Mokka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='zakla']MNalutki zachipowany tzry godziny temu, oczywiscie wielka panika na widok igly, ale szybko mu przeszlo(karmili:P). Jak na razie wszystko jest ok i mam nazieje ze tak pozostanie :) I pytanie bo weta zapomnialam wypytac- pies moze normalnie biegac i skakac jak do tej pory, prawda? ;)[/quote] Zakla, moje oba są zachipowane już od 2 lat. Quote
zakla Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Chodzilo mi raczej o aktywny ruch przez najblizszy czas:eviltong: Ale dzieki za odpowiedzi:cool3: No i maly sporo sie drapal przez piewrsze kilka dni, ale teraz juz nie ma sladu ;) Quote
Ludek Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Czy do wszczepienia czipa goli się skórę? Chciałbym zaczipować swojego psiaka, a w sezonie wystawowym nie wskazane jest, żeby był wygolony :lol: . Quote
Flaire Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Ludek']Czy do wszczepienia czipa goli się skórę? [/quote]Nie. Cały zabieg trwa kilka sekund i nie zostawia śladu. Możesz prosto z wszczepiania na ring się udać ;-). Quote
Ludek Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Dzięki :) A teraz muszę sobie jeszcze popisać, żeby było min. 10 znaków. Quote
bajadera Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Moje psy chipowałam kilka lat temu w schronisku na Marmurowej. Wtedy robili to bezpłatnie. Umieszczony miedzy łopatkami. Pytałam sie veta przy wystawianiu paszporów i załatwianiu spraw związanych z wyjazdem do UK, czy będzie wszystko w porządku. Powiedział, że tak, bo czytnik "czuje " chip w dość duzym promieniu, a w razie czego mozna podpowiedzieć, gdzie szukać. One się rzeczywiście mogą przemieszczać.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]A sam "zabieg" to zupełny pryszcz dla psa.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts