asikowska Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Mysia_']bidna :-( może to rzeczywiście zapalenie pęcherza, u schroniskowców często się zdarza, a widać dopiero kiedy opuszczą schronisko :-([/QUOTE] jestem dobrej myśli bo żadnych guzów nie ma więc powinno się to dać spokojnie wyleczyć Quote
Bjuta Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Ojejku maleńka... Ciekawe, że na spacerach nie chce siusiać. Quote
asikowska Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 wet powiedział też że może mieć to jakieś podłoże w psychice ale tym się będziemy martwić jak będzie komplet badań Quote
asikowska Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Bjuta']Może dlatego ją oddali? :roll:[/QUOTE] jutro Neska idzie na cały dzień na obserwacje bo podstawowe badania nic nie wykazały poza jakimś małym stanem zapalnym i zobaczymy będziemy szukać przyczyny dziewczyny coraz lepiej się dogadują i są bardzo grzeczne:) no i jakby ktoś miał maszynę do głaskania to chętnie przyjmę:) Quote
ania > Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='asikowska']no i jakby ktoś miał maszynę do głaskania to chętnie przyjmę:)[/QUOTE] :evil_lol: może jakiś wspólny wieczorny spacer w przyszłym tygodniu, co Ty na to? :) Quote
sharka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 zaglądam do Neski i Fistaszka :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-nWQcPHm0HUA/Teim4YfsS3I/AAAAAAAAA0Y/Z8dHTrPh0V4/s620/PC120546.jpg[/IMG] Quote
asikowska Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [QUOTE=ania >;19276321]:evil_lol: może jakiś wspólny wieczorny spacer w przyszłym tygodniu, co Ty na to? :)[/QUOTE] chętnie:))) Quote
Mysia_ Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Bjuta']Może dlatego ją oddali? :roll:[/QUOTE] teraz nie jestem pewna, ale ona chyba u tego chłopa była w ogródku... :-( [quote name='asikowska']jutro Neska idzie na cały dzień na obserwacje bo podstawowe badania nic nie wykazały poza jakimś małym stanem zapalnym i zobaczymy będziemy szukać przyczyny [/QUOTE] qrczę, a może przyczyna leży w psychice... :-( Quote
ania > Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='asikowska']chętnie:)))[/QUOTE] super, to sie dogadamy po weekendzie :) Quote
asikowska Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 nie wiem zobaczymy, będziemy szukać przyczyny Myszko a po jakim czasie ją oddali pamiętasz bo w karcie były dwa wpisy że raz po śmierci właściciela a potem już chyba nic Quote
asikowska Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 nie jest łatwo i pewnie jeszcze długa droga przed nami ale damy radę jestem niewyspana i zmęczona i czasem tracę cierpliwość ale widzieć jej uśmiechnięty pyszczek -bezcenne Neska od kilku dni przyjmuje 3 razy dziennie Propalin i jak narazie są małe poprawy już wytrzymuje 5-6 godzin a nie 3 (weterynarz mówi że do miesiąca powinno się to ustabilizować i jeśli lek zadziała tak jak ma działać to będzie go musiała przyjmować stale) z Niną nie są jeszcze przyjaciółkami ale jest w miarę normalnie, czasem jedna na drugą zawarczy ale staramy się je traktować równo i jest dużo lepiej niż na początku ( w nocy jak Neska piszczy to Nina zrywa się na równe nogi i też biega co oznacza dla mnie kobieto wstawaj chcemy wyjść na dwór:) dzielnie znosi wizyty u pana weterynarza i naprawdę jest grzeczna, czasem próbuje mną manipulować że niby taka biedna i ciągle się chce przytulać i takim sposobem po pracy ciężko mi coś zrobić bo dziewczyny są tak absorbujące: ) ale mam nadzieję że jeszcze chwila i będą umiały same zająć się sobą:) w weekend dostały zabawki i już pomału Neska zaczyna się też bawić;) nie śpi na posłaniu raczej w różnych dziwnych miejscach na podłodze np w przejściu do łazienki, wc czy kuchni:) może jeszcze się nie przyzwyczaiła i jej za gorąco, fryzjer już niedługo jak do końca wyleczymy uszy:) narazie ja porządnie wyszczotkowałam i pozbyłam się wszystkich kołtunów:) Quote
Naklejka Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Asiu, doskonale wiem jak się czujesz... z Arnim miałam podobnie... co 2h na dwór, wieczne sprzątanie i pilnowanie by mi się nie zsikał w mieszkaniu, po każdej nocy, po przyjściu ze szkoły latałam z mopem, prałam legowisko... Jak psy były razem, nie spuszczałam z nich oka. Teraz jest super, Arni utrzymuje czystość, dobrze dogaduje się z Jetsanem, są nierozłączni :) W sumie fajnie by było pójść na wspólny spacer, jeszcze Sarę i Kasię z psami zaprosić :) Quote
asikowska Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 u mnie jest problem bo Neska nie załatwia się w domu, piszczy i się wylizuje i dlatego mnie tak to martwi bo strasznie mi jej szkoda, bo widzę jak się męczy, gdyby sikała to posprzątałabym po niej i już całkiem możliwe że jak zaczynała posikiwać to ją za to karano bo zaraz się kuli cała i dyszy Quote
Naklejka Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Arniego też karano, też chciał po sobie sprzątać, a jak go chciałam złapać podczas sikania i wynieść na dwór, strasznie się kulił... Arni w ogóle nie domagał się wyjścia na dwór, on siedział i po prostu sikał w domu... a ja mam wykładziny i potem ślady i buły zostają.... Quote
asikowska Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 jak jestem w domu to nie ma problemu wychodzimy często gorzej jak w pracy jestem 8 godzin ale mam nadzieję że się to ustabilizuje Quote
Mysia_ Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='asikowska']nie wiem zobaczymy, będziemy szukać przyczyny Myszko a po jakim czasie ją oddali pamiętasz bo w karcie były dwa wpisy że raz po śmierci właściciela a potem już chyba nic[/QUOTE] sprawdzę i dam znać, nie chce czegoś przekręcić... Quote
asikowska Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 moje dziewczyny mają się dobrze:) zdjęcia może w weekend wkleję jakoś bo ciągle brak czasu:) Neska jest już dużo spokojniejsza i uczy się złych nawyków od Niny:D w żebraniu i robieniu słodkich minek i wielkich oczu mają mistrza:) Czasem jeszcze na siebie zawarczą i próbują ustawić która jest ważniejsza w domu ale staramy się traktować je równo. Propalin pomaga i jak narazie większych problemów nie ma, dalej coś z uszami nie tak ale mam nadzieję że to się też unormuje. Quote
ania > Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 super ze z dziewczynami ok :) czyli okazalo sie ze Neska ma jednak cos z pecherzem? Quote
asikowska Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [QUOTE=ania >;19391489]super ze z dziewczynami ok :) czyli okazalo sie ze Neska ma jednak cos z pecherzem?[/QUOTE] tak prawdopodobnie to po sterylizacji, podobno czasem tak się zdarza u suk Quote
asikowska Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Neska od wczoraj ma śliczne białe ząbki bez kamienia:) byłyśmy na zabiegu i przy okazji jeszcze wyczyścili jej uszka ( niestety problem z uszami nie został do końca rozwiązany i wciąż je leczymy) poza ty dziewczyny mają się dobrze i są grzeczne:) Quote
asikowska Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 moje plażowiczki:)[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/538403_4112613256215_305852242_n.jpg[/IMG] Quote
Bjuta Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Pięknie wyglądają! A Fistaszek chyba bardzo tęskni za Neską, bo schudł o połowę! Quote
asikowska Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='Bjuta']Pięknie wyglądają! A Fistaszek chyba bardzo tęskni za Neską, bo schudł o połowę![/QUOTE] biedny jutro go odwiedzę, że też nikt nie wypatrzy tego słodziaka Quote
asikowska Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 gramy dla Fistaszka [URL]http://beta.pogryw.pl/[/URL] Quote
Recommended Posts