IKA & SONIA Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Zauważyłam, że Mundi nie potrafi zrobić qpki na ogrodzie. Mamy zatem dwa długie spacery dziennie, żeby mógł załatwić potrzebę :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 A to Ty nie wiesz ze zwierzaki wola swojego terenu ni zasrywac, :evil_lol: moje zalatwiaja sie, ale niech tylko wyjda po za ogrod na spacer to wszystkie po kolei koopy robia. Juz dawno dalo mi to do myslenia Quote
IKA & SONIA Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 W sumie racja, po co mamy po nich sprzątać na ogrodzie :diabloti: pól w okolicy dużo to niech robi gdzie chce :evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Aaa zapomniałabym , Mundi zdążył już zawładnąć kanapą i mam tego dowód Quote
Ada-jeje Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 To i tak dosc dlugo czekal, ja takiego szczescia nie mam, u ,mnie kazdy tymczys od razu do wyra sie pcha, a kanapa to i tak przeznaczona dla czworonogow, wiec nawet tego nie koduje. Quote
IKA & SONIA Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Mundi ma dobre wyniki badań :). Quote
IKA & SONIA Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Edmundek nosi od wczoraj taką adresówkę: Quote
dorixx Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Jaka piękna adresówka, ma Mundi w końcu i swoją biżuterię:multi: Quote
IKA & SONIA Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 :) tak, doczekał się chudzinek. Quote
IKA & SONIA Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Dzisiaj mija równy miesiąc odkąd Mundi jest u nas. Zaszły u niego duże zmiany na lepsze: nie chce uciekać, cieszy się nasz nasz widok jak zwariowany i od wczoraj zaczął bawić się piłką :) Niedługo idziemy na spacer, więc będą zimowe fotki. Wet odradził nam w chwili obecnej kastracje, mamy dać mu spokój. Quote
IKA & SONIA Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Zabawy z piłką Tu dosyć dobrze widać bliznę na lewym oczku, troszkę się zmniejszyła, ale na pewno nie zniknie Zapomniałam dodać, że troszkę przytył. Jak będę z nim w lecznicy na szczepieniu to go zważę od razu. Quote
Ada-jeje Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Widac ze sie zaokraglil i odzyl, na szczescie dla Ciebie chyba juz przestal znaczyc teren w domu. Quote
IKA & SONIA Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Na szczęście już nie znaczy! Nie ukrywam, że martwiła mnie ta kwestia. Myślę, że znaczenie terenu w jego przypadku było spowodowane lękiem w nowym miejscu. Quote
Ada-jeje Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ladna z nich para, pasuja do siebie, :evil_lol: a Ika jest bardzo podobna do suni ktora u mnie byla na DT. Quote
monika55 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Psy szybko sie ucza. Jeszcze sprawi komus wielka radosc swoja psia osoba. Quote
IKA & SONIA Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Mundzik jest bardzo namolny :roll: Ciągle domaga się pieszczot, a jak przyjdzie bratanica to chodzi za nią krok w krok i podkrada zabawki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dzisiaj zaanektował jej piłkę do zabawy i nosił w pyszczku. Spanie na kanapie wieczorową porą podczas seriali tv to norma :diabloti: Quote
IKA & SONIA Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Moje przypuszczenia potwierdziły się - Edmundek ma szmery w serduszku :( Dostał Karsivan na 15 dni i potem mamy się zgłosić na osłuchanie. Wetka doradza kastracje, ale dopiero na wiosnę jak chłopczyk wzmocni się. Quote
IKA & SONIA Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Szmery w sercu występują u starszych psiaków lub u psiaków z wadą serca. Objawiają się one specyficznym kaszlem po wysiłku, np. schodzenie z fotela, podczas biegania na spacerze. Istnieje szansa, że Mundi będzie musiał dostawać leki do końca życia. Na tą chorobę cierpi moja Soncia, dostaje Digoxin oraz Furosemid, z tym, że u niej objawy są znacznie silniejsze (świszczenie wody gromadzącej się w płucach). Mundi wymiotuje po Karsivanie, wet kazał na razie odstawić lek i po przerwie tygodniowej mamy go podawać w zmniejszonej dawce. Quote
Ulaa Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ika, a Vetmedin? To nowsza generacja leków, cena zabija, ale skuteczny i bezpieczny. Po Abruni zostało mi całe pudło lekow, chyba Vetmedin też tam jeszcze jest, sprawdze czy nie przeterminowany, a Ty dowiedz sie czy Mundi może go dostawać. Quote
IKA & SONIA Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Ulaa spytam jak będę z Mundim na kontroli u weta. Quote
Recommended Posts