laikinia Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Tak, pani Marie chce niunie. Jak dla niej, to mozemy organizowac przekazanie :) Quote
wykrywka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 laikinia napisał(a):Tak, pani Marie chce niunie. Jak dla niej, to mozemy organizowac przekazanie :) W takim razie kontaktuję się ze schroniskiem w sprawie czipa i paszportu. Później pozostanie do załatwienia transport. Quote
laikinia Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Pani Marie juz przyslala maile, czy powierzymy jej opiece niunie, bo nie wie czy mialam o niej dobre wrazenie wczoraj, a ona tak by chciala dac Sabie domek :-) Mysle, ze mozna psinke przygotowywac- jest juz goraco oczekiwana :) A ile lat ma Saba tak wogole, bo ja wiem, ze 6l w schronisku, ale jak ona sie tam dostala to nie umialam powiedziec :D Quote
wykrywka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Rozmawiałam już ze schroniskiem, odetchnęłam z ulgą, czip i paszport Saba będzie miała wyrobione. Tutaj ukłon w stronę zielonogórskiego schroniska, bo wyręczyli mnie w wykonaniu tych czynności. Prawdę mówiąc nie bardzo wiem, gdzie sie takie rzeczy załatwia, więc moja wdzięczność jest podwójna. Laikinia teraz poprosimy o wytyczne, co dalej? Pozostaje też sprawa transportu, sekkmet czy nadal jest aktualna Twoja propozycja pomocy? Quote
sekkmet Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 do jakiego miasta? Ile km? Czy Pani pokrywa koszt? Quote
canis_16 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Fajnie że sprawa nabrała już takiego tępa, w końcu Saba bezie miała kochający dom a nie tylko kochających wolontariuszy średnio raz w tygodniu:) Quote
wykrywka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 sekkmet napisał(a):do jakiego miasta? Ile km? Czy Pani pokrywa koszt? Na dzień dzisiejszy jeszcze nic nie wiem. Cała organizacja transportu i przekazania Saby przed nami. Najlepiej będzie sekkmet jak podasz mi na PW swój nr telefonu, wtedy będziemy w stałym kontakcie :lol:. Quote
sekkmet Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 spoko, spoko :) numer do mnie 697671099 (i tak jest firmowy więc publiczny ;) ) jak coś będziecie wiedzieć dajcie znać :) Quote
laikinia Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Super, ze tak sprawnie to idzie :) w weekend usiade zaraz i poplanuje troche i policze km. Teraz jestem juz troche padnieta podroza ;-) :) Quote
wykrywka Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 laikinia napisał(a):Super, ze tak sprawnie to idzie :) w weekend usiade zaraz i poplanuje troche i policze km. Teraz jestem juz troche padnieta podroza ;-) :) Należy Ci się odpoczynek, czytałam na wątku Dede, jestem pod wrażeniem. W niedzielę będę w schronisku, może się uda jakoś sprawdzić Sabę na koty, no i dopytam o szczegóły kiedy i w jaki sposób trafiła do schronu. Potem czekamy na dyspozycję :cool3: Quote
laikinia Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Spojrzalam na mape- z Zielonej G. jest do nowego domku Saby 120 km - to jest 35 km za przejsciem we Frankfurcie: Steinhöfel 15518 lub Steinhoefel 15518 jezeli niemieckich liter nie ma na kompie ;-) Quote
wykrywka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='laikinia']Spojrzalam na mape- z Zielonej G. jest do nowego domku Saby 120 km - to jest 35 km za przejsciem we Frankfurcie: Steinhöfel 15518 lub Steinhoefel 15518 jezeli niemieckich liter nie ma na kompie ;-) To dobrze, że niedaleko, koszty transportu nie będą olbrzymie. Niestety nie udało mi się sprawdzić Saby na koty. Zanim wyprowadziłam "swoje jedynki" Saba już była na spacerze. Grzechem jest w schronisku zabieranie psa na drugi spacer, gdy inne tygodniami nie wychodzą. Tak więc tylko na koniec dnia poszłam do ich klatki i zrobiłam kilka fotek: Na razie czekamy na czip i paszport. Gdy będziemy już to mieli to będziemy załatwiać transport. Quote
sekkmet Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 No to taka odległość to nie jest dla mnie problem :) Quote
laikinia Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 W takim razie dziewczyny proponuje pare rozwiazan w zaleznosci od znajomosci jezyka i co jest dla was najkorzystniejsze : 1- przywozicie Sabe do nowego domku i robicie umowe itd. 2- umawiamy sie niedaleko domku i razem oddajemy i zalatwiamy sprawy adopcji, 3- umawiamy sie na granicy i ja przejmuje sunie od was i zawoze dalej do domku- te 3 sa dla mnie bezproblemowe :) 4- odbieram nowa pania i jedziemy do Ziel.G odebrac Sabe- wspomniala o tym, ze moglaby sunie odebrac, jezeli ktos by z nia pojechal.- to jest dla mnie o tyle uciazliwe, ze b. czasochlonne, ale nie niemozliwe ;-) Quote
wykrywka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='laikinia']W takim razie dziewczyny proponuje pare rozwiazan w zaleznosci od znajomosci jezyka i co jest dla was najkorzystniejsze : 1- przywozicie Sabe do nowego domku i robicie umowe itd. 2- umawiamy sie niedaleko domku i razem oddajemy i zalatwiamy sprawy adopcji, 3- umawiamy sie na granicy i ja przejmuje sunie od was i zawoze dalej do domku- te 3 sa dla mnie bezproblemowe :) 4- odbieram nowa pania i jedziemy do Ziel.G odebrac Sabe- wspomniala o tym, ze moglaby sunie odebrac, jezeli ktos by z nia pojechal.- to jest dla mnie o tyle uciazliwe, ze b. czasochlonne, ale nie niemozliwe ;-) Mnie najbardziej by odpowiadało rozwiązanie nr-2: umawiamy sie niedaleko domku i razem oddajemy i zalatwiamy sprawy adopcji. Bedzie czip i paszport, to możemy ruszać w drogę :multi:. Sekkmet co ty na to ? I jeszcze jedno w jakim to powinno być okresie,żeby nie kolidowało z Twoimi, laikinio planami wakacyjnymi. (obiło mi się gdzieś o oczy, że chyba pod koniec sierpnia przyjeżdzasz nad polskie morze :eviltong:) Quote
laikinia Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Super wywiad macie tutaj :cool3: ;-) Dla mnie najlepiej po 23. 08 :) Wtorek, czwartek, piatek i weekend. Ale w sumie jak Saba bedzie miala chip, to ustale dzien jeszcze z Maria, zebysmy nie trafily na ten jarmark ;-) Mysle, ze jezeli macie czas, to powinnysmy sie najlepiej powoli na ktorys wtorek szykowac. :) Quote
sekkmet Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 mi pasują wszystkie opcje, mój partner będzie jechał ze mną, niemiecki dosyć dobrze zna, ale nie wiem czy/jak dobrze z działy adopcji psów ;) Quote
laikinia Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Fajnie, to jak Saba bedzie miala komplet dokumentow i chipa, to dajcie znac i ustalimy szybki termin ;-) I jezeli mozecie, to poproscie, aby jezeli to mozliwe sunia miala w miare swieze szczepienia i odrobaczenie, zeby dziewczyna nie musiala zaraz leciec do weta... i to jest tez wazne ze wzgl. na inne zwierzaki w domu :) A tak poza tym, to ciesze sie, ze nie musze sama przekazywac suni... zawsze im wiecej par oczu sie nowemu domkowi przyjrzy tym lepiej ;-) :) Quote
wykrywka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Dzwoniłam dzisiaj do schroniska, Saba ma już czipa a paszport to kwestia jeszcze 3-4 dni. Jeżeli tak będzie to w przyszłym tygodniu możemy :painting:. Quote
wykrywka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Paszport jeszcze nie gotowy. Dzisiaj dowiedziałam się, że potrzebne są do wpisania dane osoby przewożącej psa. I tutaj powstał dylemat czy podać np. sekkmet lub moje czy może lepiej nowej pani? Laikinio doradź, miałaś już do czynienia z paszportami, jak będzie lepiej, czy w ogóle trzeba tam coś wpisywać :-o Quote
laikinia Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 U Didi wpisalismy juz nowa pania. To bylo najlatwiej, bo nie trzeba pozniej przepisywac :) Przesle ci na pw. Quote
wykrywka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 laikinia napisał(a):U Didi wpisalismy juz nowa pania. To bylo najlatwiej, bo nie trzeba pozniej przepisywac :) Przesle ci na pw. Podałam do schroniska dane przyszłej (mam nadzieję) pani Saby i na wszelki wypadek swoje. Quote
laikinia Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 ;) Juz byl maly stres: p.Maria zobaczyla, ze podnioslo sie ogloszenie Saby (taka automatyczna funkcja) wiec myslala, ze jej psa nie chcemy dac i na nowo sunie oglaszamy... :roll: Musialam jej wyjasnic, ze ogloszenie nie jest nowe, lecz jeszcze stare ale nie kasujemy do momentu przekazania psa... Pani ucieszyla sie i przepraszala, tlumaczyla, ze zrobilo jej sie przykro jak zobaczyla ogloszenie na swiezo podrzucone do gory... ;-) Tak wiec musimy powoli zawozic niunie, bo nam sie dziewczyna w Niemczech rozchoruje ze strachu przed utrata Sabci. Saba ma tez gorace pozdrowienia od Marleya :cool3: :loveu: Quote
Recommended Posts