Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajne masz motto
nie zauwazylam wczesniej hihihi:)
Za wszystko Tobie dziekuje
jestes pierwsza dobra gwiazdka w tym roku
i wiem ze warto prosic i otwierac zamkniete drzwi.
Dziekuje:)

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam.
Dzisiaj Dolly ma się znacznie lepiej niż wczoraj, już nawet biegała, merdała ogonkiem i uśmiechała się. Żadnego przykurczu nie ma :) Nie jest też przygłucha wspaniale reaguje na dźwięki. Sierść nabiera też coraz lepszego wyglądu, jest codziennie czesana co bardzo dzielnie znosi :) Wątpliwy też jest jej wiek niby 5 lat ale tak naprawdę wygląda na 3 góra 4 latka :) Jeszcze trochę i sunia będzie ślicznie wyglądać :) a teraz kilka fotak zrobionych dzisiaj telefonem dlatego jakość taka sobie. To naprawdę ta sama sunia :)

w całej okazałości:)

ładnie się uśmiecham ? :)

Posted

Adam,tak malo bylo trzeba aby z tego umierajacego psa
zrobila sie pikna panienka.
Jakis dran ja prawie zaglodzil
ze sznurkiem na szyi trafila do schronu[widac na pierwszych fotkach]
a pozniej to balismy sie ze nam zejdzie i te jej oczy
.....ale nas oszukales to jest inny pies hihihi
Adam jestes wielki,one tylko potrzebuja milosci

Posted

dzisiaj nie mam zdjęć. Ale za to dzisiaj Dolly pierwszy raz szczekała sobie :) tzn zobaczyła jakichś ludzi jak wsiadają do auta i ich oszczekała :) Ma bardzo ładny głos, taki owczarkowaty :)

Posted

a dzisiaj Dolly zaatakowała dwie swoje koleżanki, mniejsze suczki i nie wiemy czemu. Możliwe że się czegoś wystraszyła albo zbliża się cieczka u niej albo u tych dwóch suczek. Zastanawiam się nad sterylką, ale jak jeszcze wydobrzeje. Dzisiaj sama weszła po schodach bez niczyjej pomocy :)

Posted

Jezeli wchodzi po schodach to juz duuuzo lepiej
Adam,mozE jeszcze sie boi ze ją oddacie ,ze Was straci
a moze
zawsze walczyla o jedzenie i teraz sie boi ze jej wszystko zjedzą....
kurcze ,nie wiem.
Adam,prosze napisz czy nie ma rozwolnienia ,bo i zmiana karmy i teraz dbacie o nia....
zawsze sa rozne sensacje zołądkowe....

Posted

pierwsza noc jak ją przywiozłem to robiła normalne kupki. Za to w dzień (wtorek) robiła non stop na rzadko. Teraz wszystko już ok. Trzyma dzielnie i nie popuszcza. Jak bardzo chce siku czy kupkę to staje koło drzwi i drapie łapką w podłogę.

Posted

Ja też się cieszę, zwłaszcza że dostałem dzisiaj maila dotyczącego wstąpienia do Straży dla Zwierząt i za tydzień mam spotkanie :)

Dolly ma się dobrze, uwielbia spacerki i bardzo chętnie wychodzi na dwór nawet nie zwraca uwagi na schody :) Jedynie przy wchodzeniu robi sobie małą przerwę na odpoczynek :)

Posted

Adam,gratulacje to raz
dwa,mam człowieka ktorego znam do pomocy w ciezkich przypadkach
o kurcze...ale sie ciesze..
A Dollinka jednak troszke te nozki ja bolą ....ale to minie
Adamie,ja nie mam słow aby wyrazic jak bardzo jestem wdzieczna
ale jestem tez upierdliwa i bedę Cię molestowac ...oj bedę:)

Posted

zmotoryzowany jestem i mogę pomóc ale to uzależnione jest z tym, że w domu po pracy jestem po 18.

Dzisiejszą noc spędziliśmy z Dolly w klinice na Ślężnej. Dolly dostała krwawej biegunki i nie wiadomo od czego. Wczoraj cały dzień męczyła się z tym. Dostała kroplówkę, antybiotyk i lek rozkurczowy. Teraz przez najbliższy tydzień będzie leczona. Dzisiaj ma nic nie jeść tylko pić. A biedna chodzi za każdym i się oblizuje i myśli że dostanie coś do jedzenia. Dzisiaj przed 20.00 ma mieć kolejny zastrzyk, aż się boję bo wczorajsze dwa to myślałem że umrze z bólu :( Miejmy nadzieję że szybko się poprawi i wykuruje. Wet stwierdził że po zębach sunia ma 7 do 10 lat. Ale też pocieszył, że jak nabierze trochę masy i odbuduje mięśnie to będzie normalnie chodzić :)

Posted

O Boze...
Adam,dziękuje
ale sie wystraszylam.....
jezeli potrzebujesz pomocy to pisz co bedziemy myslec....
tak mi jej szkoda.....
tylko nie teraz kiedy ma juz Ciebie....nie teraz:(

Posted

Telefonował Adam,
Dolly ma wirusowe zapalenie jelit
jestem zalamana
ona strasznie cierpi i jezeli nie bedzie szansy......
Podjelismy decyzje z Adam:(
Jest mi starsznie przykro.......Dollinko,dlaczego teraz?:( :(

Posted

Adam jedzie z nia na zastrzyk dzisiaj i lekarz powie co i jak?
Mamy nadzieje z Adamem ze bedzie wszystko dobrze......
wczoraj byla w klinice na Sleznej...cierpi...
Jezeli jest szansa
Adam ja wykorzysta...nie podejmie szybko decyzji......
Zatelefonuje z kliniki....
trzymajcie kciuki...prosze

Posted

tu wyczytalam ze powinna dostac teraz szczepionkę : http://www.pies.wczechowicz.pl/wirusowe-zapalenie-jelit-parwowiroza/

Giselle4 ale wiesz co to moze jeszcze oznaczać, ze w schronie macie to paskudztwo - wszytskie psiaki powinny byc zaszczepione , bo nie wiadomo ktory jeszcze zalapal
i oczywiscie trzyma mocno kciuki za niunię, oby tylko wet był jakiś z doświadczeniem, bo z nim to też - co wet to inne zdanie :shake:
mi z nosowki psa na klinikach wyciągnęli