Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to Ty nie wiesz ze zwierzaki wola swojego terenu ni zasrywac, :evil_lol: moje zalatwiaja sie, ale niech tylko wyjda po za ogrod na spacer to wszystkie po kolei koopy robia. Juz dawno dalo mi to do myslenia

Posted

To i tak dosc dlugo czekal, ja takiego szczescia nie mam, u ,mnie kazdy tymczys od razu do wyra sie pcha, a kanapa to i tak przeznaczona dla czworonogow, wiec nawet tego nie koduje.

Posted

Dzisiaj mija równy miesiąc odkąd Mundi jest u nas. Zaszły u niego duże zmiany na lepsze: nie chce uciekać, cieszy się nasz nasz widok jak zwariowany i od wczoraj zaczął bawić się piłką :)
Niedługo idziemy na spacer, więc będą zimowe fotki.

Wet odradził nam w chwili obecnej kastracje, mamy dać mu spokój.

Posted

Zabawy z piłką

Tu dosyć dobrze widać bliznę na lewym oczku, troszkę się zmniejszyła, ale na pewno nie zniknie

Zapomniałam dodać, że troszkę przytył. Jak będę z nim w lecznicy na szczepieniu to go zważę od razu.

Posted

Mundzik jest bardzo namolny :roll:
Ciągle domaga się pieszczot, a jak przyjdzie bratanica to chodzi za nią krok w krok i podkrada zabawki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dzisiaj zaanektował jej piłkę do zabawy i nosił w pyszczku. Spanie na kanapie wieczorową porą podczas seriali tv to norma :diabloti:

Posted

Moje przypuszczenia potwierdziły się - Edmundek ma szmery w serduszku :( Dostał Karsivan na 15 dni i potem mamy się zgłosić na osłuchanie. Wetka doradza kastracje, ale dopiero na wiosnę jak chłopczyk wzmocni się.

Posted

Szmery w sercu występują u starszych psiaków lub u psiaków z wadą serca. Objawiają się one specyficznym kaszlem po wysiłku, np. schodzenie z fotela, podczas biegania na spacerze. Istnieje szansa, że Mundi będzie musiał dostawać leki do końca życia. Na tą chorobę cierpi moja Soncia, dostaje Digoxin oraz Furosemid, z tym, że u niej objawy są znacznie silniejsze (świszczenie wody gromadzącej się w płucach).
Mundi wymiotuje po Karsivanie, wet kazał na razie odstawić lek i po przerwie tygodniowej mamy go podawać w zmniejszonej dawce.

Posted

Ika, a Vetmedin?
To nowsza generacja leków, cena zabija, ale skuteczny i bezpieczny.
Po Abruni zostało mi całe pudło lekow, chyba Vetmedin też tam jeszcze jest, sprawdze czy nie przeterminowany, a Ty dowiedz sie czy Mundi może go dostawać.