Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tż nie chce pomocy, beton nie chce wylać na ziemię tylko dziura w ziemi, palik i beton żeby się dobrze trzymało heheh
dajmy mu to zrobić! nie, nie do wiosny, ale tak jak pisałam za 2 miesiące lub szybciej, zależy

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, dajmy, dajmy :) nie bedziemy juz naciskac. to to szczescie nas zacmilo :)
bo te mrozy teraz :(

ale bez wylewki calosc? jesienia, wiosna po roztopach pies bedzie po blocku lazil i w budzie brudzil blotem i w mokrym lezal. chyba trzeba wylewke robic. najpierw siatke polozyc, takie uzbrojenie, zeby beton nie pekal pod ciezarem i ruchem psa i czlowieka.

Posted

Widzę, że TZ Xmartix się zna:cool3: i chce się wykazać;-):evil_lol:

Kora musi to wyłazić z ziemi, domu przecież też nie stawiasz sobie od razu na trawce;)
A o co Ci chodzi, że bez wylewki będzie? Wylewka to inaczej też beton, zaprawa betonowa, wszystko to jest cement i tyle
Kora to pewnie nie będzie w wykopanej dziurze i zrównane z powierzchnią, tylko wyprowadzone wyżej

Posted

ahaaa
to juz rozumiem. bo po tym, co marta pisala, to ja nic nie rozumialam ;)

czyli ta prowizorka za 2 mce?

to moze jednak na te 2 mce cos jej wymyslimy? platny hotel w naszym woj, zeby bylo blisko?

tylko poczekajmy, co sie z Bunia wyklaruje, czy u zuzi zostanie. marta, co Ty na to?
jesli matrix da gwarancje, ze ja wezie na milion proc, jak sie kojec zrobimy 2-3 miesiace to ja bym zaryzykowala...

Posted

Jakby Xmartix tak na milion % ;) i jakby Bunia została u Zuzi na ds, to można działać. Może nawet na wątku Buni ciotki by przeniosły deklaracje na Dianę na te dwa miesiące... Zobaczymy

Posted

heh ale zeby paliki nawet tak prowizorycznie w ziemie wbic to musi wam lod puscic bo jak mroz jest to i ziemia sztywna (Kora beton a raczej funadamenty sie leje przed zima a nie w zime, chodzi o to, ze musi osiąść). No i je trzeba podfundamentwoac bo inaczej przy 1 wiatrze poleca gdy ziemia zacznie odmarzac. Nie mowiac juz ze na wiosne wszytsko splynie. I mowie tylko o palikach nie o wylewce w kojcu.

JA moge jakas czesc kasy z Buni na Dianke przeniesc gdyby sie okazalo, ze Buniek ma ds.

Posted

dzieki kizi, ze z Buni na Diane :)

tylko co jest blisko? jako hotel? mamy w wchu taki tragiczny... byl w obornikach. jest u zuzi, jest w bogatyni. ale tam sie tylko kilometrami bedziemy oddalac... cos miedzy wchem a wrockiem...
zapytam mari23

Posted

blisko jest wlasnie Zuzia i kikou ale kikou nie wezmie takeigo dzikusa ze wzgledu na psy jakei ma u siebie, no i zapewne ze wzgledu na ostatnia nagonkę jaką miala :(
Oborniki -no chyba wiadomo, ze nie! Jest jeszzce P. marek w Bogatyni i to tyle z typowo dogomaniackich hotelii o ktorych wiem.
Kora wiesz ze Diana jest baaardzo szika. Bunia to przy niej pies kanapowy ejst. Daj jej na razie spokoj z jakimis hotelami i przeprowadzkami neipotrzebnymi. Bedzie Marta gotowa to sie ja tam zawiezie i juz. Jej mc czy 2 w hotelu nie pomoga juz a wiesz, ze mamy inne psiaki tez wpotrzebie -dwa dziadki o ktorych rozmawialismy, na tzw. dozyciu i kilka takich dzikusow biednych jak Bunia 2. Moze ta kasa przedzej na ktoregos z nich?

Posted

[quote name='kora78']dzieki kizi, ze z Buni na Diane :)

tylko co jest blisko? jako hotel? mamy w wchu taki tragiczny... byl w obornikach. jest u zuzi, jest w bogatyni. ale tam sie tylko kilometrami bedziemy oddalac... cos miedzy wchem a wrockiem...
zapytam mari23[/QUOTE]

ja słyszałam coś o nowym hotelu w Wołowie.....
popytam, i jeszcze kogoś znajomego zapytam....

ja mam teraz 11-tkę.... prawie drużyna na EURO :evil_lol:... tylko od siostrzeńca pożyczę amstafa na bramkarza - żadnej piłki nie przepuści!:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='kora78']nikt nic nie chce poradzic Dianko na te 2 mce. musisz chyba czekac w schronie :([/QUOTE]

zapytaj tu:

[URL]http://www.portalwolow.pl/?p=6592[/URL]

Posted

[quote name='marta0731']Tylko że Diana ma ZERO deklaracji....... :([/QUOTE]

jeśli to tylko na 2 miesiące i dobre warunki, to jednorazowo na pewno wiele osób pomoże, stałych deklaracji trudno się teraz doprosić, bo wszyscy mamy ich dużo, ale myślę, że tak na krótko to by się udało,
jednak warto byłoby o to zabiegać, gdyby to były inne warunki, niż w schronisku, bo jeśli ma w boksie siedzieć i czekać, to i w schronisku się doczeka, a mniej stresu w starym, znanym sobie miejscu przeżyje

szkoda, że ja nie mogę...

Posted

weszlam w linka. ceny horrendalne sa podane. nie dzwonilam. odlozylam to na pozniej, i zapomnialam... postaram sie jutro

20zl doba jako cena minimalna... pewnie za yorka...

jutro zadzwonie i sie dowiem

tez mam nadzieje, ze na takie 2 miesiace placenia deklaracje sie znajda, lub choc na miesiac ostatni..

Posted

ceny są pewnie komercyjne, może uda się zacząc współpracę Dogomaniacką z tym hotelem, przepraszam, że się nie odzywam, ale jestem zabiegana, jak coś to mój nr tel 668980123 i mail: [email][email protected][/email], ten z plusa nr zgubiłam
Kizi jak zwykle realistka i ma rację, jak się zrobi teraz kojec to na wiosnę runie

Posted

[quote name='xmartix']tak, stamtąd to luzik, codziennie przez Wołów do pracy jadę, a to jakaś wiocha pod Wołowem[/QUOTE]

tak sobie właśnie pomyślałam, a jeśli to nowy hotel - może zechcą współpracować z dogomaniakami ;)
może nawet warto tam wstąpić, jeśli to prawie po drodze...