Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ankekoval'] Pani Doktor, która go prowadziła oszacowała jego wiek na 3 max 4 lata. Stefan jest pogodny zaczepaia wszystkich- bardzo przyjacielski. chodził na spacery na smyczy- załatwiał potrzeby na zewnatrz. [U]Dobrze reaguje na koty i inne psy[/U]:)[/QUOTE]

No ja tutaj zwróciłam uwagę na informację o kotach i psach i dlatego zaczęliśmy brać pod uwagę tymczas u nas z naszymi młodziakami (dwoma kotami i psem). Spróbujemy najpierw zabrać go na spacer z naszym psem (nie wiem jeszcze kiedy uda nam się do niego pojechać, bo daleko mamy :( ) Jeśli będzie dobrze to trzeba będzie sprawdzić czy z kotami też się dogada.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Budę już zabraliśmy dawno z budowy. Zawiozę muc koc. Rozmawiałam wczoraj z Panią Doktor z lecznicy - Stefan musi być już na karmie specjalistycznej dla "nerkowców". Zamówiłam wczoraj dla niego 6kilowe opakowanie w lecznicy. Koszt takiej karmy to ok 170zł - jeśli czegoś nie pomyliłam.... Już się umówiłam z Panią Doktor, że zapłacę za tą karmę. W niedzielę będzie decyzja co dalej z Stefankiem. Pani Doktor mówiła też, że on ma taki charkter, ze może mieszkać w mieszkaniu spokojnie.Co do zwierząt; na kota podobno w ogóle nie reaguje... To dobrze. A z innymi psami musi się po prostu ułożyć i tyle. Ja widziałam go niejeden raz jak biegała z całą wtahą innych psów/samców/ za jakąś suczką..... Dam znać co z nim dalej w niedzielę bo powinnam już coś wiedzieć....co dalej:) Trzymajcie kciuki za niego!! Nie chcę zapeszać......

Posted

[quote name='ankekoval']Budę już zabraliśmy dawno z budowy. Zawiozę muc koc. Rozmawiałam wczoraj z Panią Doktor z lecznicy - Stefan musi być już na karmie specjalistycznej dla "nerkowców". Zamówiłam wczoraj dla niego 6kilowe opakowanie w lecznicy. Koszt takiej karmy to ok 170zł - jeśli czegoś nie pomyliłam.... Już się umówiłam z Panią Doktor, że zapłacę za tą karmę. W niedzielę będzie decyzja co dalej z Stefankiem. Pani Doktor mówiła też, że on ma taki charkter, ze może mieszkać w mieszkaniu spokojnie.Co do zwierząt; na kota podobno w ogóle nie reaguje... To dobrze. A z innymi psami musi się po prostu ułożyć i tyle. Ja widziałam go niejeden raz jak biegała z całą wtahą innych psów/samców/ za jakąś suczką..... Dam znać co z nim dalej w niedzielę bo powinnam już coś wiedzieć....co dalej:) Trzymajcie kciuki za niego!! Nie chcę zapeszać......[/QUOTE]

[B]Karma Happy Dog Classic [/B]
[B]przeznaczona dla psów szczególnie wrażliwych,[/B]
[B] a także dla psów mających [COLOR=#ff0000]problemy z trzustką[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Karma CLASSIC jest naturalną pełnowartościową karmą jedyną w Europie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]wyprodukowaną z wysoce przyswajalnych płatków drobnowarstwowych[/COLOR][/B] [B][COLOR=#993366]i mięsa....moze ta?

[url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/happy_dog_natur_line/karma_zbilansowana/31021[/url]
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Ewa Marta']To może byc tez Royal Canin Rental bodajże... Może warto zobaczyć, jakie są ceny na allegro Aniu, zazwyczaj dużo niższe, niż w gabinetach...[/QUOTE]

Royal Canin Veterinary Digestive Low-Fat Canine 1,5kg kosztuje 50 zl

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]DIGESTIVE LOW FAT - LF 22
ZABURZENIA ŻOŁĄDKOWO-JELITOWE[/SIZE] WSKAZANIA:
- Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki.
- Ostre zapalenie trzustki.
[/SIZE][/SIZE]

Posted

Royal Canin Veterinary Digestive Low-Fat Canine 12kg - 219 zl

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] Ze względu na niską zawartość białka oraz tłuszczu, dieta Digestive Low Fat jest idealna dla psów, z obniżoną tolerancją lipidów lub z zaburzeniami w ich metabolizmie.

SKŁADNIKI: Ryż (wytłaczany), mączka kukurydziana (wytłaczana), suszone mięso drobiowe, gluten kukurydziany, kukurydza, pulpa buraczana, wątróbka drobiowa, sole mineralne, tłuszcz zwierzęcy, drożdże browarniane, fruktooligosacharydy (FOS), tran, zeolit, pierwiastki śladowe (w tym chelatowane pierwiastki śladowe), L-lizyna, wyciąg z drożdży (bogaty w mannooligosacharydy), tauryna, DL-metionina, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę), witaminy.

[/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='Kociabanda2']No ja tutaj zwróciłam uwagę na informację o kotach i psach i dlatego zaczęliśmy brać pod uwagę tymczas u nas z naszymi młodziakami (dwoma kotami i psem). Spróbujemy najpierw zabrać go na spacer z naszym psem (nie wiem jeszcze kiedy uda nam się do niego pojechać, bo daleko mamy :( ) Jeśli będzie dobrze to trzeba będzie sprawdzić czy z kotami też się dogada.[/QUOTE]

Kurcze - byłoby super gdybyście mogli zabrać Stefana do siebie na DT. Podczas takiego pobytu psiaka w domu zdobywa się nieocenione informacje względem Jego charakteru, zachowania itd ...

Posted

Royal Canin Veterinary Renal Canine 14kg-240 zl

[SIZE=2]WSKAZANIA:
- Przewlekła niewydolność nerek.
- Zapobieganie powstawaniu kamieni moczowych, poprzez alkalizację moczu: kamienie moczanowe oraz cystynowe.
- Zapobieganie powstawaniu kamieni oksalatowych u psów z upośledzoną czynnością nerek.
[/SIZE][SIZE=2]ZALETY PRODUKTU:
- Ograniczony poziom fosforu jest niezbędny, aby spowolnić rozwój wtórnej nadczynności przytarczyc, która pogłębia zmiany w nerkach.
- Flawonoidy (specjalny rodzaj polifenoli) posiadają dwa główne działania: spowalniają procesy utleniania oraz usprawniają filtrację w nerkach.
- Wysoka zawartość długołańcuchowych kwasów tłuszczowych Omega 3 (EPA, DHA) ogranicza spadek szybkości przesączania kłębkowego (działanie przeciwzapalne).
- Zwiększony poziom mocznika może być przyczyną tworzenia się owrzodzeń na błonie śluzowej żołądka oraz jelit. Połączone działanie zeolitu oraz FOS znacznie zmniejsza to ryzyko.[/SIZE]

Posted

[quote name='kosu32']Kurcze - byłoby super gdybyście mogli zabrać Stefana do siebie na DT. Podczas takiego pobytu psiaka w domu zdobywa się nieocenione informacje względem Jego charakteru, zachowania itd ...[/QUOTE]

No postaramy się :), ale najpierw musimy przeprowadzić testy ;), bo tak jak pisałam 10-11h dziennie nie ma nas w domu i nie chcielibyśmy, by się w tym czasie towarzystwo pozabijało, albo w stresie zeżarło nam mieszkanie (a nasz pies to miewa czasem takie pomysły). Jednak tak jak pisałam: warunkiem byłoby kontynuowanie składek na finansowanie utrzymania i leczenia Stefanka, bo u nas z kasą cienko i nie damy rady sami go finansować - zwłaszcza jeśli potrzebne byłyby jakieś wizyty u weta itd.

Posted

No śliczny to on jest :) Pojęcia nie mam czemu jeszcze telefony na DS się do niego nie urywają!?? Urody mu się nie da odmówić :) Ciekawe tylko co za charakterek się pod tym gęstym futrem kryje :evil_lol:

Posted

[quote name='Ellig']Przepraszam pomylilam Stefana z innym psem chorym na trzustke.
Jaka karme potrzebuje Stefan na jakie schorzenia?[/QUOTE]

No właśnie tak czytam o trzustce i nie mogę się nadziwić:-) Bo Stefan ma chore nerki...

Posted

[quote name='Ewa Marta']No właśnie tak czytam o trzustce i nie mogę się nadziwić:-) Bo Stefan ma chore nerki...[/QUOTE]
.....i poprawilam swoj blad "Royal Canin Veterinary Renal Canine 14kg-240 zl

[SIZE=2]WSKAZANIA:
- Przewlekła niewydolność nerek.
- Zapobieganie powstawaniu kamieni moczowych, poprzez alkalizację moczu: kamienie moczanowe oraz cystynowe.
- Zapobieganie powstawaniu kamieni oksalatowych u psów z upośledzoną czynnością nerek."

pytam bo chce pomoc i kupic odpowiednia karme:)
[/SIZE]

Posted

Niestety kolejny potencjialny dom dla Stefana nie wypalił :( Strasznie sie martwię o niego. Zoatało nam 2 tygodnie na znalezienie domu a potem bo potem w czasie ferii będzie bardzo ciężko. Może ten tymczas????? Podjedźcie do niego z Waszym psem i zobaczycie jak na siebie reagują.... Jutro do niego jadę - zabiorę go na spacer chociaż.......

Posted

no mamy zamiar się wybrać tylko nie potrafię jeszcze powiedzieć kiedy dokładnie :/ Mamy daleko i musimy ten spacerek z innymi planami jeszcze pogodzić, a samochód tylko jeden. Chciałabym wpaść do niego z naszym Fąflem w weekend. Mam nadzieję, że się uda, bo w tygodniu będzie jeszcze trudniej.

Posted

Zdjęcia z przedwczorajszej wizyty u Stefana, wpłaty na konto podam wieczorem :)

[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/7986/dsc04822p.jpg[/IMG]

[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/9462/dsc04823l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/2298/dsc04819zy.jpg[/IMG]

[IMG]http://img263.imageshack.us/img263/2827/dsc04818x.jpg[/IMG]

[IMG]http://img263.imageshack.us/img263/6673/dsc04792l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/9810/dsc04787h.jpg[/IMG]

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/1908/dsc04785c.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ankekoval']Niestety kolejny potencjialny dom dla Stefana nie wypalił :( Strasznie sie martwię o niego. Zoatało nam 2 tygodnie na znalezienie domu a potem bo potem w czasie ferii będzie bardzo ciężko. Może ten tymczas????? Podjedźcie do niego z Waszym psem i zobaczycie jak na siebie reagują.... Jutro do niego jadę - zabiorę go na spacer chociaż.......[/QUOTE]

Aniu, podaj nam nazwę karmy, któa musi jeść Stefan. Nie wiem, czy zauważyłaś ale Elig chce mu kupić jej duży worek, tylko pyta o nazwę karmy:-)

Posted

Stefanku, przystojniak z ciebie! ;)
Kociabanda2, czy będziesz u Stefanka np. w niedzielę? Planowałam go odwiedzić w niedzielę, ale jeżeli Ty się wybierasz z ze swoim psiakiem, proszę, daj znać - dzięki :)
Gdyby była potrzeba, mogę dorzucić się na karmę, najwazniejsze, żeby jadł to, co mu pomoże wrócić do zdrówka. Aha, i słyszałam, ze tanio jest zamawiać karmę na stronie [URL="http://www.telekarma.pl"]www.telekarma.pl[/URL], tylko, nie znam jej dokładniej nazwy i nie wiem, czy jest w ofercie.
Tyle osób jest z Tobą, kochany, piękny Stefanku, że musi być dobrze, pieseczku...

Posted

[quote name='Sol_1']Stefanku, przystojniak z ciebie! ;)
Kociabanda2, czy będziesz u Stefanka np. w niedzielę? Planowałam go odwiedzić w niedzielę, ale jeżeli Ty się wybierasz z ze swoim psiakiem, proszę, daj znać - dzięki :)[/QUOTE]

Trudno mi no to pytanie odpowiedzieć jednoznacznie :roll: W niedzielę raczej nie damy rady. Mamy ambitny plan pojechać dziś. Mąż właśnie pojechał na przegląd techniczny samochodu, bo dziś mija nam termin (wszystko na ostatnią chwilę oczywiście :angryy:) i jeśli wszystko pójdzie dobrze to wyruszamy zaraz po przeglądzie. Spodziwam się dotrzeć do futrzaka dziś około 13-14.00. Jak będzie w praktyce tego nie wiem, bo trudno przewidzieć ile się zejdzie czasu na tym przeglądzie :roll: Jak zejdzie się za długo to nie wiem czy w ogóle zdążymy do niego pojechać, bo wieczorem z kolei mamy umówionych ludzi na lekcję, a do Stefana mamy 46km z domu :/ Przy tych warunkach atmosferycznych na sam dojazd może się zejść sporo czasu :shake: