Karinsien Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Może warto zmienić tytuł wątku? Kwota praktycznie została uzbierana, operacji nie będzie. Czyli Albinka potrzebuje teraz innego DT albo DS, gdzie byłaby jedynym pieskiem, któremu opiekun miał czas i możliwość poświęcać swój czas. Może w innym DT rozwiązaniem byłby wózek? I oczywiście dalsza rehabilitacja. No i ponawiam pytanie, co z tym śrutem? Quote
Jaaga Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ale po co Albince wózek, jak chodzi na nogach?Jesli zanikną mieśnie, to przestanie w ogóle chodzić. Rehabilitację ma mieć po to, żeby wzmocnić i odbudować mieśnie. Czyli przytyła, bo ostatnio ważyłam ją w Tychach i miała 15 kg. Quote
erka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Tak, zaraz poproszę betel o zmianę tytułu. Mam też prośbe do wszystkich , jeżeli macie kontakty z fundacjami zagranicznymi , które mogły by pomóc w szukaniu domu dla Albinki, to dajcie znać. Quote
Karinsien Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Jaaga, była to tylko luźna propozycja z mojej strony. Albinka chodzi na nogach, ale chyba właśnie to jej sprawia ból. Może po to ten wózek, żeby wzmocnić Albinkę w pasie i odciążyć nieco jej kręgosłup. Mam na myśli wózek bez podstawki na nogi, czyli raczej rehabilitacyjny, a nie inwalidzki (czyli ten z podstawką na nogi). Tak samo chyba by działały szelki, tylko byłoby to bardziej uciążliwe w zastosowaniu. Może by to ułatwiło rehabilitację i Albinka bez bólu mogłaby spróbować normalnie chodzić. Quote
erka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Macie jakiś pomysł na tytuł:roll:? Mało miejsca, jak tam zawrzeć apel o ds dla Albinki,żeby wyróżniał sie z tłumu innych pilnych potrzeb? Quote
polubek Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 rozumiem więc że chcecie szukać albince domu za granicą? a może jednak gdzieś czeka na Albinkę domek w polsce. cuda się zdarzają. [url]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=4397[/url] [url]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=nius&w=151[/url] sama nie wierzyłam ale poszperałam po swojemu i przy pomocy dobrej duszy dostsałam informację w którą nie mogłam uwierzyć. wydawało mi się że to bajka Quote
ewab Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Albinka dostała dziś wpłatę od AIDE PR LA CHIENNE: 191,01 zł - 25 zł (prowizja) Quote
dalmibea Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='GoskaGoska']erka poproś może jakoś niemiecką fundacje o pomoc w znalezieniu domu - jeśli znasz język to opisz co i jak , bo to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, bo tu jakoś tego nie widzę[/QUOTE] tez tak o tym myslalam , ale sledzac po cichu watek co powinnismy wiedziec o adopcjach zagranicznych , mozna tylko liczyc na to ze niemieckie fundacje nie rozumieja co o nich i ogolnie o adopcjach zagranicznych tam pisza. Quote
dalmibea Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='erka']Tak, zaraz poproszę betel o zmianę tytułu. Mam też prośbe do wszystkich , jeżeli macie kontakty z fundacjami zagranicznymi , które mogły by pomóc w szukaniu domu dla Albinki, to dajcie znać.[/QUOTE] Moge napisac ponownego maila o Albince i wyslac go ( w zalaczeniu do pierwszego ktory pisalam ) na rozdzielnik , wtedy trafi Mail do roznych fundacji. Quote
Jaaga Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Na pocieszenie powiem, że Albinka od przyjazdu jakos dobrze się czuje. Dziś widziałam ja, jak biegała na spacerze i tarzała sie w trawie. Oby te lepsze dni trwały jak najdłużej. Quote
erka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Szukamy dla Albinki domu, niekoniecznie za granicą, choć może tam łatwiej o domy dla niesprawnych psiaków. Ale jak widać na powyższym przykładzie i u nas, w kraju zdarzaja się ludzie wielkiego serca :). Tylko trzeba ich szukać. Czy ktoś może przygotowac jakiś fajny tekst na Allegro , taki łapiący za serce, ale może niezbyt długi i poetycki, co by ludzi nie zniechęcać:p. Ktos pytał wczesniej, co ze śrutem. Ani dr Beranek jeszce na konsultacji w Mikołowie, ani lekarze z Brna, którzy byli o tym poinfromowani i widzieli zdjęcia rtg, jakoś nie mówili nic o konieczności usuwania tego śrutu. Jeżeli chodzi o opis rezonansu magnetycznego , mają go wysłać z Brna do Mikołowa , w języku angielskim, trzeba będzie przetłumaczyc . Zobaczymy, czy tam nie ma jeszcze więcej info, ponad to , co zrozumiał slay, bo rozmowa była po czesku, więc mogło coś umknąć. Opis do Mikołowa jeszcze nie dotarł, bo dzwoniłam. Quote
ewelinka_m Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Dołączam się do podziękowań dla Slaya :Rose: do Albinkowego rozliczenia dodałam nowe wpłaty na chwilę obecną jej konto zasila kwota: [FONT=Verdana][SIZE=2][B][SIZE=3]4780,61[/SIZE][/B][/SIZE][/FONT] , ale z tego jeszcze musimy odjąć koszty wizyty w Brnie i szczepienie, paszport itd. /Jaago jaki był koszt paszportu, czipa i szczepienia?/ Quote
Jaaga Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Juz podawałam tu: 125 zł i 20 zł dałam na paliwo. Mąż ma wziąć fakturę, ale nie było akurat lekarza, a technik bał sie, ze źle jąwypisze, więc musze odebrac nastepnym razem. Quote
Kar0la Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Mam nadzieję, że w tym opisie nic złego nie będzie. :roll: Quote
Igiełka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Witajcie długo mnie nie było ale podziwiam Was Wszystkich że się nie poddajecie i to mi się bardzo podoba. Szacunek za wytrwałość. Mam troche zaległości jutro wracam do czytania a dzisiaj oczy mi się zamykają ide spać. :lol::lol::loveu::loveu: Uszy do góry.:loveu::loveu: Quote
ewab Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Wpłaty dla Albinki dokonał Adam Łęgowik 25 zł. Dziękujemy:) Quote
Kar0la Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Jak tam dzisiaj panieneczka? Dobrze, się czuje? Quote
erka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Jeszcze nie rozmawiałam dzisiaj z Jaagą . Przydałby sie bardzo filmik z Albinką, aby potencjalni chętni mogli zobaczyć , jak ona chodzi, na czym polega jej niesprawność. Ale Jaaga chyba nie potrafi wrzucać filmików/ja zresztą też:cool3:/. Jakby tak ktos mógł podjechać do Jaagi i taki filmik nakręcic, to by było super:p. Bardzo tez proszę kogoś o nowy banerek dla Albinki, z info,że szuka ds, albo innego dt. Inne dt, to tylko z uwagi na konieczność rehabilitowania tych łapek, bo wobecnym nie ma takich możliwości. I czy ktos bardziej uzdolniony mógłby napisac jakis tekst do ogłoszeń i Allegro? Quote
Kar0la Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Filmik można przesłać na maila. Jeśli Jaaga mi go prześle to go potem wrzucę na dogo. Quote
divia_gg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Stworzylam takie cos. Jesli cos przekrecilam, czy nie tego oczekujecie, no czy cos nie gra to piszcie. Wspolnymi silami moze cos wymyslimy;() [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Albinka – psi aniołek szuka swojego nieba[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Albinka to sunia po zdrowotnych przejściach. Nie dane jej było zakosztować życia z kochającym człowiekiem jako zdrowy pies. Bo zaraz po zgarnieciu jej z ulicy, po sterylizacji zaczely się jej problemy. Prawdopodobnie na skutek zatoru w rdzeniu sunia stracila władzę w tylnich nozkach. Po zabiegach ratujących jej życie trafila do domu tymczasowego w Katowicach, Tam stanela na nogi, ale nie jest w 100% sprawną sunia. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Po konsultacjach i badaniach w Brnie ustalono, ze sunia nie kwalifikuje się do operacji, a wymagana jest rehabilitacja. Niestety w miejscu gdzie jest obecnie nie ma takiej możliwości. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]O co nam chodzi?[/U] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szukamy dla niej domu, gdzie właściciel będzie mogl poswiecic jej czas na rehabilitacje. Nie chodzi o cale dnie pracy z sunia, ale poswiecenie jej uwagi i chec do pracy z nia choćby kilka minut dziennie. Nie chodzi o wozenie Albinki na zabiegi, a na cwiczenie z nia samemu. Niby niewiele, ale dla Albinki to szansa na normalność, na swojego człowieka…Na DOM, jedyny, wymarzony, wytęskniony .[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sunia ogólnie jest zdrowa, jest zaszczepiona, wysterylizowana, zaczipowana, odrobaczona. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Kocha ludzi, kocha inne psy i koty a nade wszystko kocha dzieci. Czy ktos pokocha ją?[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Kontakt:[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
erka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Myślę divia_gg, że ok:) Może tylko dodać, na czym polega ta jej niepełnosprawność, że sunia chodzi, tylko troszkę na przykurczonych łapkach i czasami je podwija, zeby ktoś sie nie obawiał, że wogóle ma niesprawny tył. No i może tez napisać, że najlepszy by był dom z ogrodem, aby nie musiała chodzic po schodach. MOże jeszce troche więcej o charakterze, że taka łagodna , subtelna, bardzo przyjacielska . Może jeszcze Jaaga coś doda. Quote
divia_gg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Wprowadzam zmiany:) [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Albinka – psi aniołek szuka swojego nieba[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Albinka to sunia po zdrowotnych przejściach. Nie dane jej było zakosztować życia z kochającym człowiekiem jako zdrowy pies. Bo zaraz po zgarnieciu jej z ulicy, po sterylizacji zaczely się jej problemy. Prawdopodobnie na skutek zatoru w rdzeniu sunia stracila władzę w tylnich nozkach. Po zabiegach ratujących jej życie trafila do domu tymczasowego w Katowicach, Tam stanela na nogi, ale nie jest w 100% sprawną sunia. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Po konsultacjach i badaniach w Brnie ustalono, ze sunia nie kwalifikuje się do operacji, a wymagana jest rehabilitacja. Niestety w miejscu gdzie jest obecnie nie ma takiej możliwości. Sunia nie potrzebuje wózka, bo chodzi, ale podwija lapki, a czasem sa dni, ze chodzenie sprawia jej ból. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]O co nam chodzi?[/U] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szukamy dla niej domu - marzymy z ogrodem, zeby sunia jak najmniej musiala chodzic [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]po schodach [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] - gdzie właściciel będzie mogl poswiecic jej czas na rehabilitacje. Nie chodzi o cale dnie pracy z sunia, ale poswiecenie jej uwagi i chec do pracy z nia choćby kilka minut dziennie. Nie chodzi o wozenie Albinki na zabiegi, a na cwiczenie z nia samemu. Niby niewiele, ale dla Albinki to szansa na normalność, na swojego człowieka…Na DOM, jedyny, wymarzony, wytęskniony .[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sunia ogólnie jest zdrowa, jest zaszczepiona, wysterylizowana, zaczipowana, odrobaczona. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Kocha ludzi, kocha inne psy i koty a nade wszystko kocha dzieci. Czy ktos pokocha ją?[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Kontakt:[/B][/SIZE][/FONT] Quote
polubek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 zaraz wam zrobię jakiś banerek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/177257-5000-z%C5%82-na-diagnostyk%C4%99-i-operacj%C4%99-Albinki-albo-eutanazja%21%21%21%21%21%21"][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/4733/img2786t.jpg[/IMG][/URL]**[URL="http://www.dogomania.pl/threads/177257-5000-z%C5%82-na-diagnostyk%C4%99-i-operacj%C4%99-Albinki-albo-eutanazja%21%21%21%21%21%21"][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/8840/img2770i.jpg[/IMG][/URL] proszę banerki dla Albinki Quote
Igiełka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Ja myślę że osoba która pokocha Albinkę gdzieś już jest i czeka na wspaniałą wyjątkową potrafiącą kochać miłością piękną bo wierną i bezinteresowną Sunię, która stanie się bardzo oddanym przyjacielem. I niekoniecznie musi być to poza granicami kraju. Wrażliwe serce... jest obecne. Tylko kwestia jest tutaj ogromnej odpowiedzialności. Czasem nie wystacza tylko sama ogromna chęć pomocy... Quote
Recommended Posts