Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']A jaki ma charakterek wiadomo ? Jak do ludzi ? do dzieci ? I jeszcze wielkość.[/QUOTE]

Już napisałam do [B]red[/B] żeby go jakoś scharakteryzowała.
Z tego co Radomianki wcześniej pisały to małe to i liche i lezie do ludzi;)

Posted

Mmd, wiem :).
Tylko jak ludzie szukają psiaków, zwł. rodziny z dziećmi to bardzo ważny jest dość szczegółowy opis, żeby jak najwięcej wiedzieć i napisać o psie. Jak się zachowuje, jaki ma charakter, czego ewentualnie nie lubi, z czym ma problemy. Żeby potencjalny domek nie był potem rozczarowany a psiak zawiedziony.

Posted

[quote name='Dogo07']Magdola, ale Ty masz na myśli dt czt ds ?[/QUOTE]
U mnie DT (chwilowo wątpliwy) ale mam też "zastanawiający" się dt z możliwością DS... I nie wiedziec czemu zakochałam się w "szczotkach".......................................

Posted

[quote name='Dogo07']Mmd, wiem :).
Tylko jak ludzie szukają psiaków, zwł. rodziny z dziećmi to bardzo ważny jest dość szczegółowy opis, żeby jak najwięcej wiedzieć i napisać o psie. Jak się zachowuje, jaki ma charakter, czego ewentualnie nie lubi, z czym ma problemy. Żeby potencjalny domek nie był potem rozczarowany a psiak zawiedziony.[/QUOTE]

Tula odpisała, że w schronie ciężko coś wybadać, szczególnie jak z dziećmi. Czekam na [B]red[/B], ona mu zakładała wątek
Marzy mi się tymczasik dla niego (nawet płatny), żeby był codziennie obfocony i żeby ktoś o nim pisał duuużo dobrego.

Posted

dziewczyny taki chetny dom musi wziac pod uwage ze pies w schronisku naprawde moze zachowywac sie zupelnie inaczej niz w domu,to ze w schronisku np gania inne psy nie znaczy ze bedzie to robil w domu.Jestem pewna ze np moja Belisska w domu od razu jak bedzie miala cisze i spokoj podniesie glowke ogonek i bedzie pelna zycia

tak samo ten wasz psiul nawet jak w schronie wykazywalby dziwne zachowania w domu moze byc inny,moze uznacie ze jestem dziwna ale dla mnie jak ktos chce idealnego psa ze schroniska a zwykle pierdniecie bedzie mu przeszkadzac niech sobie daruje bo szkoda naszego czasu

Posted

[quote name='mmd']Tula odpisała, że w schronie ciężko coś wybadać, szczególnie jak z dziećmi. Czekam na [B]red[/B], ona mu zakładała wątek
Marzy mi się tymczasik dla niego (nawet płatny), żeby był codziennie obfocony i żeby ktoś o nim pisał duuużo dobrego.[/QUOTE]
O kim?????? Bo ja tutaj nowa....

Posted

Oczywiście, że tak. Boguszycki Riki przerażony i zwiewający przed człowiekiem, jak trafił na DT, to od pierwszego dnia mordka mu się śmiała i zrobił się normalnym fajnym psem.

Myślę, że [B]red[/B] jeśli coś napisze to będzie miarodajne o tyle, że ona jest "psim specjalistą":)

[B]Magdola[/B], Koruś jest u mnie w podpisie pierwszy od prawej.

Posted

[quote name='Dogo07']Magdolo, mowa o Korusiu :). Takim drobniutkim młodym bidulku co to płacze strasznie za człowiekim w schronie.[/QUOTE]
A ten Koruś śliczny jest... Może mi się uda coś załatwić jakiś dt ( w tym co pisałam pies jest bardziej pożądany) :( Bo ja bym wszystkie bidy do DT wysłała:(((
Czytam jego wątek......

Posted

[quote name='magdola']A ten Koruś śliczny jest... Może mi się uda coś załatwić jakiś dt ( w tym co pisałam pies jest bardziej pożądany) :( Bo ja bym wszystkie bidy do DT wysłała:(((
Czytam jego wątek......[/QUOTE]

Kobieto, na rękach bym Cię nosiła;) Już dziękuję za odwiedziny. On nie dość, że sam w tym schronie, to jeszcze mało kto na wątek zagląda.

Posted

[quote name='Dogo07']Ale już chyba skrzyneczka wolna.
Bo dla mnie to ona ciągle za mała :).[/QUOTE]
Bo najlepsza jest..."komórka"...ale taka ....na wsi.... 5x5m2 albo i większa.......

Posted

Ludziska kochani to tak: zbieram fotki i krótkie ale treściwe info o psach dla bliskich mi państwa z 12l synem którzy chcą dać DT. Szczegóły do uzgodnienia, jednak synek ma wolną rękę do wyboru psiaka (hahaha ja go dobrze pokieruję:P), ale jeszcze to nic pewnego.... Poza tym mam drugi potencjalny dom, ale:1. pies/ suka najlepiej "bezjajeczna/y, 2. musi być "cichy"(sąsiedzi) 3. najlepiej jakby umiał załatwiać się na dworze 4. nie za duży (czyt. można wziąć na ręce i nieść 20 min nieprzerwanie;) I to też jest domek teoretyczny, ale sądzę, że po spotkaniu ze mną to stanie się tylko formalnością.....:) Domek bdb:) Gwarantuję głową.

Posted

[quote name='magdola']Ludziska kochani to tak: zbieram fotki i krótkie ale treściwe info o psach dla bliskich mi państwa z 12l synem którzy chcą dać DT. Szczegóły do uzgodnienia, jednak synek ma wolną rękę do wyboru psiaka (hahaha ja go dobrze pokieruję:P), ale jeszcze to nic pewnego.... Poza tym mam drugi potencjalny dom, ale:1. pies/ suka najlepiej "bezjajeczna/y, 2. musi być "cichy"(sąsiedzi) 3. najlepiej jakby umiał załatwiać się na dworze 4. nie za duży (czyt. raczej mały) I to też jest domek teoretyczny, ale sądzę, że po spotkaniu ze mną to stanie się tylko formalnością.....:) Domek bdb:) Gwarantuję głową.[/QUOTE]

Magdola, uważaj z tym nie za duży, bo np. dla mnie każdy pies poniżej 40 kg jest nieduży :).

Posted

[quote name='Dogo07']Magdola, uważaj z tym nie za duży, bo np. dla mnie każdy pies poniżej 40 kg jest nieduży :).[/QUOTE]
Hmmmm.... Zmieniam na mikro..... Moja Aira ma 5 kg i dla mnie jest ok, .... A sa takie co ważą 40 kg??????????????!!!!!!!!:D:D:D
PS. Marzy mi sie dog(!) A to chyba z 80?????.... Marzenia........Ale by było fajnie jakby zjadł mojego TZ :D

Posted

Mojemu psiakowi to chyba sama głowa kilka kg waży :roll:.
A tak w całości to moja kochana kudełka domowa waży ok. 45 kg, i wcale duża nie jest jak dla mnie :lol:.