Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam dodać, że rodzinka właśnie deliberuje nad nowym imieniem dla Cypiska. Wpadliśmy po uszy... Szkoda tylko że nie podali nam w lecznicy dokładnej godziny operacji - wzięłam od weta wizytówkę i będę jutro dzwonić. Może uda się odwiedzić psiołka wieczorem, jeśli będzie już wybudzony.

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klinika dra Szulca jest bardzo przyjazną kliniką i na pewno pozwolą zobaczyć psiołka po operacji!Ja myślę o czymś zupełnie innym!Wyobrażcie sobie co czułby Cypisek gdyby trafił do swojego poprzedniego domu i taki samotny i zbolały leżałby w garażu...Kiedy przywiozłam malucha do kliniki to przemiła pani doktor powiedziała,że psiak będzie się normalnie poruszał nawet w gipsie tylko potem trzeba będzie wyjąć mu ten drut,który będzie łączył obydwie złamane kośći uda.Ale nawet z tym drutem psiak będzie samodzielny i będzie sam robil siusiu i chodził!Pytałam bo jeszcze wtedy nie miał domku i szukaliśmy rozwiązania dot opieki nad maluchem!Co do rehabilitacji to jeszcze nic nie wiem ale jeśli to młody psiak to powinno być ok!Jestem dobrej myśli!Ciekawe czy będzie uważał na samochody!Niekóre nie popierają z takich wydarzeń żdnej nauki!Ale to przed Wami!

Posted

Dzwoniłam do kliniki ,operacja dziś na bank!Dowiedziałam się,że nowi właściciele juz dzwonili rano z zapytaniem o zdrowie psiaka!Około godziny 17 będzie wiadomo jak czuje sie maluch i kiedy będzie mozna go odebrac!Koszt operacji zamknął się kwota 800zł i jest to koszt całkowity!PANIE DOKTORZE DZIĘKUJEMY!

Posted

Świetnie. Romka, ile Ty masz w sumie u siebie pieniędzy, ja mam na Cypiskowym koncie 170zł, a Ty w przepastnej torbie ile masz? Bo deklaracje deklaracjami, ale musimy sprawdzić ile dokładnie wpłynęło.

Posted

[quote name='mamanabank']Świetnie. Romka, ile Ty masz w sumie u siebie pieniędzy, ja mam na Cypiskowym koncie 170zł, a Ty w przepastnej torbie ile masz? Bo deklaracje deklaracjami, ale musimy sprawdzić ile dokładnie wpłynęło.[/QUOTE]
Właśnie, Mamanabank, wczoraj poszła moja deklaracja, znając życie przelew księgowany był/będzie dziś, dlatego daj znać jak dotrze...

Posted

Jeśli dobrze liczę -informacja na str 5 watku to mam 650zł to razem z Twoimi 820zł!Moge to wysłac przelewem jeśli chcę tak powiedziała pani z sekretariatu kliniki mam już nr konta!

Posted

Wszystkie deklaracje podliczone i sprawdzone przelewy, na moim koncie DLA CYPISKA znajduje się 400zł - to wszystkie deklaracje i wpływy - DZIĘKUJEMY!

Dzisiaj wieczorem jedziemy do Cypiska, pokryjemy koszty leczenia.

Posted

Wczoraj byłyśmy z Romką w Zgierzu. Spotkałyśmy całą nową rodzinę Cypisa. Umowa adopcyjna została podpisana. CYPIS MA RODZINĘ - bardzo dobrą rodzinę! KUMIKO dziękujemy!

Podziękowania należą się też lekarzom weterynarii z Łowicza i Zgierza za ratowanie Cypiska.

Koszt operacji i pobytu psa w klinice w Zgierzu wyniósł 800zł. Zapłaciłyśmy gotówką, mamy fakturę.

WPŁYWY - 1050zł

KOSZT LECZENIA - 800zł

ZOSTAŁO - 250zł

Wszystkie pieniądze, które wpłynęły na moje konto zostały przekazane na rachunek kliniki.

Posted

Przepraszam, ze tak nagle i od razu z taką prośbą, ale może jakiś grosik z zostanych pieniążków i za ogólną zgoda wpłacających cosik pomożecie w tej sprawie: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173436-DOMY-STAA-E-POSZUKIWANE-szczeniaczki-AMSTAFFA-w-i-KUNDELKI-POZNAA-PILNE[/URL]

Szczeniaczki były na DT, ale "przypięła" się do nich nosówka nerwowa ( nie wiem czy dobrze napisałam ) maluszki odeszly dzisiaj w nocy a pozostał dlug: teraz jakieś 350,00 zł z 520,00, bo już są jakies deklaracje )

Posted

Byliśmy dziś całą ekipą u Cypiska - tylko, że teraz psiak ma nowe imię: MUFEK (bo jest taki puchaty jak mufka). Mufek po wczorajszej operacji odzyskał już apetyt i z zaciekawieniem przyjrzał się wszystkim gościom. Rodzice będą go odwiedzać codziennie aż do soboty, kiedy to Mufek pojedzie z nami do domku. Będziemy mieli cały weekend, żeby pomóc Mufkowi we wstępnej aklimatyzacji. Nie możemy się doczekać! Jak tylko Mufek dotrze do celu, zrobię mu kilka fotek i wrzucę na forum. Jeszcze raz dziękuję Wam, Dogomaniacy, oraz weterynarzowi, panu Szulcowi, za ocalenie psiaka. Jesteście super!

Posted

Informuję niniejszym,że 50zł z kwoty która została z pienędzy na operację Cypiska(Mufka) przeznaczyłyśmy na zasilenie Skarpety Kudłacz.Pozostałą kwotę przeznaczamy na Skarpetę dla psiaków ze schroniska w Łowiczu-200zł!Uzyskałyśmy już zgodę częsci darczyńców na takie przeznaczenie pozostałej kwoty!

Posted

Wczoraj Mufka odwiedził mój tata, bo ja byłam w pracy do 21.15, a mama złapała grypę i kurowała się w domu (lepiej unikać rozsiewania wirusów wokół zoperowanego psa). Mufek jest wyraźnie w lepszej formie, ale ponieważ w lecznicy był duży ruch, tacie nie udało się pogadać z weterynarzem. Z cech charakteru Mufka, objawiło się przede wszystkim zamiłowanie do pałaszowania różnych smakołyków :) Na szczęście nie denerwuje się, kiedy ktoś wkłada mu rękę do miski (sprawdziłam). Zajada jednak tak łapczywie, że w tej konkurencji pokona nasze psy w przedbiegach!

Posted

[quote name='Kumiko'] Zajada jednak tak łapczywie, że w tej konkurencji pokona nasze psy w przedbiegach![/QUOTE]
Kumiko, jak świat światem - lepiej "zjem innym", niż "inni mi zjedli":eviltong:

Posted

Z tego co mi wiadomo, Mufka zabieramy do domku w sobotę. Na szczęście nic się w tej kwestii nie zmieniło. Dziś tata znów był u psiołka z wizytą. Mufek już go poznaje (jak tata przyjechał, Mufek od razu wstał o podszedł do drzwiczek swojej klatki). Pojawiła się jeszcze jedna drobna kwestia zdrowotna: kiedy byłam u Mufka ostatnio, zauważyłam, że nie rusza jednym uchem (prawym rusza - nastawia je, gdy się do niego mówi, kładzie, kiedy go głaszczemy, ale lewe pozostaje nieruchome). Weterynarz zapytany o tę sprawę, powiedział, że Mufek może mieć to ucho stłuczone (wewnątrz ucha są dwa małe strupki) ale już wkrótce wszystko powinno działać normalnie. Dziś ponoć było z uchem dużo lepiej (zadzwoniłam z pracy do taty, akurat kiedy był u Mufka i poprosiłam, żeby się przyjrzał sprawie). A co do łakomstwa, to plus jest taki, że może łatwiej dzięki temu będzie nauczyć Mufka kilku podstawowych komend :)