Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dolly ma znowu biegunkę, ale teraz to już ewidentnie wina karmy, wczoraj dostała mokrą z puszki i chyba przez to. Kolor ma normalnej kupki tylko strasznie rzadka. Mam nadzieję że szybko się z tego wyliże :)

Posted

Dzisiaj Dolly była u weta. Ma zapalenie uszka i dostała na to lek AURIZON, dostała też witaminki na poprawienie stanu zdrowia Wita-Vet i tabletki na odrobaczenie. Odrobaczenie już dostała, z uchem było trochę zabawy bo za nic nie dała sobie wyczyścić tego uszka, strasznie piszczała, płakała i w ogóle była niezadowolona, ale udało się podać tą maść. Witaminki ma razem z karmą ale jeszcze nie jadła, jest strasznie zestresowana zabiegami wcześniejszymi. Strasznie się leni ale lekarz mówi że to normalne, może już dostawać z mokrej karmy wołowe serca z ryżem. Zobaczymy jak się będzie czuła po kilku dniach. :)

Posted

O KURCZE...TO PANIENKA PRZYSZALAŁA Z TYM USZKIEM
wiem ze jak boli to nie lubią dawac uszka do mycia
nasza tez taka ....ciesze sie Adamie ze Dolly ma sie dobrze..ze jest szczesliwa i ze nie spotykam jej błagajacych oczu za kratami
Dziekuje:)

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Arial Narrow]Witaj Dolinko:loveu::loveu::loveu:witaj domeczku Dolinkowy:multi:[FONT=Courier New]Zyczymy wam zdroweczka wielkiego i spokojnych radosnych dni:cool2::thumbs::thumbs::bye:Jak sie macie ??[/FONT][/FONT]

• 1 month later...
Posted

Witam po długiej nieobecności. niestety nie mogłem wcześniej wejść tutaj ( problemy z kompem i pracą). Dolly ma się coraz lepiej, przytyła już ponad 10 kg. Ale może być tylko na suchej karmie. Jak zje coś innego, od razu problemy i żołądkiem i biegunka. Wet powiedział żeby dawać tylko suche. Sierść Nabrała połysku i już tak nie wypada jak wcześniej. Teraz jest na Purinie Dog Chow Sensitive i Light i nawet jej smakuje, zajada aż się uszy trzęsą :). Jak znajdę chwilkę to wrzucę nowe fotki, ale to dopiero po niedzieli.

Posted

DZIEKUJE ADAMIE
walcząc o inne psiaki
na chwilkę zapominamy o tych
ktore maja juz dobrze
wybacz mi.....zapomniałam
wiem ze nie musze sie o nia martwic
i wyjełam z glowy ...ale czekam zawsze na dobre wiesci
Dziekuje:)

Posted

:iloveyou::Cool!::cool2::thumbs:serduchami was pozdrawiamy ! wujaszku jak u was z woda? z deszczem , czy wszystko dobrze?trzymajcie sie Dolinkowie:loveu::loveu:

Posted

ewa gonzales napisał(a):
:iloveyou::Cool!::cool2::thumbs:serduchami was pozdrawiamy ! wujaszku jak u was z woda? z deszczem , czy wszystko dobrze?trzymajcie sie Dolinkowie:loveu::loveu:

Ano deszcz pada, chociaż dzisiaj było sucho, odra się podniosła i jest bardzo wysoko, ale póki co jestem spokojny. Zobaczymy co będzie dalej...

• 2 weeks later...
Posted

Witam.

I znowu problem zdrowotny wystąpił u Dolly. Ma ropne zapalenie macicy, dzisiaj dostałem wyliczenie kosztów leczenia od weta i od jutra zaczynamy kurację. Nie wiem skąd ja na to teraz kasę wytrzasnę ale jakoś muszę dać radę. Koszt kuracji wyniesie 350 zł. Lekarz mówi że na 90% kuracja farmakologiczna pomoże, zresztą na sterylkę teraz i tak nie wysupłam kasy :(. Objawów jakichś strasznych nie ma, jedynie wydzielina z pochwy. Apetyt ma, wodę pije, załatwia się normalnie. Nie wiem jak ja dam radę :(:(:(

Posted

Cantadorra napisał(a):
Czyli trzeba będzie zmontować bazarro. Macie cos dziewczynki?

u mnie posucha
mam jeszcze dlug po sunkach...
ja sie nie mogam od pomocy...
Cantadora,moze 2-3 bazarki by pomogly troche Adamowi.....?
zaraz napisze do ciotek i sama cos pomysle...
Dolli i Kaja to nasze psy i obie sunki w potrzebie...:(

• 2 years later...
Posted

Witam wszystkich.

Dolly za Tęczowym Mostem.
Dzisiaj o godz 17.30 odeszła za Tęczowy Most Dolly.
Ostatnio chorowała, odmawiała jedzenia i picia i do tego doszedł jeszcze nawrót ropomacicza. Spoczywaj Dolly w spokoju :(