Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej ;)
Posiadam juz chomika a mam zamiar kupić yorka. Czy są jakieś przeciw wskazania ?Czy mogą w jakiś sposób się nie 'dogadać' ? xDD
Oczywiście klatkę będę musiała postawić gdzieś wyżej ; p

Posted

ja bym nie była taka pewna co do wspólnego miłego życia :) mój york próbował pożreć chomika przez pręty od klatki. w końcu rasa ta wyhodowana była do łapania gryzoni.

Posted

Moja może co prawda nie mieszka pod jednym dachem z chomikiem, ale ze świnką morską. Uwielbiają razem spędzać czas, na dworze prosiaczek łazi za Suzi, a ta go pilnuje. Pierwsza była świnka, a potem pies. Od pierwszych dni starałam się zaprzyjaźnić ze sobą te dwie istotki, nigdy nie wywoływałam zazdrości między nimi i efekty są. Więc myślę, że z chomikiem będzie podobnie(choć jest trochę mniejszy od świnki) jak najwcześniej zapoznaj ich ze sobą, jak chomik będzie się bał to najpierw pokaż go piesowi w klatce, a potem stopniowo ich ze sobą "oswajaj".:p

• 1 month later...
Posted

Ja mam 4 letniego yorka,dwa miesiące temu kupiłam sobie chomiczkę.Lucky ją liżę i cieszy się na jej widok :)
Nie ma się czego obawiać ,tylko kupić yorka. :p
A oto dowód zdjęciowy na ich przyjaźń :)
[IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/9285875/220/main/8f66fe16c7.jpeg[/IMG]
Lucky pozwala na wszystko Lence :loveu:
Ale to wszystko zależy od charakteru i instynktu łowieckiego yoraska :eviltong:

Posted

I po pół roku pochować chomiczka :evil_lol:
A tak serio, żadna z Was nie może zagwarantować, że czyjś york pokocha chomika - jak już pisano to rasa do tępienia gryzoni; jeden może jakoś się z chomikiem dogadać, inny uzna go od razu za zdobycz. Na pewno nie można zostawiać ich razem bez nadzoru.

• 4 weeks later...
Posted

Ja jak miałam chomika(zdechł ze starości) to tylko z raz lub dwa ich zapoznałam, ponieważ to duży stres dla chomika. Moja sunia to go tylko obwąchała. Oczywiście trzeba przy tym zachować ostrożność, więc po zapoznaniu chomika brałam do klatki albo dawałam mu jakiś smakołyk i brałam do klatki.Ale starałam się, żeby mieli ze sobą rzadki kontakt.

Posted

Moja sunia atakuje wszystko co się rusza, raz nawet upolowała małą myszkę Jakiś czas temu próbowała ugryźć ślimaka, którego jej pokazałam na spacerze nad jeziorem, a następnie goniła wszystkie napotkane żaby, nie sądzę więc zeby się zaprzyjaźniła z chomikiem.. Za to pies nie zwróciłby na mysz uwagi nawet jakby mu weszła do pyska, no może by ją polizał.. ;)

Posted

Ale trzeba pamiętać, że yorki to psy myśliwskie, które kiedyś polowały na gryzonie (szczury, myszy) . Instynkt myśliwski prawie każdy york posiada ;)

• 1 year later...
Posted

Cześć jestem Klaudia tez mam yorka Maxia i chomika Tuptusia . Wiesz nie jestem pewna mój maks chce go cały czas zjesc a chomik sie boi. Z natury yorki były stosowane do polowania własnie na takie zwierzatka jak chimiki na małe gryzonie. York przy chomiki to nie zadna przeszkoda zyja normalnie tak jak inne zwierzeta ze soba. Jak masz wiecej pytan to pisz to mój e-mail : [email][email protected][/email] do usłyszenia !!!!!!!!!!!!!!!!!

• 3 months later...