Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Equus']A nie mogłabyś wziąc tej drugiej malizny z kontenerka?[/QUOTE]
na jakich warunkach i na jaki czas?
Finansowo/bdt teraz nie jest możliwe ze wzgledu na bezrobocie Węża.
I na jak długo?
Ważne, bo już następny psiur czeka.

• Replies 4.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Na te pytania to ja Ci nie odpowiem niestety, trzeba czekać na dziewczyny "decyzyjne".

[quote name='inga.mm']na jakich warunkach i na jaki czas?
Finansowo/bdt teraz nie jest możliwe ze wzgledu na bezrobocie Węża.
I na jak długo?
Ważne, bo już następny psiur czeka.[/QUOTE]

Posted

My tym psom pomagamy jak mozemy, ale nie mamy funduszu na hotele i płatne dt dla nich
:(.
Mozemy zrobic bazarek, podrzucić karme ale kasy niet :(. No chyba ze kogos jakis psiak zauroczy i chce zasponsorować.
Psiaki wychodzące z przytuliska sa zaszczepione (chyba ze za małe, albo za wcześnie od zabiegu, lub chore - ale wtedy maja zapewnione darmowe szczepienia i czipowanie ale trzeba je dowieźć).
Cofam to co napisałm o szczepieniu w momencie wydania - widocznie cos żle zrozumiałam..
A co czasu w dt, niestety trudno to przewidzidzieć..

Posted

żeby było jasne: nie chodzi o kasę za pobyt, tylko za wikt i opierunek czyli np. weta.
Nie jestem w stanie wziąc jeszcze jednego futrzaka na swoje utrzymanie.
Na lokum - tak, ale na krótko.

Posted

spodobal mi sie Orzech,sama nie bardzo moge go wziac,namawiam przyjaciol Z Danii,jednego psiaka juz wzieli /blakal sie po wsi w ktorej mieszkam/wybieraja sie do
Warszawy/zwiedzanie/przy okazji mogliby wejsc do tej placowki, moze bezposredni kontakt z psinka spowodowal by ich decyzje o adopcji no i wszystkie formalnosci w årzypadku obcokrajowcow ,to sie chyba nie daloby zalatwic przez internet....

Posted

[quote name='chomic9']jeśli adopcja zagraniczna to paszport trzeba by było wyrabiać... dobrze gdybyśmy wcześniej byli poinformowani żeby się jakoś przygotować[/QUOTE]
problem polega na tym ze oni chca psa widziec na zywo nie tylko zdjecie i jeszcze nie sa zdecydowani w 100proc.

Posted

[quote name='pyziokot']problem polega na tym ze oni chca psa widziec na zywo nie tylko zdjecie i jeszcze nie sa zdecydowani w 100proc.[/QUOTE]
wiadomo juz jak on reaguje na koty?

Posted

każdy pies na każdego kota może reagować inaczej, nie da się jednoznacznie tego sprawdzić, jest kudłaty, być może ma w sobie jakąś krew z terierów, więc zostawiony sam i zadomowiony może gonić koty. Poza tym jak to technicznie widzisz, kiedy ci znajomi z Danii przyjadą? nie wiadomo czy na 100% będą chcieli, a miejsce trzeba zwolnić w ten czy inny sposób dla następnych.

Posted

Oni są juz w Polsce,to rodzina mojego męża,teraz przebywaja w Poznaniu.
Wyjazd do Warszawy planuja na przyszly tydzien.
Mam kontakt telefoniczny z chomik,jak będą jechac zadzwonia,jak zrezygnuja napisze na watku =poczatek przyszlego tygodnia.Nie za póżno?

Posted

to już musisz ustalić z dziewczynami tam, czy jakieś psiaki jadą w tą niedzielę na giełdę i czy ten kudłatek ewentualnie też jest zagrożony wyjazdem. My sunię astowatą zabieramy jutro.

Posted

[quote name='tripti']to już musisz ustalić z dziewczynami tam, czy jakieś psiaki jadą w tą niedzielę na giełdę i czy ten kudłatek ewentualnie też jest zagrożony wyjazdem. My sunię astowatą zabieramy jutro.[/QUOTE]
Kruszynki w żadnym wypadku na giełde nie wystawiajcie

Posted

[quote name='tripti']każdy pies na każdego kota może reagować inaczej, nie da się jednoznacznie tego sprawdzić, jest kudłaty, być może ma w sobie jakąś krew z terierów, więc zostawiony sam i zadomowiony może gonić koty. Poza tym jak to technicznie widzisz, kiedy ci znajomi z Danii przyjadą? nie wiadomo czy na 100% będą chcieli, a miejsce trzeba zwolnić w ten czy inny sposób dla następnych.[/QUOTE]

a jakie są te sposoby?

Posted

[quote name='inga.mm']Kruszynki w żadnym wypadku na giełde nie wystawiajcie[/QUOTE]

[quote name='pyziokot']poza tym dlaczego ma byc zagrozony,skoro pojawila sie szansa na adopcje?[/QUOTE]

Wiecie co, myślę, że gdyby to, który pies pojedzie na giełdę zależało od Tripti, Beki, Golf czy Mru, to nie jeździł by tam żaden :p Jeżeli chcecie pomóc psu, to zabierzcie go przed niedzielą...

Posted

[quote name='inga.mm']Kruszynki w żadnym wypadku na giełde nie wystawiajcie[/QUOTE]
tylko, że dziewczny nie decydują o tym który pies idzie na giełdę i czy w ogóle...
Inga.mm a mówiąc Kruszynka masz na myśli tą z kontenerka?

Posted

[quote name='Equus']tylko, że dziewczny nie decydują o tym który pies idzie na giełdę i czy w ogóle...
Inga.mm a mówiąc Kruszynka masz na myśli tą z kontenerka?[/QUOTE]

Tą ze złamaną łapką.
O Kontenerce trzeba porozmawiać, bo jak zrozumiałam sprawa jest dość nowa.

Poza tym nie rozumiem <dziewczny nie decydują o tym który pies idzie na giełdę i czy w ogóle...>
to kto decyduje?

Posted

Czy sunię pinczerowatą mogłabym zabrać na bezpłatny tymczas? Nie mogę znieść myśli,że może jechać na Słomczyn? Czy jej potrzebne są częste wizyty u weta?

Posted

[quote name='inga.mm']Tą ze złamaną łapką.
O Kontenerce trzeba porozmawiać, bo jak zrozumiałam sprawa jest dość nowa.

Poza tym nie rozumiem <dziewczny nie decydują o tym który pies idzie na giełdę i czy w ogóle...>
to kto decyduje?[/QUOTE]

O tym, który pies jedzie na giełdę, decyduje ktoś z lecznicy, dziewczyny są tylko wolontariuszkami. A ta z łapką ma DT, więc nie jedzie na pewno.

Posted

Inga psiaki z lecznicy idą w nieznane, ot tak przychodzi ktoś na giełdę i psa bierzę
To nie dziewczyny decydują o tym,który psiak będzie zabrany i one tu starają się jak mogą aby tym psom pomóc, niestety nie każdemu się da.
Kruszynka ze złamaną łapką na pewno nie pojedzie na giełdę bo ona jest bezpieczna w DT

Posted

[quote name='Atomowka']Kruszynka ze złamaną łapką na pewno nie pojedzie na giełdę bo ona jest bezpieczna w DT[/QUOTE]

Dokładnie, natomiast ta z kontenerka może jechać... Chyba, że Mshume ją weźmie :)