erka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='Dadziu']mozna miec nadzieję:),jesli sie nikt nie znajdzie do pszyszlego roku to ja ją wezme.tylko skonczymy dom[/QUOTE] Dzięki Dadziu!!! :):):) To jakies światełko w tunelu, bo byłam juz całkiem zrozpaczona. Obys dom skończyła , jak najszybciej, bo kasa na utrzymanie suni juz sie kończy, każdego dnia przybywają nam nowe psy, juz sobie nie radzimy zupełnie . Quote
erka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ewelinka_m, nie uzupełniłaś w rozliczeniu opłaty za dt za wrzesień - 200 zł. Na koncie Albinki zostało 379 zł i 50 dol., czyli na 2mies., a potem nie wiem, co dalej:(. Quote
erka Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Podnoszę zapomnianą przez wszystkich Albinkę:(. Quote
emilia2280 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 A metryczki Albinki do dzis nie mam ;ppppp Kastor juz zostal przyjéty do rejestracji (od kwietnia :O) i moze w czwartek bédzie KRS i ruszamy :> Quote
erka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Emilia, gdzies podawalas wzór metryczki, ale nie bij , nie wiem, gdzie szukac. Quote
ewelinka_m Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 erko na Zenusiowym wątku była :eviltong: Wypelnicie ladnie metryczké? Tekst przykladowy: [B]1. Sunia z Jędrzejowa, woj. świętokrzyskie: [/B] [B][B]Link do albumu zdjęć:[/B] [URL="http://imageshack.us/g/192/1007150hz.jpg/%20"][COLOR=#4444ff]Luka[/COLOR][/URL] [/B] [B][B]Imię:[/B] Luka[/B] [B][B]Płeć:[/B] suka[/B] [B][B]Wiek[/B]: 1,5 - 2 lata[/B] [B][B]Schorzenie:[/B] sunia po wypadku, zwichnięte biodro oraz uszkodzony trzon kręgu. Przeszła resekcję główki kości biodrowej oraz stabilizację kręgosłupa, poprzez wstawienie metalowych płytek. Rokowania na pełne odzyskanie sprawności są pozytywne. [/B] [B][B]Leczenie i profilaktyka:[/B] karma na wzmocnienie kości, leki: Augumentin, Scanodyl[/B] [B] Najpilniejsze potrzeby: dobra karma, leki, podkłady higieniczne, dom tymczasowy lub stały, w którym sunia mogłaby dojść do siebie. [/B] [B]Sunia po kosztownej operacji przebywa pod opieką [URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/"][COLOR=#4444ff]Stowarzyszenia Obrony Zwierząt[/COLOR][/URL]. Mimo tego co przeszła i ogromnego bólu, jaki odczuwa na co dzień, jest dzielna i ufna w stosunku do człowieka. Jest psem o wspaniałym charakterze, to typowy owczarek – kontaktowy, otwarty, ufny i nastawiony na pracę z człowiekiem. Ma dobry stosunek do innych zwierząt. Jest bardzo bystra, całą sobą okazuje radość i wdzięczność za najmniejszy gest.[/B] Quote
wegielkowa Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='emilia2280']A metryczki Albinki do dzis nie mam ;ppppp Kastor juz zostal przyjéty do rejestracji (od kwietnia :O) i moze w czwartek bédzie KRS i ruszamy :>[/QUOTE] Albinko, ludzie z Dublina pytają o Ciebie.Taka sławna na caly swiat jestes. Quote
savahna Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Zagladam z rana.[URL=http://smajliki.ru/smilie-323086695.html][IMG]http://s3.rimg.info/c0f2ce6014e93de32e2c8f2cf6b31f36.gif[/IMG][/URL] Quote
Asiaczek Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='erka']Podnoszę zapomnianą przez wszystkich Albinkę:(.[/QUOTE] Nieeeee, na pewno Albinka nie jest zapomniana. Podejrzewam, że to brak czasu nas wykańcza... pzdr. Quote
Agata P Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Asiaczek']Nieeeee, na pewno Albinka nie jest zapomniana. Podejrzewam, że to brak czasu nas wykańcza... pzdr.[/QUOTE] brak czasu i pewnie powolna utrata nadziei ,że znajdzie się w końcu ten domek dla niej:shake: ale na pewno nie wszyscy zapomnieli tylko co tu pisać........:sad: Quote
savahna Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Jasne,że nie zapomnieliśmy....Podczytujemy regularnie....:roll: Nieustannie odświeżam Albinke na serwisach i dzisiaj spojrzałam,ze na tablicy na starym, ale nieustannie odświezanym ogłoszeniu ma....prawie 2 tysiace wejść...A Gina od Jaagi prawie 3 tysiące.....Czy można zrozumieć ,że na tyle wejść w ogłoszenia nie ma odzewu...?!!!:-o Quote
Havanka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='savahna']Jasne,że nie zapomnieliśmy....Podczytujemy regularnie....:roll: Nieustannie odświeżam Albinke na serwisach i dzisiaj spojrzałam,ze na tablicy na starym, ale nieustannie odświezanym ogłoszeniu ma....prawie 2 tysiace wejść...A Gina od Jaagi prawie 3 tysiące.....Czy można zrozumieć ,że na tyle wejść w ogłoszenia nie ma odzewu...?!!!:-o[/QUOTE] Na "mojej" Tablicy ma ponad 1200 wejść: [url]http://tablica.pl/oferta/minal-juz-rok-kiedy-toczylismy-dramatyczna-walke-o-zycie-albinki-walke-zwycieska--ID6bNH.html[/url] Quote
plina Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Tytuł starszy.... Uśpić, bo nieadopcyjny- tyle nieszczęść dzieje się w wielu schroniskach... Usypia się psy, które uznaje się za agresywne, choć to tylko schroniskowy lęk, zabija się lekko chore przez błędną ocenę weterynarza, który nie ma zamiaru zajmować się burkiem... Quote
erka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Plina, tytuł ma straszyć, ale , jak widać straszy nie za bardzo, bo nikt nie chce pomóc Albince. My już jesteśmy bezradne:(. Albinka jest już 2 lata w płatnym dt, mimo ciągłego ogłaszania domu nie ma, kończą sie fundusze na jej dalsze utrzymanie. Nie wiem, co bedzie dalej, my mamy prawie 10 psów na utrzymaniu w tej chwili, codzienie zgłoszenia o następnych czekających na pomoc. Masz jakiś pomysł? Quote
anett Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ogłoszę Albinkę w przyszłym tygodniu w DZ, tylko tam tekst jest b. ograniczony, jedynie hasłowy... Quote
plina Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='erka']Masz jakiś pomysł?[/QUOTE] Zmienić PDT na BDT i sprawić, żeby się w niej zakochał ;) Łatwo to napisać... Quote
Asiaczek Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Ja nie wiem, co jeszcze można zrobic dla suni... Może wydarzenie na FB? Ale wydaje mi się, że chyba ma... no i jakies bazarki... A może trzeba brac pod uwagę, że Albinka zostanie w DT juz do końca swoich dni...? Pzdr. Quote
ewelinka_m Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 w dt na stałe zostać nie może już kilkakrotnie ten temat był tu omawiany. mama Jaagi nie jest już młodą osobą, ma kilkanaście psiaków własnych, które również wymagają opieki. nie stać nas też na opłacanie dożywotniego tymczasu :shake: wydarzenia na fb było...efektow brak :-( ale może gdyby kolejny raz bardziej rozpropagować to by się udało? nie mam już pomysłow :shake: Quote
erka Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Przelałam Jaadze 200 zł za dt za październik. Ewelinko uzupełnij rozliczenie. Kasa Albinki się kończy, naprawdę nie wiem, co będzie dalej:(. Quote
Asiaczek Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 No wię może byc tak, że będzie sytuacja bez wyjścia. Bo: - u Mamy Jaagi zostac nie może - finanse się kończą Czyli...? Do schroniska czy co...? Pzdr. Quote
anett Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Albinka jutro będzie w dzienniku zachodnim:lol: Kciuki bardzo wskazane;) Quote
savahna Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 To kciukamy.....Jeśli na cokolwiek można liczyc to chyba jedynie na inna działania niz do tej pory. Mało prawdopodobne,zeby zwykłe ogłoszenia przyniosły efekt, skoro do tej pory go nie było.... Może jednak cos innego pokombinowac....:roll: Quote
Jaaga Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Albinka jest starsza od Teri, wiec teoretycznie szybciej mogłaby być u mamy, tylko że połowę emerytury mojej mamy "zjada' czysz. Do tego prąd, węgiel i czasem trzeba oszczędzać na jedzeniu, a i tak robi długi. Taka niestety jest rzeczywistość polskiego emeryta. BDT czy DS więc nie wchodzi w grę. Quote
Recommended Posts