dominika8460 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='jostel5']Oooo.....Dominika!:) Jak miło!:) WITAMY!:)[/QUOTE] Czuję się pozytywnie zaskoczona, że zostałam bardzo miło przyjęta do wolontariatu:lol: Quote
arabiansaneta Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Im nas więcej, tym dla piesków lepiej. A po małą Prymulke nikt się nie zgłosił? Trzeba by jej porobić zdjęcia. Quote
Gojasasa Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Daisy Psinka która kocha spacery! na spacerach kocha biegać właściwie mogłaby nie przestawać :D ale nie tylko w bieganiu jest najlepsza również bardzo dobrze skacze na ludzi z przyjaznym znaczeniem :D nie wiadomo jaką szkodę wyrządził jej człowiek ale i tak go kocha. Tak więc stosunek do ludzi ma bardzo dobry bardzo lubi się także z psami jak gdzieś zobaczy na horyzoncie Chińczyka lub jak kto woli Śleputka od razu na nic nie zwraca uwagi tylko biegnie jak szalona i chce się bawić, niestety za szczeniakami nie przepada. Jest wysterylizowana. [URL="http://www.tinypic.pl/2x0qdkc3lfhm"][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00214/2x0qdkc3lfhm_t.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.tinypic.pl/ym1oz35od4lw"][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00214/ym1oz35od4lw_t.jpg[/IMG][/URL] zapewne te zdjęcia nie nadają się do ogłoszeń :( ale więcej jej zdjęć nie mam Quote
Bejotka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Na pewno znacie te psy, którym fotki robił muzzy - popatrzcie na nie i opiszcie mi jakiegoś z tamtych psiaków :) Quote
jostel5 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 W piątek do swojego Domku wyjeżdża Argo ,w sobotę-Mela...:) [SIZE=4][COLOR=#ff0000]A schronisko dostało dzisiaj 125 kilogramów karmy (głównie dla kotów,ale psiakom też coś wpadło) od zwierzolubów z MIAU!:) [/COLOR][/SIZE] Bardzo,bardzo Wam dziękujemy,nawet nie wiecie,jak bardzo w porę przyszła ta pomoc!:Rose::loveu: "Moje"dzieci objęły teraz (po Lordzie)wirtualną opieką Małą (Foczkę):multi::loveu: "Bo ma nikłą szansę na prawdziwy Dom!" Sunia wygrała klasowy plebiscyt ,a jej konkurentami byli Bojuszek i Sitek... Takie mam fajne dzieciaki no....! Quote
Bejotka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='jostel5']W piątek do swojego Domku wyjeżdża Argo ,w sobotę-Mela...:)[/QUOTE] Jak już na pewno pojadą - daj znać, zdejmę ogłoszenia :) Super - aż DWA! :) Quote
Nelliel Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Bejotka']Na pewno znacie te psy, którym fotki robił muzzy - popatrzcie na nie i opiszcie mi jakiegoś z tamtych psiaków :smile:[/QUOTE] Ja te co znam to albo są już w własnych domkach, albo mają ogłoszenia, więc niestety nie pomogę :c Za to w tą niedzielę mam zamiar porobić zdjęcia kilku psiakom, których niestety nie ma na zdjęciach muzzego... znaczy się jedna sunia ma jedno zdjęcie na łańcuchu gdzie ledwo ją widać... :c [quote name='jostel5']W piątek do swojego Domku wyjeżdża Argo ,w sobotę-Mela...:) [SIZE=4][COLOR=#ff0000]A schronisko dostało dzisiaj 125 kilogramów karmy (głównie dla kotów,ale psiakom też coś wpadło) od zwierzolubów z MIAU!:) [/COLOR][/SIZE] Bardzo,bardzo Wam dziękujemy,nawet nie wiecie,jak bardzo w porę przyszła ta pomoc!:Rose::loveu: "Moje"dzieci objęły teraz (po Lordzie)wirtualną opieką Małą (Foczkę):multi::loveu: "Bo ma nikłą szansę na prawdziwy Dom!" Sunia wygrała klasowy plebiscyt ,a jej konkurentami byli Bojuszek i Sitek... Takie mam fajne dzieciaki no....![/QUOTE] jeju! ile dobrych wiadomości! :3 Oby Argo i Meli dobrze żyło się w nowych domkach :) Quote
arabiansaneta Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='jostel5']W piątek do swojego Domku wyjeżdża Argo ,w sobotę-Mela...:) [SIZE=4][COLOR=#ff0000]A schronisko dostało dzisiaj 125 kilogramów karmy (głównie dla kotów,ale psiakom też coś wpadło) od zwierzolubów z MIAU!:) [/COLOR][/SIZE] Bardzo,bardzo Wam dziękujemy,nawet nie wiecie,jak bardzo w porę przyszła ta pomoc!:Rose::loveu: "Moje"dzieci objęły teraz (po Lordzie)wirtualną opieką Małą (Foczkę):multi::loveu: "Bo ma nikłą szansę na prawdziwy Dom!" Sunia wygrała klasowy plebiscyt ,a jej konkurentami byli Bojuszek i Sitek... Takie mam fajne dzieciaki no....![/QUOTE] To może jeszcze nienajgorzej z tą "dzisiejsza młodzieża"... Jeżeli "takie są Rzeczpospolite, jakie ich młodzieży chowanie", to można mieć jeszcze jakieś nadzieje na przyszłość Rzeczpospolitej. Quote
Paulaabp Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='Bejotka']Na pewno znacie te psy, którym fotki robił muzzy - popatrzcie na nie i opiszcie mi jakiegoś z tamtych psiaków :)[/QUOTE] Ja ze zdjęc muzziego moge jeszcze napisac o tych pieskach. I to są już chyba wszystkie. Pozostałe też znam, ale mają zdjęcia na łańcuchach.. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Vf0Wf0WbH64/T47yhu7GDcI/AAAAAAAAEaI/0VkQBCb5sog/w265-h265-n-k/IMG_1990_resize.jpg[/IMG] To jest Helcia. Jest ona już dorosłym psem, moim zdaniem ma około 6 lat? Jednak jest ona najmniejszym psem w schronisku ;) . Stosunek do psów jest różny - czasem na któregoś warknie, ale w kojcu jest z Liskiem, którego lubi. Jest bardzo kochana - taka malutka sunia, która potrzebuje dużo miłości. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-9e78_j0iwIo/T47x4wKHhsI/AAAAAAAAEQQ/kVoCJ5N5uSI/w386-h309-n-k/IMG_1885_resize.jpg[/IMG] Nie pamiętam jej imienia, bo od niedawna ma jakieś nowe. Suczka. Bardzo kochana, uwielbia towarzystwo ludzi, głaskanie . Gdy widzi zbliżającą się w jej kierunku wolontariuszkę szaleje z radosci jak mały szczeniak . To mądra i uległa sunia . W kojcu jest z psiakiem < który na spacery nie wychodzi - agresywny.. > ale za psami raczej nie przepada. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-IqgIU0ETTEg/T47xlPkHDNI/AAAAAAAAELc/3wQyxk6ayH0/w181-h271-n-k/IMG_1843_resize.jpg[/IMG] Ta sunia nie ma imienia. Za to jest kochanym stworzeniem . Żyje w zgodzie z ludźmi i zwierzętami. Na wybiegu jest z sunią i BYŁA ( bo adoptowany ;) ) z Kapitanem/ Astonem, wiec z psami dobrze sie dogaduje. Sunia chętnie wychodzi na spacery, lubi sobie pobiegac i poszalec. Jest bardzo mądra, ładnie chodzi na smyczy i się słucha. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Ljy6Xu8LEQg/T47xRg3WO6I/AAAAAAAAEF8/bTjQnFvomRg/w335-h251-n-k/IMG_1781_resize.jpg[/IMG] Ma na imię Mika. Jest w kojcu razem z Rudim. Świetnie się razem dogadują i zawsze razem wychodzą na radosne spacery. Mika jest sunią energiczną - lubi sobie pobiegac. Kocha towarzystwo człowieka. Mogłaby za nim pójśc na koniec świata ;) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-r2XWBZY7tVg/T47w6dWc47I/AAAAAAAAEAg/P-8sHR4nWJw/w386-h309-n-k/IMG_1732_resize.jpg[/IMG] T o jest Hope. Jej imię tłumaczy się jako " nadzieja" . Bo ta niewielka, lecz bardzo sympatyczna sunia ma wciąż nadzieję na wspaniały, kochany, ciepły dom . Gdy został adoptowany jej kolega z kojca - Klakier, Hope stała się smutniejsza. Czasami trzeba wynosic ją ze schroniska. Jednak mimo tego jest bardzo kochaną, mądrą suczką i ślicznie chodzi na smyczy ;) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-pPZgVedusNc/T47vJZkrifI/AAAAAAAADjc/aW5sOJnhLvM/w319-h255-n-k/IMG_1463_resize.jpg[/IMG] Ten piesek jest bezimienny. tzn., ja nie znam jego imienia. Jest już w starszym wieku, lecz mimo tego chętnie wychodzi na spacerki i świetnie dogaduje się z innymi psami. Na wybiegu jest z Murzynką/ Amicą . Są zawsze razem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, lubi byc głaskany, przytulany i lubi dzieci ;) Quote
Bejotka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Bez imion i wieku piesków ciężko mi coś napisać... :( :( Dowiedz się, proszę. Quote
rita60 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Sorry...zapraszam na bazarek dla niezwykłego psa. Pimpuś otoczył opieką sunię z małymi,opiekował się nimi,przynosił jedzenie,przeprowadzał przez jezdnię. Kiedy sunia i szczeniaczki znalazły domki wycofał się:-(przebywa w hoteliku i pod opieką behawiorysty. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236323-Ciuchy-bi%C5%BCuteria-i-in-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-wszystko-dla-Pimpusia-z-rowu-do-16-12-12-do-23-00"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...12-12-do-23-00[/URL] Quote
Bejotka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 (edited) [URL="http://alegratka.pl/ogloszenie/mika-sympatyczna-niewielka-sunieczka-21477621.html"][B][COLOR=#b22222]MIKA[/COLOR][/B][/URL] na [U]Alegratce i Tablicy[/U] i na: [U]lubliniak.pl, olx.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, oglaszamy24.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl [/U]Ile lat może mieć Hope?? Edited November 29, 2012 by Bejotka Quote
cavani Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 (edited) [quote name='Bejotka']Ile lat może mieć Hope??[/QUOTE] Co do Hope - to sprawa jest dla mnie nie do końca jasna. Prosiłam kierownika, żeby sprawdził do ogłoszeń informacje o Hope (przez pracowników schroniska nazywana była Konsuelą, przez młodzieżowy wolontariat Hope). Kierownik twierdzi na 100%, że ta sunia została adoptowana - podał mi nawet datę adopcji. Twierdzi, że sunia która ostatnio stała z Klakierem to na pewno nie jest Hope tylko inna czarnulka. Edit: Sprawdziłam jeszcze jedną rzecz.Ta Hope o której piszę nie może być na zdjęciach Muzziego, bo robił je w kwietniu, a ta sunia trafiła do schroniska w maju. Może to po prostu dwie różne sunie, o takim samym imieniu :???: Edited November 29, 2012 by cavani Quote
jostel5 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 W schronisku mamy bardzo dużo psiaków i niektóre są do siebie łudząco podobne-stąd chaos informacyjny... Spieszę donieść,że ludzie zupełnie oszaleli na punkcie Argo-odbieram po pięć telefonów dziennie w jego sprawie... Na szczęście jutro przed 10-tą mały opuści schronisko i ...będzie święty spokój!;) Quote
Bejotka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 [quote name='jostel5']Na szczęście jutro przed 10-tą mały opuści schronisko i ...będzie święty spokój!;)[/QUOTE] Święty spokój to będzie dopiero jak usunę ogłoszenia! :-D Napisz kiedy usunąć, jutro już na pewno można? Quote
arabiansaneta Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Chyba że się komus odechce, jak nasika na dywan... Quote
Bejotka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 [quote name='arabiansaneta']Chyba że się komus odechce, jak nasika na dywan...[/QUOTE] tfu, tfu...!! :) Quote
jostel5 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 [quote name='Bejotka']Święty spokój to będzie dopiero jak usunę ogłoszenia! :-D Napisz kiedy usunąć, jutro już na pewno można?[/QUOTE] Ogłaszam wszem i wobec ,że mały Argo pojechał,a nawet dojechał do Domku!:) Przez całą drogę malowniczo oddawał światu to, co zjadł w przeciągu ostatnich trzech dni ,ale już doszedł do siebie i zwiedza każdy kątek w mieszkaniu-cały rozmerdany! Pani twierdzi,że to stanowczo pies nakanapowy ,dlatego musi nauczyć się spać z człowiekiem w łóżku!:) Argo nie zmieni imienia....Będą fotki z Domku!:) Quote
Bejotka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Ogromnie się cieszę, tym bardziej, że automatycznie zostałam chrzestną :) Zdejmuję ogłoszenia a Argusiowi dużo szczęścia w długim życiu :) Quote
Paulaabp Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 [quote name='cavani']Co do Hope - to sprawa jest dla mnie nie do końca jasna. Prosiłam kierownika, żeby sprawdził do ogłoszeń informacje o Hope (przez pracowników schroniska nazywana była Konsuelą, przez młodzieżowy wolontariat Hope). Kierownik twierdzi na 100%, że ta sunia została adoptowana - podał mi nawet datę adopcji. Twierdzi, że sunia która ostatnio stała z Klakierem to na pewno nie jest Hope tylko inna czarnulka. Edit: Sprawdziłam jeszcze jedną rzecz.Ta Hope o której piszę nie może być na zdjęciach Muzziego, bo robił je w kwietniu, a ta sunia trafiła do schroniska w maju. Może to po prostu dwie różne sunie, o takim samym imieniu :???:[/QUOTE] Z Klakierem zawsze stała Hope. A po jego adopcji dostawili do niej jednego z Reksików, ponieważ on nie zgadzał się z pozostałymi ( Frygą i Mia ) . Stoją nadal w kojcu tym, w ktorym stał Klakier. I jak Klakier był to suczkę ktora byla z nim trzeba bylo wynosic, a Hope tez trzeba teraz wynosic.. moim zdaniem ta na zdjeciu to jest Hope. Quote
jostel5 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Do własnego Domku pojechała dziś Mela...:) Pańciostwo absolutnie cuuuudni!:) Niunia (chyba będzie Klarą) byli przygotowani na to,że mała zechce pogonić koty oraz obszczekać konie i ...wcale się nie zawiedli!:evil_lol: Pogoniła i obszczekała!:p Zdążyła jednak zakolegować się już ze starą suczą-rezydentką,została wykąpana i ostrzyżona (co bardzo jej się podobało),a teraz zaczyna okupować kanapę!:) Będą zdjęcia!:) Quote
Agata Balu Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [URL]http://www.care2.com/causes/polish-court-rules-religious-animal-slaughter-illegal.html[/URL] [COLOR=#ff0000][B]Proszę zagłosujcie na NIE i wyślijcie znajomym, żeby także zagłosowali przeciw.[/B][/COLOR] [B][U]Wskazówki dla nieznających języka angielskiego:[/U][/B] 1. Poszukajcie napisu na dole, zielonymi literami: [SIZE=4][B][COLOR=#008000]quick poll[/COLOR][/B][/SIZE] [[I]szybki sondaż[/I]] Thanks for voting! [[I]Dziękujemy za oddanie głosu[/I]] 2. Trzeba kliknąć na[SIZE=3] [B]no![/B][/SIZE], a następnie na [B][SIZE=3]vote[/SIZE][/B] [[I]głosuj[/I]] 3. Ostatni krok to przesłanie tego maila do jak największej liczby znajomych... :) Dziękuję :) Quote
rita60 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='jostel5']Do własnego Domku pojechała dziś Mela...:) Pańciostwo absolutnie cuuuudni!:) Niunia (chyba będzie Klarą) byli przygotowani na to,że mała zechce pogonić koty oraz obszczekać konie i ...wcale się nie zawiedli!:evil_lol: Pogoniła i obszczekała!:p Zdążyła jednak zakolegować się już ze starą suczą-rezydentką,została wykąpana i ostrzyżona (co bardzo jej się podobało),a teraz zaczyna okupować kanapę!:) Będą zdjęcia!:)[/QUOTE] Piszesz o tej terierce walijskiej ? Quote
Paulaabp Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='rita60']Piszesz o tej terierce walijskiej ?[/QUOTE] Tak, to własnie Mela :) Quote
Recommended Posts