Jump to content
Dogomania

Borys - poharatany pysk nie jest już sam. Ma swojego "ludzia" - Beatę

Recommended Posts

Posted

A ja dziś dość długo rozmawiałam z Asią i ustaliłyśmy że trzeba się brać za ogłaszanie chłopaka. Trochę fajnych fotek już jest. Może[B] kaasik91[/B] w ramach oddechu przed i po egzaminach znajdzie chwilę by strzelić mu jeszcze jakieś nowe foty na pięknej zielonej trawie, pośród promieni słońca z jego ulubioną piszczącą zabawką... :) Myślę że Borysa warto jest zareklamować jakoś z "jajem" - na śmiesznie. Asia ma też sama przygotować propozycje tekstów do ogłoszeń, gdzie zapewne opisze dokładnie jaki jest ten nasz prawdziwy "macho". No bo kto zna go lepiej jak nie Ona - hę ???

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Głodzę, jasne, przecież za kąsek od obcych wykręcają się ogonami do swojej pani. Najmniejsza już dawno przestała się mieścić w zimowe ubranko, Borys też mógłby odzyskać choć lekkie wcięcie w talii. Dziś wyszło słonko, dłuższy spacer i chłopak już się zasapał-sadełko dźwiga na sobie jak piechur wypchany plecak. Nikt nie zrobi z niego baletnicy o talii osy, bo to typowa słodka parówka, ale te trochę to może wysmukleje, bo ma w tej chwili znacznie więcej ruchu. On potrafi być zdecydowany i szybki-szczególnie, gdy wiatr przyniesie mu zapach resztek biesiady z zarośli, tak jak dziś. Wtedy lekka nadwaga nie stanowi problemu, za to coś zaczyna się dziać z uszami-jest głuchy na moje wołanie. Dzisiaj zdecydowanie mniej drapania, ale żeby nie przechwalić, trzeba jeszcze poczekać

Posted

Zwierzaki-jak dzieci. Psie zazdrości i przepychanki o tę właśnie zabawkę, którą bawi się drugie, o miejsce które nigdy nie było ulubione a nagle jest, bo drugie je zajęło, o kawałek trawy, która podejrzanie smakowicie pachnie.. Nie wspomnę już o głaskach, bo Borys po chwili pieszczot rozkwita i rośnie i byłby WIELKI gdyby mu moje zazdrośnice pozwoliły. Nie jest więc-każdemu według jego potrzeb, ale-każdemu po równo. Starając się realizować jedno i drugie mam ręce wiecznie zajęte z wyjątkiem drzemki poobiedniej całego psiego towarzystwa :oops:

Posted

Deszcz pada-psy się nudzą, bo niewybiegane.. Borys znalazł sobie ulubione miejsce w którym przedtem rozkładał się Kacper, leży bykiem w przejściu do kuchni. Leb już w środku, a pupa jeszcze w przedpokoju. I w kuchni puste psie siedzisko, ale zajęty najlepszy punkt obserwacyjny. I nawet nie chce mu się ruszyć, kiedy obok przechodzę

Posted

A ja dziś byłam w samo południe, było pięknie cieplutko i suchutko w miarę.
Mało psów i ludzi i moja Fredzia nie musiała się co chwila denerwować:-)
Oczywiście Borysa też nie było, więc go nie poznałam.

Posted

Lepiej, lepiej-ale czekam jeszcze ze 2dni, bo jeszcze może działa steryd. Borys dostaje już kilka dni Loratydynę i olej rzepakowy, w połaczeniu z Frontleinem i obrożą-może to wreszcie razem skutkuje. Liczę na to, że może obejdzie się bez kolejnego zastrzyku-oby!

Posted

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]bazar też dla Boryska :) zapraszam serdecznie [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]:)[/SIZE][/FONT][/B]

[COLOR=Red][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][I][URL="http://www.dogomania.pl/threads/184912-quot-Monta%C5%BCowy-quot-dla-Opery-Choiraka-i-Boryska-na-Dt-do-5-VI-do-godz-24.oo#post14612415"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/monn.jpg[/IMG][/URL][/I][/SIZE][/FONT][/COLOR][/CENTER]

Posted

Oj, żeby to sfilmować, jak Borysek śmiesznie biega wśród trawy! Wtedy to urocze małe cudo. I te białe skarpetki w kropki na wszystkich łapach-żywcem zdjęte z jakiegoś dalmatyńczyka. Rozbrajający mały miś i podskoki całkiem misiowate. Wygląda to super! A z sierścią i alergią znacznie lepiej, nie dostał dziś sterydu, może już okaże się niepotrzebny, wciąż bierze leki

Posted

Żeby było śmieszniej (to a propos bazarku zorganizowanego przez lilk_a), to właśnie dziś rozmawiałam z Asią i wpadłam na pomysł by poprosić NiJaSe, by nagrała swym cudownym telefonem komórkowym jakiś filmik z Borysem w roli głównej :) Nasz "macho" otwiera się z dnia na dzień i jest po prostu rozkoszny :) Ja mam od groma filmów z moim Leo w roli głównej, ale za Chiny Ludowe nie potrafię tego zgrać na kompa, nie mówić już o zamieszcaniu już w necie. Oj ... przydałyby sie jakieś korepetycje ...

Posted

[quote name='asinek5']Oj, żeby to sfilmować, jak Borysek śmiesznie biega wśród trawy! Wtedy to urocze małe cudo. I te białe skarpetki w kropki na wszystkich łapach-żywcem zdjęte z jakiegoś dalmatyńczyka. Rozbrajający mały miś i podskoki całkiem misiowate. Wygląda to super! A z sierścią i alergią znacznie lepiej, nie dostał dziś sterydu, może już okaże się niepotrzebny, wciąż bierze leki[/QUOTE]

[B]NiJaSe[/B]

Umów się proszę z Asią, zabierz swoje hasiory szalone wraz z Setką i nagraj jakiś filmik - PROSZĘ !!!
Od samych relacji Asi, uśmiech nie znikał z mojej twarzy. Chciałabym zobaczyć te jego dalmatyńczykowe skarpetki w podskokach na zielonej trawce :)

Posted

Zamówiłam na lilkowym bazarku film dla Borysa :)
Zdjęć jest cała masa - pozostaje tylko kwestia fajnego tekstu opartego na faktach przytoczonych przez Asię, u której Borys jest na DT. Muszę odszukać na wątku Borysa kontakt do dziewczyny która pisała dla Borysa pierwszy tekst do ogłoszeń wtedy, kiedy nasz macho był jeszcze w schronisku ...

Posted

[quote name='kosu32'][B]NiJaSe[/B]

Umów się proszę z Asią, zabierz swoje hasiory szalone wraz z Setką i nagraj jakiś filmik - PROSZĘ !!!
Od samych relacji Asi, uśmiech nie znikał z mojej twarzy. Chciałabym zobaczyć te jego dalmatyńczykowe skarpetki w podskokach na zielonej trawce :)[/QUOTE]
Kosu chetnie ,jeno niech ta pogoda sie moze ogarnie :roll: i ja bo ostatnio mam niezly cyrk.Pomijam Sucz z 11 szczeniakami to jeszcze pomagam p.Edycie ogarnąć Fifi ,ktora zaczela demolki w domu :roll:

Posted

[quote name='kosu32']Żeby było śmieszniej (to a propos bazarku zorganizowanego przez lilk_a), to właśnie dziś rozmawiałam z Asią i wpadłam na pomysł by poprosić NiJaSe, by nagrała swym cudownym telefonem komórkowym jakiś filmik z Borysem w roli głównej :) Nasz "macho" otwiera się z dnia na dzień i jest po prostu rozkoszny :) Ja mam od groma filmów z moim Leo w roli głównej, ale za Chiny Ludowe nie potrafię tego zgrać na kompa, nie mówić już o zamieszcaniu już w necie. Oj ... przydałyby sie jakieś korepetycje ...[/QUOTE]
kabelekiem polącz komp z telefonem i zrzuc pliki , po czym umiesc je na youtubie , jak nie masz konta urzycze Ci swojego :)

Posted

[quote name='NiJaSe']kabelekiem polącz komp z telefonem i zrzuc pliki , po czym umiesc je na youtubie , jak nie masz konta urzycze Ci swojego :)[/QUOTE]

Gdyby to było takie łatwe ...
Szkoda że nie mam tyle cierpliwości co inni :)

Posted

No właśnie, pogoda pod psem, moje zwierzaki też nie za bardzo chętnie moczą swoje łapy. Borysek odkrywa kolejne uroki domowego życia-po spacerze w taką pogodę już nie zaczyna gorączkowo pucować swoich łap w windzie, ale grzecznie i cierpliwie czeka w przedpokoju w kolejce, a potem z wyrażną przyjemnością poddaje się zabiegowi wycierania łapek i mokrego brzuszka. Moje suki bardzo nie lubią mieć mokrych pysków, starają się wytrzeć je o moje spodnie już w windzie. Kiedy wycieram Boryskowi najpierw pysk, za uszami i mokrą szyję, to słowo daję, czuję, że chłopak jest po prostu ogromnie wdzięczny-stara się polizać mnie po ręku. Straszny z niego słodziak

Posted

A dziś było tak: Borys zrobił kupę, odszedł parę kroków, po czym usiadł na zadku i pojechał po trawie z górki wycierając sobie pupę. Bardzo czysty chłopak

Posted

[quote name='asinek5']A dziś było tak: Borys zrobił kupę, odszedł parę kroków, po czym usiadł na zadku i pojechał po trawie z górki wycierając sobie pupę. Bardzo czysty chłopak[/QUOTE]

He, he - ten Borys :)
Fajny z niego gość i tyle :)
Może w weekend pogoda dopisze i uda Wam się nagrać NiJaSowym telefonem jakis film o naszym macho - hę ???...

Posted

[B]Kochani[/B]

10-ty maja już za pasem - (w najbliższy poniedziałek). Bardzo proszę wszystkie osoby które zadeklarowały chęć wsparcia finansowego na rzecz Borysa, o dokonywanie wpłat. Chciałabym rozliczyć się z Asią do końca przyszłego tygodnia.

Posted

[quote name='Selenga']Wymyśliłam taki tekst:

[SIZE=4][B]Poharatany przez życie kurdupel Borys szuka domu[/B][/SIZE]

Jest mały, raczej pękaty, ma krótkie nóżki - można powiedzieć, że urodą nie grzeszy...
Ale to tak tylko na pierwszy rzut oka. Wystarczy chwilę pobyć z tym malcem, żeby zauważyć, że ma w sobie to "coś", co sprawia, że nie można przejść obok niego obojętnie, nie można się nie uśmiechnąć.
Borys to świetnie wyczuwa - krótki ogon na widok człowieka zaczyna natychmiast merdać. Po chwili Borys jest już przy ogrodzeniu i szuka kontaktu z człowiekiem. Staje na tylnych łapkach i stara się nadstawić swój pysk wciskając go między kraty ogrodzenia, z nadzieją na pieszczoty.
A przy tym to bardzo dzielny pies. Nie wiadomo jak długo ten malec błąkał się samotnie, jakoś sobie w radząc, w schronisku też czasem musiał walczyć o swoje - niełatwe życie Borysa zostawiło ślady: poharatany nosek delikatnie obwąchuje dłoń człowieka i wtula się w nią, pokiereszowane uszko nasłuchuje ciepłych słów.

Borys mieszka aktualnie w schronisku w Celestynowie i jakoś nie ma szczęścia - nikt nie miał tyle czasu żeby szukając psa dla siebie przyjrzeć mu się dokładniej i zobaczyć to czego na pierwszy rzut oka nie widać...

Rzeczywiście - Borys urodą nie grzeszy. Ale to taki słodki pulpecik, kochana klucha.
Ma dopiero 3 lata, a tak wiele już przeżył, tyle złych przygód zostawiło na nim swój ślad...
Może gdzieś jest dla niego ciepłe i wygodne miejsce, pełna miska, kochająca dłoń?
On tak bardzo chce mieć swój dom, swojego człowieka do kochania...

Jeśli zainteresował Cię los Borysa - zadzwoń ......... lub napisz ........

Allegro jest już przygotowane, potrzebne są tylko dane do kontaktu[/QUOTE]

Przeszukałam wątek Borysa i znalazłam treść ogłoszenia jakie na początku przygotowała [B]Selenga
[/B]

Posted

[quote name='lilk_a'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]bazar też dla Boryska :) zapraszam serdecznie [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]:)[/SIZE][/FONT][/B]

[COLOR=Red][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][I][URL="http://www.dogomania.pl/threads/184912-quot-Monta%C5%BCowy-quot-dla-Opery-Choiraka-i-Boryska-na-Dt-do-5-VI-do-godz-24.oo#post14612415"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/monn.jpg[/IMG][/URL][/I][/SIZE][/FONT][/COLOR][/CENTER][/QUOTE]

[B][COLOR=red]Przypomnę o bazarku - również na Borysa :)[/COLOR][/B]

Zapraszam wszystkich serdecznie :)
Wystarczy tylko kliknąć na powyższy banerek - jest podlinkowany:)