Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na koncie Mańka jest 180zł -33,40zł ( wet )= 146,60zł .Jeśli pójdzie niedługo do DS odlicze od tej kwoty dni przez które pozostanie u mnie .

Lady czytaj uważnie ze zrozumieniem ,nie napisalam ze wolę czas poświęcac innym psom tylko psom na miejscu nie wyłączając z nich jamnika .
A co do poświęcania Frodowi czasu to nie ty będziesz to oceniac .Wywiązuję się ze swoich oboawiązków w przeciwieństwie do Ciebie .Proszę o zaległą wpłate za hotel .
Wyjaśnijmy sobie jedno Hotel ma zagwarantować psu jedzenie .schronienie ,opieke .Jesli trzeba takze weterynaryjna .
Regularne przebywania na wybiegu i zabawy na nim .
Proszę zabrać psa i umieścic u szkoleniowca ,który za odpowiednim wynagrodzeniem nauczy go chodzenia na smyczy .
Ale ty wolisz walić w klawiaturę pisząc swoje madrości niż przyjechać do hoteliku który jest w twoim zasięgu i wziąć "swojego"tak skrzywdzonego u mnie Froda i wyprowadzić na spacer .Czy zadzwoniłaś chociaż raz oprócz chęci kąpieli go w marcu ??!!aby zapytać o jego postępy ? Czy oprócz znajdywania dziury w całym i robienia z Froda nieadopcyjnego psa bo ciągnie na smyczy masz jesze jakieś moze pozytywne argumenty- watpię ....Jestes wiecznie sfrustrowana i niezadowolona .
Brak zrozumienia pracy w hotelu przy zwierzetach ,obowiązkach i odpowiedzialności jest Ci obcy więc dyskusja z tobą nie ma sensu . Jest to ostatni mój wpis do Ciebie .
Pamietaj duzo zalezy od kultury człowieka ,wtedy zawsze mozna sie dogadać .

Proszę tylko i wyłącznie o kontakt na pw w sprawie ewentualnego wczesniejszego zabrania psa z hotelu .Na watek juz nie wejdę .
Reszte pozostałych pięniędzy jeśli takie zostana po końcowym rozliczeniu przeslę na wskazane konto .
''Współpracę'' po wyadoptowaniu Mańka uważam za zakończona .

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz doskonale, jaką Frodo ma sytuację finansową - podobnie jak ostatnio, wpłata będzie później, nigdzie nie jest zaznaczone, że ma być z góry i nie rób ze mnie idiotki, bo najpierw piszesz, że Frodzik ma się super, a potem wychodzi, że sika w boksie itd. To nie jest super. Ja z Tobą poza Frodem i nie uznaję żadnej współpracy, Maniek jest nowodworski i mi na nim zależy - następne i inne psy będą prowadzić dziewczyny z Nowodworu, beze mnie, co Cię na pewno ucieszy. Wyobraź sobie, że będąc niezmotoryzowaną i przez jeden dzień raz w miesiącu w Zamościu nie mogę przyjeżdżać jeszcze do Ciebie i brać psa na spacer - jednak nie omieszkam przyjechać w przyszłym tygodniu, po 13tym, żeby zabrać Mańka do weta, jeśli nie dasz rady wcześniej i żeby właśnie wyjść z Frodem. Jako hotelik jesteś też zobowiązana pisać o tym, co się dzieje z psem, czy robi postępy, czy się cofa - jesteśmy w końcu na FORUM.

W sprawie Froda i Mańka nadal liczę na stałe sprawozdanie, resztę psów nowodworskich możesz prowadzić zawsze w porozumieniu z resztą dziewczyn.

Napisz więc, co z łapą Mańka, kiedy konczy leki, czy pojedziesz w tym tygodniu do weta w sprawie kastracji.

Posted

Dżizas. Foch! I koniec!

Tak na moje oko prowadzący hotelik powinien co jakiś czas pisać, jak się mają psy, które są pod jego opieką, czasem wstawić zdjęcia. Psy są pod PŁATNĄ opieką, żeby nie było. Kuźwa, skoro opieka weterynaryjna to taki problem, to trzeba było się zająć czymś innym, bo do hoteliku trafiają psy z różnymi dolegliwościami, to nie są czyjeś psy, tylko psy z ulicy czy schronu. Na początku była mowa o kastracji, od samiusieńkiego początku dziewczyny sygnalizowały, że Maniek PRZED ADOPCJĄ ma być ciachnięty, była zgoda, tymczasem od jakiegoś miesiąca (?) wiecznie są jakieś wymówki - a to, że nie ma czasu, a to, że suka po zabiegu, a to, że coś tam...

Funia, nie znam Cię osobiście, nie mam zdania o Twojej osobie, ale jak widzę takie zachowanie to mnie coś trafia - prowadzenie hoteliku wiąże się z pewnymi obowiązkami, z którymi chyba czasem u Ciebie ciężko, nie? I jak ktoś śmie zauważyć, że coś nie tak to jest foch z przytupem, nie wejdę więcej na wątek, blablabla... Psy w hoteliku z założenia mają być przygotowywane do adopcji - czyli - każdy pies powinien mieć poświęcone tyle czasu, żeby go nakarmić, wyprowadzić, dać mu pobiegać z innymi psami, ale także z nim [B]popracować[/B]. Chodzenie na smyczy to nie jest jakaś nadkosmiczna umiejętność, na opanowanie której trzeba poświęcać dnie i noce, to jest jednak PODSTAWA do adopcji, zwłaszcza, jak pies jest wielkości sznaucera olbrzyma!!! Tak samo jak w przypadku kastracji Mariana - to nie właściciel hotelu decyduje, czy jest to sprawa gardłowa czy nie, tylko ci ludzie, którzy na psa łożą pieniądze i ci, którzy kierują jego adopcją. Jeśli Marian nie będzie wykastrowany, państwo się mogą rozmyślić, a wtedy Marian zostanie na kolejny miesiąc i kolejny i kolejny...

Posted

Wklejam na prośbę funi:

"Wszystkie informacje odnośnie Mariana bedę - za zgodą matrioszki2 - jej przekazywać .
Aby przyspieszyc jego adopcję ,a tym samym zakończyć kontakt z jego opiekunami , zawiozę psa na zabieg .
Proszę o poinformowanie mnie z conajmniej dwudniowym wyprzedzeniem o terminie zabiegu ,abym mogła przygotowac psa .
Proszę o opłacenie kastracji u weta .
Pieniądze , które pozostają na jego koncie będą przekazane na wskazane konto po ostatecznym rozliczeniu.
Planując kastrację, proszę mieć na uwadze godziny . W tygodniu około 18-stej ,a poniedziałek w godzinach 9-15 .( w tych godzinach mogę go zawieźć i odebrać ).
Łapa Mańka jest w porządku zmiana przygasła ."

Posted

[quote name='matrioszka2']Wklejam na prośbę funi:

"Wszystkie informacje odnośnie Mariana bedę - za zgodą matrioszki2 - jej przekazywać .
Aby przyspieszyc jego adopcję ,a tym samym zakończyć kontakt z jego opiekunami , zawiozę psa na zabieg .
Proszę o poinformowanie mnie z conajmniej dwudniowym wyprzedzeniem o terminie zabiegu ,abym mogła przygotowac psa .
Proszę o opłacenie kastracji u weta .
Pieniądze , które pozostają na jego koncie będą przekazane na wskazane konto po ostatecznym rozliczeniu.
Planując kastrację, proszę mieć na uwadze godziny . W tygodniu około 18-stej ,a poniedziałek w godzinach 9-15 .( w tych godzinach mogę go zawieźć i odebrać ).
Łapa Mańka jest w porządku zmiana przygasła ."[/QUOTE]

Powiem tylko - hahahaha ;) Nie ma to jak być dzieckiem.

Co do Mańka - E-S, zadzwonisz Ty, jako że doktora znasz, czy mam dzwonić ja, żeby umówić psa w tych godzinach? Kasę prześlę na konto weta, jak tylko je dostanę.

Posted

Nie mam siły tego wszystkiego czytać. Niedawno wróciłam z roboty gdzie przez 10 godzin uczestniczyłam w międzyludzkich konfliktach i enaf, limit na dziś wyczerpany.
I Bugi ujada mi w ucho ...
Zadzwonię do Pawła Kulika, umówię Maniusia na zabieg, zadzwonię do Funi i przekażę jej umówiony termin.

Posted

A ja się cieszę, że to będzie już koniec tego wątku. [B]alfabia[/B] zrobiła wczoraj wizytę w nowym domku - powiedziała, że spośród tych chętnych domków, które nadawały się do adopcji różnych psów, domek Mańka to domek marzenie - więc jak najbardziej na tak, nie ma się czego przyczepić. Cioteczko, dziękujemy!
E-S, jak umówisz zabieg, to daj znać, kiedy się odbędzie, będziemy szukać transportu - pewnie na dobę po, nie?

Posted

chciałabym sie dowiedzieć czy Maniek jest już w domku? poniewaz , kiedyś skończą się zainteresowani jego adopcja i zostanie potem sam albo go dacie do schroniska i będzie cale życie bezdomnym... liczy sie dobro psa a nie napychanie komuś kieszeni pieniędzmi za pobyt psa w hotelu.... pomyslcie troszke .. najpierw napisalyscie Mankowi taka opinie ze nikt chyba nie mial checi go adoptowac po prostu odstraszacie ludzi od niego... po drugie ile kosztuje hotel ? nie sadzicie ze zrobiliście wszystko by nigdy nie znalazł domu? a kieszeń komuś napychacie kasa

Posted

[quote name='aldira']chciałabym sie dowiedzieć czy Maniek jest już w domku? poniewaz , kiedyś skończą się zainteresowani jego adopcja i zostanie potem sam albo go dacie do schroniska i będzie cale życie bezdomnym... liczy sie dobro psa a nie napychanie komuś kieszeni pieniędzmi za pobyt psa w hotelu.... pomyslcie troszke .. najpierw napisalyscie Mankowi taka opinie ze nikt chyba nie mial checi go adoptowac po prostu odstraszacie ludzi od niego... po drugie ile kosztuje hotel ? nie sadzicie ze zrobiliście wszystko by nigdy nie znalazł domu? a kieszeń komuś napychacie kasa[/QUOTE]

Aldira, weź najpierw czytaj, potem pisz, a najlepiej w ogóle się nie odzywaj - za taką kasę akurat sam pobyt psa z ew. wetem, pomimo konfliktów, to dobry układ z hotelem.

Posted

[quote name='aldira']chciałabym sie dowiedzieć czy Maniek jest już w domku? poniewaz , kiedyś skończą się zainteresowani jego adopcja i zostanie potem sam albo go dacie do schroniska i będzie cale życie bezdomnym... liczy sie dobro psa a nie napychanie komuś kieszeni pieniędzmi za pobyt psa w hotelu.... pomyslcie troszke .. najpierw napisalyscie Mankowi taka opinie ze nikt chyba nie mial checi go adoptowac po prostu odstraszacie ludzi od niego... po drugie ile kosztuje hotel ? nie sadzicie ze zrobiliście wszystko by nigdy nie znalazł domu? a kieszeń komuś napychacie kasa[/QUOTE]

Tia, osobiście wywiozę Mariana do lasu i go przywiążę do drzewa. Weź dziewczyno pomyśl zanim coś napiszesz... :roll:

Posted

Ja nie wiem ale chyba naprawde masz powazne problemy z czytaniem i zrozumieniem tego co czytasz. Jak mozna w ogole pisac ze zrobily wszystko zeby pies nie znalazl domu?!
No tak dla zabawy wziely go pod swoja opieke, dla zabawy go utrzymuja tylko po to zeby domu nie znalazl i wrocil do schronu...sory ale nie pojmuje twojego toku myslenia.
Aha i moje koty nadal zyja i maja sie dobrze...o zgrozo spaly dzisiaj razem z psami na kanapie bez mojego nadzoru!

Posted

nie interesuja mnie twoje wywody zachowaj je dla siebie dosc juz zlego zrobiliscie piszac o Manku wystawilyscie mu opinie psa mordercy co najmniej ale nie o tym chcialam... czy ty płacisz za hotel Manka furciaczek? jeszcze raz pytam jest już w domu jamnik?

Posted

[quote name='aldira']nie interesuja mnie twoje wywody zachowaj je dla siebie dosc juz zlego zrobiliscie piszac o Manku wystawilyscie mu opinie psa mordercy co najmniej ale nie o tym chcialam... czy ty płacisz za hotel Manka furciaczek? jeszcze raz pytam jest już w domu jamnik?[/QUOTE]

Naucz się czytać. Nie jesteś władna do podejmowania jakichkolwiek decyzji, jak również do stwierdzania, czy opinia o Mańku jest słuszna, czy też nie, a już tym bardziej do rozliczania nas.

Posted

[quote name='aldira']nie interesuja mnie twoje wywody zachowaj je dla siebie dosc juz zlego zrobiliscie piszac o Manku wystawilyscie mu opinie psa mordercy co najmniej ale nie o tym chcialam... czy ty płacisz za hotel Manka furciaczek? jeszcze raz pytam jest już w domu jamnik?[/QUOTE]
Psa mordercy? Gdzie ty żeś to przeczytała? A że charkaterek ma i jest jaki jest to wszyscy zainteresowani muszą wiedzieć! Nikt potem nie będzie po niego jeździł, żeby go z powrotem zabierać, bo ludzie sobie z nim nie dadzą rady i będą chcieli go znowu oddać! A co ciebie to interesuje kto płaci za hotel? Ty nie musisz, więc nie rozumiem twojego wtrącania się i obrażania innych. Nagle pojawiłaś się nie wiadomo skąd z pretensjami. Maniuś pojedzie do domu wtedy, kiedy jego opiekunowie o tym zdecydują i kiedy będzie na to gotowy. A jak byś czytała wątek i to co piszą dziewczyny to byś się nie dopytywała któryś raz czy pies jest już w domu!

Posted

No tak racja, zapomnialam ze nie mam prawa sie wypowiadac na publicznym forum i tylko Ty takie prawo posiadasz.

Najlepiej psa opisywac w samych superlatywach nie piszac nic o ewentualnych trudnosciach, czy problemach jakie sprawia- to jest mega odpowiedzialne podejscie i napewno nowi wlasciciele beda zachwyceni, o psie ktory prawdopodobnie zmienialby miejsce zamieszkania kilka razy nie wspomne. Rewelka no...

Posted

O, aldira znowu na banicji, to przykre. Nieważne. Mamy jakąkolwiek opcję transportu Zamość - Płock, czy w ogóle jeszcze nic?

Posted

Przelałam Funi 140 zł za kastrację Mania.
Jamnior straci klejnoty jutro o 19. Zawiezie go i odbierze Funia.
Będzie to operacja bezszwowa, małego cięcia - bez wycinania worka mosznowego. Pies ma tylko nacięcie na brzuszku 0,5 cm.
Po wybudzeniu z narkozy myślę, że w czwartek się pozbiera i w piątek mógłby spokojnie jechać.

Posted

Ja już rozmawiałam z Tolą, bo oni chcą zawieźć z Zamoscia ONkę do Warszawy - może udałoby się to jakoś połączyć. Będę kombinować coś również w zwiazku z wystawą w Lublinie - może akurat...

Posted

Maniuś już PO :)
chciał pogryźć weterynarza :)
Obudził się z narkozy, 24 h nic ma nie jeść.
Grzeczny jak nigdy.
w piątek idzie na kontrolę, dostanie na wszelki słuczaj antybiotyk, wpis w książeczce zdrowia.

Jak będzie wiadomo kiedy skąd Maniuś ma jechać to dajcie mi znać. Funia go może gdzieś w Zamościu podwieźć, żeby się nie tłuc po tym polu do niej.

Posted

Maniuś ma się już całkiem dobrze, warka i piłuje na nielubianego pieska za to, że ten ma czelność wracać z wybiegu do hoteliku :)

Posted

Czyli może jechać po piątkowej kontroli, tak? Dobrze, że wszystko poszło ok, chciał pogryźć weta - będzie żył :evil_lol: Nadal nie mamy natomiast żadnego transportu...