Tola^^ Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [FONT=Georgia]DeDe[/FONT] [FONT=Georgia]Ten malutki psiak mieszka w Obornickim schronisku dla psów "Azorek" koło Poznania. [/FONT] [FONT=Georgia]DeDe ma około 8/9 lat jest malutki (około 30 cm w kłębie) i troszkę jamnikowaty i okrąglutki :cool3:[/FONT] [FONT=Georgia]Lubi ludzi mieszkał w domu a teraz przez te prawie 3 lata mieszka na dworze na zimnie to już jego 3 zima spędzona w schronie.[/FONT] [FONT=Georgia]Znowu zimno marznie i jest smuty tęskni[/FONT][FONT=Georgia].[/FONT] [FONT=Georgia]Jest wykastrowany.[/FONT] [FONT=Georgia]Oddany do schroniska w 2007 roku z powodu alergii dziecka.[/FONT] [FONT=Georgia]Lubi ludzi z innymi psami się dobrze dogaduje niekiedy tylko je obszczekuje :-([/FONT] [FONT=Georgia]Lubi kontakt z człowiekiem i głaskanie a najbardziej kocha drapanie po plecach :evil_lol:[/FONT] [FONT=Georgia]Możliwe że ma jakieś zmiany skórne bo ciągle się drapie...[/FONT] [FONT=Georgia]Ładnie chodzi na smycz i ma śliczne sterczące uszka![/FONT] [FONT=Georgia]Jest bardzo kontaktowy i przeuroczy :loveu:[/FONT] [FONT=Georgia]Nie pozwólmy mu spędzić kolejnego mrozu w schronie![/FONT] [FONT=Georgia]Takie maleństwo powinno grzać się w domu w cieple![/FONT] [FONT=Georgia]On potrzebuje swojego człowieka.[/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4]TERAZ CIĄG DALSZY JEGO LEPSZEJ HISTORII CZYLI ZNALEZIENIE DS![/FONT] [FONT=Georgia]29.07.2010r[/FONT] [FONT=Georgia]Zaiskrzył cień nadziei laikinia pisze że Dede'dem zainteresowała się jedna pani z Berlina oto cytat [/FONT] Zglosila sie samotna pani, 51 lat, ktora zawsze bierze swoje zwierzeta ze schroniska (ostatnio miala 3-nozka). Przeczytala moj lzawy tekst o Didi (troche zniemczylam imie;-) ), odchodzila od ogloszenia i ciagle cos ja z powrotem przyciagalo. DeDe nie wychodzil jej z glowy i w koncu nie wytrzymala i zadzwonila :smile: Ma mi przyslac namiary i jezeli nic sie nie zmieni, to jestesmy na jutro umowione na wizyte. Takze moze bedzie dobrze... [FONT=Georgia]30.07.2010r[/FONT] [FONT=Georgia]Wiadomość od laikinia z przeprowadzonej wizyty:[/FONT] Witajcie dziewczyny, rozmawialam z pania- b.mila, zaangazowana, rezolutna kobieta.:smile: Mieszkala nad morzem, ale rozstala sie z mezem-alkoholikiem i rok temu wrocila do Berlina. W marcu musiala uspic swojego trojnozka-kota, wyplakala sie przez te miesiace i teraz zakochala sie w Dede :smile: Mieszka w mieszkaniu na pierwszym pietrze. Niedaleko ma park i wode. Wydaje mi sie, ze mozna jej dac pieska pod opieke. Finansowo jej sie nie przelewa, ale obiecala pokryc 60-70 EUR kosztow. [FONT=Comic Sans MS][FONT=Georgia]To już jest pewne że maluszek jedzie do DS, wszyscy sie cieszą, lecz transportu częściowo nie ma laikinia może zabrać go w tą sobotę lub niedzielę z Gorzowa Wlkp to ponad 2h jazdy autem z Obornik Wlkp/ koło Poznania...[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]TRASA[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Oborniki Wlk./ koło Poznania - Gorzów Wlkp.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W dniu 12 sierpnia 2010r![/FONT] [FONT=Georgia]12.08.2010r - Podróż do DS![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Georgia]Wiosna zawozi naszego Dede do Gorzowa Wlkp :multi:[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Georgia]Potem laikinia zabiera go do Berlina do DS! [/FONT][/FONT][FONT=Comic Sans MS][FONT=Georgia]:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Georgia]Lecz potrzebujemy transportu z Obornik Wlkp do Poznania w godzinach 16-17!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Georgia]Transport się znalazł, [FONT=Tahoma]margo54[/FONT] pojedzie po Dede z Pniew i z powrotem, tam będę czekać na przyjazd Wiosny![/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Potem maluszek jedzie z Wiosną do Gorzowa Wlkp i odbiera go lakinia :)[/FONT] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]A na koniec lakinia zawozi maluszka do DS! :D[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]WSZYSTKIM DZIĘKUJE ZA POMOC W POSZUKANIU DOMKU I PRZETRANSPORTOWANIU TAM MALUSZKA, ORAZ ZA SAMĄ OBECNOŚĆ NA WĄTKU I NIE TYLKO! :loveu::loveu::loveu:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]BEZ WAS DEDE BYŁ BY NADAL W SCHRONIE [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A TAK POJECHAŁ DO DS![/FONT] [FONT=Georgia]BANEREK[/FONT] [FONT=Georgia]A to ta nasz malutki przystojniaczek :loveu:[/FONT] Bardzo lubi się opalać w słońcu i tarzać w piasku: DeDe: Najnowsze zdjęcia: Podróż do noweo Domku: Quote
ana666 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Tolu dobrze że założyłaś mu wątek, ja mu już od kilku miesiecy wznawiam mu ogłoszenia ale nikt nie zadzwonił ani nie napisał :( Quote
Tola^^ Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 No bo to taki biedaczek kochany a nikt go nie chce ;( Quote
Wala2006 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dede dobrze że Tolu pomyślałaś o nim :) Quote
Tia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ohh DeDe w końcu doczekał się swojego wątku:) Quote
Lionees Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jak On biednie wygląda w budzie z Edusiem...takie dwa krasnalki:-( Napisałyście,że Dede się drapie,że może ma jakąś chorobę skóry...Eduś też się drapie,ale pchełek nie ma,za to ma łupież.Może to od jedzenia serwowanego w schronie?Psiaki są tłuściutkie,czyli jedzenie kaloryczne,ale może alergizujące? Quote
Tola^^ Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Ja też nie mam pojęcia dlaczego się tak drapie może faktycznie łupież bo on w sumie już od paru miesięcy w schronie zaczął się drapać że nieraz ma trochę łysawe plecy... Było by mu trzeba zrobić jakieś badania czy coś lecz w naszym schronisku to jest raczej niemożliwe ;( Quote
Tola^^ Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Dziś Dede był na spacerku i w "kuchni" (ocieplane pomieszczenie) bardzo mu sie podobało bardzo lubi przebywać z ludźmi i być miziany ;) Quote
ana666 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 a moze on poprostu ma pchły i temu sie drapie... Quote
Tola^^ Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Też to jest możliwe że pchły jak będe w schronie to go obejrzę i jak będzie miał pchły to go popsikam :) Quote
Angel Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Więc nasz przystojnaik DeDe czeka na domek pełen miłości i kochającego własciciela.. Quote
Tia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Nasz DeDe na spacerze:) [IMG]http://i50.tinypic.com/2a8olti.jpg[/IMG] Gdzie jesteś domku? Quote
ana666 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 jutro porobie mu kilka ogłoszeń, oby sie znalazł domek :( Quote
ana666 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Cos sie nie moge zabrać za te ogłoszenia:oops: Quote
Tia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Wyręczyłam Cię choć trochę Ana zrobiłam mu kilka ogłoszeń może to coś pomoże:) Psy.pl pies.pl ojej.pl nasza-kalasa.pl petworld.pl pineska.pl gumtree.pl bono-polska.pl vetmozga.com Quote
Florentynka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Tola^^ - masz możliwość zrobienia psiakowi jakichś dodatkowych zdjęć? Przydałyby się do ogłoszeń. Quote
Tola^^ Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Ja nie mam aparatu mogę się zapytać innej wolontariuszce czy może mu porobić zdjęcia :) Quote
Lionees Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Dziewczynki i przede wszystkim allegro i alegratka wyróżnione najlepiej.Z tych ogłoszeń psy najczęściej znajdują domki Quote
Tola^^ Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Ja niestety nie umiem robić allegro :( Może ktoś mu zrobi?? Tylko będzie potrzebna kasa na wyróżnienie.. Quote
Florentynka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 allegro zostanie mu zrobione z parówkowego funduszu. Poprosimy Figę33. Tylko foty lepsze by się przydały, takie żeby chłopak miał szanse się spodobać. Quote
Tola^^ Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 W na sobotę postaram się o zdjęcia... Quote
Recommended Posts