Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie chcialam za bardzo na watku antka pisac, ale zbyt wiele sie tu nie dzieje, mozemy go tylko podnosic, wiec opisze o co chodzi.
Oskar od trzech nocy ma ataki , zaczyna sie dusic , wydaje z siebie dzwieki jak ktos kto ma bezdech senny. W dzien jest ok, zdrowy, radosny pies. Bylam dzis u weta, zrobil mu rtg tchawicy(ja sama myslalam ze moze to zapadanie sie tchawicy) ale zdjecie wyszlo dobrze, jest prawidlowo zbudowana, ale jak sie jej dotyka to nie jest zbyt twarda. Nie mozna wiec powiedziec ze to wina tchawicy. Oskar jest ogolnie nadpobudliwy i mozliwe ze serce zle reaguja w czasie sennych ekscytacji Oskara na nerw bledny(tak mi wet tlumaczyl) i zaczyna wolniej pracowac albo na chwile ustawac tak ze pies zaczyna sie dusic. W tej chwili moge mu tylko dawac witaminy z magnezem i potasem, zakladac szelki a nie obroze i zobaczymy. diagnozy dokladnej nie postawil, a zaplacilam 100 za wszystko. Oskar ma rok, to rasa pierwotna wiec powinien byc zdrowy jak ryba, a on ciagle jest u weta.

Posted

Faktycznie dziwne objawy.
Wygląda to nieco jak problemy z krążeniem, ale w nocy wszystko pracuje wolniej, może jakieś niedotlenienie ? Tylko, czy jako przyczyna, czy następstwo ?
Magnez i potas nie zaszkodzą, ale może trzeba coś jeszcze ?
Poczytam trochę mądrych gazet na ten temat. Jest szansa, że na coś trafię.

Poprosimy o jakieś porady - może ktoś już coś takiego widział !!!!!!

A Antolek szuka dobrego domu !!!!

Posted

Objawy to sa dokladnie takie jak przy zapadaniu sie tchawicy, rozluźnia sie w czasie snu i zapada przez co pies sie dusi. Czasami psy w okresie wzrostu tak maja bo zwyczajnie, wzrost nie jest rownomierny. Tchawica jest za miekka(dwa k?), Oskar ostatnio duzo sie szarpal moze ja sobie podraznil i teraz taki wynik. Dobrze ze prawidlowa ma budowe, moze zwyczajnie jeszcze nie stwardiala a te preparaty maja w tym pomagac. zobacze, poczekam miesiac jak to nie ustapi to ide do kardiologa(chociaz Oskar potrafi biegac po 5 godzin w lesie i nie jest zmeczony)

A antolek do góry, znajdz juz domek. Ty jestes zdrowy a domku brak, Oskar chorowity a ma dom. Zycie nie rozpieszcza.

Posted

Nie tylko przy tchawicy, jeszcze przy zastawce dwudzielnej może wystąpić podobny objaw (nocny).
Ta wizyta u kardiologa będzie rozsądna.
Zwróć uwagę, czy jak pobiega, to nie oddycha jakoś specyficznie.
Chociaż to chyba nie musi wystąpić w objawach.
Tak, czy inaczej - kardiologa bym odwiedziła - dla własnego spokoju.

Antoś - biegamy po 1-wszej stronie !!!!!
Nadal potrzebujemy wsparcia !!!!

Posted

Czarodziejko - wiele się zmieniło - Antolek już nieco łagodniej obchodzi się z miejscem zamieszkania i uczy się zostawać sam (są duże postępy - tylko raz wyznęcał się nad tekturowym kartonem).
Przedostać się do ludzi usiłuje w przypadku stresu, pozostawiony sam w czasie burzy lub gdy słyszy strzały. Takie zachowanie przejawia ponad połowa psów. Ogólnie Antoś jest super !!!

I oczywiście szuka domu !!!

Posted

Że jast super, w to nie wątpię, ale wciąż sam. Nie mam siły czytać wątku - przeleciałam ponad 50 stron o sznaucerce, która jest na tymczasie u Oktawii i teraz okazało się, ża ma nowotwór...:(
Antolku, jestem z tobą.
To gdzie on teraz jest, Przyjacielu Koni, możesz mi przybliżyć króciutko?...

Posted

Hotelik w Lesznie. Prowadzony przez bardzo miłą Panią Agnieszkę.
Antolek jest bardzo posłuszny.
Agnieszka również szuka mu domu.
Jeszcze nic się nie dzieje w tej kwestii, ale jesteśmy dobrej myśli.
Karmę miał dowiezioną - Arka załatwiła taniej, za co bardzo jesteśmy wdzięczni !

Posted

Tak jestesmy dobrej mysli, bo antek to psi Aniol ktory ma cel o ktorym tylko on wie. Przyjdzie odpowiednia pora bo do byle kogo to on nie ma zamiaru isc.
ps. wlasnie oddalam mgr. do sprawdzenia, calosc, jeszcze tylko poprawki. Trzymajcie kciuki

Posted

Znów dałam ogłoszenie do piątkowej wyborczej. Ktoś kontaktuje się z tą panią Agnieszką? Czy w ogóle są jakieś odzewy w sprawie psa z ogłoszeń???
Jak macie jakiś plakat, ZTCP miał być uaktualniony, to wyślijcie mailem.

Posted

Jesli można, mam drobną uwagę Radku. Ja osobiście wykasowałabym zdanie "Jego przeszłość nie jest do końca znana". To może odstraszać potencjalnych właścicieli, którzy mogą się obawiać nieprzewidywalnych, "nieznanych" zachowań Antolina. Dalsza treść jest najistotniejsza, że jest łagodny itd. Ja bym tylko dopisała, że jest nauczony czystości.
Poza tym bardzo fajne ogłoszenie :lol: