Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=928490433[/URL]
[/B]Co prawda w opisie wspomniałem, że adopcja psiaków osobno nie jest wykluczona, ale ostateczną decyzję i tak podejmą osoby zainteresowane. Jeśli jednak będziecie ortodoksyjne w tym względzie, usunę wspomniany zapis.

Posted

[quote name='gallegro'][B][URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=928490433[/URL]
[/B]Co prawda w opisie wspomniałem, że adopcja psiaków osobno nie jest wykluczona, ale ostateczną decyzję i tak podejmą osoby zainteresowane. Jeśli jednak będziecie ortodoksyjne w tym względzie, usunę wspomniany zapis.[/QUOTE]
bardzo dziękujemy za allegro:) ale proszę o usunięcie zapisu...

Posted

[quote name='Monika11']nie rozdzielajcie c.łopaków one mają tylko siebie. Jak ktoś kocha to pokocha dwa pieski.[/QUOTE]

Tak jak napisałem, decyzję i tak podejmą osoby do tego upoważnione.
Chciałbym tylko uzmysłowić Wam, że psiaki nie mają zbyt dużo czasu na znalezienie wspólnego domu.
O ile wiem, hotelik kosztuje, a pieniążków ciągle brak.
Najgorszym z możliwych scenariuszem, byłoby wyadoptowanie jednego z nich, pozostawiając drugiego w hoteliku. Jednak gdyby znalazł się ktoś, kto wyraziłby chęć adopcji jednego, można by wtedy skoncentrować się na wyadoptowaniu drugiego z nich (dodatkowe ogłoszenia itp.). Jeśli udałaby się ta sztuka, psiaki nie tęskniłyby tak bardzo za sobą, ponieważ znalazłyby się w zupełnie nowych warunkach, wśród ludzi, którzy okazywaliby im zainteresowanie i co najważniejsze - serce. Zakładam oczywiście, że psiaki miałyby zamieszkać w domu, a nie w kojcu czy budzie.
W całym tym "misternym" planie" najważniejsze jest to, żeby pierwszy adoptujący zechciał nieco poczekać, dając tym samym szansę na znalezienie domu dla drugiego psiaka.
Powyższe dyktuje mi rozsądek, serce natomiast każe ufać, że znajdzie się KTOŚ, kto przygarnie oba psiaki...

Posted

[quote name='emilak']bardzo dziękujemy za allegro:) ale proszę o usunięcie zapisu...[/QUOTE]

Zanim to zrobię, zaproponuje jeszcze taki mały "przekręt" :razz:.
Oczywistym jest, że z punktu widzenia zasad "marketingu", pozostawienie zapisu zwiększa prawdopodobieństwo zainteresowania adopcją, choćby jednego z psiaków.
Zakładając, że zgłosi się osoba, która jest prawdziwym miłośnikiem czworonogów, jest szansa, że da się "namówić" na przygarnięcie obu psiaków. Waszą rolą byłoby wysondowanie i takie pokierowanie rozmową, żeby sam zainteresowany uznał, że "albo oba, albo wcale"...
Można też dodać obostrzenie, że adopcja jednego z psiaków będzie możliwa, pod warunkiem znalezienia domu dla drugiego.
Jeśli po moich powyższych wypocinach uznacie jednak, że zapis ma być kategorycznie usunięty, zrobię to bez ociągania ;).

Posted

cioteczko gallegro ostatnia twoja wypowiedz troszke mnie przekonala a ciebie emila, mozna sprobowac....zobaczymy czy wogole ktokolwiek zainteresuje sie chociaz jednym z psiakow...zawsze mozna odmowic;) jak myslisz Emilko?:)

Posted

Dziewczyny zgadzam się z Gallegro - nie oszukujmy się psiaki nie są piękne ani młode, niestety. Jeśli znajdzie się dom chociaż dla jednego i jeśli to będzie dobry dom to uwarzam że nie powinniśmy zabierać żadnemu z nich tej szansy.

Jeśli jeden pójdzie do domu to wtedy można skupić się na szukaniu domu dla drugiego. Dobrze wiemy że trudno jest znaleźć dom dla jednego psa, a co dopiero dla dwóch.

Oczywiście życzę chłopakom wspólnego, wspaniałego domu ale myślmy realnie.

Posted

wiecie co, ja przedstawię sprawę od drugiej strony - czyli szukającego zwierzaka dla siebie. jak chchiałam adoptować kota - to też byłam przekonana, że chcę jednego i zobaczyłam tego jedynego w którym się zakochałam, ale było też zdjęcie drugiego obok, więc spojrzałam i przy rozmowie Pani oczywiście zaproponowała jednego, ale żebym może rozważyła wzięcie dwóch. Ja oczywiście przekonana, ze nie - też tak odpowiedziałam, ale po nocce nie przespanej i rozmyśleniach zdecydowałam, że ja przez cały czas nie mam czasu orzebywać z kotem to towarzystwo mu się przyda, a że już sięznają to czemu nie. I tak mam dwa szaleńce, które po nocach buszują (bo przecież noc nie jest od spania:mad:), ale nie oodałabym ich za żadne skarby i nie żałuję decyzji, że mam dwa.
Tak więc myślę, że pozostawcie furtkę: jeden lub dwa do adpocji, a drugiego może się dołączy gratis:cool3:

Posted

[quote name='Kinia1984']aha...ile jestesmy winne za allegro? wyslij na pw dane do przelewu[/QUOTE]

Potraktujmy to jako wyprawkę dla psiaków ;).
Mam jednak pewien warunek... Proszę mnie nie pozbawiać męskości (patrz Twój wcześniejszy wpis) :roll:.
Wszak nie samymi ciotkam dogo stoi :p.

Posted

a mnie to nie przekonuje...wiadomo, że młodszy pies znajdzie szybciej dom, zostanie staruszek- sam...one piszczą za sobą, były razem i nie wyobrażam sobie rozdzielenia ich, wystarczająco dużo przeszły...

Posted

Nie zgadzasz się na rozdzielenie psiaków, czy również na swoisty "marketing" połączony z subtelną perswazją? Sformułowanie "nie jest wykluczone", nie oznacza bezwarunkowego przyzwolenia. Nikt nie może nikogo zmusić do wydania psa i to nie dlatego, że w opisie aukcji zamieści się szereg obostrzeń (pies nie jest rzeczą, prawo wyboru oferty itp.), które w większości są niezgodne z regulaminem Allegro. Nikt przy zdrowych zmysłach nie traktuje takich aukcji w kategoriach "ścigania".
Na wyeliminowanie potencjalnych "oszołomów" jest bardzo prosty sposób. Wystarczy wystawić aukcję od 1 pln (bez opcji Kup Teraz) i zakończyć ją nieco przed czasem, odwołując ew. niepożądane oferty.

Posted

Gallegro ma rację. Nawet jeśli jednogo chłopaka ktoś zechce, to choć ten jeden będzie miał szansę na dom. Może drugi też szybko znajdzie. Zawsze istnieje możliwość nie wydawania psa pojedyńczo..... Jeśli potencjalny domek się rozczuli a bedzie miał warunki to adoptuje oba, bo sumienie mu nie pozwoli pozostawić drugiego nieszczęśnika samotnego:-(
Allegro wzruszające, popłakałam się, mam dziś chyba płaczliwy wieczór. Spojrzenia psów na fotkach sięgają głębiej, tak gdzieś do wnętrza

Posted

[quote name='Awit']Gallegro ma rację. Nawet jeśli jednogo chłopaka ktoś zechce, to choć ten jeden będzie miał szansę na dom. Może drugi też szybko znajdzie.(...)[/QUOTE]

Nie do końca... Tak jak większość uważam, że psiaki powinny zostać wyadoptowane razem, a w ostateczności w tym samym czasie do dwóch różnych domów. Wyadoptowanie jednego z nich i czekanie na "cud" w postaci adopcji drugiego, jest tym najgorszym z możliwych scenariuszy.
A teraz o czymś, co przyszło mi do głowy w tej chwili...
Może znalazłby się ktoś, kto mógłby zaoferować domowy DT dla jednego z psiaków, czyli tego, który miałby mniejsze szczęście w adopcji. W takim przypadku łatwiej byłoby zgrać to w czasie.
Przepraszam, że tak teoretyzuję, ale staram się realnie patrzeć na potencjalną adopcję.
Tak czy inaczej, podtrzymuję to co na wstępie...

Posted

oni sa w domowym hotelu...nie sa juz w kojcu...wiec chyba bez sensu teraz ich rozdzielac...na marketing moge przystac..ale ten dt to nie jest najlepszy pomysl...wiem ze gdyby byl jeden na bezplatnym koszty bylyby mniejsze ale jakos nie umialabym podjac tej decyzji..jesli bedzie brakowac kasy to wykopiemy spod ziemi...i tak jak pisze emila oni nie ruszaja sie bez siebie dalej niz pare krokow...jak wsadzilam jednego do samochodu drugi wskoczyl zaraz zanim zeby go tylko nie rodzielac..to nie sa szczeniaczki ktore sa ze soba pare tygodni i nie sa tak do siebie przywiazane...ja jeszcze nie widzialam takiego przywiazania psa do drugiego psa...