Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!! Ja już daje drugi post p jestem tu dzis pierwszys raz spodobał mi sie piesek rasy Chiński Grzywacz mąwią na niego Nagi Piesek, bym sobie go kupiła ale nie wiem ile kosztuje i proszę Was powiedźcie mi. Z całego serduszka proszę.:painting: :painting: :Dog_run:

Posted

Patka :p
Rubii jeśli chcesz wiedzieć coś więcej na temat chińskich grzywaczy, wejdź na IX grupę, są tam specjalne topiki o tej rasie i cała gromada zapaleńców, kilka osób ma też w tej chwili mioty, możesz zapytać o ceny i wszystko co cię interesuje :p
Mogę wstępnie powiedzieć, że ceny nagusów kształtują się średnio od 1500 w górę. Zależy czy chcesz psa, czy sunię, czy nagiego, czy pp (odmianę owłosioną), wystawowego czy nie. Czasem można kupić nawet za 1000 zł nagusa a pp za 400 zł. Ale zanim kupisz, dowiedz się o nich możliwie jak najwięcej :razz:

Posted

Ale dzięki za pomoc i przyjmuję ofertu gdzieś blisko Zgorzeleca bardzo bym prosiła. I który piesek jest leprzy w utrzymaniu dla dziecka, zęby wykazać sie opowiedzialnością ja mam 12 lat

Posted

Rubii napisał(a):
Ale dzięki za pomoc i przyjmuję ofertu gdzieś blisko Zgorzeleca bardzo bym prosiła. I który piesek jest leprzy w utrzymaniu dla dziecka, zęby wykazać sie opowiedzialnością ja mam 12 lat

a Ty juz masz jakiegos pieska z tego co czytalam w innym temacie (nt długosci spacerow z psem)?
Co to za piesek bo to tez istotne przy wyborze nowego

Posted

Jest to suczka kundelka ma już 3 latka to nie taka młoda i także jest zmieszana z polskim owczariem nizinnym i sznaucerkiem miniaturowym

Posted

i owłosionego i łysolka trzeba często kąpać [1x w tygodniu], owłosiny wymaga mycia, odżywki, suszenia czesania, łysego trzeba kąpać ale do czesania pozostaje grzywka, łapki i ogonek, za to trzeba go codziennie kremować,latem kremami z filtrem, jeden i drugi wymaga golenia jeżeli mają elegancko wygladać.Zapytaj rodziców czy dadzą Ci pieniądze na kosmetyki potrzebne do ich pielegnacji.
Jeżeli to ma być piesek na wystawy to dochodzą wieksze koszty.
Poczytaj jeszcze na grIX o pielegnacji grzywacza o jego wadach i zaletach

Posted

Rubii napisał(a):
Jest to suczka kundelka ma już 3 latka to nie taka młoda i także jest zmieszana z polskim owczariem nizinnym i sznaucerkiem miniaturowym

e tam 3 lata to młody pies !
a lubi inne pieski? Bo to tez sztuka nowego towarzysza jej przyprowadzic.
a grzywacza chcesz pieska czy sunie?

Posted

Dziękuję za porady. A chcę sunię albo pieske bez różnicy. Nam w domku jeszcze kotka i kanarka to chyba dobrze znosi kotka ale ni wiem jak z pieskiem

Posted

to ten 3 letni kundelek nie ma kontaktu z innymi psami? jesli, tak to napisz jak reaguje na inne napotkane psy...
Jednak moim zdaniem powinnas dobrze zajac sie swoimi trzeba zwierzakami, a drugiego psiaka proponuje kupic jak bedziesz starsza.

eh, a ja tak chcialam miec grzywacza, ale rodzicow nie moge przekonac :placz: Twierdz, ze jeden pies starczy :roll:

Posted

dla Was pies liczy sie tylko z rodowodem, a reszta ,,do pieca" . Sorki ale ja mam troszkę inne podejście do sprawy!
Poza tym jakbyś nie zauważyła to mozna tam też oddać psa za darmo i go przyjąć tzn pomóc psu

Posted

dla Was pies liczy sie tylko z rodowodem, a reszta ,,do pieca" . Sorki ale ja mam troszkę inne podejście do sprawy!

temat na forum był poruszany e razy nie do pieca tych którzy produkują psiaki dla kasy ... tristan co Ty myślisz że oni to robią z miłosci do rasy lub z dobrego serca ...
nie pisze o ogłoszeniach typu "oddam", ale tez trzeba sie czasem zastanowic dlaczego taks ie dzieje ...

Posted

[quote name='tristan']dla Was pies liczy sie tylko z rodowodem, a reszta ,,do pieca" .
Proponuje odwiedzic dział "Psy w potrzebie" jest tyle ludzi zaangazowanych w ratowanie psiakow, a Ty mowisz o nas w taki sposob? :roll: sama mam kundla, ale psa bez papierow bym nie kupiła! a pokaze Ci dlaczego, zobacz sobie tę sunie i przeczytaj jej historię:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20441
Nie bede sie rozpisywac bo to nie jest rozmowa na ten temat...

A autorce topicu radze sie zastaniowic jeszcze czy chce psiaka wystawowego, czy tez nie.. bo roznica w cenie tez wtedy bedzie.. ;)

Posted

[quote name='zaba14']Proponuje odwiedzic dział "Psy w potrzebie" jest tyle ludzi zaangazowanych w ratowanie psiakow, a Ty mowisz o nas w taki sposob? :roll: sama mam kundla, ale psa bez papierow bym nie kupiła! a pokaze Ci dlaczego, zobacz sobie tę sunie i przeczytaj jej historię:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20441
Nie bede sie rozpisywac bo to nie jest rozmowa na ten temat...
[SIZE="4"]A autorce topicu radze sie zastaniowic ejszcze czy chce psiaka wystawowego, czy tez nie.. bo roznica w cenie tez wtedy bedzie.. ;)

dokładnie, to ważne piesek z rodowodem niewystawowy kosztuje tyle co psiak od pseudohodowcy, a dostajesz psiaka odrobaczonego, zaszczepionego , zdrowego,podpisujesz umowę kupna - sprzedazy i jeżeli cos jest nie tak zawsze możesz iść do hodowcy albo ZK.Ja mam grzywacza właśnie niewystawowego, kupionego w ten sposób i nie ma z nim żadnych problemów zdrowotnych, zostałam uprzedzona o wadch urody, pies jest rewelacyjny.
Zastwnów sie czy bedziesz chciała go wystawiać.
dla porównania dodam że w rodzinie ktoś kupił bezrodowodu i piesek żył tydzień, okazało sie że miał parwo, wydali sporo kasy na samego psa + jego leczenie +emocje, bo wiadomo ze takiego maluzka nie da sie niekochać a potem babie nic nie mogli zrobić, bo skad dowód że od niej kupili?

Posted

Jasne sa ludzie którzy ,,produkują" psy tylko dla kasy i wcale temu zaprzeczam, ale jest tez tak z ludźmi którzy maja rodowodowe pSy!!! i niby zachwalane przez Was super hodowle. co rok maja pieski z rodowodem, a pomiedzy miotami zarejestrowanymi maja szczeniaczki bez rodowodu, dzwoniąc do nich często twierdzą że akurat sie suczce przytrafiło - ale tak dziwnie się składa że przytrafia się to bardzo często! Więc prosze nie mówcie mi o psach z rodowodem , że są o niebo lepsze, zdrowsze, nie chorują, że umowa itd bo sa często z takich samych rozmnażalni!!!
Ja uważam że z rodowodem czy bez pies jest tak samo wartościowy, a kupując pieska trzeba jechac obejrzeć warunki w jakich pieski sa hodowane, porozmawiac z właścicielem, przecież to od razu można wyczuć jakim jest hodowca i człowiekiem

Odpowiadając na historie o amstaffce - fakt jest to tragiczna historia, nie może mieć szczeniaków i została wyrzucona, ale rodowód nie ma tu nic to rzeczy, zostałaby wyrzucona nawet gdyby go miała. I nie dodałaś jednak ogłoszenia na stronce w specjalnie przygotowanej do tego typu historii kategorii ,,za darmo" a może udałoby się znalęźć jej dom. Szkoda, szkoda, szkoda............

Posted

nie pisze że tak nie jest, zdarzaja sie i takie kwiatki hodowlane,[choć moim zdaniem to nie sa prawdziwi hodowcy] napisałam że ważne jest żeby psiak miał książeczke, dopilowac podpisania umowy a w przypadku psa z rodowodem łatwiej o dochodzenie swoich praw, bo pies ma tatoo i nikt Ci nie powie ze to "nie ten pies",jest tez przeglad hodowlany, można zobaczyć rodziców[ma wpisane w rodowdzie, a u takiego psiaka mozesz miec z tym kłopot]czasem w hodowalch zdazaja sie tez psiaki za darmo, bo własciciel nie moze/nie chce psa, albo tańsze bo są "piekne inaczej"
Oczywiście ze psy bez rodowodu moga być tez zadbane , dobrze zsocjalizowane itp.niestety najcześciej nie sa odrobaczone , zaszczepione, bo jeżeli ktos chce zarobić to dla niego sa to koszty
Ale rzeczywiscie trzeba pojechac, zobaczyc na własne oczy, pogadać z hodowcą i wtedy mozna sie decydowac albo nie

Posted

Hej,a ja mam pytanie związane z ceną,ale psieska innej rasy.Pytam sie w imieniu koleżanki,która nie ma neta.Bie chce zakładać nowego tematu bo chyba nie byłoby większego sensu skoro tu pojawia się takie pytanie.Ją bardziej interesują psy "do kochania" nie wystawowe,ale tylko tej rasy.

Posted

mój "piekny inaczej" :razz: kosztował 500zł , ma metryczke[rodowodu nie wyrabiałam ], ostatnio na allegro widziałm z rodowodem chyba od 500zł. Zależy od płci i tego czy hl, czy pp.
Pozatym dogadałam się z hodowczynia i zgodziła sie przyjac w trzech ratach, i do tej pory nam pomaga przy zabiegach kosmetycznych

Posted

Aga K napisał(a):
Hej,a ja mam pytanie związane z ceną,ale psieska innej rasy.

Ją bardziej interesują psy "do kochania" nie wystawowe,ale tylko tej rasy.

O jakiej rasie mowa? :lol: