Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/174024-CYPISEK-po-wypadku-nie-ma-kasy-na-operacjAE-pies-cierpi-POMOCY"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/cypiseka.jpg[/IMG][/URL]

Banerek! Zapraszamy do częstowania sie.

Posted

Witam, opowiedziałam mojej mamie o psiaku i poprosiła mnie żebym zapytała, czy nadal poszukujecie dla Cypiska DS. Jeśli tak, to moja mama chętnie go adoptuje - ma dom w Łodzi.

Posted

[quote name='kumiko']witam, opowiedziałam mojej mamie o psiaku i poprosiła mnie żebym zapytała, czy nadal poszukujecie dla cypiska ds. Jeśli tak, to moja mama chętnie go adoptuje - ma dom w łodzi.[/quote]

oooo!!!! Suuuuper!!!!!

Posted

Figafiga musisz zaznaczyć banerek (zaciemnić) ale nie z mojego podpisu, tylko z postu, w którym się pokazał po raz pierwszy zrobić kopiuj, a potem wejść w swoją sygnaturę, usunąć tę którą masz i zrobić wklej. Powinno zadziałać.

Posted

[quote name='mamanabank']Dziękuję, przelew już dotarł
od majuski
i
od leni[/QUOTE]
Czy można byłoby mi przesłać jeszcze raz dane do przelewu na Cypisa na [email][email protected][/email] Nie umiem otworzyć skrzynki odbiorczej na Dogo, po chwili mnie wywala całkowicie

Posted

Zjawiam się na wątku!Od czwartku walczę o zdrowie Cypiska,zbieram pieniądze,odbieram zrzeczenie się praw do Cypiska od właściciela,kontaktuje się z kliniką i przekazuję informacje wszystkim zainteresowanym więc dopiero teraz mogę coś napisać!W sobotę dodatkowo zawiozłam Sabę do jej nowego domu pod Grodziskiem i wróciłam bardzo pożno!Ale to nie koniec bo po drodzebyła jeszcze akcja Kacper-berneńczyk!Zrzeczenie się praw do psa przez właściciela,nakarmienie psiaka,zdjęcia,Mamanabank zrobiła wątek,wróciłam od Saby zostałam niańką do dzieci a Kacper jeszcze w sobotę udał się do swojego domku!Wróciłam do domu 3 30!Teraz rozliczenie zebranych pieniędzy dla Cypiska:
p.Krzysztof G.50zł p.Edyta J.-100zł(dostanę dziś), p.Wanda L.100zł, p.Krystyna D.-100zł, p.Danuta J.-50zł ,p.Beata B.150zl,p.Piotr M.-100zł.Informacje na bieżąco o zbiórce przekazywałam Mamanabank więc teraz należałoby podliczyć to wszystko!Codziennie dzwonię do Cypiska i mam informacje na bieżąco!WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJEMY!KLINICE DRa JACKA SZULCA TEŻ ZA ZROZUMIENIE PROBLEMU!W pewnej chwili problem Cypiska ,który już był w klinice stał się problemem naszym i kliniki!Mamanabank część pieniędzy już zaliczyła do ogólnej puli więc teraz podliczymy się raz jeszcze i podamy ile uzbierałyśmy!Jednak są na świecie ludzie dobrej woli!

Posted

Owszem. Byliśmy dziś u psiołka z wizytą. Cypisek jest super - ma się nieźle, ale jest samotny. Kiedy tylko weszliśmy do pokoju i przywitaliśmy się z psiakiem, zesiusiał się z radości! (Dobrze że w sali były ręczniki papierowe.) Daliśmy mu jeść i pobyliśmy z nim ok. 30-40 min. Cypisek wciągnął zawartość miseczki szybciej niż odkurzacz z turbodoładowaniem! Operacja jutro, ale nie wiem o której. Psiak jest genialny i cała rodzina już planuje przeprowadzkę i strategię wprowadzenia Cypiska do naszej watachy - mama ma 7-letnią amstaffkę (też znajdę) a ja mam 6kg sunię (ze schroniska). Tata już się zgodził dzielić pokój z Cypiskiem przez kilka pierwszych dni po przeprowadzce Cypiska do domku. Mam nadzieję, że w ten sposób amstaffka (Niunia) przyzwyczai się do zapachu i odgłosów Cypiska. Czy macie może jakieś rady, jak najlepiej wprowadzić do stada nowego psa tak, żeby uniknąć konfliktów?

Posted

A tak tak, zapomniałam napisać. Kumiko była dziś z rodziną u Cypiska. Zaprezentował się bardzo dobrze, Państwo nadal chcą mu pomóc i zabrać go do domu. Jutro operacja i dobrze byłoby, gdyby mógł do czwartku zostać w klinice.

Kumiko powiedziała mi, że Cypisek ma ogoloną łapkę i nasmarowaną jakimiś mazidłami, pewnie przeciwobrzękowymi. Kupiła mu puszkę zgodnie ze wskazówkami lekarza.

Romka skontaktuje się z dr jutro i będziemy wiedzieli jakie koszty trzeba ponieść DOKŁADNIE, ponieważ ja nie mam jasności czy przebywanie psa w klinice wliczone jest w koszty operacji, czy nie. Wiadomo tylko, ze jedna doba to koszt 40zł.

No to czekamy na wieści i operację

Posted

[quote name='Kumiko']Owszem. Byliśmy dziś u psiołka z wizytą. Cypisek jest super - ma się nieźle, ale jest samotny. Kiedy tylko weszliśmy do pokoju i przywitaliśmy się z psiakiem, zesiusiał się z radości! (Dobrze że w sali były ręczniki papierowe.) Daliśmy mu jeść i pobyliśmy z nim ok. 30-40 min. Cypisek wciągnął zawartość miseczki szybciej niż odkurzacz z turbodoładowaniem! Operacja jutro, ale nie wiem o której. Psiak jest genialny i cała rodzina już planuje przeprowadzkę i strategię wprowadzenia Cypiska do naszej watachy - mama ma 7-letnią amstaffkę (też znajdę) a ja mam 6kg sunię (ze schroniska). Tata już się zgodził dzielić pokój z Cypiskiem przez kilka pierwszych dni po przeprowadzce Cypiska do domku. Mam nadzieję, że w ten sposób amstaffka (Niunia) przyzwyczai się do zapachu i odgłosów Cypiska. Czy macie może jakieś rady, jak najlepiej wprowadzić do stada nowego psa tak, żeby uniknąć konfliktów?[/QUOTE]

NO to pewnie się spotkamy w klinice u Cypiska!Dzwonię jutro do kliniki i dowiem się wszystkiego!Swoją drogą ten Cypisek ma szczęście,że nie ma już poprzedniego właściciela!O wprowadzaniu do stada porad udzieli Mamanabank ma 3 zgodnie zyjące ze sobą psiaki!Ja mam 2. Paco miał pewien kłopot z Romką(terier niemiecki)ale wie teraz gdzie jego miejsce!.

Posted

Ok, zaaranżujemy spotkanie poza domkiem. Przyznam, że wychodząc dziś z lecznicy mieliśmy straszny problem, żeby go tam zostawić. On jest tam taki samotny i smutny! A jak go miziałam był zachwycony - przytulił się do mnie i zaczął zjadać moją bransoletkę z drewnianych koralików. Po chwili zaczął skubać moją apaszkę i dał mi buziaka. Nie możemy się już doczekać aż będzie zdrowy. Martwię się tą operacją. Czy wiecie może jak wygląda rekonwalescencja psiaka po takim zabiegu? Może jakieś ćwiczenia, albo przeciwwskazania (wet nas na pewno poinformuje, ale zbieram informacje na wszelki wypadek)...