Jump to content
Dogomania

Borys - poharatany pysk nie jest już sam. Ma swojego "ludzia" - Beatę

Recommended Posts

Posted

Borys jest u mnie od miesiąca, myślę, że można zacząć poszukiwania DS. Psiak się otworzył i powinien mieć swojego człowieka i miejsce, które będzie tylko jego. Przychylam się do słów, że zwierzęta nie lubią prowizorki

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może ktoś wie, gdzie można zdobyć chustkę dla psa z napisem-SZUKAM DOMU? A może ktoś ma na zbyciu do odstąpienia, odkupienia, pożyczenia..? Kolor obojętny

Posted

ludzie, czy juz głosowaliście na dogo kandydata do krakvetu? jeśli nie, to zagłosujcie koniecznie! na ostatnią szansę!
wygrana w ankiecie dogo oznacza, ze dogo i miau zgodnie głosuje na krakvecie na tego kandydata - i ma on spore szanse na otrzymanie wsparcia od krakvetu!

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem[/URL]

Posted

Ok, trzeba wspomóc głosem fundację-dostała mój głos. Dzięki za szybki odzew na prośbę o chustkę-ale elegancki będzie Borysek! I podziękowania za zastrzyk kaski-jutro chcę skonsultować psiaka u weta, niech obejrzy jego skórę i wypowie się na temat dalszego brania LORATYDYNY. Chcę go również zważyć, wiem, że trochę schudł-ale przysięgam, że go nie głodzę! Dietetyczne jedzenie i duża dawka ruchu robi swoje, jemu zresztą coraz lepiej idzie maszerowanie przy nodze

Posted

:multi:Ok, trzeba wspomóc głosem fundację-dostała mój głos. Dzięki za szybki odzew na prośbę o chustkę-ale elegancki będzie Borysek! I podziękowania za zastrzyk kaski-jutro chcę skonsultować psiaka u weta, niech obejrzy jego skórę i wypowie się na temat dalszego brania LORATYDYNY. Chcę go również zważyć, wiem, że trochę schudł-ale przysięgam, że go nie głodzę! Dietetyczne jedzenie i duża dawka ruchu robi swoje, jemu zresztą coraz lepiej idzie maszerowanie przy nodze :placz:

Posted

Byliśmy u wetek w 4łapach. Przy okazji obcięcia pazurów Borys pokazał, że ma bardzo wrażliwe opuszki i przestrzenie między nimi. Jest to skutek mniejszej, ale wciąż utrzymującej się alergii prawdopodobnie po pchłach, możliwe, że noszona przez niego obroża p-pchelna została nie najszczęśliwiej dobrana-wokół obroży i pod nią na skórze ma wysyp zmian alergicznych. Obroża jest z typu proszkowych. Wetki zaleciły 3razy kąpiel psa co drugi dzień w szamponie leczniczym drSeidla ze wskazaniem na potrzymanie srodka na sierści przez min10minut przed spłukaniem. Uprzedziły, że to śmierdzi, bo zawiera dziegieć i siarkę. Pies unika kąpieli i zawsze usiłuje wyskakiwać z wanny, szykuje się więc niezły cyrk. Schudł przez miesiąc 0,6kg czyli normalne tempo bez głodówki. Od dziś wykluczam nabiał i wszystko inne, co może nasilać alergię, być może przejdę na żywienie specjalną karmą. Kupiłam Borysowi obrożę na pchły SABUNOL 13,40 i u weta wizyta 30zł, kwity i paragon przekażę Kosu32

Posted

między paluchami może być grzybek -jeśli są zaczerwienione.

a jaką miał obroże wcześniej? Trzeba sprawdzić jaką miała substancję czynną i na przyszłość jej unikać.

Posted

W nocy postaram się uaktualnić rozliczenie Borysa na pierwszej stronie wątku.
Niestety, Borys nadal jest na minusie (brakuje deklaracji stałych i do rozliczenia zostały jeszcze zaległe sprawy). Czekamy z utęsknieniem na bazarki i wpłaty jednorazowe.

Posted

Dotarły deklaracje od:

Agmarka - 50,00 pln 11-05-10
Nikusa - 10,00 pln 10-05-10
tanitki - 30,00 pln 07-05-10
z funduszu parówkowego - 10,00 pln 07-05-10

SERDECZNIE WAM DZIĘKUJĘ w imieniu BORYSA :)

Posted

Czekamy też na tekst do ogłoszeń dla Borysa. Mam nadzieję że uda nam ię wystartować z ogłoszeniami z początkiem nadchodzącego tygodnia. Liczę na Wasze wsparcie w ogłaszaniu Borysa :)

Posted

Między poduszkami psa nie ma grzybka, nie ma zaczerwienienia-jest tylko duża nadwrażliwość co wiąże się chyba z alergicznym stanem zapalnym skóry. To wszystko się cofa, ale wolno. Obroża była kupiona z podpowiedzi weta i ogólnie jest skuteczna, tyle, że obroże gładkie i bezwonne, jak znana mi firmy Sabunol są mniej drażniące dla podrażnionego naskórka psa. Wiele osób stosuje te proszkowe i jest wszystko ok. Poza tym Borys przeżył duży stres, jakim było dla niego opuszczenie schroniska-to dodatkowy czynnik alergizujący. Zmiana miejsca, kontakt z trawą, pylenie, nowa dieta...uff, dużo tego. A dzisiejsza kąpiel.. Tylko jedna mała próba wyskoku z wanny, zresztą całkiem nieudana i chłopak absolutnie się poddał. Zrezygnowany pozwolił zrobić ze sobą wszystko. Czy ktoś zna karmę BRIT jagnię z ryżem i jakie ma o niej zdanie? Będę wdzięczna :cool1::loveu:

Posted

moja poprzednia sunia miała uczulenie na pchły , objawiało się to wygryzaniem sierści przez nią na karku , (bo swędziało) miała ropne zmiany na tej gołej skórze .... próbowaliśmy wszystkiego , dostępnego wtedy (ok 15 lat temu) od neguwonu , wtedy bardzo powszechnego na wszelkie psie pasożyty , przez różne pudry , obroże przeciwpchelne ( myślę że mniejszej skuteczności jak dzisiejsze ) ... pomógł frontline , błyskawicznie , w ciągu paru dni strupki a w zasadzie wielkie ropne strupy wyschły a w ciągu niedługiego czasu łysy grzbiet porósł sierścią , nigdy się już to nie powtórzyło

Posted

a tu macie tekścik taki bardzo ;);););)

jestem Borys ... macho z Grochowa , może jestem niepozorny, ale przyznajcie , sam mój wygląd mówi sam za siebie
tak siedziałem , nie wiem ile ... może całe swoje życie ? mówią że mam trzy lata , to tyle siedziałem
Mówią że w schronisku ale ja tam nie wiem , bo kraty to kraty , jakby nie było
chyba ogłosili amnestię to wyszedłem , bo po co miałem tam dłużej siedzieć ,
pomyślałem że sprawdzę jak jest na wolności

i co ?
wolność to raj ... mówię Wam ...raj na ziemi
eh ...te miękkie kanapy , to żarełko podtykane pod pysk ... spacerki takie długie .... a nie spacerniak i kręcenie się w kółko !
nie powiem w schronisku miałem kumpli , bez nich nie da się przecież żyć , a to jeden kość odda , a to drugi miejsca ustąpi ... nie ma jak odpowiednio wyglądać , mówiłem , ładny nie jestem
tak....
a teraz moje żądania ...
dom , ale taki już na zawsze , bo nie będę się co chwila przeprowadzać ,
jedzonko , oczywiście smaczne , nie musi być z najwyższej półki , wybredny nie jestem
wygodna kanapka do spania , już dość się należałem na twardym
i jeszcze jedno ... w nowym właścicielu to ja się mogę zakochać (ha ... niech będzie że właściciel, ciekawe kto komu właścicielem ) ale oczekuję tego samego ...bezwarunkowo !
to chyba wszystko
może jeszcze drapanie za uchem , tym lekko nadgryzionym również !

...... Wasz Borysek :)

Posted

[B]Asinek [/B]ja kupuję karmę Brit dla mojej suni. Jest dla starszych psów na odchudzanie :roll: i byłabym z niej bardzo zadowolona gdybym bardziej skrupulatnie odmierzała porcję czego zrobić nie umiem jak ta bestia się na mnie patrzy :shake: zawsze mi się więcej sypnie :oops:

[B]lilk_a[/B] widzę że masz nie tylko zdolności malarskie, ale i pisarskie :crazyeye:
Ja nie wiem w której ja kolejce stałam :roll: Ani po wzrost, ani po rozum :evil_lol:

Posted

to dobrze, że się wszystko cofa...
a co do obroży to i tak myślę, ze warto sprawdzić jaką miała substancje czynną, gdyż może ona nie tylko podrażniała ale i uczulała go...

Posted

Sęk w tym, że frontline Borys dostał na sierść już ponad 2tyg temu i rzeczywiście strupy się pogoiły, a nowa sierść ładnie porasta. Teraz on się drapie rzadziej, ale jednak. O karmie BRIT mówiła mi też wetka, ale jest teraz BOSCH w promocji-a to wyższa półka. Borys mógł się uczulić w schronie na konserwanty-są one w skrawkach wędlin i kiepskiej gatunkowo karmie. Ale jak mu się błyszczy sierść po wczorajszej leczniczej kąpieli! Może ten szampon zadziała. A ogłoszenie fajne, trzeba chłopaka zacząć ogłaszać, bo się już zorientował, że głaski i własny człowiek to jest to. Łazi za mną po mieszkaniu i wpatruje się rozanielonym wzrokiem :razz:

Posted

Sylwia, wielkie dzięki za allegro-naprawdę fajnie to wyszło! :multi::roll: Znam życie i wiem, że może jeszcze wiele innych trzeba będzie zamieścić, ale pies jest wart dobrego spokojnego domku, a znormalniał już tak, że zabiera się za nieśmiałe pierwsze całusy, kiedy się nad nim pochylam. Na spacerkach pilnuje się lepiej niż moje suki i jeszcze one nie zdążyły go nauczyć żebrania o jedzenie w porze mojego posiłku.

Posted

[quote name='Sylwia K']tak wygląda allegro
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1041683067[/URL]

w razie czego mogę je edytować, więc jakby co to mówcie[/QUOTE]

[B]Sylwia K[/B]

Dzięki za Allegro w imieniu Borysa :)
Co do samego ogłoszenia to proszę jeszcze o wklejenie filmu jaki przygotowała [B]lilk_a[/B] na potrzeby ogłoszeń Borysa (strona 45 wątku, post 446).