E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='bico']co do regulacji należności, ja się nie wypowiem, bo to jest sprawa między nią, a tym kto się na tresurę psa decyduje, ja się w to nie wtrącam, bo nie jestem stroną w sprawie. numer podam na pw.[/QUOTE] Dzięki, doszło, jutro zadzwonię i coś może ustalę. Quote
jogi Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 z Twojego opisu Lucy wygląda, że on zachowuje się identycznie jak na poczatku Alma u Marleny. Marlenie udało się ją wyprowadzić na prostą, ale tak jak napisałaś ćwiczenia, ćwiczeni i jeszcze raz ćwiczenia. Od samego początku przyglądałam się Bursztynkowi i nawet kiedyś napisałam Toli, że on jakby trafił do Marleny to by go wyprowadziła, bo ma czas i możliwości, ale tej opcji już nie ma bo Marlena w powodzi straciła wszystko:( Quote
Tola Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Dziewczyny, moze udałoby się jakos pomoc Bursztynowi i LucySxy... Ten pies, mimo mlodego wieku tyle przezył w schronie, bez socjalizacji nie ma szansy na dom:-( Proszę, spróbujmy pomóc... Quote
Tola Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='jogi']z Twojego opisu Lucy wygląda, że on zachowuje się identycznie jak na poczatku Alma u Marleny. Marlenie udało się ją wyprowadzić na prostą, ale tak jak napisałaś ćwiczenia, ćwiczeni i jeszcze raz ćwiczenia. Od samego początku przyglądałam się Bursztynkowi i nawet kiedyś napisałam Toli, że on jakby trafił do Marleny to by go wyprowadziła, bo ma czas i możliwości, ale tej opcji już nie ma bo Marlena w powodzi straciła wszystko:([/QUOTE] [INDENT][SIZE=3]Dom Marleny zalany, ona z rodziną ewakuowana. [FONT=Tahoma]W czasie ewakuacji ratowała tonące psy.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Tahoma]Jeśli możesz – pomóż [URL="http://www.dogomania.pl/threads/176574-ALMA-piękna-młoda-zamojszczanka-a-la-dalmat-wyżeł-czeka-na-dom-w-DT/page40"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/threads/176574-ALMA-piękna-młoda-zamojszczanka-a-la-dalmat-wyżeł-czeka-na-dom-w-DT/page40[/COLOR][/URL][/FONT][/SIZE] [/INDENT] Quote
zadra Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Szkolenie to dobry pomysł,ale czy mozliwy do zrealizowania? Quote
lucySxy Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Szkolenie jest mozliwe tylko w hoteliku u szkoleniowca,ja nie moga mu poswiecic takiego czasu ,nie ma mowy zebym z nim jezdzila:shake: . Quote
E-S Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='lucySxy']Szkolenie jest mozliwe tylko w hoteliku u szkoleniowca,ja nie moga mu poswiecic takiego czasu ,nie ma mowy zebym z nim jezdzila:shake: .[/QUOTE] W hoteliku to kupa kasy. Są organizowane te kolonie szkoleniowe dla psów - w Lublinie. Zorientuję się w cenach. Faktycznie dowozić go np. raz w tygodniu na szkolenie do trenerki - to nie wystarczy bo trzeba to samo codziennie i do urzygu w domu ... Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Bursztynku pokazuj sie cioteczkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ra_dunia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 nie wiem jakim cudem Bursztynek mi umknął... a w zasadzie jego wątek... Teraz czytam i jestem załamana. Jak zresztą chyba wszyscy :( biedny psiak... co on musiał tam przeżyć :( Lucy - trzymaj się :( Quote
Tola Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Potrzebne nowe ogloszenia dla Bursztyna! Kto moze pomóc? Quote
Tola Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Isadora7 -masz pełna skrzynkę:cool3: Czy zrobisz nowe wyroznione allegro dla Bursztyna? Moze troche zmienic tekst, tytuł i dodac nowe zdjecia? Moze teraz zadziała.. Quote
Ra_dunia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Teraz wyjeżdżam aż do 7 czerwca, ale jak wrócę mogę zrobić allegro. Quote
Ajula Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 dziewczyny, porozmawiajcie z wetem, czy nie można dać Bursztynowi jakiegoś leku antydepresyjnego, który by mu poprawił nastrój i trochę wyciszył, bo tak sobie myślę, że to wszystko co się z nim działo to musiała być dla niego trauma i jego psychika nie może sobie z tym poradzić, dlatego takie dziwne zachowania piszę to dlatego, że mój Gacek, który jest psem z ulicy miał przez długi czas problemy psychiczne, było już z nim naprawdę źle, nie można było dotrzeć do niego, bał się wszystkiego, zdarzało się, że tygodniami nie chciał wychodzić z domu i mieliśmy problem, żeby go wysikać, jak już wyszedł to się krył w krzakach, w wysokiej trawie i aż ślonotoku dostawał z tego stresu z drugiej strony potrafił zachować się bardzo agresywnie, wszystko go denerwowało i wywoływało agresję w końcu jak już nie wiedziałam co robić to wet zaproponował fluoksetynę - to jest też ludzki lek antydepresyjny, po kilku tygodniach było dużo dużo lepiej może potrzebny jest lek, żeby go jakoś wyciszyć, uspokoić psychikę, żeby mu się tam w tym łebku znowu wszystko poukładało Quote
Tola Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='Ajula']dziewczyny, porozmawiajcie z wetem, czy nie można dać Bursztynowi jakiegoś leku antydepresyjnego, który by mu poprawił nastrój i trochę wyciszył, bo tak sobie myślę, że to wszystko co się z nim działo to musiała być dla niego trauma i jego psychika nie może sobie z tym poradzić, dlatego takie dziwne zachowania piszę to dlatego, że mój Gacek, który jest psem z ulicy miał przez długi czas problemy psychiczne, było już z nim naprawdę źle, nie można było dotrzeć do niego, bał się wszystkiego, zdarzało się, że tygodniami nie chciał wychodzić z domu i mieliśmy problem, żeby go wysikać, jak już wyszedł to się krył w krzakach, w wysokiej trawie i aż ślonotoku dostawał z tego stresu z drugiej strony potrafił zachować się bardzo agresywnie, wszystko go denerwowało i wywoływało agresję w końcu jak już nie wiedziałam co robić to wet zaproponował fluoksetynę - to jest też ludzki lek antydepresyjny, po kilku tygodniach było dużo dużo lepiej może potrzebny jest lek, żeby go jakoś wyciszyć, uspokoić psychikę, żeby mu się tam w tym łebku znowu wszystko poukładało[/QUOTE] Dzięki za rady, myslę, ze LucySxy jak zajrzy tu to nam odpowie... Quote
stonka1125 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ja cały czas nie mogę dojść do rozumu z sytuacją Bursztyna, jakim trzeba być gnojem i kreaturą, żeby psa w tak krótkim czasie tak uwstecznić, koszmar, a to taki piękny pies Quote
Tola Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='Ra_dunia']Teraz wyjeżdżam aż do 7 czerwca, ale jak wrócę mogę zrobić allegro.[/QUOTE] To świetnie.:loveu: Przypomne się:cool3: Moze do tego czasu Isadora cos podrzuci.. Quote
Isadora7 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Tola']To świetnie.:loveu: Przypomne się:cool3: Moze do tego czasu Isadora cos podrzuci..[/QUOTE] podrzuci pamiętam, tylko cały czas mysle nad tekstem bo kurcze sytuacja wyjątkowa, poprzedni zdecydowanie nie pasuje. Quote
Lolalola Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 podnosze Cie Bursztynku........co za fatalna sytuacja....moze leki faktycznie by pomogly:( Quote
zadra Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='stonka1125']ja cały czas nie mogę dojść do rozumu z sytuacją Bursztyna, jakim trzeba być gnojem i kreaturą, żeby psa w tak krótkim czasie tak uwstecznić, koszmar, a to taki piękny pies[/QUOTE] Wstępnie umówiłam się z treserem na wizytę u Bursztynka,Jak ustalę termin z Lucyną pojedziemy.Mam nadzieję,że to pomoże chłopakowi,Treser jest bardzo dobrym fachowcem,ciekawa jestem jaka będzie jego opinia. Quote
stonka1125 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='zadra']Mam nadzieję,że to pomoże chłopakowi[/QUOTE] Oby, bo inaczej trzeba będzie baby zabić:diabloti: Quote
agada Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 To i ja się przyłączę do wspólnego trudnego gdybania... Quote
funia Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 A ja cały czas mysle ,ze on się załamie gdy kolejny raz pójdzie do nowego domu i znowu sie uwsteczni .... Wiem ,ze musi znalezc dom ale jakos samo mi się tak myśli .....:roll: Quote
Tola Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Znowu zmieniam tytuł; potrzebne deklaracje wpłat na jakiś hotelik dla Bursztyna!!! Bursztyn nie może dlużej być w DT Bardzo proszę o pomoc. Jutro porozsyłam wątek, dzisiaj nie dam rady, mam gorączkę Quote
Lolalola Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 podnosze Cie Bursztynku....... sama cos dorzuce ale to za tydzien jak bede w pl,trzeba Ci dobrego domku,nie mozesz wiecej trafic na takie pieklo:( Quote
Recommended Posts