po kąpieli i fryzjerze str 11 wątku.

Edit: 4 lutego Klarcia zamieszkała w domu w Otrębusach.

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro wstawię fotki Klary z dzisiejszego dnia - przesłodka jest dziewczyna ale... Te jej nóżki zauważyła też dziś Gos - coś jest nie tak. Ona tak chce biegać za Luna a biedna nie może:( Ale mimo wszystko na spacerki chodzi chętnie i pięknie chodzi na smyczy.

Posted

idusiek napisał(a):
kurde :(

a jednak kolejna kaleka :(:(:( idę się powiesić...

Idusiek, poczekaj na to co powie lekarz - to młoda sunia - może to zaniedbania żywieniowe. Ona ma na dziewiątą wizytę u fryzjera ale ten fryzjera, a właściwie fryzjerka to żona weterynarza, który przyjmuje w gabinecie obok. Poproszę, żeby on też spojrzał na Sunie, jeżeli zaleci kupimy jej witaminy, odżywki i co tylko będzie jej potrzebne. Jak zaistnieje taka potrzeba pojedzie na prześwietlenie. w tygodniu zobaczy ją weterynarz, który do nas przyjeżdza i już będą dwie opinie.
A może ja po prostu panikuję:)

Posted

idusiek napisał(a):
Fela dzisiaj z nią gadała, spokojnie ;) Wszystko jest na dobrej drodze.
Mysza dzwonil do mnie facet w sprawie Luny, brzmi niegłupio- podam Ci dane na PW.

Ok, odpisalam. My mamz rezerwacje u Megii dla Amigo, to mozna je razem przywiezc.

Biedna ta Klara:-(:-(

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ok, odpisalam. My mamz rezerwacje u Megii dla Amigo, to mozna je razem przywiezc.

To kto do mnie w końcu przjeżdza? Bo się zagubiłam w tych waszych tajnych planach. Bo jak to jakiś bojownik to żeby chociaż suki lubił.

Posted

mysza 1 napisał(a):

A ja i tak myślę, ze się w niej zakochasz jak ją zobaczysz. Ja mam same super psiaki w hoteliku ale Klara ma coś wyjątkowego w sobie:)

Posted

megii1 napisał(a):
Idusiek, poczekaj na to co powie lekarz - to młoda sunia - może to zaniedbania żywieniowe. Ona ma na dziewiątą wizytę u fryzjera ale ten fryzjera, a właściwie fryzjerka to żona weterynarza, który przyjmuje w gabinecie obok. Poproszę, żeby on też spojrzał na Sunie, jeżeli zaleci kupimy jej witaminy, odżywki i co tylko będzie jej potrzebne. Jak zaistnieje taka potrzeba pojedzie na prześwietlenie. w tygodniu zobaczy ją weterynarz, który do nas przyjeżdza i już będą dwie opinie.
A może ja po prostu panikuję:)

Megi... lubię to Twoje panikowanie:-) Bo ono świadzcy o tym, jaki masz stosunek do swoich podopiecznych:-) Lepiej zawsze dmuchać na zimne. Cudownie, że sunia jest już bezpieczna u Was!!!!!

Posted

megii1 napisał(a):
To kto do mnie w końcu przjeżdza? Bo się zagubiłam w tych waszych tajnych planach. Bo jak to jakiś bojownik to żeby chociaż suki lubił.

Niedźwiedź brunatny :evil_lol:

Przyjeżdza Amigo, klapięte uszka, fajny strasznie, zobaczysz. A czy suki lubi Iduśka trzeba zapytać.

Mnie się Klara bardzo podoba i bardzo mnie wzrusza. Ma cudowne spojrzenie i jest urocza:loveu:. Tylko żal mi jest, że taka brudna, z chodzeniem problem:shake:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Niedźwiedź brunatny :evil_lol:

Przyjeżdza Amigo, klapięte uszka, fajny strasznie, zobaczysz. A czy suki lubi Iduśka trzeba zapytać.

Mnie się Klara bardzo podoba i bardzo mnie wzrusza. Ma cudowne spojrzenie i jest urocza:loveu:. Tylko żal mi jest, że taka brudna, z chodzeniem problem:shake:

Od Ciebie zawsze fajne przyjeżdżają - specjalnie dla "Twoich" psiaków ma kojec dla uciekinerów; teraz zastanawiam się nad pancerną, niezjadliwą budą :razz: tylko Luna jakaś inna - spokojna, grzeczna, ułożona:loveu:

Posted

Przepraszam, zapomniałam o Puszku - on był rzeczywiście słodki ale przypadkowy i nie w Twoim typie, zupełnie... A co do Klary to moim zdaniem trochę się zatacza... A co to znaczy? Będziesz u nas jutro Gosiu?

Posted

megii1 napisał(a):
Przepraszam, zapomniałam o Puszku - on był rzeczywiście słodki ale przypadkowy i nie w Twoim typie, zupełnie... A co do Klary to moim zdaniem trochę się zatacza... A co to znaczy? Będziesz u nas jutro Gosiu?

Tak się zastanawiam z tym zataczaniem, może to być kwestia zniekształconych stawów barkowych i biodorowch - na skutek urazu bądź niedożywienia. Może też być od urazu kręgosłupa. Ale zobaczymy co powie wet.

Raczej nie będę bo mój samochód nie chce wyjechać z zasp parkingowych...