kikou Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='magdyska25'] Czy coś jest potrzebne na już Chojrakowi? Na dzień dzisiejszy ma + 160 zł.[/QUOTE] nie, na razie wszystko mamy i karme i leki, nie martw sie jak coś miałoby zabraknąć i nie miałabym jakiegoś "czarodziejskiego" źródła to dam znać odpowiednio wcześniej, bardzo dziękuje za troske! :loveu: Quote
magdyska25 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ciesze się bardzo, że niczego Chojraczkowi nie brakuje :) Quote
Klementynkaa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 czyli rozumiem, że wpłaty powoli "pracują" na zmniejszanie długu? Quote
Bjuta Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Do mnie na to eurowe konto jeszcze nic nie wpłynęło. Quote
magdyska25 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Klementynkaa']czyli rozumiem, że wpłaty powoli "pracują" na zmniejszanie długu?[/QUOTE] jak na razie na dotychczasowe +350 zł za hotel. Zapłaciłam pod koniec stycznia- właśnie za I. Teraz jest + 160 zł., jeszcze trochę czasu do wpłaty za luty ale nie mam pojęcia jak zabrać się jeszcze za dług bo "leci na bieżąco". Quote
Monika z Katowic Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Bjuta']Do mnie na to eurowe konto jeszcze nic nie wpłynęło.[/QUOTE] Bjutko! Ta pani z Francji pisała do mnie w poniedziałek wieczorem, że wpłaciła. Oprócz tego na FB [B]siedem[/B] osób poprosiło mnie o konto Chojraka i obiecało pomoc finansową... Zobaczymy, jak będzie. Ufam, że nasz kochany Chojraczek nie zostanie bez pomocy szlachetnych ludzi. Quote
beataczl Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 w koncu ,,wymeczylam ";) bazarek dla Chojraczka z fantow przyslanych przez Elze22 :loveu: Ciocie zapraszam do podnoszenia bazarku ;) chyba,ze sa dzidziusie w domu ,w rodzinie to zapraszam do zakupow :smile: [h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239420-dla-dzidziusiow-na-dt-Chojraczka-do-12-02-godz-20-00"]dla dzidziusiow -na dt Chojraczka -do 12.02/ godz. 20.00[/URL][/h] Quote
Monika z Katowic Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Wpadł mi niespodziewany pieniążek, więc wysłałam dodatkowo 35 zł dla Chojraka.:loveu: Marzę byśmy zaczęli spłacać chojrakowy dług z roku 2012, ale najpierw nazbierajmy na hotel za luty 2013... Quote
kikou Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 dziękujemy za bazarek dla Chojruńki:loveu: i dziękujemy za paczuszke z ręcznikami dla Chojrusia i kolegów (zużywamy dużo starszych tekstyliów, ok. 1/3 piesków jest u nas inkontynentna więc bez przerwy trzeba coś podkładać, wycierać i przebierać.. ) od młodych Humanistów (skutecznie zachęconych do dobroczynności przez Monikę z Katowic):loveu: Quote
Monika z Katowic Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='kikou'] i dziękujemy za paczuszke z ręcznikami dla Chojrusia i kolegów (zużywamy dużo starszych tekstyliów, ok. 1/3 piesków jest u nas inkontynentna więc bez przerwy trzeba coś podkładać, wycierać i przebierać.. ) od młodych Humanistów (skutecznie zachęconych do dobroczynności przez Monikę z Katowic):loveu:[/QUOTE] Młodzi Humaniści więcej nazbierali dla Chojraczka i kolegów, więc będą jeszcze przysyłali. :loveu::loveu::loveu: Quote
magdyska25 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Dotarła wpłata od osoby z FB: [B]* Pani Iwona W. z Sosnówka- 50 zł.[/B] Dziękujemy! Quote
Bjuta Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Pięknie dziękujemy! :) Konto eurowe sprawdziłam, ale jeszcze się tam nic nie pojawiło. Może jutro? Quote
magdyska25 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 [B]Kolejne wpłaty: * Monika z Katowic- wpłata dodatkowa- 35 zł. * Pani Halina T. (Żory)- 10 zł. * Pani Anna K. (Żmigród)- 30 zł.[/B] Dziękuję!!! [U][B]STAN KONTA NA DN. 11.02.2013r.:[/B][/U] [SIZE=3][B]+ 285 zł.[/B][/SIZE] Quote
magdyska25 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 dzisiaj trafiła wpłata [B]od Pani Barbary B. z Przemyśla- 3 zł.[/B] Dziękujemy! ja od siebie dokładam 12 zł., tak, żeby Chojraczek miał równo 300 zł. Quote
yolanovi Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Śledzę wątek Chojraka od momentu przekazania na konto DadaM (na prośbę Klementynkaa), na początku stycznia 2013 kwoty 100 zł dla psinki. Wchodzę na każdy nowy wpis na wątku z nadzieją, że znajdę w końcu potwierdzenie, że ta moja stówka do Chojraka dotarła. Niestety rozliczenie DadaM nie aktualizowane od 14.12.2012 i cisza. Wygląda na to, że 100 zł to kwota na tyle niewielka, że nikomu nie zależy. Dla mnie to dużo kasy, więc jeśli Chojrakowi te pieniądze potrzebne nie są poproszę o ich zwrot, bo ja kilku biedakom pomagam i na pewno będę miała komu je przekazać. Quote
Elza22 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='yolanovi']Śledzę wątek Chojraka od momentu przekazania na konto DadaM (na prośbę Klementynkaa), na początku stycznia 2013 kwoty 100 zł dla psinki. Wchodzę na każdy nowy wpis na wątku z nadzieją, że znajdę w końcu potwierdzenie, że ta moja stówka do Chojraka dotarła. Niestety rozliczenie DadaM nie aktualizowane od 14.12.2012 i cisza. Wygląda na to, że 100 zł to kwota na tyle niewielka, że nikomu nie zależy. Dla mnie to dużo kasy, więc jeśli Chojrakowi te pieniądze potrzebne nie są poproszę o ich zwrot, bo ja kilku biedakom pomagam i na pewno będę miała komu je przekazać.[/QUOTE] Sytuacja jest bardzo dziwna. Nie da się zmusić DadaM do przekazania pieniędzy dla Chojraczka chyba że ktoś zna ją w realu bo innego rozwiązania nie widzę. Quote
yolanovi Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Sytuacja bardzo dziwna, delikatnie mówiąc. Bardzo zależało mi, żeby Chojrak te pieniążki dostał, a nie żeby poniewierały się nie wiadomo gdzie. Niestety jakoś na wątku zainteresowania ta moją pomocą nie zauważyłam i nikomu nie przeszkadza, że kasa wsiąkła. Przykro mi tym bardziej, że naprawdę miałabym komu je podarować. Klementynkaa podrzuciła mi Chojraka i faktycznie sytuacja finansowa tu nienajlepsza ale kasa też jakby niepotrzebna :( Quote
Elza22 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Kasa jest Chojraczkowi bardzo potrzebna tylko jego skarbik nawalił po całości. Mam cały czas nadzieję że to wszystko się wyjaśni i nie okaże się że skarbnik sobie przywłaszczył pieniążki. Bo niestety tak teraz to wygląda!!! Quote
Bjuta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 No szczerze mówiąc wydaje mi się że stanowczo za długo trwa to przekazywanie środków starego skarbnika drugiemu. Czy ktoś mógłby zadzwonić do DadyM? Bo to jest strasznie nieprzyjemne i chyba zupełnie niepotrzebne! :shake: Przy okazji melduję, że na moje eurowe jeszcze nic nie wpłynęło. No ale z niewielkich doświadczeń w tej dziedzinie, wiem, że to potrafi trwać i 2 tygodnie. Quote
Monika z Katowic Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Droga Yolanovi! To bardzo, bardzo, bardzo przykre, że te zdeponowane u DadaM finanse wciąż nie docierają na nowe konto. :( My - stali darczyńcy - od dawna alarmujemy o rozliczenia, bo nasze pieniądze też tam są! Ale pretensje i niesnaski na tym wątku w niczym nie pomogą Chojrakowi. Sprawę powinien załatwić ktoś, kto ma [B]realny kontak[/B]t z DadaM... Czy jest ktoś taki? Quote
Klementynkaa Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 na szczęście póki co pretensji wielkich nie ma ale rozgoryczenie rośnie :( no i powraca pytanie - kto ma kontakt z DadaM? na ja nojego maila też nadal odpowedzi nie dostałam. Quote
yolanovi Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='Monika z Katowic']Droga Yolanovi! To bardzo, bardzo, bardzo przykre, że te zdeponowane u DadaM finanse wciąż nie docierają na nowe konto. :( My - stali darczyńcy - od dawna alarmujemy o rozliczenia, bo nasze pieniądze też tam są! Ale pretensje i niesnaski na tym wątku w niczym nie pomogą Chojrakowi. Sprawę powinien załatwić ktoś, kto ma [B]realny kontak[/B]t z DadaM... Czy jest ktoś taki?[/QUOTE] Moniko, tu nie chodzi o niesnaski bo chyba moja wypowiedź nie budzi jakichś zastrzeżeń i nikt z obecnych na wątku nie jest innego zdania. dla mnie jest niezrozumiałym, że w tak niedobrej sytuacji finansowej Chojraczka jakoś nikt energicznie nie dopomina się o wpłaty. Pieniądze jakieś są ale jakby ich nie było. Mam nadzieję, że jednak są i dotrą na konto Kikou. Zgadzam się, że ktoś kto jest niedaleko DadaM i może z nią osobiście porozmawiać powinien sprawę wyjaśnić i załątwić jak najszybciej. Quote
magdyska25 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) edit: Skontaktowałam się tel. z Dadą (nr podany na wątku Megi). Dzisiaj wieczorkiem wejdzie i zrobi rozliczenie. O ile dobrze zrozumiałam- pieniądzę są przelane na konto Kikou ale to już potwierdzi Dada. Edited February 12, 2013 by magdyska25 Quote
Monika z Katowic Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Znam Dadę M od roku 2009. "Znam Ją" tylko z na Dogomanii. Ale pomagałam wielu bezdomnym psiakom, którymi Ona się opiekowała. Opiekowała się bardzo dobrze i z pełnym zaangażowaniem. Dlatego myślę, że coś się u Niej stało... I proszę, abyście nie pisały, że Dada M coś sobie przywłaszczyła, bo to krzywdzące! Oczywiście, jak wszyscy, mam nadzieję, że niedługo ta przykra i nieprzyjemna sytuacja się wyjaśni... A energię w całości poświęcam na szukanie Darczyńców dla Chojraka na Facebooku. Kto nie wierzy niech sprawdzi na wydarzeniu na FB. I zerknie na powoli rosnące finanse. Finansowo pomogło już siedem osób z FB, a dwie obiecały wysyłkę leków i jeszcze jedna - fantów na bazarek. Nie będzie cudów, ale będę nadal - ze wszystkich sił - prosić na FB o szlachetną pomoc (rzeczową i finasową) dla Chojraka. Quote
magdyska25 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Obecnie Dada mega intensywnie "uzależniła się" od pomagania zwierzakom z Korabiewic. Tam większość czasu i energii zostawia ale jak już wyżej napisałam- skontaktowałam się tel. i dzisiaj ma swoje rozliczenie wkleić. Quote
Recommended Posts