Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam dziś kazanka :D
polatalismy sobie oboje, poganialiśmy się po śniegu...
kazan ma w sobie tyle energii niespożtkowanej,że szok!! lata i lata w kółko!
dopiero po długiej chwili się zmęczył i zaczął się trząść? nie wiem czemu.
kłądł się brzuchem do góy na śniegu, żeby go drapać. a jak mnie zobaczył, to tak, jak za pierwszym razem od razu się rzucił w ramiona z radości :)
na początku krzaczki wszystkioe, choineczki obsikał kilkukrotnie, a potem dawaj w galop. jak znlazłąm kijka to zaczęły się schody.. ze 2 razy, przy odbieraniu mu kija dziwnie się na mnie spojrzał, że lekko się wystraszyłam i odbierałam kija z drugiego końca, kijek miał z metr długości. ale dośc niechętnie puszczał. raz przy odbieraniu lekko go niechcąco depnęłam i kazan cicho warknął, kija od razu puścił i za buta mnie złapał kilkarazy, a raz za łydkę. Nie było to silne ugryzienie, tylko takie- uważaj sobie lala. pokazał, że mu się nie spodobało, że go zabolało. nie był to atak z celem mordu.
ale myślę, że kazan, skoro potrafi charakterek pokazać, to do domu z dziećmi się nie nadaje. tak od 10-12 lat minimum, bo on dośc duży, masę ma niemałą, silny jest i szalony, energiczny. małemu może nawet niechcąco swoją wilkością krzywdę zrobić.

na pożegnanie dostał ogromnego gnata, wędzonego, żeby mu smutno znów w kojcu nie było.

a czarnucha chudego ani widu, ani słychu :( n chyba jednak nie jest miejscowy :(

Posted

ty jesteś niesamowita
mam pomysł co do Kazana , pewien człowiek ma dużo boksów i psów na swojej posesjii, sam przygarnia i szuka adopcjii
on móglby może wziąć Kazana , chcę go o to prosić , już była tam mari ale go nie zastała -duża posesja , psy w kojcach , budy , wybiegi
facet mi powiedział że kocha psy i dlatego je przygarnia i stać go na to a jak nie znajduje domu dla psa tp zostaje u niego
to porządny człowiek
co o tym myślicie

Posted

Ogłoszenia i jeszcze raz ogloszenia i tak mysle, wysłąc go do innego hotelu. Z tego jest mało informacji, nie mamy fot. Powinny byc na bierzaco inf. jak sie Kazan miewa, co lubi, zdjecie i opisy.
DZiewczyny wy mowilyscie, ze macie jeszcze jeden hotelik na oku gdzie teraz psy z Dobrocina chceciewysylac.
Moze i Kazanka tam wyslac.

JA mu dzis odnowie gumtree

Posted

To ja mam po te foty iść? Bo nie robiłąm ostatnim razem, skoro mówiłyście, że on fotki ma. A ja widze gdzieś na gumtree,że on ma tylko jedno nowe, jak zwinięty w kłębek leży, a reszta to te stare przy nodze jakiegoś pana.
I tamte fotki są słabe,

Jemu ciężko zrobić, bo on wciąż w ruchu

Posted

oki
jadę jutro do Stefa obejrzec psiaki z Dobrocina to z nim pogadam , ale wiem że się zgodzi, zresztą to najlepsze miejsce oprócz dt oczywiście
a do tego -mają swoją stronę adopcyjną
i pół ceny

Posted

no ta nazsa wałbrzyska cena to jakiś horror. Nei wiem zcemu tak wysoko?
Kora mówiła -a była i na oczy widziała- ze rewelacji to tam nie ma!
Kazan musi zobaczyć więcejświata i świat musi zobaczyc Kazana. W Wałbrzychu pies siedzi sam sobie.

Posted

Dostałam takiego maila z allegro:

Treść wiadomości:
"Witam,

nazywam się Maja, chciałam spytać czy Kazan ma wykagania co do miejsca zamieszkania?
A mianowicie - mieszkam w bloku, mogę mu zapewnić częste spacery i weekendowe atrakcje typu dłuższy pobyt na świeżym powietrzu. Ale faktem jest, że nie mam ogrodu, i pracuję w siągu dnia.

Bardzo chętnie zajęłabym się psiakiem, ale powiem szczerze - nie chcę działać przeciw jego naturze. I nie powiem mam wątpliwości, czy warunki które mogę mu zapewnić są wystarczające.

Tym samym pytam, co Państwo myślą?"

No to, co Państwo myślą?

Posted

państwo już powoli przestają myśleć , ha
myślę że do bloku nie, on mieszkał całe życie ,w domu z ogrodem , teraz tylko na dworze od mcy w budzie i jest mu dobrze , on jest posłuszny i mądry , to smutne , tam w htelu traktuje ich jak swój dom
i...mam 3 psy , młode wilczury , nawet suki z cieczką ostatnio nie wpuściły i 10 godz dziennie nie ma nikogo w domu , więc nie mam możliwości przetrzymania jakiegokolwiek zwierzaka sory