ania z poznania Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Dzisiaj zadzwoniła do mnie znajoma, pracująca w poznańskim TOZ. Przyszli do niej starszy pan z córką, syn, który mieszka jeszcze z nim przyprowadził do domu 11 miesięcznego pitbulla, Kimbo. Syna całymi dniami nie ma w domu, nie zajmuje się psem, wychodzi z nim 3 razy dziennie na 10 minutowe spacery, pies siedzi całymi dniami zamknięty w pokoju, wiadomo, jak to szczeniak z nadmiarem energii- demoluje. Ojciec chłopaka nie ma siły ani chęci na zajmowanie się psem, poza tym boi się go. Chłopak nie ma pojęcia o wychowywaniu psa, wrzeszczy na niego (i zapewne bije), piesek już się go boi. Pan nie chce oddać Kimbo do schroniska, chciałby znaleźć mu nowego właściciela. Kimbo fantastycznie dogaduje się z innymi zwierzętami, zero agresji, zachęca do zabawy, obojetnie czy psy czy suki, czy małe czy duże. Quote
agaga21 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 aniu, może państwo porobią mu więcej fotek aparatem a nie telefonem i wyślą na maila? lepsza jakość =większe zainteresowanie ;) ZAŁOŻYŁAM MU WĄTEK NA NIEBIESKIM: http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3507 zaraz dodam do bullowatych tylko znajdę wątek. Quote
justysiek Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 ale biedak:-( wiadomo jak do innych psow i ludzi? trzeba by ogloszenia machnac:shake: to jest niedoobrobienia. Quote
andzia69 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='justysiek'] wiadomo jak do innych psow i ludzi? trzeba by ogloszenia machnac:shake: to jest niedoobrobienia. Justysiek - Ania napisała: "Kimbo fantastycznie dogaduje się z innymi zwierzętami, zero agresji, zachęca do zabawy, obojetnie czy psy czy suki, czy małe czy duże." ogłoszenia tak...ale coś nie idą adopcje wcale....:( Quote
ania z poznania Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Do psów rewelacyjny, przyjacielski, zero agresji, tylko zabawa mu w głowie. Do ludzi też przesympatyczny, nie zna tylko komend, nikt z nim nie pracował...... Quote
clockwork Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 justysiek napisał(a): to jest niedoobrobienia. nooo nie da się tego ogarnąć skrócić.... :shake: mi przed chwilą pisał kumpel że kumpela jego kumpeli szuka domu dla rocznej amstaffki bo... UWAGA!!! TA MA WYCIĘTĄ MACICĘ< NIE MOŻE MIEĆ MŁODYCH WIĘC NIE MOŻNA NA NIEJ ZARABIAĆ!!!! :angryy::angryy: i co ja mu miałam odpisać??? że poszukamy jej domu?? że w zamian damy jej jakąś płodną??? :angryy::angryy: bezmyślność ludzi mnie przeraża :placz: Quote
justysiek Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='andzia69']Justysiek - Ania napisała: "Kimbo fantastycznie dogaduje się z innymi zwierzętami, zero agresji, zachęca do zabawy, obojetnie czy psy czy suki, czy małe czy duże." ogłoszenia tak...ale coś nie idą adopcje wcale....:( sorki slepa jestem:oops: nooo nie da się tego ogarnąć skrócić.... :shake: mi przed chwilą pisał kumpel że kumpela jego kumpeli szuka domu dla rocznej amstaffki bo... UWAGA!!! TA MA WYCIĘTĄ MACICĘ< NIE MOŻE MIEĆ MŁODYCH WIĘC NIE MOŻNA NA NIEJ ZARABIAĆ!!!! :angryy::angryy: i co ja mu miałam odpisać??? że poszukamy jej domu?? że w zamian damy jej jakąś płodną??? :angryy::angryy: bezmyślność ludzi mnie przeraża do mnie zas dzwonil Pan czy nie chce kupic 10 mies pita:angryy: dobry bo agresywny:crazyeye::shake::shake::shake: Quote
Alicja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Taki supcio psiuniek ...na psy powinni wydawać licencje ....cholera zachciało sie mu psa nie mając o nim pojęcia a do postu Clockwork ...to aż by sie chcialo granata mieć i takim ludziom pod siedzenie podłożyć Quote
agnieszka32 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 dogomanka_ napisał(a):matko jaki piękny.:loveu: Widzę dogomanko, że chyba Fiodorek pozostawił trwały ślad w Twoim serduchu :cool3::loveu: Tak, piękny psiak, red nosy są cudowne, szkoda tylko, że taka łajza-właściciel mu się trafił :mad::angryy: Quote
OniISucz Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 To kiedy będą lepsze fotki nochala ??Chciałbym pomóc ,ale na tym foto na pierwszym planie widać dres i kapcie a red nochal z podłogą się zlał prawie :( Quote
Freya73 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Przyszli do niej starszy pan z córką, syn, który mieszka jeszcze z nim przyprowadził do domu 11 miesięcznego pitbulla, Kimbo. Ile jeszcze takich szczeniakow przyprowadzi syn? Obawiam sie, ze na Kimbo sie nie skonczy ... Zaznaczam watek. Quote
Freya73 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Kimbo prawdopodobnie mial byc "cool'erskim" psem a okazalo sie, ze niczym nie odbiega od normalnych psow. Niestety nie potrafie jeszcze edytowac postow w tym nowym wcieleniu Dogo stad kolejny post. Quote
Alicja Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Zapewne tak miało być ...Kimbo ''zawiódł '' panicza Quote
ania z poznania Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 To jest małolat, który nie ma pojęcia o psach, pewnie myślał, że pies będzie fajny do pokazania się, a później cicho siedział w swoim kąciku..... Quote
Kana Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Piękny... Biedny Kimbo... szkoda ze trafil na takich bęcwalów.. A synalek powinien ponieść jakieś konsekwencje w jego sprawie. Np. Sfinansowac hotel... niech się kurna nauczy chlopak ze zwierze to odpowiedzialność! Ciekawe czy z dziećmi w przyszlości też tak zrobi... Quote
polciuaa Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 agnieszka32 napisał(a):Widzę dogomanko, że chyba Fiodorek pozostawił trwały ślad w Twoim serduchu :cool3::loveu: Tak, piękny psiak, red nosy są cudowne, szkoda tylko, że taka łajza-właściciel mu się trafił :mad::angryy: pewnie,że zostawił.:loveu: i nie tylko na moim,moi rodzice też się starsznie teraz ttb zachwycają od czasów Fiodka-Smrodka.:razz: :loveu: Quote
Okamia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ile mały ma czasu? gdzie jest? to jest koszmar... :shake: Quote
ania z poznania Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Jest w Poznaniu, ma zniknąć jak najszybciej, nie jest podana konkretna data, ale jak ojciec właściciela się zniecierpliwi sytuacją to może skończyć w schronie, dlatego DT jest pilnie potrzebne! Quote
Okamia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 jeżeli młody to taki ciap ciak to pogadam z familią o DT i dam znać w miarę szybko ;) Quote
ania z poznania Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Byłoby super!!!! Młody jest ciap ciak, rewelacyjnie dogaduje się z psami, nie ma w nim żadnej agresji, chce się tylko bawić. Wiesz, zależy mi żeby go szybko wyciągnąć, "właściciel" wrzeszczy na niego i zapewne bije go, młody jest bardzo nieszczęśliwy tam :-(! Quote
Okamia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 wiem zdaję sobię sprawę że to się może odbić na jego psychice :/ co za ludzie :( Quote
Freya73 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Zagladam do Kimbo z nadzieja, ze pouklada sie i jemu w tym piskim zyciu. Kilka postow wczesniej zablyslo swiatelko w tunelu ... Quote
ania z poznania Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Okamia napisał(a):wiem zdaję sobię sprawę że to się może odbić na jego psychice :/ No właśnie.... Siostra "właściciela", która już nie mieszka z nimi a jest miłośniczką psów tego też się boi..... Quote
Kana Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Okamia ale zrezygnowalaś ze szczeniaka z Dąbrówki, a chcesz wziąć tego ?? Quote
Recommended Posts