mmd Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Dogo07']A jaki ma charakterek wiadomo ? Jak do ludzi ? do dzieci ? I jeszcze wielkość.[/QUOTE] Już napisałam do [B]red[/B] żeby go jakoś scharakteryzowała. Z tego co Radomianki wcześniej pisały to małe to i liche i lezie do ludzi;) Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 A ja pokażę chętnym Beliskę, Frytkę/Fretkę i Bunię :) Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Mmd, wiem :). Tylko jak ludzie szukają psiaków, zwł. rodziny z dziećmi to bardzo ważny jest dość szczegółowy opis, żeby jak najwięcej wiedzieć i napisać o psie. Jak się zachowuje, jaki ma charakter, czego ewentualnie nie lubi, z czym ma problemy. Żeby potencjalny domek nie był potem rozczarowany a psiak zawiedziony. Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Dogo07']Magdola, ale Ty masz na myśli dt czt ds ?[/QUOTE] U mnie DT (chwilowo wątpliwy) ale mam też "zastanawiający" się dt z możliwością DS... I nie wiedziec czemu zakochałam się w "szczotkach"....................................... Quote
mmd Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Dogo07']Mmd, wiem :). Tylko jak ludzie szukają psiaków, zwł. rodziny z dziećmi to bardzo ważny jest dość szczegółowy opis, żeby jak najwięcej wiedzieć i napisać o psie. Jak się zachowuje, jaki ma charakter, czego ewentualnie nie lubi, z czym ma problemy. Żeby potencjalny domek nie był potem rozczarowany a psiak zawiedziony.[/QUOTE] Tula odpisała, że w schronie ciężko coś wybadać, szczególnie jak z dziećmi. Czekam na [B]red[/B], ona mu zakładała wątek Marzy mi się tymczasik dla niego (nawet płatny), żeby był codziennie obfocony i żeby ktoś o nim pisał duuużo dobrego. Quote
Kostek Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 dziewczyny taki chetny dom musi wziac pod uwage ze pies w schronisku naprawde moze zachowywac sie zupelnie inaczej niz w domu,to ze w schronisku np gania inne psy nie znaczy ze bedzie to robil w domu.Jestem pewna ze np moja Belisska w domu od razu jak bedzie miala cisze i spokoj podniesie glowke ogonek i bedzie pelna zycia tak samo ten wasz psiul nawet jak w schronie wykazywalby dziwne zachowania w domu moze byc inny,moze uznacie ze jestem dziwna ale dla mnie jak ktos chce idealnego psa ze schroniska a zwykle pierdniecie bedzie mu przeszkadzac niech sobie daruje bo szkoda naszego czasu Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='mmd']Tula odpisała, że w schronie ciężko coś wybadać, szczególnie jak z dziećmi. Czekam na [B]red[/B], ona mu zakładała wątek Marzy mi się tymczasik dla niego (nawet płatny), żeby był codziennie obfocony i żeby ktoś o nim pisał duuużo dobrego.[/QUOTE] O kim?????? Bo ja tutaj nowa.... Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Magdolo, mowa o Korusiu :). Takim drobniutkim młodym bidulku co to płacze strasznie za człowiekim w schronie. Quote
mmd Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Oczywiście, że tak. Boguszycki Riki przerażony i zwiewający przed człowiekiem, jak trafił na DT, to od pierwszego dnia mordka mu się śmiała i zrobił się normalnym fajnym psem. Myślę, że [B]red[/B] jeśli coś napisze to będzie miarodajne o tyle, że ona jest "psim specjalistą":) [B]Magdola[/B], Koruś jest u mnie w podpisie pierwszy od prawej. Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Dogo07']Magdolo, mowa o Korusiu :). Takim drobniutkim młodym bidulku co to płacze strasznie za człowiekim w schronie.[/QUOTE] A ten Koruś śliczny jest... Może mi się uda coś załatwić jakiś dt ( w tym co pisałam pies jest bardziej pożądany) :( Bo ja bym wszystkie bidy do DT wysłała:((( Czytam jego wątek...... Quote
mmd Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='magdola']A ten Koruś śliczny jest... Może mi się uda coś załatwić jakiś dt ( w tym co pisałam pies jest bardziej pożądany) :( Bo ja bym wszystkie bidy do DT wysłała:((( Czytam jego wątek......[/QUOTE] Kobieto, na rękach bym Cię nosiła;) Już dziękuję za odwiedziny. On nie dość, że sam w tym schronie, to jeszcze mało kto na wątek zagląda. Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ale już chyba skrzyneczka wolna. Bo dla mnie to ona ciągle za mała :). Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Dogo07']Ale już chyba skrzyneczka wolna. Bo dla mnie to ona ciągle za mała :).[/QUOTE] Bo najlepsza jest..."komórka"...ale taka ....na wsi.... 5x5m2 albo i większa....... Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ludziska kochani to tak: zbieram fotki i krótkie ale treściwe info o psach dla bliskich mi państwa z 12l synem którzy chcą dać DT. Szczegóły do uzgodnienia, jednak synek ma wolną rękę do wyboru psiaka (hahaha ja go dobrze pokieruję:P), ale jeszcze to nic pewnego.... Poza tym mam drugi potencjalny dom, ale:1. pies/ suka najlepiej "bezjajeczna/y, 2. musi być "cichy"(sąsiedzi) 3. najlepiej jakby umiał załatwiać się na dworze 4. nie za duży (czyt. można wziąć na ręce i nieść 20 min nieprzerwanie;) I to też jest domek teoretyczny, ale sądzę, że po spotkaniu ze mną to stanie się tylko formalnością.....:) Domek bdb:) Gwarantuję głową. Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Kostek']a gdzie to dt?[/QUOTE] Proszę, nawet nie pytaj.... Szczecin pasuje???? :D Quote
mmd Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dla mnie może być nawet Meksyk jak domek fajny:) Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='magdola']Ludziska kochani to tak: zbieram fotki i krótkie ale treściwe info o psach dla bliskich mi państwa z 12l synem którzy chcą dać DT. Szczegóły do uzgodnienia, jednak synek ma wolną rękę do wyboru psiaka (hahaha ja go dobrze pokieruję:P), ale jeszcze to nic pewnego.... Poza tym mam drugi potencjalny dom, ale:1. pies/ suka najlepiej "bezjajeczna/y, 2. musi być "cichy"(sąsiedzi) 3. najlepiej jakby umiał załatwiać się na dworze 4. nie za duży (czyt. raczej mały) I to też jest domek teoretyczny, ale sądzę, że po spotkaniu ze mną to stanie się tylko formalnością.....:) Domek bdb:) Gwarantuję głową.[/QUOTE] Magdola, uważaj z tym nie za duży, bo np. dla mnie każdy pies poniżej 40 kg jest nieduży :). Quote
magdola Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='Dogo07']Magdola, uważaj z tym nie za duży, bo np. dla mnie każdy pies poniżej 40 kg jest nieduży :).[/QUOTE] Hmmmm.... Zmieniam na mikro..... Moja Aira ma 5 kg i dla mnie jest ok, .... A sa takie co ważą 40 kg??????????????!!!!!!!!:D:D:D PS. Marzy mi sie dog(!) A to chyba z 80?????.... Marzenia........Ale by było fajnie jakby zjadł mojego TZ :D Quote
Kostek Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 wiesz moja Belisska w Kolnie a ja w Warszawie wiec nic mnie nie zdziwi ;) Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Mojemu psiakowi to chyba sama głowa kilka kg waży :roll:. A tak w całości to moja kochana kudełka domowa waży ok. 45 kg, i wcale duża nie jest jak dla mnie :lol:. Quote
Recommended Posts