Jump to content
Dogomania

Arystokratyczny blogas Dealera-boksera prawdziwego...

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Enoooo jakie cudowne wieści !!!!!!! :multi: :multi: :multi:
no może oprócz tych że dopiero spacerek we wrześniu ;) ;)

pozdrawiamy cieplutko z Sarcią :buzi: :buzi:

Posted

witam witam:)
no i znowu przygoda wczoraj..z owczarkiem niemieckim...Dili pobiegl sie pobawic i oberwal...ale niegroznie na szczescie, co przyznam szczerze niewiele dalo bo dalej chcial sie bawic:) jak ja kocham tego mojego bandyte:evil_lol:

Posted

ci unijni koledzy jacys dziwni to fakt:) niby wszyscy lataja na szkolenia, psich psychologow tylko w mojej nieduzej miejscowosci jest z 5, a co kogo spotkam to opowiada jakie to ma problemy z psem...tak naprawde to nie wiem czy to ci ludzie nie maja problemow ze soba:). tu gdzie mieszkam sa prawie same domy i w prawie kazdym pies badz dwa, jest wiec kogo spotykac na spacerach i z tej calej gromady psow jest moze z 8 ktore sie fajnie bawia, sa spuszczane ze smyczy i nikt nie opowiada strasznych historii.moze przesadzam nieco ale rozumiecie o co chodzi?:)
zdziwilo mnie na poczatku to ze przewaznie psy chodza na smyczy, jesli spotka sie grupka znajomych psiarzy wtedy psy biegaja. pomimo tego ze nie musza byc na smyczy ani w kagancach bo nie ma takiego wymogu. obowiazek ten dotyczy psow , ktore nie przeszly pomyslnie testow. nie wiem jak jest w innych miastach ale tu gdzie mieszkam, psy zaliczane do grupy 'kampfhund' czyli np. AST-y, co rok zaliczaja specjalny test na ktorym oceniane jest ich zachowanie, stopien posluszenstwa itp. i jesli nie zdadza go pomyslnie spaceruja w kagancu. w ogole kazdy wlascieciel ktory chce z psem spacerowac spokojnie np. po miescie robi tzw. prawo jazdy na psa:). ja tez to robilam i w naszym przypadku wygladalo to tak , ze Dilski musial wykonac pare komend czyli siad, noga do mnie, przejscie wkolo ratusza na smyczy i bez i spotkanie przypadkowe innego psa tez sie przydalo:) dobrze ze akurat wtedy byl juz bez smyczy bo sami wiecie hihihi:) i mam takie prawko na psa wazne przez rok, moge z nim isc na miasto spokojnie i nawt bez smyczy ale nie praktykuje tego, ewentualnie wieczorami jak jest mniejszy ruch:). czy ja sie aby nie rozpisalam nie na temat??? :evil_lol: to z nudow bo nie ma szefa i nikomu sie nie chce nic robic:)

Posted

cześć Aga :multi: :multi:

inne pytanie - spotkaliście kiedyś owczarka który był by dorosły i chciał by się normalnie bawić :razz: :razz: :evil_lol: :evil_lol: bo ja nie :eviltong: :eviltong: zawsze ,ale to zawsze jest awantura ;)

Posted

[quote name='Vectra']cześć Aga :multi: :multi:

inne pytanie - spotkaliście kiedyś owczarka który był by dorosły i chciał by się normalnie bawić :razz: :razz: :evil_lol: :evil_lol: bo ja nie :eviltong: :eviltong: zawsze ,ale to zawsze jest awantura ;)[/quote]
chyba cos w tym jest :hmmmm: u mni ena osiedlu sa 2 owczarki jedna młoda suka ma ciutek ponad rok i jak tylko widzi Tigre to ma ochote ja zjesc:roll: az sie boje co bedzie jak Tigra urosnie :shake: bo narazie jest spokoja i potulna (no chyba ze pies chce zabrac jej patyka to nawet na redzika sie rzucala z zebami :diabloti: )
a drugi niemiec to chyba pies (ni ejestem pewna w 100%) i tez Tigierki nie lubi:shake:

Posted

hmmm...tak w ogole to w tych Niemczech malo jakos widze owczarkow niemieckich a bokserow niemieckich to juz ilosci sladowe:) najwiecej widze labkow,goldenkow i wszelkich mieszancow, sporo ludzi z ktorymi rozmawialam ma swoje psy ze schronisk za co chwala im i czesc:)

Posted

[quote name='dealer']hmmm...tak w ogole to w tych Niemczech malo jakos widze owczarkow niemieckich a bokserow niemieckich to juz ilosci sladowe:) najwiecej widze labkow,goldenkow i wszelkich mieszancow, sporo ludzi z ktorymi rozmawialam ma swoje psy ze schronisk za co chwala im i czesc:)[/quote]
Niemcy biora psiaki z Pabianickiego schroniska :D

Posted

[quote name='evaxon']Niemcy biora psiaki z Pabianickiego schroniska :D[/quote]
a my mamy 2 oni do zabawy (pieski 5 mies i 1,5 roku), a inna suka 7 lat jak widzi Tygre to się rzuca jak oszalała, przed Brendą jednak czuje respekt choć nie zmienia faktu że się nie lubią.

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

kolega malzonek pokonanyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:multi:
zamowilam wlasnie aparataaaaaa na ebayu:multi: :multi: :multi:

prawdopodobnie w przyszlym tygodniu juz bedzieee

jejuuuu jak ja sie ciesze:) teraz jeszscze mu musze doopke potruc o kompa hihihi:) bo na razie to tylko w pracy korzystam :)

Posted

[quote name='dealer']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

kolega malzonek pokonanyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:multi:
zamowilam wlasnie aparataaaaaa na ebayu:multi: :multi: :multi:

prawdopodobnie w przyszlym tygodniu juz bedzieee

jejuuuu jak ja sie ciesze:) teraz jeszscze mu musze doopke potruc o kompa hihihi:) bo na razie to tylko w pracy korzystam :)[/QUOTE]

jupiiiiii jak fajnie :multi: :multi: :multi: gratuluje Aga - kolejny chłop pokonany :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a jaki aparacik kupiłaś - no chwal się tu szybko :razz: :razz:

Posted

[quote name='Vectra']jupiiiiii jak fajnie :multi: :multi: :multi: gratuluje Aga - kolejny chłop pokonany :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a jaki aparacik kupiłaś - no chwal się tu szybko :razz: :razz:[/quote]

nie no nie zaszalalam za bardzo..nie chcialam dobijac malzowinka:evil_lol: tylko canon powershot a520:)

Posted

[quote name='dealer']nie no nie zaszalalam za bardzo..nie chcialam dobijac malzowinka:evil_lol: tylko canon powershot a520:)[/QUOTE]
ooooo kolejna canoniara :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='Vectra']ooooo kolejna canoniara :multi: :multi: :multi: :multi:[/quote]

ja lubie jakos te firme, moj stary aparat jest tez canonem:) ma juz ok 5 lat , dalam za niego kupe kasy ale bylo warto dalej dziala bez zarzutu, teraz go troszke zaniedbam chyba hmmm:cool3:

Posted

[quote name='dealer']ja lubie jakos te firme, moj stary aparat jest tez canonem:) ma juz ok 5 lat , dalam za niego kupe kasy ale bylo warto dalej dziala bez zarzutu, [B]teraz go troszke zaniedbam chyba [/B]hmmm:cool3:[/quote]

i nas tez przy okazji :razz:
Cześć :multi:

Posted

[quote name='PIKA']i nas tez przy okazji :razz:
Cześć :multi:[/quote]

nieeee nieeee naprawde...no moze troszke hihi na poczatku:)
witam cieplutko:)

Posted

:multi: Agus gratuluje pokonania TZ :evil_lol:
i kolejny Canonik:loveu: i to dotego starszy braciszek mojego :cool3:
teraz trzymamy kciuki za tranzakcje :evil_lol:

Posted

[quote name='evaxon']:multi: Agus gratuluje pokonania TZ :evil_lol:
i kolejny Canonik:loveu: i to dotego starszy braciszek mojego :cool3:
teraz trzymamy kciuki za tranzakcje :evil_lol:[/quote]

uff bylo ciezko... ale sie udalo...wzielam ten model bo mialam okazje kiedys juz go uzywac, spodobal mi sie ,ma to co ma miec i Canon:)

Posted

[quote name='dealer']uff bylo ciezko... ale sie udalo...wzielam ten model bo mialam okazje kiedys juz go uzywac, spodobal mi sie ,ma to co ma miec i Canon:)[/quote]
no canony z tej serii czyli A sa super, małe lekkie i maja pełen manual :D

Posted

[IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/210860.jpg[/IMG]
Ale slodka mordzia :loveu:

Fajnie, ze bedziesz miala aparacik, bo ostatnie foteczki Dila sa z poczatku czerwca :mad: :diabloti:

Posted

[quote name='paula_z'][IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/210860.jpg[/IMG]
Ale slodka mordzia :loveu:

Fajnie, ze bedziesz miala aparacik, bo ostatnie foteczki Dila sa z poczatku czerwca :mad: :diabloti:[/quote]

nie bijjjjjjj:) ja tez sie ciesze jak nie wiem cooooooo:evil_lol: to ta mordzia stala dzis nademna i dyszala:mad:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...