Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ranias']A jak układy Antosia z Olinem? Dogadują się czy omijają?[/QUOTE]
Olin siedzi obok Antosia,jak przyjeżdzam zawsze na mnie szczeka i chyba nie jest to przyjazne.Tak ma trudno!więcej o kontaktach panów pewnie wie UMilki!

Posted

[quote name='Romka']Olin siedzi obok Antosia,jak przyjeżdzam zawsze na mnie szczeka i chyba nie jest to przyjazne.Tak ma trudno!więcej o kontaktach panów pewnie wie UMilki![/QUOTE]

Kochana, Olin to szczekając upomina się o zwrócenie na siebie uwagi. W tym psie nie ma agresji, chociaż miałam takie obawy. On uwielbia sobie poszczekać i za każdym razem, gdy ktoś podchodzi do bramki on głośno nawołuje "Tu, tu, to ja!!!"
A z Antosiem miał spotkanie pierwszego stopnia tete a tete i nie doszło do żadnej wymiany zdań. I to mnie bardzo cieszy.

Antek jest dość zabawny w w swym zadziornym zachowaniu ;) powarkuje pod nosem jakby chciał powiedzieć jaki on jest straszny i że trzeba uważać, ale jak dochodzi co do czego (i tu żebyśmy dobrze się zrozumieli...- staje łeb w łeb np. z moją Milką) to udaje, że w ogóle nic nie mówił :)
Jest strasznym pieszczochem, przytulakiem, uwielbia być szczotkowany, miziany. Fantastyczny psiak, który nie sprawia żadnych kłopotów.

Niestety odnowił mu się stan zapalny koło oka. Jest po konsultacji z weterynarzem. Zalecone wcieranie maści trzy razy dziennie przez tydzień. Mamy nadzieję, że w końcu uporamy się z tą "blizną" po schronisku. W każdym bądź razie będziemy leczyć do skutku. I najważniejsze, że to mu zupełnie nie psuje humoru i z godnością przyjmuje te wszystkie nacierania.

Posted

[quote name='UMilki']Kochana, Olin to szczekając upomina się o zwrócenie na siebie uwagi. W tym psie nie ma agresji, chociaż miałam takie obawy. On uwielbia sobie poszczekać i za każdym razem, gdy ktoś podchodzi do bramki on głośno nawołuje "Tu, tu, to ja!!!"
A z Antosiem miał spotkanie pierwszego stopnia tete a tete i nie doszło do żadnej wymiany zdań. I to mnie bardzo cieszy.

Antek jest dość zabawny w w swym zadziornym zachowaniu ;) powarkuje pod nosem jakby chciał powiedzieć jaki on jest straszny i że trzeba uważać, ale jak dochodzi co do czego (i tu żebyśmy dobrze się zrozumieli...- staje łeb w łeb np. z moją Milką) to udaje, że w ogóle nic nie mówił :)
Jest strasznym pieszczochem, przytulakiem, uwielbia być szczotkowany, miziany. Fantastyczny psiak, który nie sprawia żadnych kłopotów.

Niestety odnowił mu się stan zapalny koło oka. Jest po konsultacji z weterynarzem. Zalecone wcieranie maści trzy razy dziennie przez tydzień. Mamy nadzieję, że w końcu uporamy się z tą "blizną" po schronisku. W każdym bądź razie będziemy leczyć do skutku. I najważniejsze, że to mu zupełnie nie psuje humoru i z godnością przyjmuje te wszystkie nacierania.[/QUOTE]

UMilki moje uszanowanie, dziękuję Ci za to, że tak świetnie rozumiesz psy.

Posted

UMilki pewnie masz rację,ja przyjeżdzam do Antka i dla Olina jestem obca,więc pewnie też inaczej na mnie szczeka.Ty jesteś z nim na codzień wiec wiesz.Dodam ,kilka uwag o Antosiu.Ostatnio jak przyszliśmy ze spaceru to nie poszłam z Antkiem bezposrednio do kojca tylko pod dom a tam na tarasie cała psia banda siedziała i wszystkie psiaki podniosły się na widok Antka,a co najmniej dwa były większe od Antosia.Antek zaczął piszczeć i chować się pomiędzy moje nogi tak się przestraszył.Antos jest posłuszny bo kiedy zaczął warczeć na rowerzystę(pod nosem,właśnie tak jak opisuje UMilki)to wystarczyło powiedzieć "spokój" i Antoś była zaraz posłuszny.W niedzielę znów do Was zawitam.

Posted

[quote name='Romka']No to pewnie w sobotę Antos będzie miał towarzystwo![/QUOTE]
To się Antosiowi powodzi- jeszcze babkę mu przywożą żeby piękny Antoni nam się nie nudził :evil_lol:

Posted

nie gniewajcie się ale to pilna sprawa ..... :(

[INDENT] [CENTER][LEFT][INDENT][CENTER][COLOR=DarkRed][I][FONT=Georgia][SIZE=3]koniecznie zapraszam na cegiełkowy bazarek dla Hesi[/SIZE][/FONT][/I][/COLOR]
[/CENTER]
[/INDENT][/LEFT]
[COLOR=Navy][I]wejscie przez baner
[/I][/COLOR][FONT=Georgia][COLOR=DarkRed][I][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/threads/190877-NASZE-OPIEKU%C5%83CZE-R%C4%98CE-DLA-HESI-%21%21%21-cegie%C5%82ka-5-z%C5%82-do-31VII-do-24.00?p=15186649#post15186649"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/hhesia/bbhesia.jpg[/IMG][/URL]
[/SIZE][/I][/COLOR][/FONT][FONT=Georgia][COLOR=DarkSlateBlue][I][SIZE=4]prosimy o Wasze wsparcie, przed Hesią długie leczenie i rehabilitacja [/SIZE][/I][/COLOR][/FONT]
[B][I][FONT=Georgia]Hesia ma połamane przednie łapki , jedną zmiażdżoną
dzisiaj odpadły jej dwa paluszki ....[/FONT][/I][/B]

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkRed][I]dajmy je szansę [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkRed][I] pozwólmy dzięki cegiełkom na normalne życie tej kruszynce , [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkRed][I] jest młodziutka ,[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkRed][I] ma jeszcze mleczne ząbki [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkRed][I][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/hhesia/bhesia.jpg[/IMG][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/INDENT]