tula Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ojej to tragedia:( ja własnie dzisiaj myslałam o naszej rodzinie i miałam nadzieję że powódź tak bardzo do niech nie doszła, a jednak:( ja na pewno cos wpłacę w najbliższym czasie. Biafra a jak u Ciebie bo słyszałam że w okolicach Krakowa też nie jest wesoło? Quote
Asior Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Jestem i ja Tragedia z tymi powodziami :( Izus , nie działa link do kroniki :( Quote
Biafra Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='tula']Ojej to tragedia:( ja własnie dzisiaj myslałam o naszej rodzinie i miałam nadzieję że powódź tak bardzo do niech nie doszła, a jednak:( ja na pewno cos wpłacę w najbliższym czasie. Biafra a jak u Ciebie bo słyszałam że w okolicach Krakowa też nie jest wesoło?[/QUOTE] Tak, u mnie też masakra, ale jeszcze straż nie musi mnie wyciągać przez okno ;) W domu mam sucho tylko piwnice zalane bo woda już nie ma gdzie odpływać i droga się zarwała. Ja jestem w połowie góry, zagraża mi tylko rwący strumień, który płynie drogą ze szczytu . [quote name='Asior']Jestem i ja Tragedia z tymi powodziami :( Izus , nie działa link do kroniki :([/QUOTE] rano link mi działał a teraz już nie działa strona kroniki :shake: Mam nadzieję, że telewizja jeszcze nie pływa :roll: Quote
Alicja Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 bosh ;( ....dlaczego zawsze najgorzej biednemu ....nawet natura przeciwna ;/ Quote
kaskadaffik Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Osz.... Skrzyszów blisko nas , narazie u mnie nie pada w Mielcu, mam nadzieję, że u Nich też przestanie :( :( Ropczyce zalane, a dopiero mieli zalane ile, pół roku temu :( :( ledwo co się podnieśli z jednego ....... ehhh.... Quote
Asior Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Iza oglądnełam też dzisiejszą kronikę... MASAKRA!!!!! Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Co słychać? Doniesienia z TV są przerażające. Normalnie powtórka z 1997 roku. Quote
Reno2001 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Póki co, nam chyba pozostaje jedynie myslec o nich ciepło i trzymac kciuki, by udało im się wytrwac kilka dni. Widziałam, że sporo ewakuacji już przeprowadzono. Oby naszej rodzinie nie była potrzebna!!! Quote
Wisełka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 O kurczaki..... Ja też obejrzałam przed chwilą kronikę... Quote
Alicja Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 macie jakieś budujące wieści ?? oby nie musieli sie ewakuować i uratowali cały dobytek ..... Quote
kaskadaffik Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Budujących wieści chyba brak narazie ....... u nas w Mielcu Wisłoka dochodzi do wałów, stan jest wyższy niż w 97 ... Quote
Asior Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 jak na razie to realne staje się byc zagrożone nasze schronisko ...... Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ale, jak to mówili Krakuski? Słuchajcie, to ja mam 2 miejsc dla KRA kersów:)Potok u mnie szumi:) Quote
Szarotka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Hm mam jakies kiepskie poczucie humoru dzisiaj........... Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='elmira']Ale, jak to mówili Krakuski? Słuchajcie, to ja mam 2 miejsc dla KRA kersów:)Potok u mnie szumi:)[/QUOTE] EEEEEEE, oni tak nie mówili, a ja z Warszawy jestem wredna:) Quote
kaskadaffik Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Asior']jak na razie to realne staje się byc zagrożone nasze schronisko ......[/QUOTE] Matko następne...... i jak tam u Was??? nie zalało ? Quote
Asior Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 na razie woda stoi na okolicznych łąkach, wały trzymają, ale w innym miejscu w Krakowie przerwało wały, woda "wali" na dwa metry.... Quote
elmira Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Szarotka']Hm mam jakies kiepskie poczucie humoru dzisiaj...........[/QUOTE] To nie jest humor z mojej strony. Jedynie obawa o zwierzęta z Krakowa. Ja się nie obrażam, kiedy ktoś nazywa mnie Krawatem, albo mówi że jestem z Warszafffki. Zaoferowałam, że gdyby była taka konieczność, mam dwa miejsca dla psiaków z Krakowa. Wiem, że jestem daleko, ale jeśli dojdzie do najgorszego, to Kraków nie pozbiera się długo. Może i moja pomoc się przyda. Oczywiście, jako tymczas. Quote
Alicja Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Nie wiecie jak sie nasza rodzinka trzyma ?? Masakra ...Asior i co teraz ??? Quote
Asior Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Ewakuujemy schronisko!!! Potrzebujemy ludzi z autami!!! Quote
Alicja Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Asiorku dasz rade do radia zadzwonić ...cholera ich apel mógłby dać jakiś odzew Quote
Recommended Posts