Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

.....czarnule mają najgorzej:-(
jak widać odrobina pesymizmu nie zaszkodziła, Kaja ma od dziś domek!!!

Ale co zrobić, spróbować trzeba...

Kaja ma 6 miesięcy, to wesoła, pogodna, mądra sunia, bardzo posłuszna. Jej Pani zmarła, Kaja jeszcze jakiś czas żyła w opustoszałym domostwie , dokarmiana przez sąsiadów. Pewnego dnia jednak znaleziono ją błakającą sie po ulicach...podobno uciekła...w końcu trafiła do przytuliska. Sunia już jest duża, a na pewno jeszcze troche urośnie, ma cudowne łagodne spojrzenie, jest w niej pełno młodzieńczej energii, ale jest zarazem bardzo uległa i posłuszna, dogaduje sie świetnie z innymi psami.
Niestety jestem pesymistką...nie będzie łatwo...czarna, duża, suka..wiecie co to znaczy.....

Ale czy ona nie pragnie domu, nie zasługuje na niego?

Kajusiu poszukamy tego Twojego domku, postaramy się.przecież nie jesteś cała czarna, masz śliczną biała krawatkę, białe skarpeteczki, piękne oczy i napewno będziesz fantastyczną, oddaną przyjaciółką. Gdzieś tam ten domek na Ciebie czeka!!

Kaja przebywa w przytulisku dla bezdomnych zwierząt w Boguchwale koło Rzeszowa.
kontakt:
600 401 564
[email protected]

Posted

[quote name='Florentynka']O co chodzi z czarnymi psami? Ja do niedawna uważałam, że jak nie czarne to nie pies w ogóle. Czarne psy są specjalne, a w niektórych kulturach mają szczególne, pozytywne znaczenie.[/QUOTE]

Ja ma słabość do brunetek ... i cała moja rodzina i znajomi. Bruneta-alfa pozbieranego z szosy też mamy, czarne psy są przepiękne, zresztą wystarczy spojrzeć na oczy Kajki - czarna sierść powoduje, że te oczy są pomarańczowo-żółte, w zależności od oświetlenia i tak wyraziste przez kontrast z sierścią, że można w nich czytać emocje psa. A coś jakieś zabobony są związane z czarnymi psami? Bo pierwsze słyszę ? Czarny kot jak drogę przebiegnie to słyszałam, ale z czarnymi psami co jest nie tak?
Kajka ty tych durnot o przesądach z czarnymi psami suniu nawet nie słuchaj, piękna jesteś dziewczyna.
Ewa

Posted

Jest piekna, jest...ja lubię czarne, specjalnie chciałam czarnego kota, żeby mi drogę przbiegał cały czas;)Już 8 lat to robi :)
No i widzisz Kajeczko tyle ciotek mówi, że czarnulki są śliczne, że będzie dobrze!!!

Posted

Skoro Ty Karolciu wierzysz , to sie uda!!! Nie ma to jak taki młodzieńczy optymizm, od razu się lepiej robi człowiekowi..ja jeszcze dziś pakiecik stworzę dla Kaji i ciocia Figa obiecała allegro.Zawalczymy!!

Posted

Dziewczyny z Boguchwały podobno pracują nad jakąś rodziną, która myśli o psie, aby Kaję zaadoptowali, tylko, że to dopiero po wszystkich imprezach i świętach ...trzymajcie kciukasy!!!

Posted

majuska napisał(a):
Dziewczyny z Boguchwały podobno pracują nad jakąś rodziną, która myśli o psie, aby Kaję zaadoptowali, tylko, że to dopiero po wszystkich imprezach i świętach ...trzymajcie kciukasy!!!

nieodmiennie trzymamy......:happy1: