Soema Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Wczoraj do rodziny mojej znajomej przybłąkała się sunia w typie collie (jak na moje, niewprawione oko) kopiuję maila: [FONT=Arial] W załączniku zdjęcie - przybłąkała się w okolicach Pl. Kościuszki w Aleksandrowie Łódzkim (woj. łódzkie). Wygląda na młodego psa, jest "wychowana" - podaje łapę, siada, kładzie się. Jest duża - 50-60cm wysokości. W mieszkaniu nie chce przebywać - woli podwórko. Z uwagi na 3 koty nie mogę jej zatrzymać. Ogłoszenia w Aleksandrowie wiszą od wczoraj ale na razie cisza. Może ktoś ją pozna...[/FONT] A oto sunia, może ktoś ją kojarzy? Jak się nie zgłosi właściciel, będziemy szukać nowego domu. Oto ona. Aż mi się wierzyć nie chcę, że ktoś nauczył małą komend, wychowywał i teraz przed Świętami porzucił.:-( Quote
chita Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 do kiedy moze zostac u znajomej? musimy pilnie szukac dt czy ma troche czasu?? Quote
Soema Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Nie wyrzucą jej, ale zostać też nie może. Męczy najstarszego kocura, ale z 5letnią dziewczynką się grzecznie bawi. Mam nadzieję, że się właściciel znajdzie.:( Quote
nika28 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Nie rozumiem jak można porzucić takiego malucha :-( Quote
Soema Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 nika28 napisał(a):Nie rozumiem jak można porzucić takiego malucha :-( Ja ciągle wierzę, że nawiała.. może się komuś rzuci w oczy takie ogłoszenie, o zaginięciu.. Nika, gdzie u Was ją najlepiej ogłosić? Quote
nika28 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Soema napisał(a):Ja ciągle wierzę, że nawiała.. może się komuś rzuci w oczy takie ogłoszenie, o zaginięciu.. Nika, gdzie u Was ją najlepiej ogłosić? Ale.gratka chyba. Bo na allegro to takie ogłoszenie się chyba nie nadaje... Może dam ją na forum collie jeśli jeszcze tam nie jest ? Może tam ją ktoś pozna... Quote
Soema Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Jakbyś mogła to proszę. Nie mam pomysłu, może jakaś prasa lokalna? Macie coś poczytnego, gdzie można umieścić informację? Quote
nika28 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Sunia już na forum collie. :) Co do gazet to albo Dziennik Łódzki, albo Ekspress Ilustrowany. Quote
Soema Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Dziękuję Ci :) dużo jest szczeniaków w typie porzuconych? Quote
nika28 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Soema napisał(a):Dziękuję Ci :) dużo jest szczeniaków w typie porzuconych? Akurat szczeniaków collie nie jest dużo, ale za to jest cała masa pseudohodowli... :angryy: Quote
Soema Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Aa pseudo to wszędzie pełno :( czekam na nalot na kolejną, ale wciąż nie ma wystarczającej ilości dowodów... Quote
Soema Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Ciiisza... w piątek może będę miała więcej fot, to trzeba będzie domu szukać. Takie cudo....:( Quote
agnest Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Soema w bloku mojej mamy mieszka kobitka która chciała drugiego colaka. Pierwszego ma ze schronu. Drukne jej zdjecia i jutro podam może maleństwo domek znajdzie. Quote
Soema Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 agnest napisał(a):Soema w bloku mojej mamy mieszka kobitka która chciała drugiego colaka. Pierwszego ma ze schronu. Drukne jej zdjecia i jutro podam może maleństwo domek znajdzie. ooo super, będę wdzięczna. Ja jutro zadzwonię do znajomej i spytam jak sprawa wygląda. Quote
agnest Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 dam znac jakby co (o boksiach nic jeszcze nie wiem) Quote
nika28 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Ooo, widzę że domek się jakiś kroi :) Trzymam kciuki !!! Quote
Soema Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 agnest napisał(a):dam znac jakby co (o boksiach nic jeszcze nie wiem) Nie przypominaj...:( może jutro dostanę nowe foty suni.. To są kociarze, mam nadzieję, że ta sunia ma się w porządku u nich.. Quote
Soema Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Sytuacja wygląda tak.. Sunia nadal u rodziny znajomej. Ogłoszenia wiszą... nawet wiedzą, kto jest właścicielem.:p nie otwiera im drzwi, nie oddzwania, zostawili mu wiadomość w drzwiach.. Byli tam kilka razy, ogłoszenie wisi niedaleko jego domu... i nic.:angryy: Dziś wieczorem będzie wiadomo co i jak, bo Krysia wraca do domu i sama tam pójdzie. Sunia ma allegro, zero odzewu.. Trzeba będzie porobić ogłoszenia. dziwni ci ludzie.....:roll: Święta...:shake: Quote
nika28 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Nie napiszę co myślę o "właścicielu", bo same brzydkie słowa przychodzą mi do głowy... Lepiej chyba żeby mała tam nie wróciła... Quote
Soema Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Dlatego napisałam tak krótko... aż mnie ścisnęło.. Quote
Soema Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Chyba sytuacja już jasna... Facet ma gdzieś tego psa, okazuje się że ona ma... 3 miesiące.:roll: Ale podobno jest bardzo inteligentna, teraz jak zimno, to siedzi w domu i pięknie pokazuje, że siku się chce :) zdarzają się wpadki... ale, akceptuje inne zwierzęta, do dzieci delikatna, jak na szczenię to dobrze chyba. Agnest, nie mogę się dodzwonić do Ciebie...:( jutro wstawię foty nowe. Aa sunia wyczyszczona, i wygląda dużo ładniej :) Quote
Ewanka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Prosimy o nowe foty :) ... sunia śliczna, nie do wiary, że właściciel jej nie chce! Co to za człowiek??? Quote
Soema Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='Ewanka']Prosimy o nowe foty :) ... sunia śliczna, nie do wiary, że właściciel jej nie chce! Co to za człowiek??? Nie wiem co za 'człowiek'...:( Mam zdjęcia, ale nie sa idealnej jakości, niestety, bo ciemno na dworze, a aparat odmówił posłuszeństwa. :( Quote
nika28 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ehhhh... :-( Jak można nie chcieć takiego cuda... Ale śliczna jest i domek pewnie szybko znajdzie :) Quote
Recommended Posts