Ellig Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Sol_1']Dzieki za rozliczenie. Chciałabym tylko dodać, że za pobyt i leki Stefanka w klinice w Bobrowcu od poczatku pobytu pieska do 19 stycznia zapłaciłyśmy z Anią (Ania za pierwszy tydzień, ja za drugi). Mam pokwitowanie (310 zł), Ania też. Pozdrawiam![/QUOTE] Jakos strasznie drogi ten pobyt Stefana w Bobrowcu.....:shake: Quote
Kociabanda2 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='taubi'] [B]Wydatki:[/B] 21zł karma 295zł badanie usg, szpital + leki 75zł badania krwi 777zł - kastracja, hotel, leki, odrobaczenie, odpchlenie ------------------------------- [B]RAZEM: 1168 zł[/B] [/QUOTE] Rozmawiałam przed chwilą z Taubim. Bobrowiec dał Azylowi fakturę na kwotę 777zł, w której zawierają się: - kastracja - leki na pęcherz - szczepienie - odrobaczenie - odpchlenie - karma podobno nie była wliczona w fakturę (przywiozłyście swoją) - oraz pobyt w hotelu między 16 a 29 stycznia. Sprostowałam już, że Wy opłaciłyście jego pobyt do 19tego i Azyl powinien zapłacić tylko za hotelik między 19tym a 29tym. [B]Taubi już rozmawiał z Panią Patrycją z Bobrowca i sprawdzają czy nie wkradł się błąd. [/B]Myślę, że będzie sprostowanie faktury o te kilka dni (po 25zł doba). Taubi, by nie było żadnych wątpliwości, dobrze by było, gdybyś w[B]ypisał nam szczegółowo ile pieniążków za co policzył sobie Bobrowiec[/B], albo po prostu wkleił tu skan faktury :) Wiemy tylko tyle, że doba kosztowała 25zł, ale nie wiemy ile policzono za kastrację, odrobaczenie itd. Quote
Sol_1 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Dzięki, bo juz mi sie te rozliczenia pomajtały w pewnym momencie :) Czy sa jakieś telefony w sprawie domku dla Stefka, ktoś się odzywał...? Tak myslę... może... może by się dogadał z moim bardzo dominującym i skrajnie rozpieszczonym jamniczkiem... inna sprawa, że Reksio po prostu nie przepada za innymi psami, boi się bardzo wiekszych od siebie i po 10 latach nie chcę mojego Reksa stresować. Poza tym sporo podróżujemy z mężem, dość często wyjeżdżamy i podczas nieobecności byłby problem. Moja mama opiekuje się wtedy Reksowym, ale stwierdziła, że nie weźmie drugiego psa pod opiekę na kilka tygodni lub miesięcy (jesienią nie będzie nas w Polsce około 3 miesiące). Ma prawo... ale bardzo szkoda. Znajdź najlepszy domeczek na świecie, piękny Stefanku (chociaz właściwie już w nim gościsz ;) Quote
Kociabanda2 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Do mnie jeszcze nikt nie dzwonił w sprawie adopcji Stefanka. O ile wiem do Mru też nie :( Możliwe, że w marcu - po ukazaniu się artykułu o nim... może wtedy ktoś zadzwoni? Quote
mru Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 ojeza wlasnie mi tez sie rzuciło w oczy jak wkleiłam ze jest na MINUSIE! no nic, zobaczymy jak to bedzie po przeanalizowaniu wszystkiego :) Quote
Ellig Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Kociabanda2']Do mnie jeszcze nikt nie dzwonił w sprawie adopcji Stefanka. O ile wiem do Mru też nie :( Możliwe, że w marcu - po ukazaniu się artykułu o nim... może wtedy ktoś zadzwoni?[/QUOTE] Mozesz przeslac mi na maila zdjecia Stefana ? Przesle je dalej....do znajomych, ktorzy nie lubia portali spolecznosciowych. Quote
Ewa Marta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Raczej nie jest na minusie, bo Azyl zgodził się na sfinansowanie kastracji i pobytu kolejnego tygodnia, za który zapłacił... Droga ta klinika i jeśli kastracja kosztowala 250 zł, to mnie trochę dziwi... Podobno miało byc tanio ze względu na to, że to pies Azylu. Ja u mojego weta w Warszawie załatwialam kastracje dużego psa za 200. W poniedziałek ksatrujemy kolejnego dużego na Kosiarzy za 160. Rozumiem, że Azyl zażądał wyboru kliniki i nie wyrazil zgody na to, żebyśmy szukali sami, ale byłam pewna, że to oznacza ulgowe ceny, a nie zdzieranie:-( Czy uda się poprosić o to, żeby jasno napisali co finansowali oni, co poszło z naszych skladkowych i na ile zwrotu po okazaniu rachunków można liczyć? Bo już odliczenie samej kastracji daje nam plus... Szkoda, że taki zgrzyt powstał na koniec... Psiak cudowny, dostał wspaniały DT, w którym zostanie przetestowany w każdej sytuacji - to przecież bezcenne informacje do szukania stałego domu. Quote
Kociabanda2 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='Ellig']Mozesz przeslac mi na maila zdjecia Stefana ? Przesle je dalej....do znajomych, ktorzy nie lubia portali spolecznosciowych.[/QUOTE] Jasne, ze mogę. Tylko sama nie wiem które... :) Zaraz popatrzę. [B]Ewa Marta[/B] dobrze zrozumiałam? Azyl miał pokryć koszty kastracji i ostatniego tygodnia pobytu? Jej... już mnie głowa o tych finansów boli :/ Quote
Ewa Marta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Kociabanda2'][B]Ewa Marta[/B] dobrze zrozumiałam? Azyl miał pokryć koszty kastracji i ostatniego tygodnia pobytu? Jej... już mnie głowa o tych finansów boli :/[/QUOTE] No ja tak zrozumiałam z wcześniejszych postów. W pewnym momencie Ania chyba tak pisała. Dogo działa mi bardzo wolno, bo bym poszukała.... Quote
Ewa Marta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='ankekoval']Pani weterynarz powiedział, że dla Azylu ceny są niżesz - ok 220 zł. Na konto azylu już wpłynęło tyle pieniążków, ze mogliby to sfinansować... Co myślicie - czy to dobra decyzja- ta kastracja???[/QUOTE] Poprawka do mojego poprzedniego postu. Okazuje się, że Azyl owszem miał finansować, ale z zebranych przez nas pieniędzy:-( Pytanie ile ta kastracja kosztowała... Czy można prosić o wklejenie skanu faktury za poszczególne pozycje? W poście 370 Sol- pisała, że zapłaciła za pobyt psa do dnia 18 stycznia. Podala konkretne kwoty. A tu jeszcze jeden cytat z rozliczeniem: [quote name='ankekoval']Chciałbym podsumować wydatki na Stefana w lecznicy w el-wet'cie w Bobrowcu: I tydzień pobytu Stefana od 4 do 11.stycznia +antybiotyk na tydzień opłaciłam osobiście - 243zł /4.01/ II tydzień pobytu od 11-18 stycznia + badania opłaciła SOL - coś ponad 300zł -o ile pamiętam w ostatnią sobotę 16.stycznia zapłaciłam kolejne 121 zł za karmę Tak więc najbliższy tydzień od 19 do 26 stycznia jest nieopłacony -może Fundacja mogłaby pokryć te koszty? + ewentualnie kastrację Stefana. Taubi czy możemy się tak umówić?[/QUOTE] Quote
Ellig Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Ewa Marta']No ja tak zrozumiałam z wcześniejszych postów. W pewnym momencie Ania chyba tak pisała. Dogo działa mi bardzo wolno, bo bym poszukała....[/QUOTE] Wpis Ani z 5 stycznia 2010 " [B] Stefan z budowy [/B] [INDENT] Jest decyzja w sprawie finansowania leczenia i pobytu Stefana w klinice-hotelu w Bobrowcu. Każdy zaintersowany moze podjechać do niego osobiście i zabrać go na spacer lub na zawsze[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] podaje [B]adres pobytu Stefana:[/B] [B][COLOR=Black]ul. Mazowiecka 42 05-502 Piaseczno-Bobrowiec[/COLOR][/B] Pieniądze można wpłacać na konto Fundacji Azyl pod Psim Aniołem z dopiskiem: [B]dla Stefana - rudego psa z budowy [/B] rachunek bankowy: [B]03 1020 1042 0000 8802 0109 6528 ul. Kosodrzewiny 7/9 , 04-979 Warszawa[/B] Azyl na bieżąco będzie informował o wszystkich wpłatach dla Stefana na jego wątku na dogomanii."[/INDENT] Quote
taubi Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [B]Dokładne rozliczenie:[/B] szpital - [B]625zł[/B] - 04.01-29.01 (doba 25zł) synergal tabl. 3,23złx46= [B]149zł[/B] krew+mocz-13.01 -[B] 85zł[/B] wycisniecie gruczołów ok.od. - 16.01 - [B]10zł[/B] mocz z kreat. -20.01- [B]25zł[/B] kastracja - 22.01-[B] 250zł[/B] kołmierz- [B]25zł[/B] odpchlenie, odrobaczenie -29.01[B] - 49zł[/B] szczepienia - [B]55zł[/B] [B]-----------------------------------------------------[/B] [B]RAZEM: 1447zł[/B] [B]Wpłaty dokonane w bobrowcu gotówkowe:[/B] 4.01- 243zł 7.01- 310zł 16.01-121zł [B]--------------------------------[/B] [B]RAZEM: 674zł[/B] [B]Za co zostało zapłacone z tych 674zł:[/B] 12x25zł= [B]300zł[/B] hotel (do 16.01) synergal 31 tab. = [B]100zł[/B] karma= [B]174zł[/B] gruczoły= [B]10zł[/B] krew i mocz= [B]85zł[/B] [B]----------------------------------------[/B] [B]RAZEM: 670zł[/B] Quote
Kociabanda2 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Dzięki Taubi za to wyszczególnienie :) Quote
Ewa Marta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Napisalam długi post i mi go wcięło..... Więc już krótko dopytam, czy to znaczy, że na wydatki Stefana pozostało 182 złote? Quote
Sol_1 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Dzięki za wyszczególnienie, bardzo się przyda. Pomylili się w jednym - Stefciu miał zapłacony pobyt do 18 stycznia, więc powinni liczyć od 19, a nie od 16. Dobrze aby Azyl to wyjaśnił z kliniką, rozumiem, że będzie zwrot...? Moim zdaniem, bardzo droga ta klinika w Bobrowcu. Tak czy inaczej, piesek w niej odżył,wyleczyli go i to jest najwazniejsze... (oczywiście nie ma porównania z DT u Kociejbandy2). Pozdrawiam wszystkich Quote
Kociabanda2 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Próbowałam uporządkować finanse Stefanka, ale przyznam się, że dalej nic nie rozumiem :/ Domyślam się jedynie, że wydatki z kliniki, w której był Stefan po wypadku to 391zł, ale nie wiem na pewno ile tam zostało zapłacone. Pod wydatkami w Bobrowcu wpisano kwotę 1447 przy czym mi wychodzi 1273. W dalszym ciągu nie wiem czy Stefanowi zostało coś w Azylu czy nie :([B] Wydatki z kliniki po wypadku:[/B] [B][COLOR=Red]?????????[/COLOR][/B] 21zł karma 295zł badanie usg, szpital + leki 75zł badania krwi --------------------------------------- [B]RAZEM: 391zł[/B] [B][COLOR=Red]???????????[/COLOR][/B] [B]Wydatki z Bobrowca:[/B] hotelik - [B]625zł[/B] - 04.01-29.01 (doba 25zł) synergal tabl. 3,23złx46= [B]149zł[/B] krew+mocz-13.01 -[B] 85zł[/B] wycisniecie gruczołów ok.od. - 16.01 - [B]10zł[/B] mocz z kreat. -20.01- [B]25zł[/B] kastracja - 22.01-[B] 250zł[/B] kołnierz- [B]25zł[/B] odpchlenie, odrobaczenie -29.01[B] - 49zł[/B] szczepienia - [B]55zł[/B] ----------------------------------------------------- [B]RAZEM: [/B]1447zł----------------------------------------------->[COLOR=Red]moim zdaniem wychodzi [B]1273zł[/B][/COLOR] [B] WYDATKI ŁĄCZNIE: 1273 + 391 = 1664[/B] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ [B]Wpłaty dokonane w Bobrowcu gotówkowe:[/B] 4.01- 243zł 7.01- 310zł 16.01-121zł -------------------------------- [B]RAZEM: 674zł[/B] [B][U]Wpłaty na konto Azylu: [/U][/B]Elżbieta G.- 150zł Andrzej S.- 20zł Waldemar P. - 50zł Ewa B. - 50zł Emilia T. - 50zł Mariusz D. - 5zł Tomasz D. - 20zł Andrzej K. - 20zł Paweł R.- 10zł Monika D. - 40zł Małgorzata R. - 25zł Joanna M.- 20zł Anna R. - 30zł Bogdan S. - 10zł Kinga M. - 20zł Michał G.- 50zł Beata C. - 50zł Jan G. - 50zł Małgorzata S. - 100zł Ewa G. - 35zł Katarzyna B.- 150zł --------------------------------------- [B]RAZEM: 955zł[/B] [B]WPŁATY ŁĄCZNIE: 955 + 674 = 1629zł [/B]Po stronie wpłat moim zdaniem wszystko jest już jasne. Jak z wydatkami - nie wiem. [B] Ankekoval, Sol_1, Taubi [/B]jeszcze do niedawna Wy prowadziłyście wszystkie sprawy Stefanka. Czy możecie mi powiedzieć czy i ewentualnie ile zostało na koncie Stefanka w Azylu? [U]Z tego co jest na pierwszej moim zdaniem wynika, że Stefan ma jeszcze pieniążki na koncie Azylu, ale chyba nie uwzględniono tam wydatków z pierwszej kliniki, w której był Stefanek.[/U] Ja już nie wiem czy mam brać jakieś faktury na Azyl czy nie :( Ankekoval i Sol_1 bardzo proszę wyjaśnijcie bezpośrednio z Taubim wszystkie wątpliwości jakie macie, bo ja wiem tylko tyle co piszecie na wątku. Nie jestem w stanie się w tym połapać :( [B]Ankekoval, Sol_1[/B] czy po zamieszczeniu wyszczególnienia zgadza się już wszytko czy coś jeszcze jest nie tak? [B]Taubi[/B] zostało coś na koncie Stefana czy nie? Quote
Sol_1 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ja tez się pogubiłam :( Niestety, nie miałam kontaktu z Azylem, nie wiem, jak się miał rozliczać. Po prostu zebrałam w pracy 300 zł, pojechałam do stefanka i zapłaciłam równe 310 zł za - cytuję - zapłacono za pobyt psa "Stefana" w szpitalu (do 18/01/2010) oraz leki i badanie kontrolne krwi (310 zł). Jest pieczęć kliniki i pieczatka i podpis pani doktor. Mogę zrobic zdjęcie tego pokwitowania, i wysłać komus na maila, wówczas zostałoby tutaj wklejone. Za pierwszy tydzień tez zapłaciła osobiście Ania, potem kupiła karmę. Nie wpłacałam nic na konto pieska. Ja tez wiem tylko tyle, ile jest napisane na watku. Wiem też, ile dokładnie i za co zapłaciłam. Jest mi smutno, że pojawił się taki zgrzyt... Kociabanda - ja tez sądziłam, że Stefkowi zostało więcej pieniędzy, ale na pewno coś uzbieramy. I bardzo prosimy o inf, ile Stefankowi zostało z azylowych składek na utrzymanie w DT, a ile brakuje np. na luty?? Quote
mru Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 ja tez sie pogubiłam.. wrzuciłam rozliczenie taubiego na pierwsza - czy cos powinnam zmieniac? Quote
Kociabanda2 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Sol_1 ja dostałam od [B]Ankekoval 300zł[/B] na swoje konto i z tego będą pokryte najbliższe wydatki. [B] Na dalsze utrzymanie i leczenie Stafana zbieramy pieniążki[/B], ale odkąd przejeliśmy z mężem opiekę nad Stefanem [B]wszystkie wpłaty zbierane są bezpośrednio na nasze konto co będziemy na bierząco rozliczać w pierwszym poście wątku[/B]. W kwestii konta w Azylu nie wiem co się tam dzieje i czy coś zostało :( Ja nie wpłacałam nic ani na konto Azylu ani do Bobrowca. Do piątku 29 lutego nie decydowałam też o niczym co dotyczyło Stefanka, ani nie byłam w żadnym kontakcie z Azylem. Dlatego nie jestem w stanie rozwiązać problemu jaki powstał z kontem Stefanka w Azylu. Starałam się dowiedzieć jak to z tym jest, ale [U]niestety jedyne co mogę zrobić to czekać na informację czy Stefan w Azylu ma jakieś pieniądze czy nie[/U]. Jeśli okaże się, że tak to będę brała faktury na Azyl by te pieniądze Stefan dostał. Quote
Kociabanda2 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='mru']ja tez sie pogubiłam.. wrzuciłam rozliczenie taubiego na pierwsza - czy cos powinnam zmieniac?[/QUOTE] Nie mam pojęcia Mru :( i co gorsza nie wiem kto powinien o tym decydować. Ja sprawy Stefanka prowadzę od 29.01, a konto Azylu to wcześniejszy problem, którego ja nie jestem w stanie rozwikłać :( :( Czekam na odpowiedź czy i ewentualnie ile zostało Stefanowi na koncie Azylu, ale nie wiem kto ma mi tej odpowiedzi udzielić :( Całe szczęście udało się wyjaśnić sprawy wpłat na konto Azylu i tam już wszystko chyba jest jasne. Jasne są wpłaty dziewczyn bezpośrednio w Bobrowcu. Co do kosztów poniesionych przez Azyl w Bobrowcu i w tej pierwszej klinice, w której Stefanek był po wypadku, to ja jestem głupia :( Quote
asiuniap Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Ellig'][SIZE=2][I][FONT=Times New Roman]"Witam,[/FONT][/I][/SIZE] [SIZE=2][I][FONT=Times New Roman]Oczywiscie, nadwyzke srodkow ze zbiorki Stefana przekazemy domowi tymczasowemu, ale musimy miec dokument finansowy na te kwote. Moze dom tymczasowy moglby wystawic fakture lub rachunek na kwote nadwyzki? Srodki z konta fundacyjnego mozemy przelewac jedynie na podstawie dokumentow ksiegowych. "[/FONT][/I][/SIZE] [I][I][B]Wniosek:Nie wplacac pieniedzy na fundacje, ktora zbiera na okreslony cel w tym momencie na Stefana.[/B][/I] [I][B]Teraz fundacja koniecznie musi przedstawic na Dogo...rozliczenie wplat dla Stefana a za nadwyzke kupic i przekazac DT karme i to co bedzie potrzebne, rozliczenie powinno zawierac skany rachunkow, faktur jednym slowem dokumentow ksiegowych.[/B][/I] [/I][/QUOTE] To ja napisałam tego maila. Do Ellig oraz innych ciotek-wspomagaczek gwoli wyjaśnienia. Środki na Stefana wpływały/wpływają na konto fundacji, w związku z czym mamy obowiązek i nie możemy tego zrobic inaczej, niż rozliczać się z tych pieniędzy na podstawie dokumentów księgowych. Siedzę na dogo już długo (choc ostatnio nie mam czasu) i widzę, że wiele osób woli wpłacać pieniądze na konta organizacj prozwierzęcych, niz na konta prywatne (nie dziwię się), a to rodzi obowiązek rozliczania się na postawie faktur lub rachunków. Nie możemy przelewać środków na konta osób prywatnych bez udokumentowania celu przelewu. Quote
Ellig Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='asiuniap']To ja napisałam tego maila. Do Ellig oraz innych ciotek-wspomagaczek gwoli wyjaśnienia. Środki na Stefana wpływały/wpływają na konto fundacji, w związku z czym mamy obowiązek i nie możemy tego zrobic inaczej, niż rozliczać się z tych pieniędzy na podstawie dokumentów księgowych. Siedzę na dogo już długo (choc ostatnio nie mam czasu) i widzę, że wiele osób woli wpłacać pieniądze na konta organizacj prozwierzęcych, niz na konta prywatne (nie dziwię się), a to rodzi obowiązek rozliczania się na postawie faktur lub rachunków. Nie możemy przelewać środków na konta osób prywatnych bez udokumentowania celu przelewu.[/QUOTE] i dlatego prosimy o rzetelne rozliczenie sie i skany faktur i rachunkow dotyczacych Stefana na 1 stronie, jak wiiadomo moja wplata dla Stefana znalazla sie po kilku upomnieniach...Rozliczenie jest nadal nie czytelne i budzi wiele watpliwosci sa bledy rachunkowe i bledne terminy / podwojne wplaty/ za ten sam czas pobytu Stefana w klinice. Na tym koniec wiecej sie na ten temat nie wypowiadam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
taubi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 PS> Czemu rozliczenie z pierwszego postu nie jest pełne gdzie jest rozliczenie z elvetu które stawiłem ??? Quote
Recommended Posts