Asia_Klero Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 25 - Asia_klero 10 - bico 20 - bjuta 30 - certusowa 20 - darunia-puma 10 - obraczus87 20 - eski 20 - lena13 20 - agata51 25 - marta0731 10 - Gonia 66 15 - mari 23 5 - sonikowa 10 - ubocze 20 - Małgosia (koleżanka Bjuty) 10 - Basia (koleżanka Bjuty) razem: [B]270 zł.[/B] Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 No to jeszcze stóweczki nam brakuje... Konkretnie 102 na długi miesiąc jeśli przyjąć że dzień to 12 zł... Quote
lena13 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 niechcąco przeczytal wątek my kochamy rottwaileryyyyy Quote
sonikowa Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 No to chyba można zacząć organizowac transport? ostatnie 50 zł mozna dobijac bazarkami. Tak myslę ;-) Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='lena13']mój Adam daje 50 zł[/QUOTE] Zawsze go lubiłam! :loveu: Quote
marta0731 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Super!!!:) Ktoś mi przypomni skąd dokąd Grina będzie jechać? Bo jakoś mi to umknęło...:oops:;) Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Na pewno z Zabrza. A gdzie Lenka mieszka, to mi się zawsze zapomina... Opolskie? Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='sonikowa']No to chyba można zacząć organizowac transport? ostatnie 50 zł mozna dobijac bazarkami. Tak myslę ;-)[/QUOTE] Z naszą Asią taki numer nie przejdzie ;) Musi być 100% deklaracji! :razz: 25 - Asia_klero 10 - bico 20 - bjuta 30 - certusowa 20 - darunia-puma 10 - obraczus87 20 - eski 20 - lena13 20 - agata51 25 - marta0731 10 - Gonia 66 15 - mari 23 5 - sonikowa 10 - ubocze 20 - Małgosia (koleżanka Bjuty) 10 - Basia (koleżanka Bjuty) 50 - Adam (TZ Leny13) razem: [B]320 zł.[/B] Quote
Mysia_ Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 kochani no to tylko 50 zł - no i kochana Grinusia będzie mogła pojechać :) Quote
UBOCZE Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 To naprawdę już niewiele. Tylko 5 osób po 10 złotych, albo 10 osób po 5 złotych miesięcznie... Kto przyczyni się jeszcze do uśmiechu na smutnym pysiu Grinusi??? Proszę.......... Quote
Mysia_ Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='Bjuta']Ja uprawiam żebractwo w pracy...[/QUOTE] czasem trzeba :evil_lol: Quote
Bjuta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 I to się sparawdza! Już nam 2 osoby dokładają się do Dina i Kajtka i dwie do Griny! Quote
Syla Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Witam.Bjuta sprawdza się hihi.Tylko skoro Ty Bjutko uprawiasz żebractwo to ja szantaż hihi.Jak mi wstawisz kilka zdjęć na wątek mojego ślepaczka, to ja deklaruję 20 zł miesięcznie na Grinę.Podobno takie wstawianie nie jest trudne, ale mi musiałby to ktoś tylko raz pokazać, inaczej nic z tego.Mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia hihi.Śmieję się, ale to nie jest żart...po prostu nie umiem.Jak tak, to podaj mi maila na PW, a jak nie, to i tak mnie dpopiszcie do tych deklaracji na Grinę....ona jest taka podobna do mojej wredoty Muchy.Pozdrawiam. Quote
Bjuta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='Syla']Witam.Bjuta sprawdza się hihi.Tylko skoro Ty Bjutko uprawiasz żebractwo to ja szantaż hihi.Jak mi wstawisz kilka zdjęć na wątek mojego ślepaczka, to ja deklaruję 20 zł miesięcznie na Grinę.Podobno takie wstawianie nie jest trudne, ale mi musiałby to ktoś tylko raz pokazać, inaczej nic z tego.Mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia hihi.Śmieję się, ale to nie jest żart...po prostu nie umiem.Jak tak, to podaj mi maila na PW, a jak nie, to i tak mnie dpopiszcie do tych deklaracji na Grinę....ona jest taka podobna do mojej wredoty Muchy.Pozdrawiam.[/QUOTE] Jak ja lubię być szantażowana!!! No więc tak. Zdjęcia trzeba gdzieś wkleić (na dowolny portal "dzielenia się fotkami" i potem tu przekleić). Ja ciągle korzystam z [url]www.fotosik.pl[/url], który tu jest powszechnie krytykowany, ale ja kiedyś tam wykupiłam sobie płatne konto i już tak zostałam... Kiedyś MYSIA została poproszona o instrukcję dla 2 latka, jak wklejać zdjęcia: :lol: [quote name='Mysia_']instrukcja dla 2 latka :evil_lol::diabloti: 1. zarejestruj się np. na [URL="http://tinypic.com/"]TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting[/URL] po prawej stronie na czerwony tle pisze "przyłącz się teraz", tam musisz wejść i wypełnić wszystko 2. kiedy już się "przyłączysz" to wpisujesz co trzeba w wolne pola na nick (lub maila) i hasło i rejestrujesz się :cool3: 3. wszystko jest po Polsku (ale miało być dla 2 latka) :eviltong: npo to teraz wchodzisz na "prześlij na serwer", nasiskasz "przeglądaj" i wybierasz ze swojego kompa potrzebne zdjęcie (najlepiej, zeby nie było większe niż 480x640), można na tinypic zmniejszyć rozmiar do takiego, ale wtedy to dłużej trwa :cool3: 4. jak już zdjęcie wybrane to naciskasz "przeslij teraz" i chwilę czekasz 5. wyskakuja Ci różne "kody" - wybierasz ten drugi od góry gdzie pisze "kod IMG forów i paneli dyskusyjnych" i przeklejasz do swojego postu na dogo :cool3: i chyba było by na tyle :evil_lol:[/quote] Tu jest szczegółowa instrukcja ZULUGULI 0 jak obchodzić się z fotosikiem: Napisał [B]zulugula[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/../showthread.php?p=12011335#post12011335"][IMG]http://www.dogomania.pl/../images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] Majku poćwicz ze zdjęciami w wolnej chwili: * wejdz na fotosik.pl (nie musisz się logować) * wybierz: "dodaj zdjęcia" (lewy górny róg) * "przeglądaj" - wybierz zdjęcie * "określ rozszerzone parametry wszystkich zdjęć" * "rozmiar zdjęć" - zmień na "do 600 pikseli" * "zapisz" + "wyślij" * gdy się załaduje wybierz link: "[B][COLOR=#434343]Zdjęcie 500px na forum"[/COLOR][/B] [COLOR=#434343]* kliknij na ten link prawym przyciskiem, gdy się podświetli, to:[/COLOR] [COLOR=#434343]- wciśnij na klawiaturze ctrl + C lub[/COLOR] [COLOR=#434343]- kliknij na link lewym przyciskiem myszy i wybierz copy / kopiuj[/COLOR] [COLOR=#434343]* następnie wejdz na forum, kliknij w odpowiedz i wklej ten link poprzez:[/COLOR] [COLOR=#434343]- ctrl + V lub[/COLOR] [COLOR=#434343]- lewy przycisk myszki i wybierz paste / wklej[/COLOR] [COLOR=#434343]Potem tylko podgląd wiadomości, czy wszystko jest ok. A my mamy radośc z oglądania suńki [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][/COLOR] [COLOR=#434343]Jak opanujesz to, to coś trudniejszego: [B]PODLINKOWANY BANEREK[/B] [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/wink333.gif[/IMG][/COLOR] [U]szablon do banerku:[/U] [url="link do wątku"][im[COLOR=red]*[/COLOR]g]link do obrazka[/img][/URL[COLOR=red]*[/COLOR]] [COLOR=red]* wytnij to (tzn. usuń te czerwone gwiazdki w szablonie)[/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]* tam gdzie jest w szablonie "link do wątku", skopiuj link, który ci się otwiera na górze, gdy wejdziesz na pierwszą stronę wątku, do którego robisz banerek.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]* tam gdzie jest w szablonie "link do obrazka", skopiuj link, który Ci się pokarze, gdy zrobisz tak:[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]Skąd wziąć adres obrazka:[/COLOR] [COLOR=red]* wejdz na: [/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][URL]http://www.imageshack.us/[/URL][/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]* wybierz "browse" a następnie zdjęcie [/COLOR][/COLOR] * kliknij na "resize image" i zmień na 100x75 (avatar) [COLOR=red][COLOR=black]* kliknij "start upload!"[/COLOR][/COLOR] * pokaże się "Direct [URL="http://img13.imageshack.us/img13/9491/img0055ag.jpg"][SIZE=2][COLOR=black]link[/COLOR][/SIZE][/URL] to image" - skopiuj ten link i wklej w szablon tam gdzie jest napis: link do obrazka Nie kasuj w szablonie nawiasów i innych znaków (tylko: [COLOR=black][COLOR=red]*[/COLOR], link do obrazka, link do zdjęcia) [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_razz.gif[/IMG][/COLOR] Quote
Bjuta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Mzyślę, ze zasłużyłam sobie (za pomocą Mysi i Zuluguli) na dopisanie deklaracji Syli! :evil_lol: 25 - Asia_klero 10 - bico 20 - bjuta 30 - certusowa 20 - darunia-puma 10 - obraczus87 20 - eski 20 - lena13 20 - agata51 25 - marta0731 10 - Gonia 66 15 - mari 23 5 - sonikowa 10 - ubocze 20 - Małgosia (koleżanka Bjuty) 10 - Basia (koleżanka Bjuty) 50 - Adam (TZ Leny13) 20 - Syla razem: [B]340 zł.[/B] Quote
Asia_Klero Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Lena mieszka w okolicach Prudnika;) Lenko-podziękuj Adamowi-mam nadzieje,ze za niedlugo się spotkamy!Ile tak mniej wiecej mamy uzbierac deklaracji?:oops: I oczywiscie musi byc 100%deklaracji;) Quote
obraczus87 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 GRINA juz niedługo :) :) GRINA czeka jeszcze na deklaracje stałe!!! MUSIMY MIEĆ ICH 100%! Quote
marta0731 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Jest już 340zł, czyli chyba prawie całość... Ile konkretnie brakuje? Pewnie z 10-20 zł...? Czyli 2-4 osoby po 5zł... Ktoś z nas "sponsorów" jest w stanie dorzucić po 5zł??? Jeśli to ma przyspieszyć, to ja tak:) Mam nadzieję że inni pójdą w moje ślady;) Quote
lena13 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Asiu Adamowi podziękujesz sama, ja się w to nie mieszam najważniejsze, że sponsoruje pierwszego psiaka na dogo z czasem może się wciągnie się zobaczy, co do kwestii finansowej myślę, że tak jak pisała Bjuta 12 zł za dobę, trzeba się czegoś trzymać, ja jak zwykle idealistka i ekonomistka z wykrztuszania nie zaprzątam sobie tym finansami głowy zresztą sama słyszałaś. Ja jestem teraz tym bardziej zakręcona bo pojechałam na interwencję i przywiozłam sobie sunię w typie Griny zalękniona zastraszona fakt, że mała jest u moich rodziców ale mnie to jakby też dotyczy, kompie czyszczę uszy jestem ta niedobra a oni kochani bo tulą i nagradzają. W dalszym ciągu mam tez żałobę do własnej kuchni wchodzę unikając wzrokiem wiadomego miejsca nawet imię Griny potrafię odczytać tak, że wychodzi mi...w dodatku rozmawiałam z naszą pielęgniarkom, która powiedziała mi tylko nie chcę widzieć u Ciebie psa obłożnie chorego jak.., odpowiedziałam jej, żeby nigdy nie mówić nigdy i jeżeli będzie jeszcze taki psiak który będzie wymagał mojej opieki to sama pojadę po niego choćby miał być ze mną krótką chwile i za to posypał się na mnie lincz, przede mną też wizyta weta, doktor wie, że Dżina odeszła od mojej mamy, która pepla się wygadała, muszę kupić dla niego jakąś fajną bombonierę i pojechać podziękować za opiekę, nie byłam jeszcze w stanie do załatwić teraz jadę do lecznicy z mała to przy okazji to załatwię. ps. Pani Sylwio zapomniałam o tych zdjęciach tyle się działo, odkąd rozmawiałyśmy a mój czas był podporządkowany Dżinie, przepraszam jak sobie Pani nie poradzi proszę mi wysłać na meila i podać link do wątku [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#000080][email protected][/COLOR][/EMAIL] Pukuś znalazł domek i jest szczęśliwy. Quote
agata51 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 [quote name='Bjuta']Ja uprawiam żebractwo w pracy...[/QUOTE] Ja żeruję na dobrym sercu TŻa. Mam nadzieję, że się nie obrazi, jeśli nie zje w święta którejś ze swoich ulubionych potraw (które, jako wege, robię niechętnie, wręcz z obrzydzeniem, ale skoro żeruję na sercu, to muszę, zaciskając zęby, podlizać się żołądkowi). Śledzę wątek uważnie. Quote
Asia_Klero Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Czyli potrzebujemy ok 360-70zł miesiecznie z tego co staralam się naliczyc?Lenko jesli ci pasuje umowmy się wstepnie na piatek,ze ja przywiozę ale jakos poznym popoludniem jesli ci pasuje ale to jeszcze sie dogadamy:) Quote
Recommended Posts