Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Sylwia K']http://lh3.ggpht.com/_lKbYy7e16P0/S79nGmRBqlI/AAAAAAAABTk/qCQq4oDfGg8/s640/P09-04-10_15.43%5B1%5D.jpg ale słodziak.

Ja też mieszkam na wsi i prawie codziennie Luśka bawi się lub chociaż tylko wącha z psami spacerującymi samotnie.
Niektóre przyłażą za nami pod moją furtkę nawet...
Jakbym się miała interesować każdym spotkanym psem tutaj, to życia by mi zabrakło...
Gabi niektóre mieszczuchy nie wiedzą chyba jakie są obyczaje na wsi i na peryferiach wielkich miast... :roll:
a jeśli ktoś chce się wykazać to niech pojeździ do najbliższego schroniska i pomaga w adopcjach zamiast obrażać i pouczać innych.

Czekamy na nowe foteczki:cool3:

akurat i moniek193 i gosiulla pomagaja w adopcjach w schronisku :p

no to czekam na te fotki kuraków :D:lol:

Posted

[quote name='GaBi12']

nie widac ze jest siatka? :roll:

I oboje są za tą siatką :mdleje: Dobra, nie ważne..
[quote name='Sylwia K']http://lh3.ggpht.com/_lKbYy7e16P0/S79nGmRBqlI/AAAAAAAABTk/qCQq4oDfGg8/s640/P09-04-10_15.43%5B1%5D.jpg ale słodziak.

Ja też mieszkam na wsi i prawie codziennie Luśka bawi się lub chociaż tylko wącha z psami spacerującymi samotnie.
Niektóre przyłażą za nami pod moją furtkę nawet...
Jakbym się miała interesować każdym spotkanym psem tutaj, to życia by mi zabrakło...
Gabi niektóre mieszczuchy nie wiedzą chyba jakie są obyczaje na wsi i na peryferiach wielkich miast... :roll:
a jeśli ktoś chce się wykazać to niech pojeździ do najbliższego schroniska i pomaga w adopcjach zamiast obrażać i pouczać innych.

Czekamy na nowe foteczki:cool3:
Bardzo "fajne" podejście. Pomijając już całą sytuację z Gabi, to że na wsiach żyje tyle bezpańskich psów nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla nas, żadnym. Zawsze kieruję się zasadą, że adoptując (pomagając) psu nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa. W czym zagłodzony, brudny pies, na łańcuchu ze wsi różni się od tego głodnego, brudnego w mieście ? Bo to normalne, więc nie trzeba mu pomagać ? Bo na wsi to widok codzienny ? A nie zastanawiacie się czasem dlaczego tak jest? Dlaczego na wsi psy są gorzej traktowane i nikt nie przychodzi im z pomocą? Sama mam babcie na wsi, jeżdżę do niej bardzo często, i mimo iż jestem, jak to mnie nazwałaś "mieszczuchem" wiem co się na wsiach dzieje i ja i moja babcia, która bardzo kocha zwierzęta, dokarmiamy bezpańskie psy, koty, kiedy zdarzy się wypadek, piesek zginie, nie zostawiam jego ciała na drodze, tylko proszę dziadzia o pomoc w zakopaniu go. Właśnie jestem w trakcie pomocy jednemu z psów, który ma naprawdę kiepskie warunki. Zrobiłam zdjęcia, podpytałam kogo trzeba. To tak niewiele, a tak wiele, naprawdę !

Posted

GaBi12 napisał(a):
Dziekuję :loveu:
Minerva których? wszystkich? :(

No właśnie wszystkich... Nawet odświeżałam strone, wiesz, u mnie ten internet taki skopany jest, nigdy nic nie wiadomo, ale nadal nic... A gdzie hostujesz?

Posted

Talia napisał(a):
Mogą byc i stare:)

OK. Zaraz wkleje :lol:

SabaNera napisał(a):
Jak wcześniej ich nie dawałaś to wklej teraz ;)

U nas nowe fotki ;)

OK. Zaraz dam :cool3:

Posted

No to proszę.
Macie stare zdjęcia :diabloti:

Mniaam, moja kostka :loveu:

A co to? :cool3:

Co ty tam robisz? :mad:

:angryy::angryy::angryy:

Nie ma tak fajnie :lol:
Dzisiaj tylko piec.
Żeby zdjeć bylo na dlużej ;)

Posted

Talia napisał(a):
On musi mieć coś z akity czy czegoś podobnego :D Tak czy siak jest cudny :loveu:

Możliwe :evil_lol:

Dzieeki :loveu:

SabaNera napisał(a):
Musiał być śliczny jako szczeniak :loveu:

Oj, uwierz mi był, tylko z wyglądu. A tak to.. mały łobuziak :loveu::diabloti:
I strasznie żaluje ze zdjęć nie mam jak byl mały :placz::placz::placz: