Mysia_ Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 mógłby ten Fistaszek w końcu do domku trafić :-( Quote
Artemida Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Może trzeba znowu jakieś ogloszenia zrobić? ;( Quote
asikowska Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 wczoraj byłyśmy u weta i z uszami jest dużo lepiej:) co prawda w jednym uchu Neska ma jakiegoś polipa i jeśli problem z uszami będzie powracał to trzeba go będzie usunąć chirurgicznie ale to za kilka miesięcy się dowiem, jeszcze przez ok 3-4 miesięcy będziemy brać propalin a potem zobaczymy co dalej dziewczyny mają się dobrze, próbuję trochę neskę dokarmić ale ma bardzo wrażliwy żołądeczek i wszystkie próby niestety kończą się biegunką pozostaje nam zatem sucha karma tylko Quote
Mysia_ Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='Artemida']Może trzeba znowu jakieś ogloszenia zrobić? ;([/QUOTE] troche ma takich, które w kółko odnawiam, ale to pewnie i tak za mało :-( Quote
asikowska Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 a może do tych go ktoś zabierze? ja niestety nie dam rady jechać Quote
Bjuta Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Fistaszek baaardzo schudł. To mu bardzo dobrze zrobiło, bo wygląda prześlicznie. Ale tak sobie myślę, że trafił na babę, która go od michy odgania... Ma też ranki na łapach. No i wystarczy że Obsesja podejdzie, jak on sobie znajdzie patyk, żeby zaraz jej oddał. Wyraźnie ma przed nią mores! To jest nawet zabawne... Myślę, że Fistaszek jakoś da radę, tylko się zastanawiam, czy dałoby radę zamykać ich po dwóch stronach w czasie karmienia? Bo to chyba główne źródło konfliktów. Oni pasują do siebie. Kto inny by z Obsesją wytrzymał? Quote
asikowska Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 moje dziewczyny mają się dobrze i zdarza się nawet tak że razem śpią (niestety na łóżku) i w miarę się dogadują Neska dużo się uczy od Niny i wręcz w wielu sprawach ją małpuje:) wczoraj każda dostała kubeczek po serku i potem było małe obgryzanie i czysczenie (Neska w wielu rzeczach jest jeszcze bardzo ciapowata i nieporadna ale zerka na Ninę i szybko się uczy:))) je już kiszone ogórki, marchewkę i inne rzeczy mimo że na początku była wielkim niejadkiem z każdym dniem jest coraz pewniejsza i widać że chyba dobrze jej z nami uczy się bawić zabawkami (wcześniej chyba tego nie robiła) i jest mega przytulanką jedyna wada jak narazie to agresja wobec innych psów i nad tym musimy koniecznie popracować bo szczególnie jak jakiś bez smyczy do nas podbiega to ciężko jest mi te moje dwie bestie opanować tak jak Nina nie przepada za kotami i w tej kwestii akurat dogadują się świetnie Quote
asikowska Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 (edited) zdjęcia tylko z domu bo jak wychodzę z nimi to ciężko zrobić jakieś bo każda chce w swoją stronę:) a jak już idą razem to z tyłu a jeszcze boje się je puszczać luzem Edited September 14, 2012 by asikowska Quote
Bjuta Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 Nesia wygląda jak najszczęśliwszy pies na świecie! :) Quote
Bjuta Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 Fistaszek mieszka w psitulu 4 lata :( Quote
asikowska Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Bjuta']Fistaszek mieszka w psitulu 4 lata :([/QUOTE] bidulek to taki fajny pies jutro wrzucę jakieś fotki ze spaceru bo wczoraj i dziś dziewczyny pierwszy raz były spuszczone i bardzo się grzecznie zachowywały:) Quote
Bjuta Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 No proszę! Super! Nesca w sumie bardzo się zawsze pilnowała na spacerach. Quote
Mysia_ Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Jaka Neska zadowolona :loveu: Co do Obsesjji i Fistaszka to jest awantura przy jedzeniu, ale podobno pracownicy o tym wiedza i pilnują :) przypuszczam, że wcześniej Fistaszek mógł sobie jeść do woli bez żadnych stresów, no i pewnie też podjadał od Neski, bo ona to trochę wybredna jest ;) Quote
asikowska Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 na szczęście problem z jedzeniem mamy już za sobą:) ładnie je i ze względu na wrażliwe żołądeczki dziewczyny dostają suchą karmę i do tego smakołyki warzywa i mięsko, próbowałam dawać ryż i kaszę ale niestety po tym mają sensacje różne więc już nie ryzukuję. Neska już wie że jak coś zostawi i nie zje to potem już nie ma bo cichcem Nina to zgarnie ( mina Neski jak szuka jakiegoś kawałka na swoim posłaniu np marchewki bo sobie zostawiła a jej tam nie ma bezcenna:D) a tu łapanie ostatnich promieni słońca coraz częściej leżą przytulone do siebie choćby kawałeczkiem ciała:) raz nawet zdarzyło się że spały w jednym posłaniu no i oczywiście standard jak mnie nie ma obie śpią na łóżku i o dziwo się nie gryzą ( zresztą duże jest to się obie mieszczą) widać że coraz bardziej są ze sobą związane a Nesia już czuje się jak u siebie:) Quote
Mysia_ Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 ...ale cuuuuuudne to zdjęcie :) obie takie zrelaksowane ;) Quote
Bjuta Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 Piękne i szczęśliwe! :) A Fistaszek z Obsesją byli dziś na bardzo oszukanym spacerze... Zaledwie 20 minut... Jakoś tak wyszło. Fistaszek świetnie wiedział, że coś jest nie tak i zanim wszedł do boksu jeszcze sobie pobiegał wzdłuż uruchamiając szczekanie jak się patrzy! Obsesja grzeczna jak aniołek! Odbiega takim tempem, że wydaje się, że nigdy już nie wróci, po czym wraca trącić w rękę i znowu gna przed siebie. Quote
asikowska Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Neska dalej ma problem z uchem i chyba czeka nas zabieg niestety bo problem wraca minęły zaledwie trzy miesiące a mam wrażenie jakby była zawsze:) grzeczna jest ale nie znosi kotów i zastanawiam się jak to z niej wyplewić bo na około masę kociaków jest i czasem ciężko ją utrzymać ( tym bardziej że Gosia ma teraz Elizę (zwaną Frelką) i chcemy je jakoś pomału przyzwyczajać macie jakieś rady i pomysły?:> zauważyłam też że jak się przytula Neskę tak żeby ją objąć to nawet jeśli jest leciutko to zaraz się denerwuje i piszczy może w przeszłości ją ktoś za mocno przytulał, a tak to kochany psiak mimo że czasem niezły manipulant i próbuje piszczeniem różne rzeczy na mnie wymusić:) czasem śpi na balkonie (a ja marznę bo okno otwarte:D heh ale czego się nie robi z miłości) na kocykach żeby dupsko jej nie zmarzło:D bo za gorąco jej w domu i sąsiadka ostatnio mówiła że u nas jakiś pies na balkonie chrapie:D już ładnie sierść jej odrosła tylko przy uszach przycinam na krótko przez te problemy żeby jej się tam nic nie zatykało Quote
Bjuta Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Z tym uchem to niefajnie! Że też nigdy tego nie zauważyłam. A ona trzepie głowa, czy po prostu widzisz, że jest zaczerwienione, czy coś tam? Quote
asikowska Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 czyścimy średnio co dwa dni i wypływa jej ciemna maź ,miała już antybiotyk i płyny ale problem wraca, jedno ucho jest w miarę ok czasem coś tam wycieka z niego ale już bardzo rzadko a drugie w którym ma tego polipa chyba przez to się zatyka i jeszcze gdyby trzepała głową to pół biedy ale drapie je ( nie mówiąc że już ściany i sufit mam w plamy po czyszczeniu plam z tych mazi:) czeka mnie malowanie w najbliższym czasie więc nie jest źle Neska ma też strsznie zdarte opuszki aż szorstkie do tego stopnia że czasem potrafi się zahaczyć o jakiś materiał czy można je czymś smarować? Quote
Bjuta Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Ale pięknoty!!!! :) :) Ciekawe, czy Fistaszek tęskni za Neską. Quote
Recommended Posts