Ada-jeje Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Wiadomo ze jak astka to powyzej 20 kg. Wiesz nie moja sprawa ale jakos tak nie lubie niedomowien, pojedziesz z sunia a ona Ci zaspiewa 300 zl. Jestescie na to przygotowane? Pytam bo moze bysmy wyskrobaly na sterylke a to co macie odlozone na sterylke zostalo by na oplacenie hoteliku. Quote
IKA & SONIA Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Sunia ma obserwatora na Allegro. Dzwonił może ktoś w jej sprawie? Quote
andzia69 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 a nie da sie po prostu isc do weta w NS i zapytac jaki koszt sterylki astki? i po prostu to zrobić nic nie tłumacząc? tylko nie bijcie;) Quote
malawaszka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 andzia69 napisał(a):a nie da sie po prostu isc do weta w NS i zapytac jaki koszt sterylki astki? i po prostu to zrobić nic nie tłumacząc? tylko nie bijcie;) no w sumie niegłupie bo jak ona dopiero co po cieczce to tam nikt nic nie zauwazy nawet Quote
agamika Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 andziu, ale ona nie jedzie do Krakowa dlatego ze tam niemozna zrobic sterylizacji, Ona straciła DT , niestety sytuacja w domu sie uspokoiła tylko chwilowo Quote
andzia69 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 agamika napisał(a):andziu, ale ona nie jedzie do Krakowa dlatego ze tam niemozna zrobic sterylizacji, Ona straciła DT , niestety sytuacja w domu sie uspokoiła tylko chwilowo acha...no to zmienia postac rzeczy:( Quote
agamika Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 niestety ... chęci zabawowe małej, o mało nie doprowadziły do zawału ( dosłownie niestety _ 17to letniego rezydenta ) , goniła okoliczne koty , które sa karmione u Państwa ... no i zapadła decyzja , wielka szkoda, bo wiadomo ze domowych warunków nic nie zastąpi , ale widac taka była rola tej rodziny, jakby nie było uratowali jej życie Co prawda postanowiłyśmy na małą wołać Puma, ale CUDNA opisuje nie tylko jej wygląd, ale i charakter , słodka niesamowicie otwarta do ludzi psina ...no taka druga Mamuśka:loveu: ... cudem uniknęła schrn w Nowym Targu (nie dała sie złapać..mądra psina) cudem uniknęła przejęcia przez pijaka,który juz sobie w głowie liczył ile sobie na jej szczeniakach zarobi cudem uniknęła zamarznięcia spiąć na mrozach na jakiejś budowie ... Przywitała mnie i Amigę jak stare znajome , umyła nam twarze po podróży:evil_lol: . W samochodzie jechała bardzo ładnie (noo parę razy wypuściła broń biologiczną ...:shake: ... ).Jest tez mneijsza niz wydaje sie byc na zdjęciach , jest mixem asta, ale nie jest przerośnięta ;) Mam nadzieje ze szybko skradnie komuś serce ... ktos bedzie miał skarb w domu ... klika zdjęc a reszta w linku http://picasaweb.google.pl/gryzniakaga/CUDNADoAdopcji# pozegnanie diableoczy Quote
Soema Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Oczy ma niesamowite... I jak kwestia sterylki? Quote
agamika Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Jutro rano AMiga bedzie jeszcze rozmawiac z wetami podesłanymi na watku sterylkowym i z Artwetem odnośnie kosztów . Ze względu na sunie (m.in.zeby jej nie męczyć dalekim wożeniem po zabiegu ) wiadomo ze dobrze bybyło jak najbliżej , Wieliczkowych wetów już znamy i nigdy nie było żadnych komplikacji u nich po sterylce /kastracji . Obdzwoni tez reszte zeby zobaczyć, gdzie i kiedy i za ile byłoby to możliwe Quote
AMIGA Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Potwierdziłam w Arwecie w Wieliczce jednak tę sterylkę na jutro. Bo jak zadzwonilam i podałam wagę naszej Pumy (prawie 29 kg!!) to dowiedziałam się, że sterylka takiej suni kosztowałaby pomiędzy 350 a 400 zł. Ale biorąc pod uwagę, że to pies bezdomny, to nam policzą 200 zł. Jest to więc kwota, której chyba nikt nie pobije w dół (a w każdym razie napewno nie jakoś znacząco), a dochodzi tu jeszcze kwestia dowozu suni i odbioru jej potem. W innym - zaproponowanym gabinecie powuiedziano mi, ze sterylka będzie kosztować 180 - 200 zł ale najprawdopodobniej w tym tygodniu by już nie było wolnego terminu. Pozdostajemy wiec przy pierwszej wersji -lecznica w Wieliczce, gdzie ja sterylizowałam swoją "rodzoną" sunię i były sterylizowane i kastrowane wszystkie prawie "nasze" bezdomniaki. I naprawdę jestem pewna, że będzie to zrobione pewnie i bez żadnych niepotrzebnych koplikacji. Quote
kanna Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 a to to było w kojcu takie śliczne i kolorowe......nie poznałam " gadzinki"........ łagodniutkie ..... Quote
AMIGA Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo kolorowe = czarno-czarne :evil_lol: Bardzo łagodniutkie, bardzo złaknione kontaktu z człowiekiem a my toto od razu ciaaaach:shake: Aaaa no i zapomnialam wczoraj napisać, ze dt Pumy dołożył wczoraj do jedzonka dla czarnej, do kosteczek i do pileczki i rękawiczek mojej koleżanki, zwiniętych w kłębuszek (żeby sunia miała znajomy zapach ze sobą) jeszcze 150 zł na hotel. :loveu: Quote
Soema Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Czyli porządni ludzie :) ona ma te oczyska niesamowite, przepiękne... Z takim spojrzeniem urzekającym, mam nadzieję, że długo czekała nie będzie. Quote
AMIGA Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 O tak, ślepka ma niesamowite :loveu: I teraz dopiero skojarzyłam, dlaczego kanna widziała coś kolorowego - bo Puma przecież jest w kubraczku, który jej uszyła na cito agamika Ale to dobry znak, że ona jeszcze kolorowa jest, bo to znaczy, że nie zrepeciła sobie tego kubraczka. A ją trzeba w tym kubraczku prowadzić w jakieś zaludnione miejsca, bo ma na plecach wielki, rzucający się w oczy napis "szukam domu" :p Quote
AMIGA Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dowiedziałam się właśnie, że dostałyśmy obietnicę pokrycia 20 dni pobytu Pumy w hotelu, ale narazie nie wiem, czy ofiarodawczyni:loveu: chce by ją tu ujawnić. Prosimy o decyzję :p Quote
malawaszka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 ale super!!!!!!! AMIGA zdradź gdzie szukać takich ludzi????? :) Quote
agamika Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 trochę Pumcie poodogłaszałam wczoraj rano w sumie małam o NIą jeden tel, ale Pan stwierdził na wstepie ze" ooo.. 2 lata to stara juz .... " Quote
kanna Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 trzeba byo agamiko zapytac pana ile ma lat i dlaczego w tym wieku jeszcze na wózku nie jeździ...... a kubraczek jak mała do domku pójdzie......wierzę , ze szybciutko.....to będzie firmowy anons..... Quote
agamika Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Ten mam nadzieje, ze przyda się innej bidzie ;) -szybko- a właściciele przyszli Pumy jej załatwią taki profffesjonalny porządny :D a ja się cieszyłam ze przynajmniej mi Pan długo głowy nie zawracał . bo chyba wtedy miałam Brokensteina na smyczy Quote
AMIGA Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Jak z Brokensteinem bylaż i gadałaś przez tel. to może pan o Tobie mówił, że stara jesteś? Bo przy Broczku pewnie sapałaś jak lokomotywa Quote
andzia69 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 AMIGA napisał(a):No jasne, toż to mumia już :angryy: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zabandażujcie ja od stóp do głów, zróbcie zdjecie i wyslijcie temu panu:diabloti: Quote
malawaszka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 AMIGA napisał(a):Jak z Brokensteinem bylaż i gadałaś przez tel. to może pan o Tobie mówił, że stara jesteś? Bo przy Broczku pewnie sapałaś jak lokomotywa :roflt: hahahahaha Quote
Recommended Posts