przeszlus Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 ames napisał(a)::) też się bardzo cieszę:)zabaweczki sobie zapamiętała,że w jednym miejscu leżą i jak się chce to sobie z pudełeczka należy wyciągnąć.tylko jak jedna nie wystarcza to trzeba każdą sprawdzić,a było ich około 12.dwie póki co żywot zakończyły całkowicie,a pozostałe naruszone:evil_lol: tylko parę razy w ciągu dnia trzeba zamieść,bo wszystko się panoszy dookoła:p miejsce zabawek od razu zapamiętała,ale z innymi godnymi pamiętania rzeczami/komendami jest trochę gorzej,ale wiedząc,że malamucia pamięć i słuch wybiórczym jest będziemy wałkować do znudzenia:roll: i pierwsza próba pozostawania bez człowiek w domu(w towarzystwie Natki i Króla) już za nami.dostała wypchanego smakowitościami konga i ani jej w głowie było myślenie o moim wyjściu.nasłuchiwałam,nic się nie działo.wróciłam po 15 minutach i wszystko było ok.powitała skokiem z buziakiem:lol: żadnej demolki nie uskuteczniła:)tylko wszędzie drzwi pootwierała-bo to spec od drzwi jest:cool3: Hehe :p Cudna malamutka z niej :p temat widzę żę juz jest w poadopcyjnych :p Quote
Sylwia K Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 http://lh5.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TE1XzQ0q1fI/AAAAAAAADV8/zejcgY-mfig/IMG_6698.jpg jak słodko Quote
*anusia&ajlu* Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Gratki ogromne i mizianko dla pięknej :loveu: liczymy na dlugieee relacje z ogarniecia 3 ;) ja tez mialam kiedys wspaniala trojeczke, fajnie sie wspomina takie spacerki pelne wrazen...:D miziam :loveu: Quote
NATKA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Dawno mnie tutaj nie było ale nadrobiłam wszystko wszyściuteńko, foty świetne ale przede wszystkim gratuluje powiększenia rodzinki o piękną malamutkę ;) Quote
*anusia&ajlu* Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 i jak tam towarzystwo? czekamy na nowe wiesci i fotki ;) Quote
ames Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 małe zawirowania mam i na dogo czasu brak... Ina wydaje mi się już aklimatyzowana:)figle jej w głowie,jest małą torpedą:)przed Kowkiem czuje respekt,zaczepia go delikatnie,on ją czasami też.gorzej z Natą,która jest zazdrosna,ale wydaje mi się,że jeszcze im trzeba dać więcej czasu.dziewczyny parę razy się ścięły,zawsze w sytuacji kiedy Nata była na łóżku,a Ina kładła na nim głowę i się witała... poza tym wszystko ok,lekcje powoli wprowadzaliśmy,początkowo trwały max 5 min,bo Ina szybko się nudzi...ale idziemy do przodu-najlepiej wychodzi siad,daj łapę i wyjdź(z uporem czasami stara się tego nie słyszeć jak wchodzi do kuchni,a nie wolno jej). zrobiliśmy sobie małą wycieczkę na pobliską góreczkę: Kowek,a w tle Inana Natola ze swoim podróżnym "kumplem";) Quote
ames Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 i mała rewelacja...dość niefajna... Ina dziwnie stawiała prawą nóżkę,ale nie kulała,nie piszczała,nie dawała żadnego znaku,że coś takiego w niej siedzi... tak więc jako młodzianka musiała zostać postrzelona,a nawet nikt tego nie zauważył...nikt się nią nie przejął...wolę sobie nie wyobrażać jakie życie miała wcześniej... :( poza tym ma pękniętą kość w tej nóżce więc od tygodnia spacerki króciutkie,bez szaleństw i tak przez 3 tygodnie żeby wszystko wróciło do normy.śrut będzie miała wyciągany... w dużym skrócie nowości:) Quote
*anusia&ajlu* Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 srut w nodze, w glowie sie to nie miesci :/ biedna Ina... a tu Natka w swoim zywiole :loveu: http://lh4.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFcKSwe5_qI/AAAAAAAADdg/mMT-H5zvkAo/IMG_6873.jpg Natka mi zawsze przypomina i wygladem i charakterkiem Ajlu tez taka indywidualiska :D Quote
Obama Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Czasem wstyd,że jestem człowiekiem.Strzelać do psów??!! Quote
Baski_Kropka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Aaaale masz stado :D Ja się jakoś od lasu trzymam raczej z daleka bo u nas żmijowate się plątają... Natka moja ulubienica :D Ale na żywo jest mniejsza niż na zdjęciach :D Quote
ames Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 [quote name='*anusia&ajlu*']srut w nodze, w glowie sie to nie miesci :/ biedna Ina... a tu Natka w swoim zywiole :loveu: http://lh4.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFcKSwe5_qI/AAAAAAAADdg/mMT-H5zvkAo/IMG_6873.jpg Natka mi zawsze przypomina i wygladem i charakterkiem Ajlu tez taka indywidualiska :D oj tak,Nata to indywiduum pierwsza klasa;):evil_lol:pewnie z Ajlu byłyby kumpelkami jak nic!no chyba,że byłoby całkiem na odwrót. [quote name='Obama']Czasem wstyd,że jestem człowiekiem.Strzelać do psów??!! masz rację...za każdym razem jak słyszę podobne historie lub jestem w schronisku to mocno sobie o tym wstydzie przypominam.a niestety myśliwi mają wciąż prawo strzelania do psów,które latają luzem po lesie...tym bardziej mnie zastanawia,co Ina robiła sama w lesie?:mad: [quote name='Baski_Kropka']Aaaale masz stado :D Ja się jakoś od lasu trzymam raczej z daleka bo u nas żmijowate się plątają... Natka moja ulubienica :D Ale na żywo jest mniejsza niż na zdjęciach :D na szczęście u nas żmii żadnej jeszcze nie spotkałam i mam nadzieję,że nie spotkam...wszystkim wydaje się,że Nata trochę większa w rzeczywistości powinna być,a ona tak na tych wszystkich fotkach promienieje:iloveyou: Quote
Korenia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Obama napisał(a):Czasem wstyd,że jestem człowiekiem.Strzelać do psów??!! Na wsiach to jest bardzo popularne... jak moja miała cieczkę akurat na wakacjach i pies przychodził i siedział pod furtką, to mi proponowano, że wiatrówka i trochę śrutu zadziała... Quote
*anusia&ajlu* Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 ames napisał(a):oj tak,Nata to indywiduum pierwsza klasa;):evil_lol:pewnie z Ajlu byłyby kumpelkami jak nic!no chyba,że byłoby całkiem na odwrót. byloby na odwrot ;) ajlu na kazdym psim spotkaniu na ktorym jestesmy to sobie sama zajecie znajduje z dala od innych psow;) ale charakterki bardzo podobne:D Quote
przeszlus Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Fajne fotki :p Inana jest bardzo ładna ;)Marnowałą się na adopcji(jak każdy pies) Kovu jak zwykle cudny :p A Natka to miss pierwsza klasa ;) Quote
NATKA Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Pięknie się to Twoje stadko prezentuje :lol: http://lh4.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFcKSwe5_qI/AAAAAAAADdg/mMT-H5zvkAo/IMG_6873.jpg A Inie życzę szybkiego powrotu do zdrówka :p Quote
sunshine Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Ojejku coś mnie ominęło:D Nowy członek rodziny:D jest prześliczna:D Gdzie mogę coś o niej przeczytać? skąd ją masz itp.?:) Quote
Sylwia K Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 http://lh3.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFcJXfaqVOI/AAAAAAAADdM/8sby_19g97c/IMG_6865.jpg śliczna ta twoja trójka Quote
ames Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 no to banerek w końcu wykonany:) a stary był taki: na nowym cała banda widnieje:cool1: [quote name='sunshine']Ojejku coś mnie ominęło:D Nowy członek rodziny:D jest prześliczna:D Gdzie mogę coś o niej przeczytać? skąd ją masz itp.?:) parę stron wcześniej coś tam pisałam;)w wielkim skrócie to zaadoptowałam ją dzięki Fundacji Adopcje Malamutów-była pod ich opieką po wyciągnięciu jej ze schroniska,a siedziała tam od początku maja.wychudzona okrutnie,socjalizacji zero...po tygodniu na tymczasie u znajomej w końcu mogłam ją zabrać:multi: Inka trochę kuleje na tą swoją łapkę,co oczywiście nie przeszkadza jej w szaleństwach gdy tylko spuszczam ją z oczu...:shake:spacerki minimalne,na krótkiej smyczy. Towarzystwo coraz lepiej się dogaduje,spięcia rzadko,częściej już zabawy:):):):loveu: tylko kota raz cała trójka pogoniła...:roll:i teraz panicz na specjalne zawołanie tylko przychodzi,bo się ich przestraszył-a wszystkiemu winna Natka-wariatka:diabloti: tak pannica zwykle śpi: a tak z Koweczkiem tutaj jeszcze zanim stwierdzono pęknięcie łapki i śrut...z Natą i kolegą Vaderem Quote
KT Arts Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 http://lh6.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFHr3091dhI/AAAAAAAADY8/JaJspJQYFzg/IMG_6748.jpg Jeeej jaka dzika pogoń:loveu: Dwóch na jedną.! nieładnie;p;p Quote
ames Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 [quote name='Niufciak']http://lh6.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFHr3091dhI/AAAAAAAADY8/JaJspJQYFzg/IMG_6748.jpg Jeeej jaka dzika pogoń:loveu: Dwóch na jedną.! nieładnie;p;p zawsze taki układ-Natka w pogoni najszybsza więc na czele musi być;) lecim dalej z fotkami:) to też jeszcze spacerek zanim kulawizna się pojawiła Quote
Recommended Posts