Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Te oczy Antosia faktycznie są piękne. I patrzą tak mądrze !
Koniecznie intensywnie trzeba szukać domu dla psiaka - pytajcie kogo tylko można !
[B]Ważne ! Czy Antoś jest jeszcze na Allegro ???[/B]
Czy trzeba ponownie go wystawić ?
Allegro nie możemy pomijać !

Czarodziejko - odezwij się do mnie w wolniejszej chwili !

aede - jak stoimy z opłatami za Leszno ?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli chodzi o oplaty to jestesmy do przodu. Jest zaplacone do okolo 10 wrzesnia. Na funduszu jest sporo, ja mam u siebie kase ze stanow od Kasi. Najwiekszym wyzwaniem jest dom dla Antka.

Posted

[quote name='aede']Jesli chodzi o oplaty to jestesmy do przodu. Jest zaplacone do okolo 10 wrzesnia. Na funduszu jest sporo, ja mam u siebie kase ze stanow od Kasi. Najwiekszym wyzwaniem jest dom dla Antka.[/quote]

To dobrze, bo faktycznie na szybkie znalezienie domu mamy mierne szanse !
Każda pomoc jest teraz potrzebna !

Prosimy - pomóżcie Antosiowi !!!
Schronisko to nie miejsce dla tego psa !!!!!

Posted

Antoś się przypomina i prosi o pomoc w szukaniu domu !!!
Czasu jest mało, a propozycji nie mamy. Ten psiak tak długo już czeka !

Co z Allegro - to pilne ! Bardzo proszę o odpowiedź.

Paula - to będzie przyszła sobota. Jeszcze się porozumiemy.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Antoś się przypomina i prosi o pomoc w szukaniu domu !!!
Czasu jest mało, a propozycji nie mamy. Ten psiak tak długo już czeka !

Co z Allegro - to pilne ! Bardzo proszę o odpowiedź.

Paula - to będzie przyszła sobota. Jeszcze się porozumiemy.[/quote]

Z Allegro nie ma problemu, tylko mam prośbę o tekst i dane kontaktowe. Wątek Antosia odwiedzam dosyć rzadko :oops: więc nie mam bieżącej wiedzy na jego temat.

Posted

[B]Radek[/B] - dziękuję za odzew. Chętnie skorzystamy.
To poprzednie ogłoszenie o Antosiu jakie znalazłam, ale wg mnie trzeba zaktualizować tekst i namiary telefoniczne (jeśli można, pozwolę sobie tekst napisać, tylko [U]chyba na jutro[/U], bo musi być bardziej przemyślany i zawierający nieco więcej informacji, co do zdjęcia, to może jeszcze jakieś dołożyć ?). Myślałam, że ktoś jeszcze Antosia wystawiał i ma wszystko gotowe.

Napisał(a) [B]aede[/B]
[I][B][U][FONT=&quot]SZUKAM DOMU![/FONT][/U][/B]

[B][FONT=&quot]Jego przeszłość nie jest znana... Wiadomo, że mieszkał przy menelach krążących po śmietnikach.[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Świat się od niego odwrócił. Często mieszkał na dworze... [/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Dzięki ludziom, którym los psów nie jest obojętny Antek trafił do hotelu.[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Czeka na prawdziwy i kochający dom.[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekim , nie ma problemu z innymi zwierzętami.[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Uwielbia spacery i pięknie chodzi na smyczy.[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Podaruj Antkowi prawdziwy dom , w pełni na niego zasłużył.[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Ma około 5-7 lat[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Kontakt w sprawie adopcji Antka: 692439270[/FONT][/B]

[IMG]http://img239.imageshack.us/img239/8532/clipimage0029nv.jpg[/IMG]

To dodatkowe zdjęcie - chyba niezłe

[/I][IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/100_2395.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='przyjaciel_koni'][B]Radek[/B] - dziękuję za odzew. Chętnie skorzystamy.
To poprzednie ogłoszenie o Antosiu jakie znalazłam, ale wg mnie trzeba zaktualizować tekst i namiary telefoniczne (jeśli można, pozwolę sobie tekst napisać, tylko [U]chyba na jutro[/U], bo musi być bardziej przemyślany i zawierający nieco więcej informacji, co do zdjęcia, to może jeszcze jakieś dołożyć ?).

Asher zrobila nowy plakat, to jest ta stara wersja, sa tam tez inne numery telefonow.

Posted

Radek - to może ten nowy plakat przetworzyć ?
[B] Asher [/B]pewnie może przesłać do Ciebie i jeśli będzie dobry, to zaakceptujesz. Jeśli coś trzeba będzie przerobić, to się dogadacie (mam nadzieję).
Poprosimy tylko o informację, czy Allegro poszło.

Co myślicie o umieszczeniu problemu domu dla Antosia na końskich forum ?

Posted

Ja kiedyś skleciłam taki tekścik na podstawie wiadomości z wątku. Może się cosik z tego przyda:
[B][FONT='Comic Sans MS'][SIZE=2]Antek to mix owczarka niemieckiego. Ma ok. 8- 10 lat. Jego przeszłość nie jest do końca znana. Jedno jest jednak pewne. Życie go nigdy nie rozpieszczało. Mieszkał przy ludziach, którzy krążyli po śmietnikach. Zazwyczaj spał na dworze, czasami był wpuszczany do domu. Mimo swego trudnego życia Antek pozostał łagodnym i sympatycznym psiakiem. Dzięki ludziom ,którym los zwierząt nie jest obojętny Antoś został umieszczony w hotelu dla zwierząt, Okazało się, że mimo swego dotychczasowego życia jest fantastycznym psiakiem. Jest przyjacielski i ufny. Bez problemu dogaduje się z innymi psami i kotami. Ładnie chodzi na smyczy jak i bez. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT='Comic Sans MS'][SIZE=2]Antoś jest zaszczepiony i ostatnie badania wykazały, że jest całkowicie zdrowy. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT='Comic Sans MS'][SIZE=2]Obecnie przebywa w hotelu dla zwierząt w okolicach Warszawy .[/SIZE][/FONT][/B]
[B][U][FONT='Comic Sans MS'][SIZE=2]Antek to wspaniały i mądry pies. Zasługuje na swój prawdziwy, spokojny dom.[/SIZE][/FONT][/U][/B]

Posted

Tekst Evity również jest dobry. Może by tak trochę rozszerzyć o jakieś pochwały, pożalić się jeszcze bardziej nad dolą Antosia, dodać coś o burzach i związanych z tym lękach.
Już sama nie wiem - nie widziałam plakatu.

[B]Arka[/B] - odezwę się jutro, bo nie zdążyłam wszystkiego przeczytać. Nie wyrabiam się czasowo i jeszcze mi siadł komputer w pracy (mam duże zaległości).

Sytuacja Antosia jest naprawdę okropna - ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego taki mądry pies nie ma domu i nikt nie jest nim zainteresowany !!!

Posted

Kontakt bezpośrednio do Pani Agnieszki (do hotelu), która w tej chwili jest najlepiej poinformowaną Osobą i wyraziła zgodę na weryfikowanie ewentualnych propozycji adopcyjnych (jeśli takowe Antoś będzie miał).
tel.kom. 0503 056 616

Posted

Pozwolę sobie napisać, ale to tylko moje zdanie, że na plakacie powinny być minimum 2 zdjęcia. Jeśli chodzi o tekst, to ja bym podawała głównie istotne informacje, typu wiek, kolor, wielkość, brudzi czy nie, szczepiony czy nie, jak do dzieci, innych psów, kotów. I parę zdań potęgujących tragizm sytuacji. Ludzie głównie zwracają uwagę na zdjęcia, wygląd, dopiero potem wczytują się dokładniej. 2 tragiczne zdania wytłuszczone, przyciągające wzrok to IMO podstawa.

Posted

Krótkie info dla zaglądających sporadycznie na temat Antosia.
Dom to dla Antosia super pilna sprawa. Niech Was nie zmyli kwota zebrana na Funduszu. Tak naprawdę biorąc pod uwagę koszty miesięcznego utrzymywania w hotelu tych pieniędzy nie ma zbyt wiele. Gdyby nie dodatkowe wpłaty (np. od Kaas1), to na wrzesień mogłoby ledwo starczyć. Antoś przecież czasem również jada ! Niedługo zapewne będzie znów potrzebna karma.
A domu nie widać !!!!!!

Dlatego bardzo prosimy o pomoc - [B]dom dla Antolka poszukiwany[/B] (najlepiej od zaraz).