P78 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A może go zabrać do dr Garncarza? Ma facet serce i okulistą jest... Piesiu ma aż skórę czerwoną na buzi wokół oczu... :( Quote
Vlk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 może to jakieś srogaśne zapalenie spojówek? Nasza sunia ostatnio miała mocne zapalenie, też miała lekko opuchnięte oczy. Jeszcze nie czerwone ale trochę wyglądem by się mogły skojarzyć. I cały czas wyglądała, jakby płakała. Oczy mokre, ciągle wydzielina. A to taka biaława a to lekko żółtawa. Płukaliśmy jej oczka specjalnym płynem do przemywania oczu (jakiś w większej, biało-niebieskiej buteleczce) i miała zakrapiane dicortineffem. Wetka stwierdziła, że takie mocne, długotrwałe zapalenie spojówek może powodować mętnienie oczu a więc i pogorszenie wzroku... Quote
Awit Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Flip wydzieliny nie miał. Mój Boże, żeby taki przewlekły stan zapalny nie skończył się utratą wzroku<tfu tfu> Quote
koosiek Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Może to jest objaw alergii? Dobrze by było, gdyby poszedł do Garncarza, tylko ja się boję, czy w tym hotelu będą dbać o leczenie... Quote
Piromanka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Vlk napisał(a):yy... nie wiem, na co bardziej potrzebne ;) Chyba na dług? Czy na bieżące potrzeby Flipa? Zadecydujcie. Postaram się w najbliższych dniach dosłać parę zdjęć nowych fantów, które właśnie produkuję ;) Będą to kolczyki filcowe No to poczekam na reszt fantów i wystawię wszystko razem, ok? Quote
golf Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Piromanka, na jakim jestes etapie tworzenia bazarku? zdaze jeszcze wyslac Ci moje fanty dla Flipa? Quote
Piromanka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 golf napisał(a):Piromanka, na jakim jestes etapie tworzenia bazarku? zdaze jeszcze wyslac Ci moje fanty dla Flipa? Zdążysz! Jeszcze bazarek nie jest zrobiony, bo czekam na resztę zdjęć fantów od Vlk. Quote
Piromanka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 golf napisał(a):zdjecia i opisy wyslane. Wszystko mam. Bardzo dziękuję. Quote
Vlk Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 oj a to czekasz? A ja nie wiedziałam i sobie spokojnie robię to to, to tamto, kolczyki poszły w odstawkę bo musiałam dokończyć zamówienia. To dzisiaj dokończę te kolczyki, przepraszam ;) Nawet jak mam kompa włączonego to nie mam czasu tu zaglądać na bieżąco, tyle pracy... Quote
Piromanka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Vlk, nie ma problemu. Tyle pomagasz psiakom... Pozdrawiam serdecznie! Quote
Vlk Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 no to jutro już wyślę zdjęcia (przestawiam się na tryb mniej nocny ;) ), chyba będzie tego ze 3 pary, może jeszcze dam radę dorobić jedne ;) mam nadzieję, że znajdę bigle do zawieszenia, bo z tym mam zawsze problem (ah, skleroza :D) Quote
feliksik Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 przepraszam, ale potrzebujemy pomocy dla psów ze stacji - jeden już zniknął, musimy pomóc drugiemu http://www.dogomania.pl/threads/186098-Psy-z-pod-stacji-benzynowej-przy-trasieWarszawa-Katowice-czy-muszą-umrzeć Quote
Vlk Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 mam nadzieję, że zdjęcia doszły bez problemu ;) ostatnio miewam częste problemy z dostępem do sieci :/ chyba będę musiała znów kogoś ochrzanić... Quote
golf Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 wczoraj zadzwonił do mnie Taubi z pytaniem, czy mogłabym przedstawić Flipa pewnej parze, która zgłosiła się do Azylu z chęcią adopcji. Zadzwoniłam i zaaproponowałam że przyjade do nich z Flipem, żeby "zrobic" wizytę i przy okazji żeby poznali Flipka.Pani jednak poprosiła żebyśmy spotkali sie u Flipa w hotelku, bo nie chca mnie kłopotać, ponieważ jeszcze nie sa zdecydowani czy pies czy sunia.Umówiłyśmy się, że zadzwoni za godzine i dogadamy szczegóły poniaważ musi się porozumieć ze swoją drugą połową. Zadzwoniła po godzinie i umówiłyśmy sie na wizyte na dziś, oraz na to że bede miała umowę ze sobą , ponieważ sa zdecydowani! Pojechałam więc dziś do Jeziórka zabrałam Flipa do domu żeby go troche "ogarnąć".Nie będę już pisała, że moje psy pochowały sie pod łożko po godzinie, a Flip jeszcze nie miał dosyć dokazywania! Wybiła godzina zero i zapukalismy do drzwi luksusowego apartamentowca na warszawskim Wilanowie. żeby nie przedłużać mojej przy długiej opowieści to napisze tylko ,że umowe podpisalismy i Flip został!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nowa Pani jest absolutnie zakochana w naszyl Fliperku, a Pan mam nadzieje że bedzię za chwile!!! Czekała już na niego wyprawka z animondą w misce na czele. 3 majcie kciuki mocno Ciotki, poniewaz Pan domu jest pedantyczny (co jest absolutnie chwalebne) a Flip na dzień dobry obsikał dwa razy kominek.... mam nadzieje że wiecej się tak wygłupiał nie będzie, i ze bedzie grzeczny podczas gdy jego Panstwa nie bedzie w domu !! tak więc Moje Drogie trzymajmy kciuki za aklimatyzacje Flipa , bo jesli spisze się w mieszkaniu i go nie zdemoluje, to trafił do cudownego domu, gdzie niczego mu nie zabraknie!!!!!!!!!!! Quote
Awit Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 A ponieważ ciocia Awit jest po alkoholu to się popłakała:-( Flipeczku nasz kochany, malenki, błagamy nie sikaj!! Obsikałeś w domu co potrzeba i już nie rób nic więcej, będziesz miał prawdziwy domek:-( O Boże żeby tam został... Wcale nie dziwię się Pani, mnie też zauroczył.... Quote
koosiek Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Tytułu jeszcze nie zmieniam, coby nie zapeszać, ale kciuki trzymam mocno :) Golf, a jak jego oczka? Quote
golf Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 oczka lekko zaczerwienione, ale juz zdecydowanie lepiej niz było!!! dostałam przed chwilą smsa od Taubiego, że u Flipa wszystko super poza tym ze nadal sika na kominek.hmmm Panstwo oblozyli kominek panelami-moze to go odstraszy! i oby nie znalazł sobie nowego miejsca!! Nasz Fliperek juz wykapany i wyczesany!! Quote
Awit Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Jaki Flipuś musi czuć się szczęśliwy.... Że w końcu w domeczku swoim jest.... Martwi mnie ten kominek, nie znam się zupełnie na obsikiwaniu przez psy, może ktoś coś poradzi co państwo mogą robić by Flip nie sikał tam... Quote
Recommended Posts