kizimizi Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 dziewczyny a co z tym psiakiem z Sobótki? Quote
mari23 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 przy Dobrocinie to i Kazan, i Sobótka zeszły na drugi plan... Quote
kora78 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Chyba uda mi się jutro skoczyć do Kazana,ale nie obiecuję. no i kostek nie mam jeszcze... Quote
kora78 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 byłam dziś kazanka :D polatalismy sobie oboje, poganialiśmy się po śniegu... kazan ma w sobie tyle energii niespożtkowanej,że szok!! lata i lata w kółko! dopiero po długiej chwili się zmęczył i zaczął się trząść? nie wiem czemu. kłądł się brzuchem do góy na śniegu, żeby go drapać. a jak mnie zobaczył, to tak, jak za pierwszym razem od razu się rzucił w ramiona z radości :) na początku krzaczki wszystkioe, choineczki obsikał kilkukrotnie, a potem dawaj w galop. jak znlazłąm kijka to zaczęły się schody.. ze 2 razy, przy odbieraniu mu kija dziwnie się na mnie spojrzał, że lekko się wystraszyłam i odbierałam kija z drugiego końca, kijek miał z metr długości. ale dośc niechętnie puszczał. raz przy odbieraniu lekko go niechcąco depnęłam i kazan cicho warknął, kija od razu puścił i za buta mnie złapał kilkarazy, a raz za łydkę. Nie było to silne ugryzienie, tylko takie- uważaj sobie lala. pokazał, że mu się nie spodobało, że go zabolało. nie był to atak z celem mordu. ale myślę, że kazan, skoro potrafi charakterek pokazać, to do domu z dziećmi się nie nadaje. tak od 10-12 lat minimum, bo on dośc duży, masę ma niemałą, silny jest i szalony, energiczny. małemu może nawet niechcąco swoją wilkością krzywdę zrobić. na pożegnanie dostał ogromnego gnata, wędzonego, żeby mu smutno znów w kojcu nie było. a czarnucha chudego ani widu, ani słychu :( n chyba jednak nie jest miejscowy :( Quote
czerda Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ty jesteś niesamowita mam pomysł co do Kazana , pewien człowiek ma dużo boksów i psów na swojej posesjii, sam przygarnia i szuka adopcjii on móglby może wziąć Kazana , chcę go o to prosić , już była tam mari ale go nie zastała -duża posesja , psy w kojcach , budy , wybiegi facet mi powiedział że kocha psy i dlatego je przygarnia i stać go na to a jak nie znajduje domu dla psa tp zostaje u niego to porządny człowiek co o tym myślicie Quote
kora78 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 pierw go same zobaczcie, tego człowieka :) kazanek jest grubiutki, ma co jeść ale ruchu mało w kojcu i pieszczot :( Quote
mari23 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ot i zagrzęźlim, a czort karty rozdaje.... jakby niezapomniany Pawlak powiedział... i co będzie z naszym Kazankiem? Quote
Bjuta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 kizimizi napisał(a):A jakis obserwator na allegro? Jest jeden. Quote
Bjuta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 [quote name='mari23']zdjęcia już wysłane - i Kazana, i Apacza... oby z dobrym skutkiem ! Marysiu - mnie też wyślij, dodam do allegro [email protected] Quote
czerda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 prosze może wspólnie coś pomyślimy , taki kochany pies , pani z hotelu mówi, że lubi kłąść się na grzbiecie żeby mu brzuszek masowała , pomocy! Quote
kizimizi Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ogłoszenia i jeszcze raz ogloszenia i tak mysle, wysłąc go do innego hotelu. Z tego jest mało informacji, nie mamy fot. Powinny byc na bierzaco inf. jak sie Kazan miewa, co lubi, zdjecie i opisy. DZiewczyny wy mowilyscie, ze macie jeszcze jeden hotelik na oku gdzie teraz psy z Dobrocina chceciewysylac. Moze i Kazanka tam wyslac. JA mu dzis odnowie gumtree Quote
kora78 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 To ja mam po te foty iść? Bo nie robiłąm ostatnim razem, skoro mówiłyście, że on fotki ma. A ja widze gdzieś na gumtree,że on ma tylko jedno nowe, jak zwinięty w kłębek leży, a reszta to te stare przy nodze jakiegoś pana. I tamte fotki są słabe, Jemu ciężko zrobić, bo on wciąż w ruchu Quote
kizimizi Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ja dodaje zawsze foty z 1 strony tego watku. DZiewczyny to wasza decyzja ale on wtym hotelu ginie, nikt go nie widzi:( Quote
czerda Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 oki jadę jutro do Stefa obejrzec psiaki z Dobrocina to z nim pogadam , ale wiem że się zgodzi, zresztą to najlepsze miejsce oprócz dt oczywiście a do tego -mają swoją stronę adopcyjną i pół ceny Quote
kizimizi Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 no ta nazsa wałbrzyska cena to jakiś horror. Nei wiem zcemu tak wysoko? Kora mówiła -a była i na oczy widziała- ze rewelacji to tam nie ma! Kazan musi zobaczyć więcejświata i świat musi zobaczyc Kazana. W Wałbrzychu pies siedzi sam sobie. Quote
czerda Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Stef przyjąłby go nawet dzisiaj , ale ja nie mam przez przynajmnie tydzien możliwości transportu Quote
kizimizi Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 a skad i dokad to transport? Tzn skad wiem ale gdzie pozniej miałby jechac i czy to na calej terasie czy np. mógłby u Ciebei Czerda zostac na pare dni? Quote
Bjuta Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dostałam takiego maila z allegro: Treść wiadomości: "Witam, nazywam się Maja, chciałam spytać czy Kazan ma wykagania co do miejsca zamieszkania? A mianowicie - mieszkam w bloku, mogę mu zapewnić częste spacery i weekendowe atrakcje typu dłuższy pobyt na świeżym powietrzu. Ale faktem jest, że nie mam ogrodu, i pracuję w siągu dnia. Bardzo chętnie zajęłabym się psiakiem, ale powiem szczerze - nie chcę działać przeciw jego naturze. I nie powiem mam wątpliwości, czy warunki które mogę mu zapewnić są wystarczające. Tym samym pytam, co Państwo myślą?" No to, co Państwo myślą? Quote
kizimizi Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 kurcze szkoda by bylo taka okazje zmarnować. Ale niech Czedra sie wypowie, to najbardziej jest jej psiak Quote
czerda Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 państwo już powoli przestają myśleć , ha myślę że do bloku nie, on mieszkał całe życie ,w domu z ogrodem , teraz tylko na dworze od mcy w budzie i jest mu dobrze , on jest posłuszny i mądry , to smutne , tam w htelu traktuje ich jak swój dom i...mam 3 psy , młode wilczury , nawet suki z cieczką ostatnio nie wpuściły i 10 godz dziennie nie ma nikogo w domu , więc nie mam możliwości przetrzymania jakiegokolwiek zwierzaka sory Quote
kizimizi Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 ja moge we Wrocku przetrzymać go kilka dni. Tylko musiałabym wiedziec kiedy i jak dlugo. A dokad miałby jechać, gdzie ten hotel? Quote
czerda Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 kizimizi przewóz nie musi byc łąćzony , pojedzie jak tylko to będzie możliwe to blisko , z Wałb. do Obornik 100 km sprawa w toku Quote
kizimizi Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 jakby trzeba było przetrzymać np. we Wrocku bo stamtąd jest transport to ja moge Kazana potrzymać troche (to takie pzrechowanie , nie tymczas ale elegancko w mieszkaniu). Quote
Recommended Posts