malibo57 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Wrócę jeszcze na chwile do apelu Luki. Niestety, tak to wygląda, ze różnymi kanałami dostajemy prośby o pomoc dla zwierzaków. Dostajemy i nie śpimy po nocach. Bo nasze możliwości na dziś się skończyły. O pomoc dla ONka z Konstancina musiałam prosić Dogomanię, bo nie jesteśmy w stanie udźwignąć następnego psa w hotelu. Nie sami, z własnych, umówmy się, prywatnych środków. Zadziwia sposób myślenia artykułowany przez niektórych: "przecież DOSTAJECIE tyle pieniędzy" Na pytanie:"od kogo? Od Pani/Pana?", pada odpowiedź, nie, nie ode mnie, ale od innych. I tyle. Niewiele dostajemy, ułamek kosztów w formie zwrotu np za sterylizację konkretnego psa. I za to dziękujemy, i wszystkim darczyńcom jesteśmy wdzięczne ogromnie Ale bywa (najczęsciej), że przyjeżdża "nocny desant" pod bramę, padają obietnice pomocy w formie karmy, koców, bud, udziału w kosztach leczenia, szukania domu dla psa....I na tym się kończy. Radzimy sobie jakoś, ale jak długo? Czasami pies jest trudny, agresywny, wycofany, nie nadaje się do szybkiej adopcji - zostajemy z tym same. Fundacja Nero nie odmawia pomocy? Cieszy mnie ta dobra opinia. Ale co sie rozpeta, jak raz odmówi? Wszyscy wiemy. Quote
luka1 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 asiamm napisał(a):ale mają róziowe śpioszki :D Śpioszków nie mają, ale Olcia uczy je w pieluchach chodzić :lol: Quote
łolkiee Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 luka1 napisał(a):Śpioszków nie mają, ale Olcia uczy je w pieluchach chodzić :lol: Tego miałaś nie pisać :angryy: Quote
luka1 Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 A małej Kiwi stanęło jedno ucho. Tu jeszcze nie widać ale stoi Quote
luka1 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 ratujcie mój dom - tornado to pikuś . Maluszki mają co raz ciekawsze pomysły i bardziej skuteczne. Quote
malibo57 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Słyszałam przez telefon, a teraz widzę. Ale garnitur Kiwi pokazała! Które to ucho poszło do pionu? Czy kot znosi to dobrze? Quote
luka1 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 ucha nie mogą się zdecydowac - raz jedno raz drugie staje z przewagą na lewe. Kociak sam prowokuje awantury i zabawy a potem skrzeczy jak go duszą ale jakoś udaje jej sie ujść z życiem - narazie Quote
luka1 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 No i stało się - oba ucholce stoją pionowo. Teraz uszy Figi nie mogą się zdecydować na to jak się układać. Jedno ma już ochotę ale jeszcze myśli. Quote
luka1 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 szczeniak zaszczepione, odrobaczone, i książeczki mają - brać i kochać bo się do końca rozpaskudzą - niestety nie umię wychowywać dzieciaków, jakieś niedobre mi wychodzą ( dotyczy to każdego gatunku dzieciarów) :p Jeśli więc ktoś chce mieś grzecznego, miłego, posłusznego pieseczka - musi go odebrać teraz. Quote
luka1 Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 chybabędę musiała dokupić foteli - nie ma gdzie usiąść w tym domu Quote
luka1 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Figa i Kiwi skutecznie roznoszą moje mieszkanie Quote
Ziutka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Mamcia, masz jakieś nowe fotki owocowych dziewczynek ? Quote
Ziutka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Szukamy kogoś do wizyty w Wołominie - dla jednej z panienek. Napisałam do cioteczki anouk92...zobaczymy czy będzie mogła nam pomóc. Quote
Kinia1984 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 witam cioteczki ciotka anouk do mnie napisala ze potrzebujecie kogos do przeprowadzenia wizyty w wolominie. Ona moze najwczesniej w poniedzialek a ja moge np w sobote albo w niedziele. Tylko czy mozecie mi przeslac nazwisko na pm bo moze bede znala i z gory bede mog;la cos powiedziec o ludziach. Badz co badz wolomin maly a ja od urodzenia tu grasuje;) pozdrawiam:) Quote
Ziutka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Kinia1984 napisał(a):witam cioteczki ciotka anouk do mnie napisala ze potrzebujecie kogos do przeprowadzenia wizyty w wolominie. Ona moze najwczesniej w poniedzialek a ja moge np w sobote albo w niedziele. Tylko czy mozecie mi przeslac nazwisko na pm bo moze bede znala i z gory bede mog;la cos powiedziec o ludziach. Badz co badz wolomin maly a ja od urodzenia tu grasuje;) pozdrawiam:) Kinia...jeśli możesz to będziemy Ci niezmiernie wdzięczne za wizytę :) Już Ci piszę PW z danymi do wizyty. Quote
Kinia1984 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 cioteczki...mam zla i dobra wiadomosc...zla jest taka ze Panstwo wczoraj otrzymali prezent od kogos z rodziny kto mieszka kolo przytuliska w jozefowie...malego szczeniaczka ktory zostal przerzucony przez ogrodzenie i prawie zagryziony przez psy...Pani Ewa bardzo przeprasza, zaprosila mnie nawet zebym zobaczyla malucha zeby nie bylo ze oszukuje...Mowi ze rozesle tez wici o Kiwi I Fidze znajomym...I zyczy im wspanialych domkow . Mowi ze nie miala sumienia odeslac malucha spowrotem i przeprasza ze nie zdarzyla zawiadomic ale wszyscy biegaja wokol malucha:) Czyli szczescie w nieszczesciu ze dali dom innemu bezdomniakowi a nie pojechali na gielde... Jesli trzeba bedzie o jakas wizyte na terenie wolomina, kobylki , zabek, zielonki, duczek to ja sie polecam...Ucalujcie male slicznoty ode mnie:) Quote
luka1 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 a to dziewczynki dzisiaj proszę zobaczyć jakie mamy usiska :lol: Quote
asiamm Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 jakie wielkie włochate uchi :D nowy bannerek: Quote
luka1 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 dzięki za banerek . Ucholce jak radary stercza, abyły takie słodkie Quote
elmira Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 To macie dziewczyny cafeanimala z nowymi fotkami :) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Figa-i-Kiwi-slodki-owocowy-duet,7671 Quote
Ziutka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='elmira']To macie dziewczyny cafeanimala z nowymi fotkami :) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Figa-i-Kiwi-slodki-owocowy-duet,7671 Dzięki Elmi :) Quote
luka1 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 te ucholce mnie wykończą, tak niedobrych psów nie miałam. Kto chce szczeniaka? Quote
elmira Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Ja chcieć, to bym chciała;) ale już by mnie z domu wygonili. Te małe są urocze i mam nadzieje, że ktoś szybko zadzwoni w ich sprawie. Quote
Recommended Posts