Connected Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Hej ;) Posiadam juz chomika a mam zamiar kupić yorka. Czy są jakieś przeciw wskazania ?Czy mogą w jakiś sposób się nie 'dogadać' ? xDD Oczywiście klatkę będę musiała postawić gdzieś wyżej ; p Quote
Princess_York Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 wogóle dobre pytanie :grin::megagrin:. Tak chomik zagryzie yorka . A tak poważnie to spokojnie, york mały nie będzie agresywny jakiś ,ale podnieś chomika lekko na góre:p Quote
monia090 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 ja bym nie była taka pewna co do wspólnego miłego życia :) mój york próbował pożreć chomika przez pręty od klatki. w końcu rasa ta wyhodowana była do łapania gryzoni. Quote
Connected Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 właśnie podejrzewałam że do czegoś takiego może dojść. Dlatego więc chce postawić klatkę gdzieś wyżej :p Quote
ola46 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Moja może co prawda nie mieszka pod jednym dachem z chomikiem, ale ze świnką morską. Uwielbiają razem spędzać czas, na dworze prosiaczek łazi za Suzi, a ta go pilnuje. Pierwsza była świnka, a potem pies. Od pierwszych dni starałam się zaprzyjaźnić ze sobą te dwie istotki, nigdy nie wywoływałam zazdrości między nimi i efekty są. Więc myślę, że z chomikiem będzie podobnie(choć jest trochę mniejszy od świnki) jak najwcześniej zapoznaj ich ze sobą, jak chomik będzie się bał to najpierw pokaż go piesowi w klatce, a potem stopniowo ich ze sobą "oswajaj".:p Quote
Connected Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 hehe postaram się :cool3: tylko nie chciałabym wystraszyć ani jednego ani 2 :eviltong: hihi Quote
Princess_York Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 no więc jak postawisz wyżej to bedzie oki . Są różne przypadki jak widzisz jedne się lubią inne nie koniecznie ;) . ale mały york szczenior to co on może hihi Quote
Borówka16 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Ja mam 4 letniego yorka,dwa miesiące temu kupiłam sobie chomiczkę.Lucky ją liżę i cieszy się na jej widok :) Nie ma się czego obawiać ,tylko kupić yorka. :p A oto dowód zdjęciowy na ich przyjaźń :) [IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/9285875/220/main/8f66fe16c7.jpeg[/IMG] Lucky pozwala na wszystko Lence :loveu: Ale to wszystko zależy od charakteru i instynktu łowieckiego yoraska :eviltong: Quote
Martens Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 I po pół roku pochować chomiczka :evil_lol: A tak serio, żadna z Was nie może zagwarantować, że czyjś york pokocha chomika - jak już pisano to rasa do tępienia gryzoni; jeden może jakoś się z chomikiem dogadać, inny uzna go od razu za zdobycz. Na pewno nie można zostawiać ich razem bez nadzoru. Quote
Connected Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Ogólnie to obawiam się ich zapoznać . Chomik jest malutki a piesek większy, nie wiem jak on zareaguje, nie chciałabym też przestraszyć chomika ; p Quote
kordzinkasia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ja jak miałam chomika(zdechł ze starości) to tylko z raz lub dwa ich zapoznałam, ponieważ to duży stres dla chomika. Moja sunia to go tylko obwąchała. Oczywiście trzeba przy tym zachować ostrożność, więc po zapoznaniu chomika brałam do klatki albo dawałam mu jakiś smakołyk i brałam do klatki.Ale starałam się, żeby mieli ze sobą rzadki kontakt. Quote
shanon Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Moja sunia atakuje wszystko co się rusza, raz nawet upolowała małą myszkę Jakiś czas temu próbowała ugryźć ślimaka, którego jej pokazałam na spacerze nad jeziorem, a następnie goniła wszystkie napotkane żaby, nie sądzę więc zeby się zaprzyjaźniła z chomikiem.. Za to pies nie zwróciłby na mysz uwagi nawet jakby mu weszła do pyska, no może by ją polizał.. ;) Quote
Axela_ Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ale trzeba pamiętać, że yorki to psy myśliwskie, które kiedyś polowały na gryzonie (szczury, myszy) . Instynkt myśliwski prawie każdy york posiada ;) Quote
Connected Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 psy mysliwskie ? ; o yorki ? co prawda polowały na gryzonie, no ale... Quote
Axela_ Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 tak, są zaliczone w pewnym sensie do myśliwskich psów / polujących ;] Quote
kordzinkasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Moja sunia to praktycznie każdą zabawkę, którą dorwie próbuje rozszarpać;) Quote
Connected Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Mój warczy na Cześka , ale nie podejdzie bliżej bo się boi ; p Quote
Connected Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Mój warczy na Cześka , ale nie podejdzie bliżej bo się boi ; p:cool3: Quote
Connected Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Mój warczy na Cześka , ale nie podejdzie bliżej bo się boi ; p:cool3: Quote
dusia118 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Cześć jestem Klaudia tez mam yorka Maxia i chomika Tuptusia . Wiesz nie jestem pewna mój maks chce go cały czas zjesc a chomik sie boi. Z natury yorki były stosowane do polowania własnie na takie zwierzatka jak chimiki na małe gryzonie. York przy chomiki to nie zadna przeszkoda zyja normalnie tak jak inne zwierzeta ze soba. Jak masz wiecej pytan to pisz to mój e-mail : [email][email protected][/email] do usłyszenia !!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Majka0010 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 dokładnie też mam chomika i piesek cały czas na niego szczeka i musze go pilnować zeby nie wchodził do pokoju gdzie on przebywa. Quote
Recommended Posts