Yedienia Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Fado chodzi cały czas, bo teraz w lato jest spuszczany na ogród, i gdyby ktoś nie domknął kurtki, lub by się sama otworzyła (tak się raz zdarzyło, ale szczęście że ktoś był w pobliżu i w odpowiednim momencie złapał psa, bo by go już nie było, a był bez obroży), gdyż do obroży przyczepiony jest identyfikator od weterynarza, a jeszcze zamierzam zakupić z wygrawerowanym imieniem i nr, telefonu. Quote
knypasek Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Gdy mieszkaliśmy w mieście Zołza zawsze chodziła w parcianej, plecionej lub skórzanej obroży. Była wtedy z niej niezła uciekinierka (lekko uchylone drzwi i psa nie ma), a przy obroży miała adresówkę, no i łatwiej było ją złapać. Z drugiej stronmy nie potrafiła też usiedzieć w miejscu i zakładanie obroży przed spacerem odwlekałoby moment wyjścia o minimum 5 minut (ganianie psa z obrożą). Suczka mojej babci miała zaś smycz zawsze przypiętą do obroży i po powrocie ze spacerów odpinała obroże i cały zestaw odwieszała na kołku, ale ona była trochę mniej energiczna. Teraz mieszkam w domu z ogrodem i pies również ma obrożę zawsze, bo a to kurier, a to listonosz, a to sąsiadka, a Zołza ma nieładny zwyczaj witania ludzi na dwóch łapach Quote
Kaśkamanna Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 (edited) Witam, jestem t[COLOR=#000000]u nowa :) Mój piesek nosi cały czas obrożę w dom[/COLOR][COLOR=#000000]u-miękką i l[/COLOR][COLOR=#000000]uźną, z adresówką. Nawet w nocy jej nie ściągam.Ona jest chartem i jak tylko zobaczy kota a drzwi otwarte to leci na dwór(kota mam też w dom[/COLOR][COLOR=#000000]u i nie zwraca na niego [/COLOR][COLOR=#000000]uwagi).Pozatym w anglii mamy obowiązek nie wyp[/COLOR][COLOR=#000000]uszczać psa bez adresówki więc łatwiej jej nie ściągać tej obroży. Natomiast na spacery ma inną obrożę, skórzaną, która założona jest nieco wyżej więc jedna nie zachodzi na dr[/COLOR][COLOR=#000000]ugą.Ta dr[/COLOR][COLOR=#000000]uga też z adresatką.Zastanawiam się czy nie k[/COLOR][COLOR=#000000]upić jej szelek na spacery, bo ta obroża spacerowa wydaje się być sztywna i niewygodna.Mój piesek k[/COLOR][COLOR=#000000]undelek z dziecinstwa też nosił cały czas.[/COLOR] Edited July 20, 2013 by Kaśkamanna błędy przy pisaniu Quote
lucky23 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Moja Xena w domu nie nosi ani obroży ani szelek, bo jak ma coś założone to próbuje się do tego dogryźć żeby to zdjąć :diabloti: Ale z drugiej strony cieszę się że nie nosi, bo nie będzie miała dziwnej sierści, takiej "zagiętej" :lol: Quote
Pinesk@ Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Ja też nie ściagam- moje na stałe noszą łańcuszki z adresówkami. Jak wychodzimy na spacer to szelki albo obroża + łańcuszek z adresówką ;) Quote
Recommended Posts