Asia_Klero Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [IMG]http://i46.tinypic.com/177690.jpg[/IMG] zaproszenie do zabawy [IMG]http://i45.tinypic.com/16c9dgj.jpg[/IMG] nawet schorowana Polcia zaprasza samsonka:) [IMG]http://i50.tinypic.com/vpkg79.jpg[/IMG] Quote
ata Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Lena, uważaj na chłopaka, aby po tych budach na zewnątrz się nie wydostał. Widzę, że z puszorkiem i obrożą był problem, bo nie widać aby miał założone:cool3: Asia_Klero, dziękujemy za zdjęcia. Quote
lena13 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='ata']Lena, uważaj na chłopaka, aby po tych budach na zewnątrz się nie wydostał. Widzę, że z puszorkiem i obrożą był problem, bo nie widać aby miał założone:cool3: Asia_Klero, dziękujemy za zdjęcia.[/QUOTE] Doktor nie kazał zakładać mu obroży pytałam, chciałyśmy, nie na razie absolutnie nie, nawet mam do niego nic nie mówić nie mam być nachalna, ma nas widzieć mam bawić się z psami by widział jednocześnie mam nic od niego nie chcieć mam otwierać mu kojec, ma mieć kontakt z psami mam też zasypywać go smakołykami jednocześnie nic od niego nie chcieć. To na pierwsze dni po przeprowadzce. Te blaszki widoczne na zdjęciach to moja robota na szybko kojec jest wysoki jednak bałam się, że on wyskoczy, więc montowałam je na szybko, w sobotę zabezpieczę to mocniej tam jest prawie 2 metry nie dał by rady przeskoczyć, mam nadzieję. Dzwoniłam do Ciebie dziś, by zapytać jaką szczepionkę mu podać wypasioną czy mniej, nie odebrałaś sama musiałam zadecydować. Sami miał już okazję dać dyla z kojca, jak mnie tu na 2 godziny nie było ani mu w głowie ucieczki, fakt on zmienny jak kalejdoskop, ale raczej nowe lokum mu się podoba. Samson zdecydowanie preferuje mniejsze psy z dużych jedynie Mega mu przypadła do gustu. Dostał dziś ostatnią szanse kolejnej nie będzie albo się otwiera i zaczyna żyć, albo trzeba będzie zadecydować co dalej. W każdym razie ja żadnych decyzji odnośnie niego samodzielnie nie podejmę. Malvi Opera dostała szczepionkę wypasioną za 60 zł,(jak chcesz fv pisz mi sms na kogo, jutro idę po faktury) w piątek ma sterylkę potem czekam na instrukcję,(odnośnie co dalej, kiedy śmiga do domu, kto ją zawozi) jutro Asia(mam nadzieję, że się nie gniewasz, za samowolkę) wstawi zdjęcia jakie robiłam przez ten czas kiedy nie miałam jak ich powysyłać z braku neta. Sory, że to wszystko w jednym wątku co chwile mnie wywala z dogo. Quote
grzybkowa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 łał ! ale super ! Sami na zawnatrz ! super ze wet cos doradził, miejmy nadzieje ze to zadziała ! Lena, wielgachne dzieki za relacje ! mam nadzieje ze dasz rade gdzies za tydzien coś skrobnąć jak tam Samson sie otwiera(bo otworzyc sie musi - nie ma wyboru ;P) , a przynajmniej zmienia ... :) a rozmawialiscie z wetem na temat kastracji ?? ata, przeleje dzisiaj za maj i czerwiec... Quote
ata Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Lena, widocznie dzwoniłaś na stacjonarny a mnie w domu nie było.... na komórce nic mi się nie wyświetliło. Oczywiście szczepionkę powinien dostać wypasioną. Grzybkowa , dzięki :) Quote
anna10025 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Super Leno , myślę , że może teraz będzie lepiej? Ciekawe co go tak we mnie przeraziło???:cool3: Haha , mam nadzieję , że aparat...;)Jak już Polcia z , dla której każdy dzień jest jak cud pokazuję mu "masz żyć", to Sami nie ma wyjścia!:Dog_run::Dog_run: Quote
ata Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Powiecie może, że się czepiam, ale przydałaby się chłopakowi nowa buda:roll: Ma ktoś troszkę czasu, aby z całego wątku wyszukać najbardziej istotne sprawy, chciałabym pokazać Samsunga Jamorowi, a nie wiem czy jest w stanie przebrnąć przez cały nasz wątek ;) Wcześniej nie było u niego wolnych miejsc, a do tego nie chcieliśmy oddawać chłopaka do budy, sytuacja jak widać nie jest najlepsza. Z całym szacunkiem Leno. Dajemy mu jeszcze troszkę czasu, jeżeli nic się nie zmieni, będziemy próbowali umieścić go u Jamora [SIZE=1](oczywiście jeżeli się zgodzi i deklarowicze nie będą mieli nic przeciwko) [/SIZE] Quote
lena13 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='ata']Powiecie może, że się czepiam, ale przydałaby się chłopakowi nowa buda:roll: Ma ktoś troszkę czasu, aby z całego wątku wyszukać najbardziej istotne sprawy, chciałabym pokazać Samsunga Jamorowi, a nie wiem czy jest w stanie przebrnąć przez cały nasz wątek ;) Wcześniej nie było u niego wolnych miejsc, a do tego nie chcieliśmy oddawać chłopaka do budy, sytuacja jak widać nie jest najlepsza. Z całym szacunkiem Leno. Dajemy mu jeszcze troszkę czasu, jeżeli nic się nie zmieni, będziemy próbowali umieścić go u Jamora [SIZE=1](oczywiście jeżeli się zgodzi i deklarowicze nie będą mieli nic przeciwko) [/SIZE] [/QUOTE] Dziś rano obudził mnie mocny ostry szczek, nie słyszałam go tutaj albo sporadycznie, patrzyłam przez okno i miałam okazję zobaczyć, Samsona szczekającego w kojcu, z podniesionym ogonem, był jakby zadowolony z możliwości pilnowania, albo szczekał na koty. Gdy otworzyłam okno uciekł do budy ale zdjęcia przez szybę zrobiłam, potem je wstawię. Co do budy w kojcu są dwie, jedna duża ocieplona styropianem,murowana, druga mniejsza, potem sprawdzę w której spał. Dzwoniłam na numer 6147702....,co do jego przeprowadzki, gdzieś indziej nie mam nic przeciw a nawet jestem za. (najlepiej by było jakby ten Pan do mnie zadzwonił, wtedy mogłabym mu o Samim opowiedzieć) Quote
polubek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ciotki to zaklepujcie miejsce u jamora bo jest kolejka a właśnie nasz gapinder będzie wybywał do nowego domku bo już jest po wizycie i na dniach wyjeżdża lena pisz ty jak najszybciej do jamora bo on nie zawsze jest na dogo i może nie mieć czasu a tak jak ty go shaltujesz to na pewno odpisze Quote
lilk_a Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ata , ja przebrnę przez wątek , tylko napisz jakie informacje wyciągać ? Quote
grzybkowa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 do jamora?? gdzies na samym poczatku pisalam ze mozeby zapytac jamora o zdanie na temat Samiego to powiedzialyscie ze to kiepski pomysl,ze jamor nie jest od psow lekliwych tylko od agresywnych... wiec nie pomoze,bo sie nie zna ... a teraz chcecie Samiego mu dac ?? ide poszukac tamtego postu... Quote
lilk_a Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='grzybkowa']do jamora?? gdzies na samym poczatku pisalam ze mozeby zapytac jamora o zdanie na temat Samiego to powiedzialyscie ze to kiepski pomysl,ze jamor nie jest od psow lekliwych tylko od agresywnych... wiec nie pomoze,bo sie nie zna ... a teraz chcecie Samiego mu dac ?? ide poszukac tamtego postu...[/QUOTE] .... nie szukaj , ja pamiętam że pisałaś o Jamorze :) Quote
grzybkowa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 jola_li : "On chyba nie jest behawiorystą. Rady mogą być różne i pewnie każdy miałby coś do powiedzenia (jak i w przypadku ludzkich dolegliwości ) i szczerze chciałby pomóc, ale stosowanie metody prób i błędów jest ryzykowane i może przynieść więcej szkody niż pożytku. Osobiście jestem za kontaktem z profesjonalistą. Ale to oczywiście tylko moje zdanie. " malwi: "grzybkowa - Jamor nie jest behawiorystą . Jamor ma duże doświadczenie w szkoleniu i socjalizowaniu psów agresywnych ( zajmuje się kynologią policyjną i szkoleniem psów do różnych zadań ). Jedyne co by poradził to zapewne w kwestii ataków agresji Samsunga. owszem , Jamor ma doświadczenie ale nie w strachulcach tylko w agresorach i w szkoleniu psów policyjnych " Quote
grzybkowa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 lilk_a , za pozno :) jak juz poszukalam to musialam wkleic :P a tak poza tym, to ja jestem za tym zeby zostal u Leny, szczegolnie ze widzimy ze zachodzą jakies zmiany !! lena:loveu: !!! dzieki za świeżutkie zdjecia !! Quote
lena13 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [URL]http://yfrog.com/9esl740105j[/URL] na kota szczekał, chyba ich nie lubi Quote
lilk_a Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 może faktycznie przeprowadzka do budy jest dobrym pomysłem , pies jak się boi instynktownie szuka ciasnego miejsca gdzie wie że nic go z boku nie zaatakuje , nasza suka wchodzi np pod stół , być może w pomieszczeniu w którym był nie czuł się tak naprawdę do końca bezpiecznie ... Lenko a jak udało się go Wam przeprowadzić do kojca ? chyba było ciężko? wkleję tu te zdjęcia Lenko :) [IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/sami.jpg[/IMG] [IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/samii.jpg[/IMG] Quote
ata Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 O tez jestem ciekawa jak go do nowego kojca przetransportowaliście? U Jamora są duże kolejki a Sami nie mógł czekać, dlatego wybrałyśmy sprawdzony hotel u Leny. A poza tym nie chcieliśmy go oddawać do budy. On miał mieszkać w domu, wyszło inaczej...... Lena pomimo złej jakości to zdjęcie jest super :multi: Wiem, że miejsce Samiego się nie zmarnuje i trafi tam inny piesek. I bardzo dobrze. Ale, może właśnie w nowym miejscu u Ciebie Leno chłopak ruszy. Ten ogon w górze:cool3: Moje też na dworze gonią koty a w domu z nimi spią:loveu: Quote
lena13 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='ata']O tez jestem ciekawa jak go do nowego kojca przetransportowaliście? U Jamora są duże kolejki a Sami nie mógł czekać, dlatego wybrałyśmy sprawdzony hotel u Leny. A poza tym nie chcieliśmy go oddawać do budy. On miał mieszkać w domu, wyszło inaczej...... Lena pomimo złej jakości to zdjęcie jest super :multi: Wiem, że miejsce Samiego się nie zmarnuje i trafi tam inny piesek. I bardzo dobrze. Ale, może właśnie w nowym miejscu u Ciebie Leno chłopak ruszy. Ten ogon w górze:cool3: Moje też na dworze gonią koty a w domu z nimi spią:loveu:[/QUOTE] Najpierw straciłam Nera i się załamałam, potem był pierwszy atak Poli i od tego dnia walka o każdy dzień jej życia, wczoraj Polcia bardzo dobrze się czuła, zarówno mi jak i doktorowi to dodało skrzydeł, chyba tylko dla tego się udało, była też moja kuzynka, bardzo nam pomogła. Samson stawiał się jak cholera, wił się gryzł, kiedy widział, że nie odpuścimy, troszkę odpuścił i się udało. To jest bardzo zły rok, w dodatku Koleś albo go zabiorę albo go wywiozą, wypuszczą, nie znam ludzi, ale pies jest w potrzebie, trzeba było go zabierać na cito.(dodam tylko, że Koleś nie był wcześniej u mnie, po prostu chcieli pozbyć się psa znaleźli mnie i jakoś tak wyszło), dobrze, że Koleś jest bokserem a one mają swoją fundację. Jak była u nas Ania pytała a ten kojec, odpowiedziałam jej, że to kojec dzienny mojego Nera jak miał dość psów szedł odpocząć, prędzej go rozbiorę niż dam tu jakiegoś psa, no i kilka dni później doktor dał do niego psa....a to miejsce ma mu pomóc w drodze do normalności. Quote
Malwi Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='lena13'] Malvi Opera dostała szczepionkę wypasioną za 60 zł,(jak chcesz fv pisz mi sms na kogo, jutro idę po faktury) w piątek ma sterylkę potem czekam na instrukcję,(odnośnie co dalej, kiedy śmiga do domu, kto ją zawozi) jutro Asia(mam nadzieję, że się nie gniewasz, za samowolkę) wstawi zdjęcia jakie robiłam przez ten czas kiedy nie miałam jak ich powysyłać z braku neta. Sory, że to wszystko w jednym wątku co chwile mnie wywala z dogo.[/QUOTE] dzięki , w takim razie czekam na fotki na wątku Opery, a Opera może zostać u Ciebie do czasu ściągnięcia szwów ? w domu jest inny pies więc chyba byłoby tak bezpieczniej... już piszę eska odnośnie faktur ;) Quote
gonia66 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja czytam i jestem z Wami od początku..i tak, jak grzybkowa, poki co, jestem zdecydowanie za tym zeby Samiego nie przenosić nigdzie. Uwazam, ze to dodatkowy, kolejny stres..poszedł do kojca i jak widac, cos "drgnęło"...POmyślalam, że to super pomysł- nowe bodźce, coś sie dzieje w otoczeniu chłopaka..w pomieszczeniu-gdzie był.. był sam, ze swoimi lękami i demonami:(...tutaj bedzie obserwował, byc moze uczył się życia od początku.. Dajmy mu trochę czasu...jeśli rzeczywiscie po mieisącu nie będzie widac postępów, można mysleć o kolejnej zmianie.. Z Samusiem jest jeszcze baardzo dużo pracy...powiedzialabym- ogrom...ale Lene już zna... BUda...no pewnie, ze fajnie byloby dac mu bude "wypasiona"...tylko skąd na to wziąc kase..??Teraz lato- myśle, że akurat dla Samiego buda nie robi szczególnej różnicy..byle nie przeciekala i bylo w niej w miarę cieplo w nocy i chłodno w upalny dzień:)..:) To oczywiscie moje zdanie...ale dostosuje się do głosu większości:) Quote
lena13 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Buda jest duża ocieplona, murowana, była tu gdy kupiłam ten dom, wchodzi do niej rottweiler Golden i jeszcze paru kumpli, druga mniejsza to efekt pracy mojego wujka, który zrobił ją dla tego by pokazać mi, że pies czasem siedzi w budzie. U nas psiaki nie mają bud bo nigdy w nich nie siedziały mają boksy, lub kanapy w zależności od preferencji. Jak przyjechał Aron, musiałam robić budę na zamówienie, bo nie miałam a on chciał, potem dostałam jeszcze jedną też fajną. Jakbym wiedziała, że będziemy Samiego przenosić to bym mu tę małą zabrała ale wszystko odbyło się tak szybko, że nie zdążyłam. On ma do dyspozycji tę dużą wypasioną a obok tę mniejszą niech sobie sam wybiera gdzie chce spać. Przeniosłam mu jego kocyki i zabawki. Quote
gonia66 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='lena13']Buda jest duża ocieplona, murowana, była tu gdy kupiłam ten dom, wchodzi do niej rottweiler Golden i jeszcze paru kumpli, druga mniejsza to efekt pracy mojego wujka, który zrobił ją dla tego by pokazać mi, że pies czasem siedzi w budzie. U nas psiaki nie mają bud bo nigdy w nich nie siedziały mają boksy, lub kanapy w zależności od preferencji. Jak przyjechał Aron, musiałam robić budę na zamówienie, bo nie miałam a on chciał, potem dostałam jeszcze jedną też fajną. Jakbym wiedziała, że będziemy Samiego przenosić to bym mu tę małą zabrała ale wszystko odbyło się tak szybko, że nie zdążyłam. On ma do dyspozycji tę dużą wypasioną a obok tę mniejszą niech sobie sam wybiera gdzie chce spać. Przeniosłam mu jego kocyki i zabawki.[/QUOTE]No i wg. mnie bardzo dobrze:) Ma zatem dwa "apartamenty" do wyboru:)DLa Samiego najważniejsza jest socjalizacja...reszta przyjdzie z czasem...jest pięknym psem i tylo wtedy, kiedy uda się go doprowadzic do "normalności", bedzie miał w przyszłości swoj domek i swoje luksusy, tylko dla siebie:) Moze się tez okazać, że Sami nadaje sie tylko na podwórko...nie do domku...Czas pewnie pokaże, ale musimy dac mu ten czas:):) Quote
rytka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 pan doktor dobrze doradził:0 widac Samiemu nowe miejsce bardziej odpowiada,czekamy na jego dalsze postepy. Quote
Recommended Posts