Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj do rodziny mojej znajomej przybłąkała się sunia w typie collie (jak na moje, niewprawione oko)

kopiuję maila:

[FONT=Arial] W załączniku zdjęcie - przybłąkała się w okolicach Pl. Kościuszki w Aleksandrowie Łódzkim (woj. łódzkie). Wygląda na młodego psa, jest "wychowana" - podaje łapę, siada, kładzie się. Jest duża - 50-60cm wysokości. W mieszkaniu nie chce przebywać - woli podwórko. Z uwagi na 3 koty nie mogę jej zatrzymać. Ogłoszenia w Aleksandrowie wiszą od wczoraj ale na razie cisza. Może ktoś ją pozna...[/FONT]

A oto sunia, może ktoś ją kojarzy? Jak się nie zgłosi właściciel, będziemy szukać nowego domu.

Oto ona.

Aż mi się wierzyć nie chcę, że ktoś nauczył małą komend, wychowywał i teraz przed Świętami porzucił.:-(

Posted

Nie wyrzucą jej, ale zostać też nie może. Męczy najstarszego kocura, ale z 5letnią dziewczynką się grzecznie bawi.
Mam nadzieję, że się właściciel znajdzie.:(

Posted

nika28 napisał(a):
Nie rozumiem jak można porzucić takiego malucha :-(

Ja ciągle wierzę, że nawiała.. może się komuś rzuci w oczy takie ogłoszenie, o zaginięciu..
Nika, gdzie u Was ją najlepiej ogłosić?

Posted

Soema napisał(a):
Ja ciągle wierzę, że nawiała.. może się komuś rzuci w oczy takie ogłoszenie, o zaginięciu..
Nika, gdzie u Was ją najlepiej ogłosić?

Ale.gratka chyba. Bo na allegro to takie ogłoszenie się chyba nie nadaje...

Może dam ją na forum collie jeśli jeszcze tam nie jest ? Może tam ją ktoś pozna...

Posted

Soema napisał(a):
Dziękuję Ci :) dużo jest szczeniaków w typie porzuconych?

Akurat szczeniaków collie nie jest dużo, ale za to jest cała masa pseudohodowli... :angryy:

Posted

Soema w bloku mojej mamy mieszka kobitka która chciała drugiego colaka. Pierwszego ma ze schronu. Drukne jej zdjecia i jutro podam może maleństwo domek znajdzie.

Posted

agnest napisał(a):
Soema w bloku mojej mamy mieszka kobitka która chciała drugiego colaka. Pierwszego ma ze schronu. Drukne jej zdjecia i jutro podam może maleństwo domek znajdzie.

ooo super, będę wdzięczna. Ja jutro zadzwonię do znajomej i spytam jak sprawa wygląda.

Posted

agnest napisał(a):
dam znac jakby co
(o boksiach nic jeszcze nie wiem)

Nie przypominaj...:(
może jutro dostanę nowe foty suni.. To są kociarze, mam nadzieję, że ta sunia ma się w porządku u nich..

Posted

Sytuacja wygląda tak.. Sunia nadal u rodziny znajomej. Ogłoszenia wiszą... nawet wiedzą, kto jest właścicielem.:p nie otwiera im drzwi, nie oddzwania, zostawili mu wiadomość w drzwiach.. Byli tam kilka razy, ogłoszenie wisi niedaleko jego domu... i nic.:angryy:
Dziś wieczorem będzie wiadomo co i jak, bo Krysia wraca do domu i sama tam pójdzie. Sunia ma allegro, zero odzewu.. Trzeba będzie porobić ogłoszenia.
dziwni ci ludzie.....:roll: Święta...:shake:

Posted

Chyba sytuacja już jasna... Facet ma gdzieś tego psa, okazuje się że ona ma... 3 miesiące.:roll:
Ale podobno jest bardzo inteligentna, teraz jak zimno, to siedzi w domu i pięknie pokazuje, że siku się chce :) zdarzają się wpadki... ale, akceptuje inne zwierzęta, do dzieci delikatna, jak na szczenię to dobrze chyba.
Agnest, nie mogę się dodzwonić do Ciebie...:(
jutro wstawię foty nowe. Aa sunia wyczyszczona, i wygląda dużo ładniej :)

Posted

[quote name='Ewanka']Prosimy o nowe foty :) ... sunia śliczna, nie do wiary, że właściciel jej nie chce!

Co to za człowiek???
Nie wiem co za 'człowiek'...:(
Mam zdjęcia, ale nie sa idealnej jakości, niestety, bo ciemno na dworze, a aparat odmówił posłuszeństwa. :(