rita60 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Ale cudo... [URL]http://img204.imageshack.us/img204/9950/p1000874m.jpg[/URL] Quote
jostel5 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Fakt,cudo! Śliczny ,dobrze wychowany szczylek po wypadku,ale o nim później... ... A teraz zapraszam na wątek szczęściarza,Jeżyka...:) [url]http://www.dogomania.pl/threads/212844-Bia%C5%82a-Podlaska.Je%C5%BCyk-pi%C4%99kny-i-...niechciany!-(-Ma-wreszcie-bdt!!!-)?p=17434625#top[/url] Quote
cavani Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Byłam dzisiaj w schronisku z Jostel, Shy i jej córcią Martą. Wiele piesków żeśmy wyprowadziły, wiele mordek wymiziały, wiele zdjęć zrobiły. Wybrałam też kilka nowych piesków do uzupełnienia wątku zbiorowego na miejsce piesków, które zostały adoptowane. To był bardzo pożytecznie spędzony dzień. Pokażę Wam psiaki jutro, bo dzisiaj jakoś siły mnie opuściły. Siedzę i ryczę. Bo ze schroniska odszedł też Baster - jedna z moich schroniskch miłości. Odszedł za Tęczowy Most. Tak strasznie chciałam, żeby te ostatnie lata swojego życia spędził w ciepłym domu, przy człowieku. Bo ludzi kochał bardzo i zawsze bardzo prosił, żeby choć na chwilkę do niego podejść. Nie doczekał się. Żegnaj kochany, łagodny, delikatny piesku... [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TJpRZ_l08nI/AAAAAAAAAvM/4rH8-Q3XzzY/IMG_9278_resize.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
kinga_kinga7 Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 [QUOTE] Bo ze schroniska odszedł też Baster - jedna z moich schroniskch miłości. Odszedł za Tęczowy Most. Tak strasznie chciałam, żeby te ostatnie lata swojego życia spędził w ciepłym domu, przy człowieku. Bo ludzi kochał bardzo i zawsze bardzo prosił, żeby choć na chwilkę do niego podejść. Nie doczekał się. Żegnaj kochany, łagodny, delikatny piesku... [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TJpRZ_l08nI/AAAAAAAAAvM/4rH8-Q3XzzY/IMG_9278_resize.jpg[/IMG][/CENTER] [/QUOTE] :( żegnaj Basterku [*] a co się stało? Quote
lunarmermaid Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Strasznie mi smutno...Ogłaszałam Basterka,miałam nadzieję za jakiś czas zabrać go do siebie jak mi się juz wszystko wyklaruje...:placz: Taki kochany pies,przynajmniej tak mi sie wydawał na zdjęciach,bo nie mam możliwości poznać psiaków na żywo (może kiedyś). Może teraz jest już szczęśliwy... Quote
jostel5 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Basterek był bardzo miłym psem...Ostatnio cierpiał strasznie,miał problemy z poruszaniem się ...Odszedł za TM z powodu udaru...:( Quote
Bejotka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Ja też już zdjęłam ogłoszenia.... Bywaj zdrowy i szczęśliwy za TM, Basterku.... :( Quote
cavani Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='kinga_kinga7']:( żegnaj Basterku [*] a co się stało?[/QUOTE] Jak napisała Jostel - miał udar. Jednak sekcja wykazała, że miał też rozległy nowotwór z licznymi przerzutami. Musiał już biedny bardzo cierpieć. :-( [quote name='lunarmermaid'] Taki kochany pies,przynajmniej tak mi sie wydawał na zdjęciach[/QUOTE] Bo taki był - kochany, delikatny, tulący się ufnie do ludzkiej dłoni, merdający tym swoim kikutkiem radośnie, kiedy człowiek był blisko. Takich psów najbardziej mi szkoda - bezgranicznie ufających człowiekowi do końca, mimo doznanych krzywd. [quote name='lunarmermaid'] bo nie mam możliwości poznać psiaków na żywo (może kiedyś).[/QUOTE] Zapraszamy! Była już u nas wolontariuszka z Wrocławia, wybiera się z Warszawy - każdy komu na sercu leży los bialskich piesków jest dla nas miłym gościem. Quote
Paja Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='cavani']Zapraszamy! Była już u nas wolontariuszka z Wrocławia, wybiera się z Warszawy - każdy komu na sercu leży los bialskich piesków jest dla nas miłym gościem.[/QUOTE] Wybieram sie w niedlugim czasie drugi raz..tylko puki co musze ogarnac parenascie spraw zaleglych i bierzacych..Pozniej wpadne i mam nadzieje,ze kierownik mnie adoptuje na kilka dni bo ja chce byc caly czas z ogonami.I moze tez uda mi sie Ole wyciagnac tylko jej zaraz koncza sie wakacje i bedzie ciezko.. Quote
lunarmermaid Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Z największą przyjemnością przyjechałabym,ale nie mam swojego samochodu + 3,5-letnie dziecko...Nie ma szansy na razie. Chociaż nie wiem ....może za jakiś niedługi czas po jakiegoś psiaka... Macie może dużą sunię,taką do pilnowania? Quote
kinga_kinga7 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [QUOTE].może za jakiś niedługi czas po jakiegoś psiaka... Macie może dużą sunię,taką do pilnowania?[/QUOTE] może moja Szarutka się nada:)? Quote
Paja Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='lunarmermaid']Z największą przyjemnością przyjechałabym,ale nie mam swojego samochodu + 3,5-letnie dziecko...Nie ma szansy na razie. Chociaż nie wiem ....może za jakiś niedługi czas po jakiegoś psiaka... Macie może dużą sunię,taką do pilnowania?[/QUOTE] Do pilnowania to ja Ci moge Bezika polecic,ale on nie lubi dzieci.Ja go widzę na stróza w dzień w kojcu w nocy luzem.Jego dni sa niewiadome i w powietrzu wisi eutanazja obejrzy go w tym tygodniu ostatni szkoleniowiec i to on podejmie decyzje.Bezio ma watek na dogo,Bezio to pies ostatniej troski nigdy nie wiadomo co mu odpali w tym małym muszczku u mnie na dt jest od grudnia i musi go zmienic przed zimą. Quote
lunarmermaid Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 No i właśnie o te dzieci chodzi...Wątek Bezia czytuję,więc wiem jaki jest.A o Szarutce myślałam no i o wzięciu Dolly na DT. Quote
Bejotka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='lunarmermaid']A o Szarutce myślałam no i o wzięciu Dolly na DT.[/QUOTE] :multi::multi: Quote
cavani Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='lunarmermaid']A o Szarutce myślałam no i o wzięciu Dolly na DT.[/QUOTE] Psiaków ci u nas dostatek - z pewnością coś wybierzesz i do pilnowania posesji i na DT. A myślałaś o DT na jakich zasadach? Jeśli chodzi o Dolly, to może w pod koniec roku pojedzie już od razu do DS. Przynajmniej mam taką nadzieję. Tymczasem ostatnio porobiłyśmy z naszą nową wolontariuszką Martą trochę zdjęć. Chcę dodać nowe pieski do wątku zbiorowego. Psiaki - jak większość - bezimienne, więc proszę o propozycje. 1. Sunia w typie Welh Corgi Cardigan - przytulaśna, przyjacielska. [IMG]http://img69.imageshack.us/img69/4297/schroniskowbiaejpodl188.jpg[/IMG] [COLOR="#ff0000"]NUTKA[/COLOR] - propozycja Bejotki 2. Sunieczka która jest w kojcu z Lusią i Bosmanem - taki sobie szary zajączek. [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/9435/schroniskowbiaejpodl132.jpg[/IMG] [COLOR="#ff0000"]SABA[/COLOR] - okazało się, że tak nazywają ją w schronisku 3. Śliczna, maleńka sunieczka - przytulaneczka. Nie mogłam jej zrobić zdjęć w kojcu, bo jak przykucnęłam to natychmiast leciała się przytulać. [IMG]http://img153.imageshack.us/img153/2732/schroniskowbiaejpodl161.jpg[/IMG] [COLOR="#ff0000"]DASZKA[/COLOR] - propozycja Wiosenki 4. Jamnikowaty rudzielec - też sunia. Są w tym kojcu dwie identyczne. Jedna - ta ze zdjęcia - ciągle się po mnie wspinała, żeby ją głaskać. Druga to nieufny dzikus - tej nie udało mi się zrobić zdjęcia, bo jak zorientowała się, że patrzę w jej stronę, to natychmiast się chowała. [IMG]http://img153.imageshack.us/img153/9452/schroniskowbiaejpodl173.jpg[/IMG] [COLOR="#ff0000"]ZORKA[/COLOR] - propozycja Bejotki 5. Kolejna sunia - przytulaśny rudzieleć średnie wielkości - trochę jak Iva, która niedawno pojechała do własnego domu. Stoi na placu z budami. [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/4196/schroniskowbiaejpodl110.jpg[/IMG] [COLOR="#ff0000"]INKA[/COLOR] - propozycja Bejotki Quote
wiosenka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Dla suni numer 3 proponuje imię Dasza. Śliczna jest :cool3: . Quote
jostel5 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Śliczne imię dla ślicznej suczynki!:) Maleńka jest drobna i delikatna....Taka Daszeńka właśnie....:) Quote
wiosenka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Jeśli byłaby możliwość kąpieli to mam fajny szampon, i z chęcią się podzielę. Niestety przez 2 najbliższe tyg będę bez dostępu do internetu. Quote
kinga_kinga7 Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 sunię z pierwszego zdjęcia miałam okazję poznać,wspaniała i miła tricolorka:) z drugiego też,ale na zdjęciu zdaje mi się jakaś taka malutka..:) Quote
Bejotka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Propozycje: :) 1. Nutka 2. Miksa 3. Dasza 4. Zorka 5. Ina Quote
kinga_kinga7 Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [quote name='Bejotka']Propozycje: :) 1. Nutka 2. Miksa 3. Dasza 4. Zorka 5. Ina[/QUOTE] mi się podobają!!a Wam dziewczyny..? Quote
cavani Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 No to sunieczki mają już imiona - dziękuję dziewczyny! Ostatnio porobiłam tylko zdjęcia wybranym pieskom, ale niestety nie miałam kogo o nie wypytać. Wiem tylko tyle, ile sama zobaczyłam - wszystkie są łagodne i kontaktowe. Następnym razem postaram się dowiedzieć o nich więcej - historia, wiek, zabiegi... Quote
Bejotka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 A co z wątkiem zbiorowym Aniu - będą tam nowe pieski? Masz więcej zdjęć? Quote
cavani Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Umieściłam je już na wątku zbiorowym, ale zdjęcia mam byle jakie - z kojców, z łańcuchów. Tylko Dess ma zrobione na łące (wstawię wieczorkiem). Resztę trzeba zabrać na spacerek i pofocić. Porobiłam też nowe zdjęcia dla Szajli, Bosmana, Lusi, Majora, Julki i Marceliny. Umieszcze je w najbliższym czasie. Quote
obraczus87 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Jak beda ładne zdjęcia i jakiś opis Zorki - to prosze o informację. Porobię Jej ogłoszenia. Zora to była moja pierwsza podopieczna ;) jakoś dobrze mi się to imię kojarzy :) Quote
Recommended Posts