Jump to content
Dogomania

SZUKAMY DT!!!Jamniczka na lanuchu i 4 szczeniaki!!!ratujmy je!!!pseudohodowla

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dla niej tak a co z innymi?i wlasnie to mnie zawsze dobijalo w org ze wykupuja psy bo np odpowiadaja im zainteresowaniom rasowym a maja gdzies to co bedzie dzialo sie pozniej z innymi psami

nie bije tutaj do Ciebie Talcoot nigdy w zyciu tylko pisze to zeby nikt nie mial watpliwosci jaki tok myslenia rzadzi moja glowa

Posted

dlatego jesli chcemy je uratowac musimy zrobic to tak aby sie babie i synkowi odechcialo brac wiecej psow...tzn foty gdzie psy zyja jak zyja,jesli suka nie szczepiona p.wsciekliznie mozna tez zagrac ze stwarza zagrozenie dla ludzi bo ludzie przychodza ogladac itd a pies w stajni gdzie dzikie zwierze spokojnie moze wejsc...pozniej mamy 2 opcje faktycznie isc na policje i wojta/burmistrza albo straszyc USem

2 opcja jest dosc niebezpieczna bo takie baby sa nawiedzone i moga pozniej jak ktos im podpowie isc na policje i zglosic kradziez

Posted

Albo wszystkim naraz:mad:
Przyszła mi jeszcze do głowy jedna myśl - synulo ma też wyżła - trzeba koniecznie dowiedzieć się czy jest myśliwym - tj czy jest członkiem PZŁ ( imię i nazwisko ) - jeśli tak to można mu przygrozić, że wyleci z Koła Łowieckiego - naruszenie etyki łowieckiej - złe traktowanie psa!!!!!:angryy:

Posted

[quote name='Kostek']dlatego jesli chcemy je uratowac musimy zrobic to tak aby sie babie i synkowi odechcialo brac wiecej psow...tzn foty gdzie psy zyja jak zyja,jesli suka nie szczepiona p.wsciekliznie mozna tez zagrac ze stwarza zagrozenie dla ludzi bo ludzie przychodza ogladac itd a pies w stajni gdzie dzikie zwierze spokojnie moze wejsc...pozniej mamy 2 opcje faktycznie isc na policje i wojta/burmistrza albo straszyc USem

2 opcja jest dosc niebezpieczna bo takie baby sa nawiedzone i moga pozniej jak ktos im podpowie isc na policje i zglosic kradziez[/QUOTE]
Jak to kradzież? Jaka 2 opcja?

Posted

Ja też kiedyś wykupiłam ze stodoły chorą na serce maltaneczkę. Zostały suki innych ras, bo mogły rodzić. Na jej miejsce facet pewnie wsadził od razu następną suke. Taki wykup jest bez sensu, ale w przypadku konkretnego psa trudno myśleć na trzeźwo.
Teraz też jestem przeciwna wykupieniu psów, bo zaraz będą następne, skoro to taki interes. Przy kolejnym miocie "hodowcy" wpadną na kolejny pomysł i opchną wszystkie hurtem pośrednikowi. dokupią wiecej suk i tak będzie wkoło. Trzeba by im obrzydzić rozmnażanie.

Posted

2 opcja to us powiedziec babie ze bedzie miala nieprzyjemnosci kare itd wtedy moglaby pomyslec i oddac psy tylko jak pozniej iochlonie i ktos jej podpowie moze isc na policje i zglosic kradziez

Posted

Cześć Kostek..:)
wiecie co, nie krzyczcie.. ale macie rozmowę nagraną, macie adres - trzeba dane zdobyć i zgłosić do US. Tak niestety musi odbywać się walka z pseudo.. poprzez kieszeń. Niestety, zawsze są ofiary.... :(
Musicie znaleźć US pod który oni podlegają, mając zgłoszenie i dowody, mają obowiązek się tym zająć.

Posted

czesc Kochana

mysle wlasnie o tym co napisalas...moze uda sie jakos ogarnac temat aby i powiadomic US i zabrac psy albo chociaz jakos je zabezpieczyc zeby im w leb nikt nie dal

Posted

Obawiam się że mogłoby to skończyć się tragicznie dla psów .Nie ja tu podejmuję decyzję ,ale pryncypialne podejście - z ewent. ofiary czasem są - nie jest sercu memu bliskie.:-(

Posted

Dziewczyny, sprawdzcie jeszcze dokłądnie, bo coś mi się miga, że jest jakas kwota wolna od podatku, która można w miesiącu zarobic. Kto wie, czy oni tak nie wyliczyli, by po sprzedaży 4 szczeniat wyjśc obronną ręką. Jakaś księgowa by sie tu zdała.

Posted

Pani wyraźnie powiedziała że maja 3 dorosłe jamniki, więc myślę, że dwie suczki rozpłodowe i jeden dupcyngiel, wtedy maja więcej szczeniaków, wykupienie jednej suczki nic nie da :( a zresztą ja myślę że na wykupienie i tak by się nie zgodzili ... czyli jak narazie myślicie, trzeba by się tam przejechać i obaczyć faktyczny stan? narazie nic innego mi do głowy nie przychdzi ...

Posted

dziewczyny od podatku moze i wolna ale zarabia na czarno wiec zglosic mozna!tym bardziej jak ona udowodni ze zarobila tylko np 200zl?nie udowodni wiec sprawa zgloszenia do US jest jak najbardziej do przemyslenia

mam dla Was zla wiadomosc, myslalam ze uda mi sie miec dla suki DT niestety nie wyszlo:(

macie jakis pomysl?teraz tak mysle ze jesli nie ma zaplecza dla suki to nie ma co kombinowac z jej odbiciem bo gdzie sie rodzinka podzieje?