Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleksandra95']U mnie w szkole akcja zbierania pieniędzy zakończona :) zostało kupione ponad 200kg karmy. niestety decyzja była że stawiają na ilość a nie jakość więc nie udało mi się namówić na dog chowa zamiast marketowej;) w każdym bądź razie cieszę się że moja propozycja pomagania pani joli a nie klembowi który jakoś nie za bardzo podziekował (chociażby w formie dyplomu ) została zaakceptowana ponieważ przytulisko jakoś bardzo miło wspominam i będę nadal :D niż schronisko ;ppani pedagog stara się o zbiórkę ryżu jeszcze :) :)[/QUOTE]

Aleksandra :loveu:

Posted

[quote name='Igam']Aleksandra :loveu:[/QUOTE]

Tak, pani Pedagog z gimnazjum jest wspaniała! nie to co z liceum :/
Ja jakoś w tym roku nie jestem zaangażowana w wolontariat jak wcześniej :( brak czasu przez szkole :( korepetycje do tego mam komputer zepsuty i od miesiąca udzielam się tylko z komórki.:/
jak wróci z naprawy pomogę choć trochę w ogłoszeniach :)

Posted

[quote name='Aleksandra95']Tak, pani Pedagog z gimnazjum jest wspaniała! nie to co z liceum :/
Ja jakoś w tym roku nie jestem zaangażowana w wolontariat jak wcześniej :( brak czasu przez szkole :( korepetycje do tego mam komputer zepsuty i od miesiąca udzielam się tylko z komórki.:/
jak wróci z naprawy pomogę choć trochę w ogłoszeniach :)[/QUOTE]

Ola dziękujemy!!! :)

Posted

Przepraszam, że wcinam się tu z informacja nie na temat, ale nasza koleżanka z forum Kasia pilnie potrzebuje pomocy. Tu zagląda dużo osób. Może akurat ktoś będzie miała jakiś pomysł.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235280-Pomoc-potrzebna-na-cito-%28?p=19941377#post19941377"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 [/URL]

Posted

Znalazłam taką informację, może się przyda:

[B]Leczą bezdomne zwierzęta

[B]16-10-2012

[B]W Warszawie powstała nowa klinika weterynaryjna. Nie byłoby w tym nic nietypowego, gdyby nie to, że w klinice leczy się zarówno zwierzęta, które przyprowadzają właściciele, jak i te bezdomne. Zarabiając na tych pierwszych, organizatorzy przedsięwzięcia zdobywają pieniądze na leczenie tych drugich.
Centrum Pomocy Zwierzętom TRIP utworzyło klinikę w ramach projektu „TRIP – Towarzystwo Ratunku i Pomocy”, który honorowym patronatem objęła Krajowa Rada Bezpieczeństwa Drogowego. W planach jest utworzenie ogólnopolskiej sieci bezpłatnego pogotowia weterynaryjnego dla zwierząt bezdomnych.
Wielkie otwarcie Zakładu Lecznictwa Weterynaryjnego odbyło się 30 września, a lecznica działa od 1 października. Mieści się w Warszawie przy ul. Szaserów 38. Klinika powstała w budynku, w którym kiedyś był szpital dla ludzi i zajmuje 440 mkw.
Jak można pomóc klinice? Przede wszystkim lecząc tam własne zwierzęta. Centrum Pomocy Zwierzętom TRIP prosi o wsparcie także na swojej stronie: [URL="http://www.cpz.org.pl/jak-nam-pom%C3%B3c/pomoc-finansowa/"]http://www.cpz.org.pl/jak-nam-pom%C3...moc-finansowa/[/URL]. Wolontariusze kliniki zbierają miski, kuwety, zabawki, drapaki, smycze, obroże, kagańce i inne rzeczy, które mogą się przydać ich podopiecznym z pokoju adopcyjnego.
Aby dowiedzieć się więcej, można pisać na: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub dzwonić pod numer telefonu: 537 495 114.[/B][/B][/B] [INDENT]

[/INDENT]

Posted

[quote name='malagos']ale co z tymi już podleczonymi, musza znależź dom czy do schroniska?.... Żeby nie było jak z oknem życia.........[/QUOTE]

Nic więcej nie wiem ponad to co tu wkleiłam.
Trzeba poczytać i po rozpytywać.
Mam nadzieję, że to pomysł lepiej przemyślany i przez kogoś innego zorganizowany.

Posted (edited)

[B][SIZE=5][B][SIZE=5]Z bazarku uzbierało się 972zł + 13,60zł z nadpłat = 985,60zł !!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkim pięknie dziękuję za udział!
z uzbieranych pieniędzy zostanie zakupiona karma Hills Gastro Intestinal i/d w ilości 24kg za cenę łączną 406zł

resztę pieniążków w wysokości 579,60 zł przelewam własnie na konto znajdek!!![/SIZE][/B][/SIZE][/B]

Edited by kejciu
Posted

[quote name='kejciu']Na konto Przytuliska poleciało własnie 299zł z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233438-KONIEC-ROZLICZAM-Żele-Szampony-Książki-smycze!!!-wszystkości-dla-Znajdek[/URL]-)

prośba o potwierdzenie :)[/QUOTE]

[B]Wpłata 299 zł dotarła na konto Przytuliska Znajdki - dziękujemy z całego serca[/B] :Rose:
Już potwierdziłam

dotarła też [B]wpłata od Erin32 z bazarku - 10 zł[/B] dziękujemy :Rose:

Posted

[quote name='Aleksandra95']Kejciu, to ogromna suma! gratuluje ! :)[/QUOTE]

Ola niby ogromna - ale wiesz że potrzeby przytuliska są dopiero ogromne - sama karma 15kg pewnie starcza na jeden dzień max 2 przy takiej ilości psiaków....a wór karmy to prawie 100 zł....nie licze lekarstw, bo przecież tyle chorutków w przytulisku a zima za pasem..... :(

Posted

[quote name='kejciu']Ola niby ogromna - ale wiesz że potrzeby przytuliska są dopiero ogromne - sama karma 15kg pewnie starcza na jeden dzień max 2 przy takiej ilości psiaków....a wór karmy to prawie 100 zł....nie licze lekarstw, bo przecież tyle chorutków w przytulisku a zima za pasem..... :([/QUOTE]

worek karmy weterynaryjnej (dla piesków z dolegliwościami) kosztuje ponad 200 zł, np. Intestinal 14 kg kosztuje około 250 zł (taki je Iwan) a karma Hills Gastro Intesinal dla Neptuna i Tolka ok. 230 zł :-(

Posted

[quote name='DOG Line']Jak są dla psiaków potrzebne jakieś szkolenia, to śmiało mówcie. Ja już wracam na "ten" świat :)[/QUOTE]

Aga na FB gratulowałam to i tu pogratuluję :)
Dziewczyny nie wiem czy już wiecie ale Aga i Myszka wygrały Mistrzostwa Polski w OBI :)

Posted

[quote name='kejciu']Aga na FB gratulowałam to i tu pogratuluję :)
Dziewczyny nie wiem czy już wiecie ale Aga i Myszka wygrały Mistrzostwa Polski w OBI :)[/QUOTE]

[SIZE=3]Dziewczyny [COLOR=#800080][B]GRATULACJE [/B][/COLOR][/SIZE]:multi::multi:

Są potrzebne szkolenia dla znajdkowych psiaków :modla::modla: