ranias Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Aimez_moi']Marcel na wiosne mlodnieje, za pannami sie oglada.... miske pewnie zostawi w spokoju.... My to sobie wykorzystamy....:):)[/QUOTE] czyli po tych wywczasach turnus odchudzający się szykuje :razz: Quote
ranias Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Aimez_moi']Oj tam....oj tam..... bedzie dobrze...:)[/QUOTE] Chodźcie do Argusia, bo tam jest impreza :lol: Quote
Aimez_moi Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Juz widzialas? U mnie na razie spoko bo mieska nie daja...... Quote
ranias Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Aimez_moi']Juz widzialas? U mnie na razie spoko bo mieska nie daja......[/QUOTE] No to czekamy na mięsko, to będzie danie główne :p Quote
Aimez_moi Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Oj nie....... bo nie wiem czy dam rade podzielic sie z chlopakami...... Quote
ranias Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Aimez_moi']Oj nie....... bo nie wiem czy dam rade podzielic sie z chlopakami......[/QUOTE] to można dzielić tak: to dla mnie, to dla mnie, to dla Was :cool3: Quote
ranias Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Nie bój się chłopak, ciebie też będziemy odwiedzać z suchym prowiantem :diabloti: Quote
Aimez_moi Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Tak....:) dokladnie.... Ranias....:) Kochaniutka na co masz ochote? Quote
ranias Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Aimez_moi']Tak....:) dokladnie.... Ranias....:) Kochaniutka na co masz ochote?[/QUOTE] Najważniejsze żeby było dużo :razz: Quote
Marinka Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Marcelku :loveu: witam po długiej nieobecności :oops: Witam także wytrwale odwiedzające cię ciocie :lol::lol::loveu:, dobrze, że są :) Quote
Aimez_moi Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Marcel......aby smutno Ci psiaku nie bylo....... Obiadek :):):) Quote
ranias Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Marinka']Marcelku :loveu: witam po długiej nieobecności :oops: Witam także wytrwale odwiedzające cię ciocie :lol::lol::loveu:, dobrze, że są :)[/QUOTE] nam tutaj z Marcelkiem jest bardzo wesoło :lol: Quote
Aimez_moi Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Bardzo.....:) bardzo.....i zjesc mamy co.....:) Quote
ranias Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Aimez_moi']Marcel......aby smutno Ci psiaku nie bylo....... Obiadek :):):) nie mogę się ślinić, bo mam nałożoną maseczkę na 7 oznak starzenia i jeszcze mi się coś stanie...:cool3: Quote
Aimez_moi Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ale po zdjeciu maseczki.....juz mozesz.....:) Po co Ci maseczka?...przeciez jestes piekna i mloda!!!!! Quote
ranias Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Aimez_moi']Ale po zdjeciu maseczki.....juz mozesz.....:) Po co Ci maseczka?...przeciez jestes piekna i mloda!!!!![/QUOTE] no tez tak mówię, ale ta z lusterka mówi co innego :evil_lol: Quote
Aimez_moi Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Kochana.....:) zmien to lusterko.....jakies dziwne jest! Quote
mari23 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 odwiedzam Marcelka i podaję ostatnie wpłaty: 50,- od mtf zalesie 40,- od Marinki Quote
Marinka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Zajrzyjcie proszę do biednego Kayko z mojego podpisu !!! Jego sytuacja jest podobna do niedawnej sytuacji Argo i Marcela :-( Quote
Marinka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 A ja polecam Paszteciki ze szpinakiem..po prostu pychoza :lol: Składniki na 12 sztuk pasztecików ze szpinakiem: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok. 250 gramów szpinaku mrożonego (pół opakowania), duża cebula, 3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumienią, dodajemy szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. Całość podsmażamy tak długo aż woda ze szpinaku odparuje. Ciasto francuskie dzielimy na 12, w miarę możliwości, równych prostokątów. Na każdy z nich nakładamy porcję przygotowanego wcześniej szpinaku. Prostokąty z nałożonym nadzieniem składamy na pół, a końce ostrożnie zagniatamy widelcem tak, aby szpinak nie wypłynął. Paszteciki ze szpinakiem pieczemy do zarumienienia (ok. 15 min) w piekarniku nagrzanym do 220°C. lub kotlety z kaszy gryczanej - Palce lizać :p Składniki na kotlety z kaszy gryczanej: szklanka kaszy gryczanej, 200-300 g twarogu, 2 jajka, łyżka masła, oregano, posiekana pietruszka, suszona cebulka, sproszkowana słodka papryka, sól, pieprz. Kaszę gryczaną wsypujemy do garnka i zalewamy 2 szklankami wrzątku. Dodajemy masło. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu aż kasza wsiąknie wodę. Zdejmujemy z garnka i studzimy. Ostudzoną kaszę mieszamy z twarogiem. Miksujemy blenderem (konsystencja nie musi przypominać gładkiej masy). Dodajemy jajka. Mieszamy. Przyprawiamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron. Możemy je dodatkowo obtoczyć w bułce tartej, aby przy smażeniu przybrały łany kolor. Kotlety z kaszy gryczanej podajemy na ciepło. Quote
Aimez_moi Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Marinka.....:) dzieki wielkie przepis super..... A obok tych kotletow z kaszy......takie duze dwa schabowe....... Quote
ranias Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Kotleciki mogą być, ale paszteciki ze szpinakiem...Marinka litości kobieto, przecież to wygląda i smakuje jak trawa :evil_lol: Quote
Aimez_moi Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Marcel......zajety pewnie....wiosna.....:) Quote
Recommended Posts