martaipieski Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 słuchajcie otrzymałam 2malile pozwole je sobie tu opisac: pierwszy w sprawie młodej suni shiry ze strony 12 tego watku!!!! Pani spodobała sie shira,jest zainteresowana adopcja,ale zastanawia sie czy sunia nada sie do domu z raczkujacym dzieckiem???????? shira jest spokojna,zachowaniem przypomina szczeniaka, ale nie mozna dac gwarancji ze nie zrobi krzywdy dziecku,moze ja zrobic nieswiadomie podczas zabawy:( pozatym mam obawy przed wydaniem psa do domu z niemowlakiem:/ co myslicie??? a drugi w sprawie zojki!!!: pani ma duze mieszkanie,do tej pory miała 2amstaffy,jest zaintersowana zoją i chce poswiecic jej swoj wolny czas, pyta jakie sa warunki adopcji i czy jest ona aktualna w obydwu mailach czekam na odpowiedz lub kontak tel. jak tylko dowiem sie cos wiecej dam znac!!!!,zwłaszcza interesuje mnie domek dla zoi bo Pani oferuje dobre warunki i ma doswiadczenie, nie wiem jeszcze jaka to miejscowosc jak bede wiedziala to mam nadzieje ze znajdzie sie jakis dogomaniak ktory bedzie mogł sprawdzic domek????? Quote
doddy Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Super, że coś się ruszyło. Co do adopcji do niemowląt, ja mam zawsze obawy. Mniejsze obawy mam jak dzieci mają po 7 -10 lat, ale do niemowlaków szczerze - nie oddaję psiaków. Dzięki temu bezpieczniej śpię :) Ale każdy ma inne podstawy w wyadoptowywaniu psów. Co do Zojki, strasznie się cieszę, że ktoś się nią zainteresował. Jak tylko będzie znane miasto, to pewnie znajdziemy jakąś ciotkę lub wujka, którzy zrobili by wizytę przedadopcyjną. :) Quote
nika28 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Do Pani z niemowlakiem chyba bardziej nadaje się jakiś "sprawdzony" psiak, z DT. Martaipieski, masz zdjęcia collie ? Quote
martaipieski Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 no tak jesli ta Pani od niemowlaka chce psa to i tak go sobie sprawi!!! ale masz racje gdy wydaje sie psa do nowego domu zawsze ma sie poczucie odpowiedzialnosci!!!! Quote
martaipieski Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Pani od zoi jest z piły wiec albo bede musiala jechac spr domek osobiscie albo poprosic forumowego wapiszona musimy ona jest z piły:) Pani napisała ze chetnie podjedzie do schroniska zobaczyc sunie:) jak tylko bedzie ona gotowa do adopcji:) Quote
aganela Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Może shirka byłaby do domu z dzieckiem ,tylko gdyby dziecko raczkowało,to Shirka nie powinna przy nim być,żeby w razie ,nie pociągneło jej za coś!trzebaby było mieć obydwoje'dzieci' na oku,choć zawsze jest ryzyko!.Marta ja przed chwilką skończyłam robić ogłoszenia dla [B]Skubiego[/B] - tego młodego Labka! Więc mogą teraz o niego pytać ! (tel.i meil)Nie podałam adresu schroniska,ale tylko,że jest w okolicach miast;Piła ,Poznań i Szamotuły .Napisałam też ,że może się coś uda ztransportem,bo w sumie jakby byli fajni ludzie to warto jakoś kombinować! Już ktoś z meila się pytał czy ' Skubi jest nadal do wzięcia? ' Odesłałam tą osobę na twój meil adopcyjny,tylko trochę krótki ten meil nie?? Ogłoszenia robiłam z takim tekstem; [URL]http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=80219[/URL] Dziś rano otrzymałam też meila z allegro,osoby,która chciałaby zobaczyć te pieski na żywo i prosiła o adres schroniska-też odesłałam ją na twój meil! Dodałam jeszcze do aukcji onki ; sunię onkę-donkę 10letnią, sunię Sarę onkę i Bruno onka długowłosego czyli DONka.Donek powinnien mieć'wzięcie'po nawet kilka osób wcześniej na dogo szukało donków.Więc mogę Brunkowi nzrobić ogłoszenia-podobne jak Skubiemu,ale za parę dni,bo trzeba oddychnąc;) O pieski w typie husky ,pytali się z allegro ludzie z forum husky ,którzy też jakoś strają się pomóc w adopcji husky,możliwe ,że zrobią im ogłosz. Quote
martaipieski Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 aganela -dziekuje!!!!!! dziekuje wam wszystkim za pomoc!!! słuchajcie!!!!! dzwoniłam dzis do schroniska suczka zoja bedzie do odebrania ok 15-18czerwca dopiero bo jeszcze nie miala sterylki!!! pani ktora sie nia interesuje jest z mojej okolicy czyli z Piły:) juz rozmawialam z forumowa Wapiszon zgodzila sie zrobic wizyte przedadopcyjna:) mam nadzieje ze to dobry domek i sie Pani nie rozmysli tylko poczeka:) co do shiry dowiedzialam sie ze do schroniska trafila jako 3miesieczny szczeniak, od urodzenia ma jakos zdeformowane łapki ale nie zauwazylam tego, łapki byly leczone i nie sprawiaja jej problemu w poruszaniu sie itd. sunia jeszcze jednak nie miala sterylki tzn shira wiec albo nowy wlasciciel na koszt wlasny to zrobi(to jeden z warunkow umowy) albo zainteresowani poczekaja az sunia dostanie 1cieczke i po niej bedzie miala sterylke a wiec shira to szczeniak!!!!!to tlumaczy jej slodkie zachowanie Quote
Ss Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 ta sunia jest jeszcze w schronisku? [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c2f468dcbf98cf55.html"][IMG]http://images37.fotosik.pl/238/c2f468dcbf98cf55med.jpg[/IMG][/URL] Quote
martaipieski Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 chyba juz jej nie ma ale sa 2pieski spanieli dowiem sie jescze dokladnie przy kolejnej wizycie Quote
martaipieski Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 wlasnie dostalam maila od jakiejs Pani jest zdecydowana na skubiego, czekam na odpowiedz bo nie podala zadnych konkretow Quote
aganela Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Właśnie to chyba ona meilowała do mnie jak skończyłam robić ogłoszenia.Może nie więc opowie o sobie,może trzeba ją ośmielić,wytłumaczyć,że się pytamy,bo chodzi o dobro psa by raz jedyny trafił do dobrego domu i już do końca życia pozostał w nim szczęśliwy,że nikt tych informacji'nie rozdmucha'.Ja dostałam meila w sprawie Shiry od pewnej pani.Przekierowałam ją na mail adopcyjny,ale zapytałam się czy zechce ją wysterylizować,bo Shirka nie steryl.mam nadzieję,że się nie zrazi... Dobrze,że się ruch zrobił,oby tak dalej!... Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 sporo zainteresowanych, oby cos z tego wyszło a domki były wspaniala!!! DZIEKUJE TO WSZYSTKO DZIEKI WASZEJ POMOCY, SAME DOGO NIE WYSTARCZY Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Pani ktora jest zainteresowana Shira mieszka w [B]WROCŁAWIU [/B]wiec jesli zgodzi sie przyjechac po sunie,i bedzie na nia zdecydowana to potrzebny bedzie [B]DOGOMANIAK[/B] ktory [B]SPRAWDZI TEN DOMEK!!!!!!!!!! [/B]z maila ktory dostałam od Pani wynika ze domek fajny,oboje z męzem maja doswiadczenie, Pani miała suczke ktora musieli uspic w wieku 14,5 lat walczyli o nia poł roku:( mąż tej Pani miał 2owczarki jeden mieszka z jego rodzicami w domu z ogrodem a drugi odszedł w wieku 16lat A TU CYTUJE FRAGMENT MAILA OD TEJ PANI: ,,Interesuja mnie raczej tylko sunie (ze sterylizacja nie byloby problemu), zalezaloby mi na tym aby psina lubila dzieci, dlatego prosilabym o namiary na pieski z domow tymczasowych, chociaz chcialabym zobaczyc i Shire" ZOBACZYMY CO Z TEGO WYJDZIE, NAJWAZNIEJSZE TO ZNALESC KOGOS Z WROCKA KTO SPR DOMEK!!!! Quote
nika28 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Z Wrocławia jest dużo dogomaniaków, zajrzyj na mapę pomocy dogo : [url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=1[/url] Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 nawet nie wiedziałam ze jest cos takiego:) super dziekuje:) Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 zarejestrowałam sie:)to bardzo przydatna stronka!!!!dzieki Quote
2010 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 A tu malutki banerek dla psiaków...taki praktyczny [URL="http://www.dogomania.pl/threads/176736-J%C4%99drzejewo-k.Czarnkowa-potrzebne-og%C5%82oszenia-pi%C4%99kne-rasowe-psiaki-czekaj%C4%85-na-domy/page2"][IMG]http://img594.imageshack.us/img594/6827/jedzr.jpg[/IMG][/URL] Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Dziekujemy za bannerek:) co do amstaffki Zojki odpisała zainteresowana nia Pani z Piły, poprosiłam o dokładny adres to forumowa wapiszon spr domek:) Pani proponowała tez ze przesle zdjecia domu:) oczywiście zgodziła sie poczekać na sunie do połowy czerwca,zabierze ja gdy ta juz bedzie gotowa do adopcji:) Pani pytała tez czy sunia lubi jazde autem:) a wiec jak narazie domek wydaje sie idealny oby tylko Pani sie nie rozmysliła:) a wiec czekamy do 15czerwca!!!!!!!:) Quote
doddy Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 No to teraz czas na Dorę i Zefira. Oba wczoraj i dzisiaj zostały ogłoszone. :) Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 dzwoniła do mnie Pani ze szczecina, w przyszłym tygodniu moze bedzie mogła jechac po pieska, jak nie moze zawiezie go Farmerka!!! Pani jest zdecydowana na skubiego-labradora, mieszka wraz z corka w szczecinie w bloku ,mieszkanie 2pokojowe!!!!! [COLOR=Red][B]potrzebna osoba ze szczecina ktora sprawdzi domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B][/COLOR]ADRES PODAM NA PW Quote
mariamc Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Napisz do Agnieszka32. Agnieszka jest ze Szczecina , jak nie ona to poda namiary na inne dziewczyny. Trzymam kciuki za Labka. Quote
martaipieski Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Oki dziekuje:) napisałam do greven ona tez ze szczecina jak sie nie zodzi napisze do agnieszki:) Quote
malawaszka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 jaaa Jędrzejewo się doczekało wątku - super!!! wreszcie :) dziewczyny - kiedy będziecie tam znowu? zerknijcie czy ta sunia jest nadal: [IMG]http://img268.imageshack.us/img268/8809/311721001178062.jpg[/IMG] Quote
farmerka63 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Będziemy w przyszły wtorek! Wyciągamy dupelka Tobiaszka ! Hurrra! Na śliczną czarną panienkę oczywiście zwrócimy baczną uwagę :) A w kwestii Skubiego - jeśli wizyta przedaopcyjna wypadnie pozytywnie , to z chęcią blondyna zawieziemy :) Quote
Recommended Posts