mysza 1 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 A forum haszczakowe wie o nim? Piękny pies, na pewno zgubiony. Mój kolega mieszka w Józefosławiu i ma 2, zapytam, czy czasem mu nie zaginął. Quote
epe Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Sorry za offa,ale musicie tu zajrzeć- tragedia!:placz: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-POŻAR-Rodzina-Journey-straciła-wszystko-psy-walczą-o-życie[/URL] Quote
kasiaprodex Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='mru']a macie kogoś w pruszkowie?[/QUOTE] jestem...... Quote
Atomowka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Dobra to widzę,że Kasia jest z Pruszkowa to domek dla Miodka pewnie sprawdzi A co z tym drugim domkiem? Ten na zaciszu? Ktoś się zgłosił na wizytę tam? To jeżeli Miodek ma wstępnie dwa zainteresowane domy to ja z koleżanką już o nim gadała nie będę Quote
klauduska20 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 to dziewczynki niech ktoś sprawdzi jak najszybcirj bo miodek naprawde nie dogaduje sie z moimi spanielami i jest bardzo ciezko a od poniedzialku ide do pracy wiec nie bede mogla nadzorowac ich Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Mamy domy chętne na naszą Azję, w typie gończego istryjskiego, jeśli macie coś w typie gończaka - pozgłaszajcie tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199806-GO%C5%83CZE-i-ich-mixy-w-potrzebie-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-i-dyskusyjny?p=16073153#post16073153[/url] Quote
AngieD Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dziewczyny, nie wiem kto na tym wątku zajmuje się Miodkiem, ale dałyście psa do domu, w którym już jest pies i 6 stycznia miał pojawić się drugi, adoptowany po ciężkich przejściach ([URL="http://www.dogomania.pl/threads/196375-Skubi-ju%C5%BC-jest-swoim-domku%21-Cocker-spaniel-Skubi-z-ko%C5%82tunami-na-uszach-i-pogryzieniu%21?p=16071151#post16071151"]TUTAJ[/URL]). To jest, łagodnie ujmując, nieodpowiedzialne i zaczyna wyglądać bardzo nieciekawie. Jak psy mają trafiać do pierwszej osoby, która się zgłosi, bez pytań, to lepiej zostawiajcie ich w schronisku. Teraz problem mają trzy psy w jednym domu, jak pisze klauduska20, przy czym jeden z nich jeszcze niedawno był ciężko pogryziony przez psy i miał trafić do spokojnego domku z jednym przyjaznym spanielem, a trafił ... Nie wiem co zrobi klauduska20 w poniedziałek, nie wiem jak to wszystko przeżyje biedny Skubi !!! Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='AngieD']Dziewczyny, nie wiem kto na tym wątku zajmuje się Miodkiem, ale dałyście psa do domu, w którym już jest pies i 6 stycznia miał pojawić się drugi, adoptowany po ciężkich przejściach ([URL="http://www.dogomania.pl/threads/196375-Skubi-ju%C5%BC-jest-swoim-domku%21-Cocker-spaniel-Skubi-z-ko%C5%82tunami-na-uszach-i-pogryzieniu%21?p=16071151#post16071151"]TUTAJ[/URL]). To jest, łagodnie ujmując, nieodpowiedzialne i zaczyna wyglądać bardzo nieciekawie. Jak psy mają trafiać do pierwszej osoby, która się zgłosi, bez pytań, to lepiej zostawiajcie ich w schronisku. Teraz problem mają trzy psy w jednym domu, jak pisze klauduska20, przy czym jeden z nich jeszcze niedawno był ciężko pogryziony przez psy i miał trafić do spokojnego domku z jednym przyjaznym spanielem, a trafił ... Nie wiem co zrobi klauduska20 w poniedziałek, nie wiem jak to wszystko przeżyje biedny Skubi !!![/QUOTE] ja nie rozumiem postu, klauduska20 zgodziła się na chwilowy dt, pies ma zainteresowanie, więc lada chwila będzie w nowym domu, a nie wszyscy muszą znać wszystkie wątki na dogo, z tego co wiem, golf przekazywała osobiście psa dla klauduski... To spaniel z lecznicy jest agresywny? czy rezydent? Quote
Rumi. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 zgadzam się z AngieD w większości, ale mnie bardziej martwi to że klauduska20 tu alarmuje że nie może miodek zostać na długo u niej bo się psy nie dogadują, a wy to po prostu olewacie i omijacie temat(tak to wygląda z punktu widza) jak by to że klauduska20 go wzięła do siebie rozwiązało temat miodka, a tu potrzebny jest dom! Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 bo nie schowamy w kieszeń i nie zabierzemy tego psa na już! są dziesiątki innych psów, które też mają problemy i po nastu miesiącach w ciepłym domu na kanapie mają wylągować w zimnym boksie z błotem! zgosiły się domki w sprawie Miodka, nie wiem czy zostały już sprawdzone, ale to kwestia max kilku dni. Jak ktoś decyduje się zabrać psa na dt, to jak zmienia się sytuacja, to musi dać te kilka dni, to nie jest pluszowy misiak, którego każdy może zabrać, tylko żywa istota. Quote
AngieD Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Z postów wyczytuje, że to Miodek przejawia agresje i atakuje rezydenta. Skubi jest psem spokojnym i miał mieć święty spokój ze sprawdzonym spanielem. Wierzę, że klauduska20 chciała jak najlepiej, wszyscy rozczulają się na widok spanieli, ale to nie oznacza, że do od razu można jej wpakować trzeciego spaniela, tym bardziej, że doczytałam się, że klauduska20 ona nie ukrywała, że ma zaraz mieć Skubiego. Teraz jest w sytuacji, że może stracic Skubiego. Quote
Rumi. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 ok rozumiem ale fajnie by było np. przyspieszyć sprawdzanie domków jeśli wiadomo że nie dogadują się psiaki. Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='klauduska20']dziewczynki musimy jak najszybciej dla Miodka znaleść dom bo warczy na mojego pieska i Skubiego przy jedzeniu najlepiej by trafił do domu gdzie nie ma psiaków, jest strasznie za jedzeniem nie da nikomu podejść i im zjeść trzeba między nimi siedzieć a pozatym jest naprawdę dobrym fajnym pieskiem tylko z jedzeniem jest problem :-([/QUOTE] klauduska pisała głównie o problemach przy jedzeniu, nawet jak mieszka w kawalerce to może jednemu dawać jeść np w łazience w osobnym pomieszczeniu. Naprawdę na każdą reakcję trzeba dać te kilka dni. Quote
AngieD Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [QUOTE]to dziewczynki niech ktoś sprawdzi jak najszybcirj bo miodek naprawde nie dogaduje sie z moimi spanielami i jest bardzo ciezko a od poniedzialku ide do pracy wiec nie bede mogla nadzorowac ich[/QUOTE] Nie wygląda mi to na problem tylko u miski, tylko trochę bardziej. Poza tym nie daje się, na litość boską, psa na DT w takiej sytuacji jak u klauduski20, ale przecież kogo to zainteresowało. Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='klauduska20']dziewczynki ja mieszkam w Józefosławiu i wkażdej chwilii mogę po niego podjechać mamy dużo miejsca a z moim spanielem napewnio sie zaprzyjażnią a ciezko mu bedzie znalesc tak syzbko dom a u nas bedzie bezpieczny :-)[/QUOTE] czy ktoś do zabrania Miodka na dt zmusił klauduskę20? jakoś z tego postu nie wydaje mi się. Quote
AngieD Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 tripti, tutaj nie chodzi o klauduskę20, tylko o psy, zrozum Quote
Tola^^ Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Klauduska20 a nie można jakoś Miodka odizolować od twoich spanieli? Bo Skubciu nie powinien być w domu gdzie inny pies go atakuje, bo jak wiadomo Skubi już została raz a poważnie pogryziony, a wiecej tego nie chcemy! W domu powinnien czuć się bezpiecznie, a nie bać się że znowu jakiś psiak go zaatakuje. Klauduska20 na przyszłość nie bierz dwuch psów w prawie jednym czasie, bo to dobrze nie wróży... Jeszcze jak wziełaś psiaka po tak poważnym pogryzieniu jak Skubcio... Wiem chciałaś dobrze i nie przewidziałąś tego problemu, lecz teraz musimy coś zrobić by wszystkie psiaki czóły i były bezpieczne u Ciebie... Quote
Atomowka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kurde dziewczyny ja nie wiem w ogóle o co chodzi. Po Miodka zgłosiły się potencjalne dwa domy, z tego co wiem,żaden jeszcze nie został sprawdzony ( jeden jest w Pruszkowie i tu chętna do wizyty jest kasiaprodex-nie wiem czy dostała na PW dokładnie namiary,a drugi dom jest na Zaciszu i tu z tego co wiem, ktoś miał się kontaktować z Abrą) Z tego co wiem Kaluduśka sama się zgłosiła na DT dla Miodka ( i chwała jej za to) a to,że psiaka się nie dogadują wyszło dopiero kilka dni temu ( ale zawsze biorąc psa na DT jest ryzyko,że psiaki się nie dogadają) Ni ma co się kłócić, trzeba na gwałt sprawdzić te domki dla Miodka i tyle Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='AngieD']tripti, tutaj nie chodzi o klauduskę20, tylko o psy, zrozum[/QUOTE] rozumiem, mam nadzieję, że Miodek lada chwila wyląduje w swoim domu. Poza tym nie pisz proszę, że dziewczyny zrobiły coś nieodpowiedzialnego, bo zostały chyba wprowadzone w błąd dla kogo dokładnie jest Skubi. My od tak na już też nie mamy co zrobić z psem. Quote
AngieD Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 tripti, powiedziałam tak, bo każdy mógł od tak się zgłosić i dostaje psa na DT, jakby to na dwa dni, a co dalej z psem? klauduska20 postąpiła lekkomyślnie, prawdopodobnie poniosło ją, ale nawet jak dowiedziałyście się, że ma mieć Skubiego, a już tym bardziej, że nie dogadują się i klauduska20 wyraźnie nie radzi sobie, dlaczego nie zaczęłyście załatwiać natychmiast innego DT, zamiast wciąż zajmować się DS, który niekoniecznie znajdzie się w tym miesiącu? Wygląda to tak, jakby nie obchodził was los Miodka tak naprawdę, a przecież atakuje nie z rozkoszy. Miodek powinien natychmiast okazać się w innym DT bez psów, albo z kimś doświadczonym, kto mógłby zająć się psem do momentu aż się znajdzie się DS. Quote
Equus Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 AngieD nie wydaje mi się żeby dziewczyny zostawiły klauduska20, zaproponowały nawet konkretną pomoc... Być może taka pomoc byłaby potrzebna i dla tego drugiego psa skoro on po przejściach? [quote name='beka']W razie co niedaleko Ciebie mieszka koleżanka - trenerka. Moze pomoze ustalić im relacje gdyby był klópot.[/QUOTE] Quote
AngieD Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ale się porobiło, klauduska20 miała zająć się Skubim, a teraz ma ustalać relacje trzech psów naraz, nie wiem czy ona i psy wytrzymają. Gdyby ta trenerka wzięła do siebie na DT Miodka, to wtedy byłaby to pomoc. Mnie bardzo niepokoi los Skubiego, bo wszystko w wyniku poszło nie tak, biedny psiak miał już odetchnąć od nieszczęść :( Quote
klauduska20 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Niwelując wszytskie posty ja wzięłam Miodka bo nie było chętnego kto by go przygarnął żeby poszedł na giełdę, wzięłam go przed przyjazdem Skubiego i dzwoniła do mnie dziewczyna która zajmuje się adopcja miodka i powiedziala ze w weekend wyjasni sie sprawa psiaka a nikt na forum anwet mi nie odpisuje na post wiec nie kieruj angie do mnie pretensjii bo ja sie zaopiekowalam psem i jak skubi przyjechal to po 2 dniavch miodek i skubi sie nie dogadywali wiec miodek przebywa w innym pomieszczeniu niz skubi wiec skubi nie przezywa w traumie przez miodka a miodek przebywa w innym pomieszczeniu ale to jest tylko tymczasowe rozwiazanie wiec trzeba jak najszybciej znalesc domek mu i go zabrac z jedzeniem sobie radze bo daje w oddzielnych pomieszczeniach i innych miskach a ty Angie nie wiem czemu na mnie anpadasz Skubiemu sie krzywda nie dzieje ma kochajacy dom i rodzine Quote
klauduska20 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 pozatym Monika i schronisko wiedziało że mamy u siebie na tymaczasie miodka także nie mów mi tu angie ze skubiemu sie dzieje krzywda bo obrazasz zarówno mnie a kwestia miodka miala sie wyjasnic w weekend Quote
beka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='AngieD']Nie wygląda mi to na problem tylko u miski, tylko trochę bardziej. Poza tym nie daje się, na litość boską, psa na DT w takiej sytuacji jak u klauduski20, ale przecież kogo to zainteresowało.[/QUOTE] Droga AngieD, to nie my wyszłysmy z propozycja zabrania Miodka do Klaudii tylko Klaudia sie zgłosiła sama. Klaudia ma z pewnosci nr Oli wiec rozumiem ye sie z nia kontaktowala. Nikt nie siedzi na dogo 24 na 24 wiec pewne problemz moga umknac. Quote
Recommended Posts