PIKA Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 O Dilerkowa sie objawila :multi: A z Dilerka jeszcze będą ludzie ;) a raczej psy ;)
Lucy* Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Enoooo jakie cudowne wieści !!!!!!! :multi: :multi: :multi: no może oprócz tych że dopiero spacerek we wrześniu ;) ;) pozdrawiamy cieplutko z Sarcią :buzi: :buzi:
agbar Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 witam witam:) no i znowu przygoda wczoraj..z owczarkiem niemieckim...Dili pobiegl sie pobawic i oberwal...ale niegroznie na szczescie, co przyznam szczerze niewiele dalo bo dalej chcial sie bawic:) jak ja kocham tego mojego bandyte:evil_lol:
Alicja Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [I][B]Witajcie. Biedny Dili , nie ma szczęścia do tych :razz:unijnych kolegów:shake: [/B][/I]
agbar Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 ci unijni koledzy jacys dziwni to fakt:) niby wszyscy lataja na szkolenia, psich psychologow tylko w mojej nieduzej miejscowosci jest z 5, a co kogo spotkam to opowiada jakie to ma problemy z psem...tak naprawde to nie wiem czy to ci ludzie nie maja problemow ze soba:). tu gdzie mieszkam sa prawie same domy i w prawie kazdym pies badz dwa, jest wiec kogo spotykac na spacerach i z tej calej gromady psow jest moze z 8 ktore sie fajnie bawia, sa spuszczane ze smyczy i nikt nie opowiada strasznych historii.moze przesadzam nieco ale rozumiecie o co chodzi?:) zdziwilo mnie na poczatku to ze przewaznie psy chodza na smyczy, jesli spotka sie grupka znajomych psiarzy wtedy psy biegaja. pomimo tego ze nie musza byc na smyczy ani w kagancach bo nie ma takiego wymogu. obowiazek ten dotyczy psow , ktore nie przeszly pomyslnie testow. nie wiem jak jest w innych miastach ale tu gdzie mieszkam, psy zaliczane do grupy 'kampfhund' czyli np. AST-y, co rok zaliczaja specjalny test na ktorym oceniane jest ich zachowanie, stopien posluszenstwa itp. i jesli nie zdadza go pomyslnie spaceruja w kagancu. w ogole kazdy wlascieciel ktory chce z psem spacerowac spokojnie np. po miescie robi tzw. prawo jazdy na psa:). ja tez to robilam i w naszym przypadku wygladalo to tak , ze Dilski musial wykonac pare komend czyli siad, noga do mnie, przejscie wkolo ratusza na smyczy i bez i spotkanie przypadkowe innego psa tez sie przydalo:) dobrze ze akurat wtedy byl juz bez smyczy bo sami wiecie hihihi:) i mam takie prawko na psa wazne przez rok, moge z nim isc na miasto spokojnie i nawt bez smyczy ale nie praktykuje tego, ewentualnie wieczorami jak jest mniejszy ruch:). czy ja sie aby nie rozpisalam nie na temat??? :evil_lol: to z nudow bo nie ma szefa i nikomu sie nie chce nic robic:)
e.v.a Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 oj Dili sie poprawil w zachowaniu a tu takie psikusy mu psy robia:mad:
Vectra Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 cześć Aga :multi: :multi: inne pytanie - spotkaliście kiedyś owczarka który był by dorosły i chciał by się normalnie bawić :razz: :razz: :evil_lol: :evil_lol: bo ja nie :eviltong: :eviltong: zawsze ,ale to zawsze jest awantura ;)
e.v.a Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='Vectra']cześć Aga :multi: :multi: inne pytanie - spotkaliście kiedyś owczarka który był by dorosły i chciał by się normalnie bawić :razz: :razz: :evil_lol: :evil_lol: bo ja nie :eviltong: :eviltong: zawsze ,ale to zawsze jest awantura ;)[/quote] chyba cos w tym jest :hmmmm: u mni ena osiedlu sa 2 owczarki jedna młoda suka ma ciutek ponad rok i jak tylko widzi Tigre to ma ochote ja zjesc:roll: az sie boje co bedzie jak Tigra urosnie :shake: bo narazie jest spokoja i potulna (no chyba ze pies chce zabrac jej patyka to nawet na redzika sie rzucala z zebami :diabloti: ) a drugi niemiec to chyba pies (ni ejestem pewna w 100%) i tez Tigierki nie lubi:shake:
agbar Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 hmmm...tak w ogole to w tych Niemczech malo jakos widze owczarkow niemieckich a bokserow niemieckich to juz ilosci sladowe:) najwiecej widze labkow,goldenkow i wszelkich mieszancow, sporo ludzi z ktorymi rozmawialam ma swoje psy ze schronisk za co chwala im i czesc:)
e.v.a Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='dealer']hmmm...tak w ogole to w tych Niemczech malo jakos widze owczarkow niemieckich a bokserow niemieckich to juz ilosci sladowe:) najwiecej widze labkow,goldenkow i wszelkich mieszancow, sporo ludzi z ktorymi rozmawialam ma swoje psy ze schronisk za co chwala im i czesc:)[/quote] Niemcy biora psiaki z Pabianickiego schroniska :D
tygra Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='evaxon']Niemcy biora psiaki z Pabianickiego schroniska :D[/quote] a my mamy 2 oni do zabawy (pieski 5 mies i 1,5 roku), a inna suka 7 lat jak widzi Tygre to się rzuca jak oszalała, przed Brendą jednak czuje respekt choć nie zmienia faktu że się nie lubią.
agbar Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: kolega malzonek pokonanyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:multi: zamowilam wlasnie aparataaaaaa na ebayu:multi: :multi: :multi: prawdopodobnie w przyszlym tygodniu juz bedzieee jejuuuu jak ja sie ciesze:) teraz jeszscze mu musze doopke potruc o kompa hihihi:) bo na razie to tylko w pracy korzystam :)
Vectra Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='dealer']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: kolega malzonek pokonanyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:multi: zamowilam wlasnie aparataaaaaa na ebayu:multi: :multi: :multi: prawdopodobnie w przyszlym tygodniu juz bedzieee jejuuuu jak ja sie ciesze:) teraz jeszscze mu musze doopke potruc o kompa hihihi:) bo na razie to tylko w pracy korzystam :)[/QUOTE] jupiiiiii jak fajnie :multi: :multi: :multi: gratuluje Aga - kolejny chłop pokonany :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a jaki aparacik kupiłaś - no chwal się tu szybko :razz: :razz:
agbar Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='Vectra']jupiiiiii jak fajnie :multi: :multi: :multi: gratuluje Aga - kolejny chłop pokonany :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a jaki aparacik kupiłaś - no chwal się tu szybko :razz: :razz:[/quote] nie no nie zaszalalam za bardzo..nie chcialam dobijac malzowinka:evil_lol: tylko canon powershot a520:)
Vectra Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='dealer']nie no nie zaszalalam za bardzo..nie chcialam dobijac malzowinka:evil_lol: tylko canon powershot a520:)[/QUOTE] ooooo kolejna canoniara :multi: :multi: :multi: :multi:
agbar Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='Vectra']ooooo kolejna canoniara :multi: :multi: :multi: :multi:[/quote] ja lubie jakos te firme, moj stary aparat jest tez canonem:) ma juz ok 5 lat , dalam za niego kupe kasy ale bylo warto dalej dziala bez zarzutu, teraz go troszke zaniedbam chyba hmmm:cool3:
PIKA Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='dealer']ja lubie jakos te firme, moj stary aparat jest tez canonem:) ma juz ok 5 lat , dalam za niego kupe kasy ale bylo warto dalej dziala bez zarzutu, [B]teraz go troszke zaniedbam chyba [/B]hmmm:cool3:[/quote] i nas tez przy okazji :razz: Cześć :multi:
agbar Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='PIKA']i nas tez przy okazji :razz: Cześć :multi:[/quote] nieeee nieeee naprawde...no moze troszke hihi na poczatku:) witam cieplutko:)
e.v.a Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 :multi: Agus gratuluje pokonania TZ :evil_lol: i kolejny Canonik:loveu: i to dotego starszy braciszek mojego :cool3: teraz trzymamy kciuki za tranzakcje :evil_lol:
agbar Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='evaxon']:multi: Agus gratuluje pokonania TZ :evil_lol: i kolejny Canonik:loveu: i to dotego starszy braciszek mojego :cool3: teraz trzymamy kciuki za tranzakcje :evil_lol:[/quote] uff bylo ciezko... ale sie udalo...wzielam ten model bo mialam okazje kiedys juz go uzywac, spodobal mi sie ,ma to co ma miec i Canon:)
e.v.a Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='dealer']uff bylo ciezko... ale sie udalo...wzielam ten model bo mialam okazje kiedys juz go uzywac, spodobal mi sie ,ma to co ma miec i Canon:)[/quote] no canony z tej serii czyli A sa super, małe lekkie i maja pełen manual :D
Paula Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/210860.jpg[/IMG] Ale slodka mordzia :loveu: Fajnie, ze bedziesz miala aparacik, bo ostatnie foteczki Dila sa z poczatku czerwca :mad: :diabloti:
agbar Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 [quote name='paula_z'][IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/210860.jpg[/IMG] Ale slodka mordzia :loveu: Fajnie, ze bedziesz miala aparacik, bo ostatnie foteczki Dila sa z poczatku czerwca :mad: :diabloti:[/quote] nie bijjjjjjj:) ja tez sie ciesze jak nie wiem cooooooo:evil_lol: to ta mordzia stala dzis nademna i dyszala:mad:
Paula Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Hehe, domyslilam sie, ze nie TZ :cool3: Moj zwierz dopiero sie wynurzyl z sypialni :diabloti:
Recommended Posts