Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wrócę jeszcze na chwile do apelu Luki.
Niestety, tak to wygląda, ze różnymi kanałami dostajemy prośby o pomoc dla zwierzaków. Dostajemy i nie śpimy po nocach. Bo nasze możliwości na dziś się skończyły. O pomoc dla ONka z Konstancina musiałam prosić Dogomanię, bo nie jesteśmy w stanie udźwignąć następnego psa w hotelu. Nie sami, z własnych, umówmy się, prywatnych środków.
Zadziwia sposób myślenia artykułowany przez niektórych: "przecież DOSTAJECIE tyle pieniędzy"
Na pytanie:"od kogo? Od Pani/Pana?", pada odpowiedź, nie, nie ode mnie, ale od innych. I tyle.
Niewiele dostajemy, ułamek kosztów w formie zwrotu np za sterylizację konkretnego psa. I za to dziękujemy, i wszystkim darczyńcom jesteśmy wdzięczne ogromnie
Ale bywa (najczęsciej), że przyjeżdża "nocny desant" pod bramę, padają obietnice pomocy w formie karmy, koców, bud, udziału w kosztach leczenia, szukania domu dla psa....I na tym się kończy. Radzimy sobie jakoś, ale jak długo? Czasami pies jest trudny, agresywny, wycofany, nie nadaje się do szybkiej adopcji - zostajemy z tym same. Fundacja Nero nie odmawia pomocy? Cieszy mnie ta dobra opinia.
Ale co sie rozpeta, jak raz odmówi? Wszyscy wiemy.

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

ucha nie mogą się zdecydowac - raz jedno raz drugie staje z przewagą na lewe.
Kociak sam prowokuje awantury i zabawy a potem skrzeczy jak go duszą ale jakoś udaje jej sie ujść z życiem - narazie

Posted

No i stało się - oba ucholce stoją pionowo. Teraz uszy Figi nie mogą się zdecydować na to jak się układać. Jedno ma już ochotę ale jeszcze myśli.

Posted

szczeniak zaszczepione, odrobaczone, i książeczki mają - brać i kochać bo się do końca rozpaskudzą - niestety nie umię wychowywać dzieciaków, jakieś niedobre mi wychodzą ( dotyczy to każdego gatunku dzieciarów) :p Jeśli więc ktoś chce mieś grzecznego, miłego, posłusznego pieseczka - musi go odebrać teraz.

Posted

witam cioteczki ciotka anouk do mnie napisala ze potrzebujecie kogos do przeprowadzenia wizyty w wolominie. Ona moze najwczesniej w poniedzialek a ja moge np w sobote albo w niedziele. Tylko czy mozecie mi przeslac nazwisko na pm bo moze bede znala i z gory bede mog;la cos powiedziec o ludziach. Badz co badz wolomin maly a ja od urodzenia tu grasuje;) pozdrawiam:)

Posted

Kinia1984 napisał(a):
witam cioteczki ciotka anouk do mnie napisala ze potrzebujecie kogos do przeprowadzenia wizyty w wolominie. Ona moze najwczesniej w poniedzialek a ja moge np w sobote albo w niedziele. Tylko czy mozecie mi przeslac nazwisko na pm bo moze bede znala i z gory bede mog;la cos powiedziec o ludziach. Badz co badz wolomin maly a ja od urodzenia tu grasuje;) pozdrawiam:)

Kinia...jeśli możesz to będziemy Ci niezmiernie wdzięczne za wizytę :)
Już Ci piszę PW z danymi do wizyty.

Posted

cioteczki...mam zla i dobra wiadomosc...zla jest taka ze Panstwo wczoraj otrzymali prezent od kogos z rodziny kto mieszka kolo przytuliska w jozefowie...malego szczeniaczka ktory zostal przerzucony przez ogrodzenie i prawie zagryziony przez psy...Pani Ewa bardzo przeprasza, zaprosila mnie nawet zebym zobaczyla malucha zeby nie bylo ze oszukuje...Mowi ze rozesle tez wici o Kiwi I Fidze znajomym...I zyczy im wspanialych domkow . Mowi ze nie miala sumienia odeslac malucha spowrotem i przeprasza ze nie zdarzyla zawiadomic ale wszyscy biegaja wokol malucha:) Czyli szczescie w nieszczesciu ze dali dom innemu bezdomniakowi a nie pojechali na gielde... Jesli trzeba bedzie o jakas wizyte na terenie wolomina, kobylki , zabek, zielonki, duczek to ja sie polecam...Ucalujcie male slicznoty ode mnie:)